yaşımın henüz 17 olması-şehirn tam qöbeqinde olmam vdaha pratik olması sebebiyle hala bisiklet kullanıyorum .... elimde cok ses yapan bi dinamo var (12 V 6W AC ve 2,5 V 0.5W çıkışları olan) ... ben bu dinamo ile bir 6V lik aküyü şarj etmek ve bunu bisikletimin ışıklandırmasında kullanmak istiyorum ( neon qörewi qören mavi ve 2-3 renkli (dinamik ) ledler için ) sadece doğrultucu ve Voltaj düşürücü devreler yeterli olacakmıdır ? ... başka bi öneriniz varsa cevaplarsanız cok sevinirim ...
ha bide .. .eqer bu dinamoyu değiştirecek olursam ve 6V lik bir dinamo alacak olursam(sert olduqu icin) bunun icinde sadece doqrultucu yetecekmidir ? bi öneriniz olursa cok sevinirim.. selametle [Qxtay]..
6 voltluk dinamo ile 6 voltluk aküyü şarj edemezsiniz.
12 Voltluk dinamo ile çıkışına köprü diyot ve 100 mikrofarad gibi düşük değerli bir kondansatörle 6 voltluk batarya şarj olabilir. Sonuçta dinamo normal binişte ancak 8-10 volt verebileceği ve uzun süre hızlı bisiklet kullanamayacağınızı varsayarsak aküye zarar vermeden şarj eder ama 10-20 dakikalık binişlerle şarj olmaz onu da bilin enazından 1-2 saat sürekli binmeniz gerekir. Bisiklet konusunda sakın vazgeçmeyin derim 36 yaşında ve 3 yıllık evliyim. 4 yıl öncesine kadar iki bisikletimle yılda toplam 20.000-30.000 km arasında sportif ve ulaşım amaçlı biniş yapıyordum. Keşke vaktim ve imkanım olsa da bisikletlerime binebilsem bir kenarda duruyorlar.
peki teşekkürer şu an bisikler kullanmıyorum ama ne yalan söyleyeyim sizisn gibi ben de bisikletin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. ben genelde o zamanlar kısa süreli mesafede kullanıyordum gezilerde de aküyü takmıyordum. şu an elimde daha küçük ama işlevi büyük aküler var =)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme