Şimdi Ara

12v Pc Fanının 24 Saat Çalışması ZARARLIMI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bir projem var modemin arkasına fan monte edicem. Sıcak havayı dışarıya tahliye etsin diye.

Modemim 12v 1 amper akım çekiyor. Aldığım fan 12v. Ben burada 2 amperlik adaptör kullanıcam fanı modeme paralel bağlicam.

Fakat bu fan 24 saat calısıcak bi zararı olurmu yanma ısınma vb.

Edit : Projeyi hayata geçirdim arkadaşlar. Gayet güzel ve serin oldu plastiği kestim fanı vidaladım. Modem girişinden elektrik aldım anahtar koydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMATİ -- 23 Nisan 2019; 23:44:30 >

• Kolay kolay bir şey olmaz. Zamanla ses yapmaya başlarda bakımını yapar kullanmaya devam edersiniz. Pcde de zaten uzun sureler çalışıyor o fan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben son derece tozlu bir ortamda bu fanlarin tam 10 sene hic durmadan calistigini bizzat deneyip gordum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oncelikle cihazin icini acup isinan entegrenin uzerine yuzey montaj yapiskanli yada macunlu heatsink ekleyip oyle fan takin derim hatta modeme gelen voltaji ups uzerinden bir emi filtreyle verirseniz ortamda nemde fazla yoksa o modem sizi bile gomebilir☺

• burakdc B kullanıcısına yanıt
    Mantıklı ama onu yaparsam çok kirli ve kalın görüntü olacak

• Cihaz netgear gibi duruyor ve üzrine hava delikleri açılmış durumda.Bu durumda bir network çalışanı olarak fan gereksiz.Fansiz hiç sıkıntısız çalışan cihazlardır

• Belirttigim gibi resim temsili. Cihazım Huwaei Hg630a heryer kapalı ve güzelcene ısınıyor. Arka kısıma güzelcene kesim yapıp fanı monte edicem

Edit: bu modemi ana modem gibi kullanıyorum 35mps hız geliyor 3 farklı yere dağıtım yapıyorum 2 router 1 pc. O yüzden cihazın zorlanmasını istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMATİ -- 21 Nisan 2019; 12:17:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MEMATİ kullanıcısına yanıt
    Durum farklı o zaman fan kablosunun birini adaptör girişine diğerini modem açma kapama anahtarına lehimlersen fanda modem açılışında açılır modem kapandığında kapanır.

Bu arada rulmanlı kaliteli fan kullanırsan 7/24 çalışır toz fani etkilemez aksi halde diğer fanlara zamanla fan yapraklarina yapisan tozlar balans yaptirarak fanin ilk günkü gibi çalışmamasini saglar.Kolay gelsin

• 12Voltluk bir fanı 12Volt güç kaynağına direkt bağlarsan fan son güçte ve yüksek gürültü üreterek çalışır. Ömrü ne kadar olur, bilemem. Bilgisayarların işlemcileri ve ekran kartlarındaki fanlar doğrudan kendilerine verilen voltajla çalışmıyor. Yazılımsal voltaj ya da yazılımsal pwm kontrolü ile hızları kontrol ediliyor.

Kasaların tahliye fanları doğrudan 12V ile çalışıyor ama bunlar 140mA gibi çok küçük akımlarla çalıştıklarından hem gürültü marjları düşük, hemi de kolay bozulmazlar. Şayet elinizdeki fan, 240mA ve üzeri ise doğrudan 12V kaynak ile çalıştırmayın. Araya regülasyon devresi koyarak yüzde 80 falan çalıştırırsanız ömür boyu gideri var desem, çok da sallamış olmam.
  • Direk 12v a bağlı fan 2006 dan beri kasamda duruyordu son zamanlarda pancar motoru gibi davranmaya başladı
    temizleyip yağladim şuan sessiz calisiyo desem yalan olur çünkü biraz ses yapıyor degisecek.

• Benim Düşüncem Modem İçerisine Hava Üflemek Yerine İçerisindeki Sıcak Havayı Tahliye Etmek Olurdu. Senin Yaptığın Sistemde Modem PCB'si Bir Süre Sonra Dış Ortamın Tüm Tozunu Modem İçerisine Gömmek Üzere Kurulmuş Gibi.

• 12 cm fanı 5 volt ile modeme bağladım.aylardır çalışıyor.sadece toz topladı.söktüm yağladım balladım geri taktım.
  • JacquesC kullanıcısına yanıt
    kanka zaten sıcagı dısarı tahliye edicek dedim. içeri hava üflemicek.
    Dostum ben görsele bakarak yorum yapmıştım :) Atlamışım o yazdığını.

• 8cmlik üstünde çok detay yok. Tahminen 200ma geçmez

Tamam şu 250mA'lık fanlardan sanırım. Bir sıkıntı olsaydı oraya direkt 12V fişi koymazdı. Fana giden kabloya dikkat ettim artısı 12V sarı uca gidiyor. Tak gitsin. Çok gürültü üretmiyor o fanlar benzeri bende de var. Bişey olmaz tamam.
  • 47 ohm 2w direnç ile fan daha sakin çalışır,, duruma göre 22 ohm da deneyin,, hava giriş kanallarına İnce hoparlör kabini koruma bezi gibi bir ürün yaparsaniz, toz kir sadece bez e birikir, ne cihaz nede fan toz toplamamis olur,, direnç yerine varsa 7908 bi deneyin, nasıl dönecek ,,

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.