Şimdi Ara

15000-17000 lira arası araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ağırlıkla şehir içinde kullanacağım için park sorunu yaratmayacak ve dizel-benzinli farketmez, ekonomik yakıtıyla ön plana çıkacak bir araç arayışım var. Punto, fabia, corsa, palio multijet,getz arasında gidip geliyorum. Araçta çok fazla donanım seçeneği olması şart değil. Bana göre ikinci elde fazla donanım ileride çıkması olası ekstra masraf demek. Hava yastığı, abs, klima, yol bilgisayarı gibi artık standartlaşmış olan donanımların olması kafidir. Sizce bunlardan hangisi? Veya bunların dışında b sınıfı hatchback araç önerileriniz varsa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cvoor -- 23 Ağustos 2012; 18:13:18 >

• Punto ve getz arasında bir tercih yapacağım sanırım. Getz' in dizel 1.5 modelini daha önce bir işte çalışırken kullanmış çok memnun kalmıştm. Araç çok seri ve yumuşaktı. Fiyatına göre konforlu ve yormayan bir sürüş keyfine sahip olduğunuda söyleyebilirim. Ancak punto hakkında pek bir bilgim yok. Ancak benzinli modellerini alabilirim zaten ayırabildiğim bütçeyle. Getz dizel mi? Punto benzinli mi?
  • Getz benzinli modeli bir tanıdıkta mevcut. ilk arabası. acemiliğinide onda attı şimdide sürüyor. kurallara harfiyle uyan bir insan. o yüzden arabanın sınırlarını aşmaz. istanbulda dolaşıyor sürekli. şehir dışı yapmamış. şu anda aracından çok memnun. satarsam ev almak için satarım yoksa satmam diyor. lpg de taktırmam benzinle bile çok az yakıyor diyor. ama hırçın kullanan bir sürücüye gelmez o araç. yol tutuşu kötü diyor herkez. puntonun getzden iyi olduguna eminimde bu paraya temizi bulunur mu bilmiyorum.
  • Getz iyidir.
  • eski kasa punto 1.4 dinamik al getzi boşver donanım diye bişey yok. 1 -16ya rahat alırsın.
  • İlgilenen arkadaşlara çok teşekkürler. Yaklaşık 15-20 gündür uygun araç bulma adına sahibinden.com üzerinden takipteyim. Sizlerde karşılaştınız mı bilemem ama ilginçtir ki şöyle bir olaya denk geliyorum sürekli, gerçekten uygun fiyatlı(aslında olması gereken diyelim), temiz ve fotoğraflarda gayet diri görünen, km si düşük araçlar çıkıyor her markanın çeşitli modellerinde. Ancak çok şaşırtıcıdır ki aynı gün ilanın yayınlanmasından kısa bir süre sonra bu tür ilanların sahiplerini telefonla aradığımda hiçbirisine ulaşamıyorum. Hepsinin telefonu kapalı. Şundan emin olmaya başladım artık, alınabilitesi yüksek araç ilanlarının sahiplerine yönelik telefon yağmuru gerçekleştirmek üzere tetikte bekleyen bir galerici ordusu gerçeği mevcut. Geriye kalan ilanlar ise, sıfırının kampanyayla 30000 tl ye alınabildiği 5-8 senelik araçlara neredeyse 20000 lira fiyat biçenlerin hazin varlığı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    600,000 TL ARAÇ ÖNERİSİ
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • getz dizel tavsiye ederim. 5 sene kullandım. son kasası 90 beygir alırsan performansından memnun kalırsın. ben 5 yıl boyunca sadece bakımları için masraf yaptım başka bir sıkıntı çıkarmadı...
  • Evet, %90 getz almakta karar kılmış bulunmaktayım. 1.5 crdi motorun ömrü nasıldır? Turbosu sürekli arıza yapmaya müsait midir?

enjoy_76, siz sanırım 1.5 vgt' yi kastediyorsunuz. crdi ile yeni nesil vgt arasında şehiriçi 1 lt farkeder deniliyor. Doğru mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cvoor -- 24 Ağustos 2012; 18:11:11 >
  • 15 17'ye çok araç bulursun ki ben de aynı fiyata arıyorum.

fakat bu kadar parayı 2004 altı arabaya bağlamam. ben de getz e odaklandım abs olmayan araçlara hiç bakmıyorum bile. hava yastığıda yandan olan araçlardan bakmaya çalışıyorum. belki de bu yüzden araç bulamadım. neticede kaza sadece önden olacak değil.

ekstradan fabia ve stilo ilgini çekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berry1925 -- 24 Ağustos 2012; 18:08:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berry1925

15 17'ye çok araç bulursun ki ben de aynı fiyata arıyorum.

fakat bu kadar parayı 2004 altı arabaya bağlamam. ben de getz e odaklandım abs olmayan araçlara hiç bakmıyorum bile. hava yastığıda yandan olan araçlardan bakmaya çalışıyorum. belki de bu yüzden araç bulamadım. neticede kaza sadece önden olacak değil.

Yeni nesil motorlu dizel vgt' lere bakıyorum. Zaten bunlarda 2006 sonrası. Pazarlık payıyla 17000-18000'e rahat bulunur gibi gözüküyor. Getz'ler donanım açısından da avantajlı duruyor. Abs çoğunda var zaten.Zaten abs, yol bilgisayarı, hava yastığı olsun yeter benim açımdan. Fazla donanıma girildiğinde masraf çıkartma ihtimalide yükselir.

Fabiolar gereksiz pahalı. Piyasada temizi bulunmuyor. Alan kolay kolay satmaya yanaşmıyor. 1.2 benzinli seçenekleri var temiz olarak. 1.2 benzinli motor hakkında da iyi söylentiler duymadım. Genel kanı güçsüz kaldığı ve zorlandığı yönünde. Stilo, olabilir. Temiz lpg'li bir stilo değerlendirilebilir. Ama eski bir fiat kullanıcısı olarak fiat'a karşı bir önyargım mevcut maalesef. Parçası ucuz belki de, sorunsuz araç sıralamasında yerinin yukarılarda olacağını düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cvoor -- 24 Ağustos 2012; 18:23:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cvoor

quote:

15 17'ye çok araç bulursun ki ben de aynı fiyata arıyorum.

Yeni nesil motorlu dizel vgt' lere bakıyorum. Zaten bunlarda 2006 sonrası. Pazarlık payıyla 17000-18000'e rahat bulunur gibi gözüküyor. Getz'ler donanım açısından da avantajlı duruyor. Abs çoğunda var zaten.Zaten abs, yol bilgisayarı, hava yastığı olsun yeter benim açımdan. Fazla donanıma girildiğinde masraf çıkartma ihtimalide yükselir.

hocam benimde gözüm yok zaten düğmeyle bagaj açılsın yada herşey otomatik olsun.

benim tek istediğim güvenlik. yandan ve önden airbag , abs.

es li araç büyük ihtimal bu paralara bulamayız o da 2. arabaya artık.

• güvenlik kesinlikle bencede öncelik olmalı. Yan hava yastığı olursa mükemmel tabii. Yurtdışında yıllardır bu özellikler standart olarak sunuluyor. Bizim ülkemizde hala standartın dışında sunanlar mevcut! Üstte ki mesajımı editledim bu arada..
  • quote:

güvenlik kesinlikle bencede öncelik olmalı. Yan hava yastığı olursa mükemmel tabii. Yurtdışında yıllardır bu özellikler standart olarak sunuluyor. Bizim ülkemizde hala standartın dışında sunanlar mevcut! Üstte ki mesajımı editledim bu arada..

evet fabialar hakkında öyle söylentiler var.

bu arada stilo diğer fiatlara göre çok üstün hocam binince ve görünce anlarsınız. neden tutulmadı ben de anlamadım. herhalde güvenliği yüksek diye
  • quote:

quote:

güvenlik kesinlikle bencede öncelik olmalı. Yan hava yastığı olursa mükemmel tabii. Yurtdışında yıllardır bu özellikler standart olarak sunuluyor. Bizim ülkemizde hala standartın dışında sunanlar mevcut! Üstte ki mesajımı editledim bu arada..

bu arada stilo diğer fiatlara göre çok üstün hocam binince ve görünce anlarsınız. neden tutulmadı ben de anlamadım. herhalde güvenliği yüksek diye

Stilo'yu biliyorum. Onuda az buçuk araştırmıştım. Güzel araç. Tok ve diri duruyor. Ama işte insan kıllanmadan da edemiyor. Punto'nun eski kasaları ve neredeyse palio eskileriyle aynı fiyata satanlar var. Yedek parçasının fiyatlarının ve bulunabilirliğinin iyice araştırılması lazım. Hoş gerçi ben İstanbul'da oturuyorum şuan için belki sıkıntı doğurmaz ama 3-5 sene sonrası elimizden çıkarma durumunda akibeti ne olur iyi tespit etmek lazım. Bu soruları yanıtlayabilirsek ciddi ciddi bende düşünürüm.

• quote:

quote:

quote:

Stilo'yu biliyorum. Onuda az buçuk araştırmıştım. Güzel araç. Tok ve diri duruyor. Ama işte insan kıllanmadan da edemiyor. Punto'nun eski kasaları ve neredeyse palio eskileriyle aynı fiyata satanlar var. Yedek parçasının fiyatlarının ve bulunabilirliğinin iyice araştırılması lazım. Hoş gerçi ben İstanbul'da oturuyorum şuan için belki sıkıntı doğurmaz ama 3-5 sene sonrası elimizden çıkarma durumunda akibeti ne olur iyi tespit etmek lazım. Bu soruları yanıtlayabilirsek ciddi ciddi bende düşünürüm.

ben stilonun diğer fiatlara göre yedek parçasının pahalı olduğunu biliyorum. ama diğer fiatlara görede az götürürsün servise o kesin. 50 ise 100 verirsin ama o fiyata konfora binersin.

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-acil-stilo-1-6-stilo-1-6-acilir-cam-tavan-full-80-000-km-96702189/detay

Araçtaki donanımlara bak! Yok Yok.. En hasta olduğum özellik olan pnömatik kapı bile var. Dışarıdan gelen yalıtımları tamamen kesen mükemmel bir teknoloji.
    Berry_1925, fena kanıma girdin :) Şimdi de stilo peşinde koşalım bakalım.
  • quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-acil-stilo-1-6-stilo-1-6-acilir-cam-tavan-full-80-000-km-96702189/detay

Araçtaki donanımlara bak! Yok Yok.. En hasta olduğum özellik olan pnömatik kapı bile var. Dışarıdan gelen yalıtımları tamamen kesen mükemmel bir teknoloji.
    Berry_1925, fena kanıma girdin :) Şimdi de stilo peşinde koşalım bakalım.

valla hocam diyorum ya 6 aydır arıyorum araç. her türlü arabayı araştırdım 2 seçenek kaldı getz, stilo.

yani verdiğimiz para çok değil 17ye alınacak en iyi araç bu. klimasız 2003-2004 clio alacağıma mis gibi yol tutuşu üst düzey, sonrooflu araca binerim. gösterdiğinde 4lü elek. cam, esp, abs hem güvenlik hem diğer hepsi full.
    park sensörüne kadar var. 30binlik araç 18bine patlıyor.

• edit..

fazla gitmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cvoor -- 25 Ağustos 2012; 15:47:41 >
  • Mitsubishi carisma bak, üst segment, dolu , arıza çıkarmaz, yolda bırakmaz. Yağını suyunu değiştir bin, ne işin var getz ile araba bile değil teneke..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.