Şimdi Ara

12 ve MEZUNLARA KRİTİK ÖNERİLER -2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
90
Favori
2.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, arkadaşlar. Ders çalışma konusunda çok şey araştırdım, strateji yönünden, kalıcılık açısından hem öğretmenlerimden hem de internetten araştırıp öğrendiklerimle. tpdr01 nickli arkadaşla karar verdik böyle bir şeye. Konuyu ilk o açınca ikincisi şeklinde açayım dedim ben de. Deneme dönemlerimizi birlikte geçirdik. Çalışma yöntemlerimiz biraz ayrı, ondan farklı benden farklı şeyler öğrenirsiniz. Bildiğimizi paylaşmamız gerekiyor, bildiklerimizden sorumluyuz sonuçta. İnşaallah yarın yazmaya başlayacağım. İsteyen arkadaşlarla özel mesaj yoluyla da ilgileniyorum. Devamlılık var tabii ki, yeter ki çok geçmeden hayallerinize ulaşın tek amacım bu. Benim gibi bir sene geç yaşamayın, en büyük kazancım bu olur. Konuştuğum üyeler var özel mesajla, samimiyet sınırsız merak etmeyin. İyi geceler şimdilik, hoşça kalın güzel kalın. Yarın görüşmek üzere. :)

Merhaba, arkadaşlar. Malum oruç, ramazan, sonuç bekleme derken güncelleyemedim. İlk önce size söyleyebileceğim şey, bir hedefinizin olması. Çünkü eğer bi hedef yoksa yol haritanız da belli değildir demektir. Ve bunun önemini Ahmet Şerif İzgören, Avucunuzdaki Kelebekler'de Alice'in Harikalar Diyarı'ndan alıntı yaparak şöylemişti : Yol ikiye ayrıldığında, kız yanındaki tavşana sorar, nerden gitmeliyim? Tavşan da der ki nereye gideceğini bilmiyorsan hangi yoldan gittiğin yerin hiçbir önemi yoktur. Ve siz ulaşabileceğiniz hedefi sadece siz bilebilirsiniz. Bunda ben, arkadaşlarınız, öğretmenleriniz yardımcı olamaz. Gerçekten olmak istediğiniz şey nedir? İstekleriniz hangi yönde, yatkınlığınız nedir, yapmak istediğiniz nedir ? Bunları siz bilebilirsiniz. Şu videoyu defalarca izlemiştim, hedef konusunda yardımcı olmamı isteyen bir arkadaşa özel mesajla da attım.https://www.youtube.com/watch?v=vk7VWDMTg1k Ever arkadaşlar, hedefiniz somut olmalı uyandığınızda o hayalin içine adımınızı atmalısınız. Ve rehberlik yapıp, konuştuğum çoğu arkadaşımda fark ettiğim eksiklik: Özgüven. Kendinize layık görün bir şeyleri, ben hak ediyorum diyin, ben bunu istiyorum ya kim ne derse desin o hedefe ulaşacam ! Bu kadar. Ben iki senedir hazırlanıyorum sınava tek bir arkadaşımla görüştüm, arkadaşlar. Tek bir kişiyle arada öğle yemeğinde diğer arkadaşlarla buluşuyordum. Çünkü sürekli gecemi gündüzümü vermem gerektiğini biliyordum. 4 saatte bi konu halledemediğiniz oluyo kolay da olsa. Çünkü soru çözmek pekiştirmek zorundasınız, vakit çok önemli. Farkedeceksiniz zamanın ne kadar değerli olduğunu sınavın yaklaştığı zamanlarda. Ve o zamandan sonra stressiz olmanız çok etkiliyor, verimi artırmanız lazım. Ve bu işi ne kadar ciddiye alırsanız o kadar verimli yürüdüğünü anlayacaksınız. Demek ki, inanç, özgüven ve yaptığınız işte en iyi olma dürtüsü çok önemli. Unutmayınız; sizi motive edecekler şeyler hedefinize götürmemeli, hedefiniz motive etmeli. Ağlaya ağlaya çalıştığımı bilirim. Yapmam gerek diyordum, ağlayıp zırlasan da yapman gerek. Yoksa İzmir de hayallerin de uçup gidicek senden. Ey zaman; ya sana başarılar bahşedeceğim, ya da seni yaşanmamış sayacağım. Feragat ettiğiniz şeyleri misliyle elde ediyorsunuz merak etmeyin, gezemediğiniz o yerlerden kaçırdığınız muhabbetlerden çoğunu elde edeceksiniz. Bu hedef uğruna, çok arkadaşımdan oldum ama hep soğukkanlıydım. Çünkü onlar benim yaptığım şeye önem verseydiler hedefime ulaşmaya çalışırken bana destek olsaydılar onlarla şu anda da çok iyi olabilirdik. Başkasının seçeneği olmasın hayatınızın yol haritası. Sizin seçimleriniz olsun. Taş kalpli olun demiyorum ama hayatınıza gerçekten girmek isteyen, sizi tanımak, anlamak isteyen insanın samimiyeti zaten böyle zor dönemlerde belli olur. Ben acı olaylarla tecrübe ettim bazı şeylerin kıymetini, sizin tatlı tatlı anılarla tecrübe etmeniz dileğiyle, bir sonraki yazıda görüşmek üzere. Esen kalın :)

Merhaba, arkadaşlar. Mesaj yoğunluğundan dönemiyorum konuya. Kusura bakmayııın. Şimdi de hedef belli olduğuna göre, ders pratiklerinden bahsedeceğim bir sonraki mesajda da görüntülerle anlatmış olacağım inşaallah. Şimdi anlaşmamız gereken birkaç şey var. Öncelikle şunları yapmanız lazım;
    - Etiket almanızı öneririm, düzen her zaman kolaylaştırır işleri
    - Deneme defteri (kullanması rahat, yazılası bir defter seçin.)
    - Haftanın günleri sayısınca şeffaf dosya (arada yırtılabiliyorlar yedek olması kardır)
    - Bu dosyalar için karton kalın bir dosya ya da mavi dosyalardan olabilir. Birkaç tane olması iyidir.
    - Her ders için ilaç firmalarının ya da kurumların verdiği ajanda tarzı defterler olabilir almanıza gerek yok kullanımı rahat olsun yeter.
    - Birkaç renkli kalem iş görür.
    - Bir kağıda (ya da yazıcıdan çıkarıp örneğini atıcam, görüntü olarak diğer mesajda) ''SORU DUVARI'' ve ''BİLGİ KÖŞESİ'' yazın. Çıkarın ya da a4'e yazın.
    - Sakız yapıştırıcı dedikleri stick yapıştırıcıdan alın bir tanesi bir sene işinizi görür.
    - Bir küçük falçata.
    - Zımba.

Şimdi bir mavi folyo dosya içine 7 tane ders sayısı kadar dosya yerleştirin. Dosya kapağına bir etiket yapıştırıp ''çözdürülecek sorular'' yazın. Ya da daha az maliyetli cd dosyasına koyabilirsiniz. Ben soruları kestiğim için daha çok cd dosyasını kullanırdım. renkli renkli alırdım genelde üstüne matematik geo yazardım güzel ve düzgün. Planlı işte aksama olmaz bunu biliriz.
    Deneme defteri de söyle olucak netinizi yazıcaksınız hangi deneme hangi kitap bunun yanında netiniz olucak. Sonra hangi konudan yanlış yapılmış konu ismi sırasıyla yazılacak. O soru neden yanlış dönüp bakılacak. Dikkatse üzeri dizilip dikkat yazılacak kenarına ve ilk yanlış boşlarınla ikincisi yazılacak ve altına ''eğer dikkatsizlik yapmamış olsaydım şu kadar netim olucaktı '' yazılacak. ve denemenin ilk sayfasında işte
    deneme 1................................... 10
    deneme 2....................................15 falan yazıyor ya hah işte o noktaların bir tarafına ( en köşe olması iyi nizami olur) dikkatsizlik yapmasan kaç net yapacağını bir tarafa kendi netini yaz. böylece gidişatını da defterlere uzun uzun bakmadan görebilirsin. Bu senin ders çalışma kaliteni artıracaktır. Düzen dikkati de artırır. Dikkat de ders verimini, unutmuyoruz ve devam ediyoruz.

Evet, haftanın günlerini etiketlere yazıp seffaf dosyalara yapıştırıyoruz. Ve haftanın başında o hafta ne çözülecekse fazla ütopik olmadan ( ki bir insanın 4 saatte dahi ne kadar az soru çözebildiğini fark edeceksiniz, bu yüzden şimdiden sıkı sıkı sarılın kafanızı taşlara vurmayın diye uğraşıyoruz. ) çözeceğiniz testleri kitaptan kesin zımbalayıp dosyaya koyun. Her günü bitirmeye çalışın bir konudan 4 test koymayın mesela çünkü hep aynı şeyler tekrar ediyor kaynak konusunda yardımcı olucam ösym tarzı kaynaklar biliyorum. yorum içeren. Sıkılmayacağınız makul sayıda test koyun. Eğer yetmediyse onu bir kenara not alın tam oturmadı şu konu. işte su konu da tekrar edilicek. bunlar KESİNLİKLE çok önemli. konu analizlerinizi haftalık ve aylık yapmanız lazım. o dosya bir haftaya bitmeli yoksa sürünüyor elinizde patlıyor, kitaplığınızı da düzenli tutun mutlaka. dağıldıkça toplamanız gerekicek baştan eğer dağılıcaksa bir şeyler sıkıştırmayın köşeye koyun akşam ya da ertesi gün düzenleyip kitaplığa yerleştirin.

Her ders için dediğim gibi defter bulun kesinlikle kendi notlarınız olsun dershane okul defterleriyle yetinmeyin. matta ya da geoda formüller için kendiniz küçük defter tutun almayın gerek yok daha iyi öğrenirsiniz yazarak almayın onlardan fizik özellikle. geoda bilmediğiniz özellikler falan yazın ve daha sonra bahsedeceğim ama lys çalışıcaklar için ön tüyom olsun konikleri fem dergiden kesin önce kendiniz bakın videoyu durdurup durdurup teknofemden dinleyin taşları tam oturutuyor hoca. onların notlarını da yazın deftere mutlaka. matematik ygs konu özetlide de güzel mat 1 formülleri var kullanılan sorularda onları da yazın küçük defterlerimden biri mat 1 dir biri mat 2 ve sınava yakın zamanda çok işinize yarıyo mutlaka kendiniz yazın. okul- dershane defteri olmuyor ya not defteri başka. Biyoloji için de kendiniz yazın gene mutlaka ve defterin bir yüzünü kullanın diğer yüzünü mutlaka boş bırakın ve sorularda o konuyla ilgili öğrendiğiniz şeyleri boş kısımlara mutlaka yazın. kimya ygs için not defteri çok önemli. organik hakeza.

SORU DUVARI ve BİLGİ KÖŞESİ olayına gelelim. şimdi arkadaşlar soru duvarı yazın odanizda bir yere sticklerle yapıştırın ve altına böyle çok sağlam bulduğunuz soruları falçatayla kesin ve gene sticklerle yapıştırın duvara stick sakız gibi zaten ama çok daha yumuşak bir şey duavara zarar vermez sürekli kullanabilirsiniz. evet ne diyorduk hah yapıştırın gidin gelin bakın. ben önceden kağıda falan yapıştırıyordum defter şeklinde boş verin. duvarda gidip gelip bakabiliyorsunuz defter kaldırıldı mı açılmıyor bu gerçek. bilgi köşesine de sağlam böyle unutuyorum ya napıcam dedğiniz bilgileri küçük post kağıtlarına yazın aynen sticklerle asın yapışkanlı olanlar tutmuyor bu da dipnot. kalkıyo illa ki. böyle çok soru yakalarsınız bakıyorsunuz ha iyiymiş diyorsunuz hop kapanıyo açılmıyo o soru sonra aa nasıl çözülüyordu bu oluyor benim kendi öğretmenim bana dedi kağıda değil duvara yapıştır kpss'de 15-20 ydi galiba neyse o civarda soru yakalamış böyle düşünün yani alan sınavı bi de zor bi sınav. neyse bu çok işe yarıyor. Bunlar yan konular gibi gözükse de temele alın sonra yaparım demeyin ne demiştik baştan, düzgüncene ve planlı bir şekilde. Söylicem deyip unuttuğum bir şey varsa hatırlatın lütfen. Bunlar ders çalışmayı zevkli kılan şeyler, kolay gelsin :)

Merhaba arkadaşlar, kitap tavsiyesi istemişsiniz.
    Mat1: 3-4-5 yayınları. Yoruma dayalı, soruyu okuyup anlarsanız, çözmesi iki satır bile değil, ösym tarzı sorular soran sağlam bir kaynaktır. kesinlikle çözün.
    Geometri : final dışında herhangi bir kaynak alabilirsiniz. final gereksiz zorluyor, ygs ve lys'de gördük değişen bir şey yok. aynı sorular.
    Kimya : Ygs kısmı için herhangi bir kaynak olabilir çünkü sorulabilecek sorular da aşırı zorlayacak sorular değil, fem mavi beyaz olabilir mesela.
    Fizik : Palmenin a ve b serisi çözülmeli mutlaka.
    Biyoloji : Açıkçası final dışında hepsi ne kadar yetişebildiyseniz. Ki zaten eğer mf3'seniz kesinlikle bol bol biyoloji çözülmeli. Final kaynaklarında artık o kadar yanlış cevap anahtarı yakaladım ki vazgeçtim çözmekten.
    Sosyal için ben coğrafya körfez ve limit yayınları çözmüştüm. Limit yayınları çok sağlam bitirin o soru bankasını yeter. Orda da yorumlayabileceğiniz sorular bolca olduğu için çok güzel bir kaynak. Tarih için denemeler çözerdim ve kpss zamanında uğurun eski bir kitabı vardı elimde pembe-kırmızı bir şey onu bitirdim, ygs tarih pi analitik çözmüştüm. Tarih için de çok fark etmez açıkçası.
    Mat 2 için simetri uygun. ama gene kombinasyon binom olasılık için 3-4-5'teki sorular bitirilmeli o sorular tamamen yorumdan geliyor zaten.
    Organik kimya için palme güzel bi kaynak ösym artık zorluyor falan diyenler var ama hayır dikkatli incelerseniz aynı sorular hep ösym işte aynı sorular olduğunu görürsünüz.
    Sistemleri kesinlikle ama kesinlikle okul kitabından çalışın derim. Orda öz bilgi var zaten ve ordan geliyor soru.

Kaynak konusunda önemli olan şu çok kaynak bitirmek değil. Bir iki tane kaynağı hakkıyla çözmek, dikkatini vererek. Çok kaynak bitiricem diye sıkıntıya girmeyin. Hiçbir manası yok. Ben gördüm arkadaşlarım vardı tıp istiyorlardı bitirdiğim biyoloji kaynağının haddi var hesabı yok diyordu sabah dershaneye girerdim 1 saat önceden gelir oturur çalışırdı, otobüsten kaynaklı erken gelirdi. Ve o kız ismini hiç duymadığım öyle kaynaklar bitirdi ki bense anlattığım gibi, sorudan öğrendiğim bilgiyi köşeye yaza yaza yuta yuta gittim. o 60 küsür bine girdi ben 40. ha çok mu iyi hayır ama o kız daha iyi yapabilirdi. Kafası basan bir kızdı onu da belirteyim :) Güzel çalışırdı. Ama bunlar gereksiz işte. Az bitirin öz olsun yani. Bitiricem diye hırpalamayın kendinizi millet ne kadar kaynak çözerse çözsün ya. ygs yorum işi. sadece bilgi yetmiyor. bu yüzden soruları paylaşmak birlikte çözmek çok önemli. lysde de zaten gene iki kaynak yeter çünkü soru tipi belli. ama onda da bilgiyi yorumaylabilme oldukça etkin. deneme yapmak çok öenmli konu çalışayım netimi artırırım değil, deneme çözerseniz artacak. son iki ay bitmeli konular. çok ciddiyim bu konuda. deneme çözen kazanıyor, iki senedir giriyorum öğrendiğim bu. Hoşça kalın, sağlıcakla kalın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi missdoc -- 16 Temmuz 2015; 14:22:43 >

mr.chaos bu mesajı paylaştı

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2A09B98E5

Bu mesaj silindi.
  • Favladim beklemedeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlerden

• quote:

Orijinalden alıntı: sportmen_

Onlerden
    rez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Sancar

rez

Alıntıları Göster
    bende yerimi alayım
  • Rez

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trakyacopy

Rez
    Rezeervvasyon
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpol

Rezeervvasyon

Alıntıları Göster
    rez
  • quote:

Orijinalden alıntı: kai96

rez

Alıntıları Göster
    Rez
  • quote:

Orijinalden alıntı: KibarAdam44

Rez

Alıntıları Göster
    rez
  • Rezervationalicationality

• wait

• quote:

Orijinalden alıntı: Kreutz

wait
    rez
  • rez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skyline-gtr

rez
    rez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Del Pierro

rez.

Alıntıları Göster
    güzel konu :)
  • Vaay arkadas yaziya cok derinden girmissin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2A09B98E5

güzel konu :)

Alıntıları Göster
    ilk mesajla devam edeceğim şimdiki gibi güncellemelere beğenmeniz dileğiyle. :)
  • Aglattin

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.