Şimdi Ara

18 inch jant almak delilik mi gerçekten?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
12.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 18 inch jantlı arabasını satmış bir arkadaşım bunu söyledi
    aslında arabayı güzel gösteren jantlar.
    porsche, bmw 6 serisi ,mercedes sl serisi gibi arabalara 16 inch jantlar koysalar arabalar o kadar güzel durmazdı emin olun

peki ama 18 inch jantın konforu çok bozmayanı yok mu?

yada en azından 17 inch alınabilir mi türkiye yollarında.. çünkü 16 gerçekten küçük kalıyor iyi bir arabada. ben laguna 2 de ki 16 ich jantımdan çok memnunum konfor olarak. hissetmiyor yoldaki sorunları. bu konforu 17 inch yada 18 de devam ettiremem mi acaba?
    bu kadar zengin adamlar biniyor audi a8 , bmw 760 yada mercedes s serilerine 18 inch jantlarla..
    bunlar hep konforsuz seyahat ediyor olamaz ya

• ben aracımda 18 '' bbs jant + koni marka süspansiyon lullanıyorum(yay+amortisör)

markaları niye belirttim çünkü bu iki markada piyasada jant ve süspansiyon sistemlerinde en iyiler arasında

konfor bakımından eskiye oranla fark yok desem yalan olur.
    araç bariz bir şekilde sertleşiyor ama konfordan verdiğin ödün sana ekstra yol tutuş olarak katkı yapıyor.

konfordan ziyade dikkat etmen gereken nokta ülkemizin malum bol çukurlu yolları.
    18 inclik jantlar ve 40 yanaklı lastiklerle girdiğin çukurlarda lastiğin balon yapması yada jant eğilmesi gibi sorunlarla karşılaşabilirsin. benim bugüne kadar çok şükür başıma böyle birşey gelmedi. ama dediğim gibi ülkemizde 18 inch kullanmak oldukça özen istiyor.

aracın görünümünde katkısından hiç bahsetmeme gerek yok zaten bunu sende mesajında yazmışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alysentr -- 8 Şubat 2008; 16:11:34 >

• evet en dikkat edilmesi gereken tarafı bozuk yollar; çukurlar..
    Sert girdiğiniz bir çukur ebat büyük olunca hiç yoktan jant eğilmesine sebep olabiliyor..
    Onun dışında estetik olarak harika
  • Niye delilik olsunki, jant kaliteliyse amortisörler sağlamsa bi problem yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: AppendiX

Niye delilik olsunki, jant kaliteliyse amortisörler sağlamsa bi problem yok

Ama Türkiye'nin yol şartlarında problem var...
    Yanak kısmı ince olan lastik kullanımı zordur çukurlarda filan..
  • 200 beygir aşağısı için delilik (türkiye yollarında zaten başlı başına delilik)
  • quote:

Orjinalden alıntı: RuF_CTR3

200 beygir aşağısı için delilik (türkiye yollarında zaten başlı başına delilik)

Son derece güzel bir açıklama;konforun yanında arabanızın hızlanma zamanlarını yükseltir,güç kaybı gibi birşey yaşarsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bizde 307 var 18 inch düşünüyorum acaba bi sorun çıkarmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: evo9

bizde 307 var 18 inch düşünüyorum acaba bi sorun çıkarmı

Çok abartı olur bence 18' jant.Geniş lastik yakıt sarfiyatıda artar.
    Ve Türkiye yollarında zor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nikolas39

quote:

bende düşündüm hatta memlekete gidiyoruz ve memleketin yolları asfalt değil buda korkutuyo beni ama dolgun durmasıda hoşuma gidiyo taşlı yollarda büyük bi arıza çıkarmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conquista -- 8 Şubat 2008; 17:22:56 >
  • quote:

http://www.modifiyem.com/forum/showthread.php?t=12393
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: nikolas39

quote:

bende düşündüm hatta memlekete gidiyoruz ve memleketin yolları asfalt değil buda korkutuyo beni ama dolgun durmasıda hoşuma gidiyo taşlı yollarda büyük bi arıza çıkarmı

Taşlı yollarda fazla bilgim yok ama oda farklı değil çukurlardan.
    Benim arkadaş bi hevesle pefo 407 aracına aldı.
    Şu anda cok şikayetçi jantlardan

• bende 18'' var ve gerçekten çok dikkatli olmak lazım özellikle çukurlarda dağıtabilirsin

konfor kesinlikle baltalanıyor bu da bir gerçek

ama görünüşü süperr
  • tüm cevaplar için teş ederim arkadaşlar görünüyoki hem motor zorlanıyo hemde konfor azalıyo artı çukurlu yollarında büyük riski var tekrar teş ederim
  • quote:

bence 307 lerin orjinal 17 inç jantlarını alabilirsin sw modelinde biara standarttı lastik boyutuda 205-50-17 di yani yanak çk dar değil ayrıca çk şık duruyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemoki

quote:

bence 307 lerin orjinal 17 inç jantlarını alabilirsin sw modelinde biara standarttı lastik boyutuda 205-50-17 di yani yanak çk dar değil ayrıca çk şık duruyor

bende düşündüm ama orjinal jant olması nedeniyle pahalı olabileceğini söylediler
  • Bence 16" den hadi bilemedin 17" den şaşma.17" bile fazla Tr şartlarına göre.Sen 18" demişsin artık abartmışsın yani
  • yıllardır 17 jant kullanırım görüntü ve yol tutuşta iyi yönde faydası var ama konfordan ödün veriliyor
  • bence delilik deil.. ben 1.6 stilo ya 18 jant 235 lastik takmisdim

hem de araba 1500 kg 103 beygirdi.. hic bi sorunda yasamadim.. gayette sık duruodu
  • o bahsettiginiz araçların lastikleri 245 ten aşagı degil

215 lastige 18 jant takmak ayrı 275 lastige 18 jant takmak ayrı. Yanak kalınlıgı onemli.

Ancak motoru dusuk araçta yuksek ebat jantlar hantallaştırıyor aracı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.