Endokrin doktoruna gittim kan testi ve testis için ultrason istedi.Sonuçlara baktıktan sonra herşey normal sorun yok dedi.Herkesde görülebileceğinden bahsetti.Kendiliğinden geçer,geçmez ise 20 yaşında tekrar gelirsiniz dedi.Ben meme dokusumu yağ dokusumu diye sorduğumda meme dokusu dedi.Bir çözümü yok dedi.Size 2 sorum var; 1- 16 yaşıma girdim(1998) jinekomasti kendiliğinden,18 yaşına kadar geçer mi,geçtiği oluyor mu? 2- Ameliyat olma şansım nedir?Bu sorun gerçekten canımı sıkıyor ameliyat olmak için çok uğrasıyorum,böyle bir şansım var mı? Jinekomasti kıyafetlerin altından belli oluyor özllikle yazın t-shirt giyemiyorum çok kötü gözüküyor kilo verdim ama bu sorun olduğu için hiçbir işe yaramadı.
selamlar ben geçen sene özel bir hastahaneye gittim ultrasona, yağ dokusu dediler. benimkine biraz kilom da var eğer kilo varsa bir an önce zayıflamaya başla derim. çektiğin sıkıntıları biliyorum gerçekten çok zor bir durum.
Meme dokusu ise 21 yaşında geçeceğini düşünüyorum. Ergenlikte vücuttaki bazı hormanlarınız tavan yapar ve bu jinekomasti dediğimiz durumu doğurabilir. Sana tavsiyem ameliyat gibi girişimleri düşünmeden bunla barışık yaşamaya çalışman.
Yağ varsa öyle durur, mümkün olduğunca spor yap ve yağları yak. Ona rağmen şişik duruyorsa, dediğin hastalık vardır, operasyon gerekir.