Şimdi Ara

130 km/h ile giderken stop etme ve sebebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçtiğimiz günlerde Adana - Osmaniye arasında seyahat ederken aracın bilgi ekranında "Egzoz emisyon sistemi arızalı" uyarısı çıktı. Uzun süre düşük devirde gidince kurum birikmesinden kaynaklı bazen bu uyarıyı verdiği için biraz devirlendim (3000 d/d) ve hızım 130 km/h civarlarına geldi. Bir müddet daha gittikten sonra araç stop etti. Direksiyon çok ağırlaştı. Sıkıntısız bir şekilde sağa çekebildim. 5 dk bekledikten sonra tekrar çalıştırdım, çalıştı. Yine benzer şekilde 130 km/h giderken aynı sıkıntı baş gösterip, stop etti. Tam sollama yapıyordum, sağa yanaşmak biraz daha sıkıntılı oldu. Bir 5 dk daha bekleyip, bu sefer 90 km/h ile yoluma devam etmeye çalıştım, fakat sonuç aynı oldu.

Kaskodan çekici çağırıp, özel servise götürdük aracı. Sorun YAKIT BASINÇ SENSÖRÜ (Mazot basınç müşürü) imiş. Verilmiş sadakamız varmış da Tekir veya Zigana inişinde daha yüksek süratlarda başımıza gelmedi.

130 km/h ile giderken stop etme ve sebebi

Ustaya sordum. Bunun belli bir değişim veya bakım aralığı var mı? diye. Tamamen şans işi dedi. 50.000 km'de de olur 350.000'de de olur diye.

Araç: 2010 - C5 1.6 HDi

• Fransa'da Türkiye yaşantısına özenip bala töte araba yapmış. usta 80 ile de ölebilirsin 150ile de demiş resmen.
  • fransız+ dizel kombinasyonu.
  • Bildiğin kaza sebebi olur iyi cesaret etmişsin o hıza çıkmaya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.