Şimdi Ara

150.000 KM de Dizel Araç Alinir mi ? ( Ozellikle Megane II )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bir aralar cok ilgimi ceken Megane'lar tekrar ilgimi cekmeye basladi. Babamda da vardi hatta ben orta okul yillarinda iken 2006 model 1.5 dCi dinamik. Ben daha arabaya doyamadan liseye gecince satti babam araci. Simdi ayni model (2005-2006dinamik) araclara baktigimda fiyatlarini 23.000-28.000 TL bandinda goruyorum. Ancak araclarin hepsi yasi geregi kilometre yapmislar. Sahibinden.comda bulunan ilanlarin ortalama 150.000 km yaptigini goruyorum ve soruyorum sizlere.

1-) 120-150-160 bin kmde araclar icin (ozellikle megane) yorumlariniz ne olur?
    2-) Eger bu araclarin bakimlari iyi ise lise yillarimdaki cillop gibi arabamiz gibi gidisi, surus keyfi olur mu ?
    3-) Masraf cikarma ihtimalleri var midir ?
    4-) Dizel istiyorum kesinlikle ama dusuk km yok. Yuksek kilometreli dizellerden cekinmeli miyim ?

Ozellikle babam, amcam, dedelerim, dayilarim tum araclarini 60-70 bin kmde sattigi icin kilometre yapmis arabalar nasildir bilmiyorum. Dizel olmasindan da ayrica cekiniyorum. Kilometreli araclar hakkinda yorumlarinizi alabilir miyim.

Ozellikle megane dCi kullanmislar vardir mutlaka aramizda. Cevaplariniz icin simdiden sagolun :)

NOT : 170.000 km ustunu almayi hic dusunmuyorum.

• Selam 140 binde dizel fiestam vardı sıfırınıda kullanmışlığım var aralarında performans olarak fark hissetmedim.Lakin alacağın aracı iyi araştırırsan 150 bini geç 250 bin bile olsa sıkıntı olmaz.Adamlar 150 bin kilometre yapsın diye araç üretmiyor sonuçta.Yeterki düzgün bakılmış olsun ve dizelin nasıl kullanılması gerektiğini bilen biri kullanmış olsun arabayı.Malum ülkemizde dizellere vtec muamelesi yapan 10 binlerce kişi var.Sana tavsiyem tanıdığından vs. bulman yada bakımlı bir araç bulman yönünde olur ne alırsan al
  • Eger araç bakımlı ise 150.000 km pek bisey değil, Renault dizel motoru son zamanların en başarılı dizel motorlari arasında, zaten mercedes bile buna inanmiski Renault'dan dizel motor alıyor. Sorunuza gelirsek bizim kendi isyerimizdeki kangoo'lar 400-500 bin km arasındalar ve daha bi problem yok. Yani bakımlı olduktan sonra dci için 150.000 km bisey değil. Bu arada Peugeot 308 ve Citroen c4 bakmanizida tavsiye ederim, tek modele bağımlı kalmayın hosunuza giden donanım ve sürüş keyfini hangisinde bulursaniz onu tercih edin. Yakit konusunda psa grubunun hdi motoruda cok iyi ve saglamdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ernn93

Eger araç bakımlı ise 150.000 km pek bisey değil, Renault dizel motoru son zamanların en başarılı dizel motorlari arasında, zaten mercedes bile buna inanmiski Renault'dan dizel motor alıyor. Sorunuza gelirsek bizim kendi isyerimizdeki kangoo'lar 400-500 bin km arasındalar ve daha bi problem yok. Yani bakımlı olduktan sonra dci için 150.000 km bisey değil. Bu arada Peugeot 308 ve Citroen c4 bakmanizida tavsiye ederim, tek modele bağımlı kalmayın hosunuza giden donanım ve sürüş keyfini hangisinde bulursaniz onu tercih edin. Yakit konusunda psa grubunun hdi motoruda cok iyi ve saglamdir.
    150 bin kilometre gerçek ise sorun yok.

Yok kadranda 150 bin yazıyor da, araba 350 bin devirmişse, aslında hala gideri olsa da sıkıntılı bir araçtır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

150 bin kilometre gerçek ise sorun yok.

Yok kadranda 150 bin yazıyor da, araba 350 bin devirmişse, aslında hala gideri olsa da sıkıntılı bir araçtır.

Alıntıları Göster
    Alınır, forumdan bir tanıdığımın 200 küsür binlerde şuan sıkıntısı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demage -- 10 Mayıs 2014; 9:56:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demage

Alınır, forumdan bir tanıdığımın 200 küsür binlerde şuan sıkıntısı yok.
    Kilometre gerçek ise alınır, zaten bu yaşta dizel araba daha azını yapmamıştır, ama 150 binde diye 500 binde araba satıyorlar ülkemizde işte asıl sorun o.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

Kilometre gerçek ise alınır, zaten bu yaşta dizel araba daha azını yapmamıştır, ama 150 binde diye 500 binde araba satıyorlar ülkemizde işte asıl sorun o.

Alıntıları Göster
    Alınır fakat o lise yıllarındaki gibi rijitliği , cillop gibi olmasını bekleme derim.Sonuçta ne kadar düzgün kullanılmışta olsa yaşı var arabanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afanasyevo -- 10 Mayıs 2014; 10:16:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orjinal km ise alinir,duzenli bakim yapilan bie motorun 300 leri gormesi normal olacagi gibi,150 olmasi sorun teskil etmez
  • Bakımlıysa taksi çıkması bile alınır
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Bakımlıysa taksi çıkması bile alınır
    Renault'un dci motorları çok başarılıdır. Bende 2 tane var bir tanesi 96bin bir diğer 41binde çok memnunum. Aynı şekilde şirket aracı olarak 2007 model 170binde hiç bir sorun çıkarmadı.

Sizin dikkat etmeniz gereken 2 konu var.

1.cisi kilometrenin orjinal olması. Bunu geçmiş muayene ve servis bakımlarından öğrenebilirsiniz. Galericiler ya da al satçılar kilometre düşürmeye çok başvuruyor.

2.cisi'de aracın şirket aracı ve ya kiralık araç olmaması. Bu araçlar şirket ve kiralık olarak çok tercih edildi ve yollarda görebileceğiniz gibi nası olsa parasını ben ödemiyorum diyerek çalışanlar tarafından çok hor kullanıldı. Kesinlikle bu araçları tercih etmeyin.
    -Benzin paralarını kendileri vermediğ için devamlı dip gaz, yüksek devir ve yüksek süratte kulanıp motoru zorluyorlar.
    -Kasislere ve çukurlara bam güm dalıyorlar
    -Aracı önemsemedikleri için her bir tarafı çizik içinde ya da boyalı oluyor
    -Sigara içiyorlar dolayısı ile yanık ve kötü koku oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

Renault'un dci motorları çok başarılıdır. Bende 2 tane var bir tanesi 96bin bir diğer 41binde çok memnunum. Aynı şekilde şirket aracı olarak 2007 model 170binde hiç bir sorun çıkarmadı.

Sizin dikkat etmeniz gereken 2 konu var.

1.cisi kilometrenin orjinal olması. Bunu geçmiş muayene ve servis bakımlarından öğrenebilirsiniz. Galericiler ya da al satçılar kilometre düşürmeye çok başvuruyor.

2.cisi'de aracın şirket aracı ve ya kiralık araç olmaması. Bu araçlar şirket ve kiralık olarak çok tercih edildi ve yollarda görebileceğiniz gibi nası olsa parasını ben ödemiyorum diyerek çalışanlar tarafından çok hor kullanıldı. Kesinlikle bu araçları tercih etmeyin.
    -Benzin paralarını kendileri vermediğ için devamlı dip gaz, yüksek devir ve yüksek süratte kulanıp motoru zorluyorlar.
    -Kasislere ve çukurlara bam güm dalıyorlar
    -Aracı önemsemedikleri için her bir tarafı çizik içinde ya da boyalı oluyor
    -Sigara içiyorlar dolayısı ile yanık ve kötü koku oluyor.

Alıntıları Göster
    150000km çok önemli değil,ama sorun arabalarda değil kullanıcılarda
    kullanıcıların bazıları arabalarına çok kötü bakıyorlar ve mazot alırken dikkat etmiyorlar,turbo ve enjektörler zarar görüyor,bende zamanında kendim için araştırmıştım.cesaret edip alamadım,ikinci elde dizel araba riskli,tanıdıktan alınabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpha Centauri

150000km çok önemli değil,ama sorun arabalarda değil kullanıcılarda
    kullanıcıların bazıları arabalarına çok kötü bakıyorlar ve mazot alırken dikkat etmiyorlar,turbo ve enjektörler zarar görüyor,bende zamanında kendim için araştırmıştım.cesaret edip alamadım,ikinci elde dizel araba riskli,tanıdıktan alınabilir

Alıntıları Göster
    diesel araç zaten fazla km yapmak içindir hiç birşey olmaz alın efsanelere inanmayın ama arabanın bakımı illaki çok iyi olması lazım

• Arkadaslar cok degerli cevaplariniz icin teker teker tesekkur ediyorum. Yorum yapmayan arkadaslarimizin cevaplari bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buldozer_u

Arkadaslar cok degerli cevaplariniz icin teker teker tesekkur ediyorum. Yorum yapmayan arkadaslarimizin cevaplari bekliyorum.
    Büyük ihtimal beklentiniz soruya verilecek cevaplara alınmaz yönünde, o yüzden alınmaz diyorum.

Not: 200 bine yaklaşan km de aracım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Büyük ihtimal beklentiniz soruya verilecek cevaplara alınmaz yönünde, o yüzden alınmaz diyorum.

Not: 200 bine yaklaşan km de aracım var.

Alıntıları Göster
    300.000 km de sorunsuz calisanlarini gordum
    bildigim sorunlari enjektor ve turbosuna dikkat edin onun disinda saglam ve ekonomik motora sahip
  • quote:

Orijinalden alıntı: san_jose

300.000 km de sorunsuz calisanlarini gordum
    bildigim sorunlari enjektor ve turbosuna dikkat edin onun disinda saglam ve ekonomik motora sahip

Alıntıları Göster
    dizel megane 2 olup 150binde olması bence mümkün değil, en az 2 katı düşünün derim 300bin falandır. birde tüm ilanlar bir aralıkta yoğunlaşmışsa(bu örnekte olduğu gibi 150bin şeklinde) kesin kilometresi düşürülmüştür. insanlarda genel bir algı var, yıl başına 15bin km yol yapılır gibi. bu hesaba göre o model ve dizel bir araç 150bin civarında olması gerekir. düşürülen kilometrelerde bu değerlere düşürülüyor aklınızda bulunsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: superposition

dizel megane 2 olup 150binde olması bence mümkün değil, en az 2 katı düşünün derim 300bin falandır. birde tüm ilanlar bir aralıkta yoğunlaşmışsa(bu örnekte olduğu gibi 150bin şeklinde) kesin kilometresi düşürülmüştür. insanlarda genel bir algı var, yıl başına 15bin km yol yapılır gibi. bu hesaba göre o model ve dizel bir araç 150bin civarında olması gerekir. düşürülen kilometrelerde bu değerlere düşürülüyor aklınızda bulunsun.

Evet hocam bende sasirdim aslinda bu duruma. Ortalama 2009-2010 model dizel araclar 150 bin km yi coktan devirmis iken 2005-2006 dinamik megane larda 200 bin km ustu araclar (Ankara'da) parmakla sayilir cinsten. Cok ilginc ama ben bu tur bi sıkıntinin komputestde farkedilecegini dusunuyorum.

• Demage kullanıcısına yanıt
    hocam demage arkadaşın bahsettiği araç bende var şuan km si 214 bin.alacağın aracın muhtemelen baskı balatası ve yüksek ihtimalle volanı aşınmış olacaktır bu şekildeki araç yukarda kavrama yapar megane 2 ler için konuşuyorum.bu parçalar pahalı parçalardır ki özellikle yetkili servis faturalarını fırsat olunca atabilirim.bende 2006 dci privilage 100 hp olan modeli var ama paran varsa bu araçların daha sonra üretime giren 105 hp 6 ileri 240 torg motorunu öneririm kullananlar çok memnun.kısacası aracı alırken bakım faturalarını istemeni öneririm hangi parçalar değişmiş serviste değişen parçalar 2 yıl garantilidir.aracım 2006 olmasına rağmen yol sesi almadığını söyleyebilirim konforlu ve diri bir araç.bakımlı her araç alınabilir ki megane 2 lerin özellikle yakıt konusunda gayet iyi olduğunu söyleyebilirim

• Bu araçlarda dikkat edilmeai gereken en önemli şey km füşürme iş bi arkadaşımın eniştesine megane 2005 dynamique aldılar aracı 120 bin km diye aldılar araç 350 bin çıktı.
    Yani mutlaka expertize sokun aracı
  • Km düşürme olayı olmasa alınır da...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.