Şimdi Ara

18 yaşında biri icin body'nin avantajları-dezavantajları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    18 yaşında biri için vücut geliştirmenin artıları ve eksileri nelerdir?

• Eksisi olmaz , artıları saymakla bitmez.
  • Bu konuda kulaktan dolma çok söylentiler dolaşıyor milletin agzında...
    Benim kale aldıgım bir soylenti:Body'yi bıraktıktan sonra kilo alma ve kasların yumuşayıp sarkması?

Birde bu yaşta fiziksel gelişime bir eksisi olur mu?
    Mesela daha da boy uzayacaksa uzamaması gibi?

Boy:1.83
    Kilo:78
  • 1.73 boy

61 kilo

yaş 17
  • Ben ciddi anlamda bu topicten çok kişinin yararlanmasını umuyorum.
    Çünkü gercekten güzel vücuda sahip olan insanların çogunun (dogalları kastediyorm igneli olanları degil) kücük yaştan beri bu sporun içinde oldugu görülüyor.Fakat küçük yaşta bu spora merak salanların çoğunun aileleri ve yakın çevresinden yanlış ve eksik bilgilendiriliyorlar ve böylece yapacagı olanda yapmıyor.
    Yanlış mıyım?
  • Boyu kısaltmaz aksine uygun egzersizlerle uzamasına yardımcı olur.(basketbolcular 15 in de haftada 3 gün salonda çalışıyorlar , yüksek atlamacılar keza öyle , hiç kısa kalmışını gördünüz mü ? ) Sarkma olmaz , sadece şişmanlarda sarkma olur o da yağlar hızlı atıldığı için deri kendini toparlayamaz , adaleli birinin bile ki ben 100 kg üzeri yaklaşık 1,80 birinden bahsediyorum sarkma olması için ciddi sağlık sorununun olup yağ kaybeder gibi adale kaybetmesi gerekir normal olarak vu sporu bırakmış birinin adale kaybı uzun zamana yayılacağı için deri nasıl genişllediyse o şekilde daralmaya adapte olur. Ayrıca bırakılacaksa başlamanın manası ne ? harcayacayacağın parana günah çünkü günde yiyeceğin biraz sütle , peynirle bilmem ne ile istediğin vücuda ulaşman zor, ilk yıl neyse ama 2 yıl tecrübe ve kilo kazandıkça bir asgari ücreti sadece beslenmene yatıracaksın ! Yine söyleyeyim profesyonellerin harcadığı paradan bahsetmiyorum , çıkıp ben profesyonel olmayacapım demeyim.

• quote:

Orjinalden alıntı: 3RS!N

Boyu kısaltmaz aksine uygun egzersizlerle uzamasına yardımcı olur.(basketbolcular 15 in de haftada 3 gün salonda çalışıyorlar , yüksek atlamacılar keza öyle , hiç kısa kalmışını gördünüz mü ? ) Sarkma olmaz , sadece şişmanlarda sarkma olur o da yağlar hızlı atıldığı için deri kendini toparlayamaz , adaleli birinin bile ki ben 100 kg üzeri yaklaşık 1,80 birinden bahsediyorum sarkma olması için ciddi sağlık sorununun olup yağ kaybeder gibi adale kaybetmesi gerekir normal olarak vu sporu bırakmış birinin adale kaybı uzun zamana yayılacağı için deri nasıl genişllediyse o şekilde daralmaya adapte olur. Ayrıca bırakılacaksa başlamanın manası ne ? harcayacayacağın parana günah çünkü günde yiyeceğin biraz sütle , peynirle bilmem ne ile istediğin vücuda ulaşman zor, ilk yıl neyse ama 2 yıl tecrübe ve kilo kazandıkça bir asgari ücreti sadece beslenmene yatıracaksın ! Yine söyleyeyim profesyonellerin harcadığı paradan bahsetmiyorum , çıkıp ben profesyonel olmayacapım demeyim.

?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: 5kursun

quote:

Boyu kısaltmaz aksine uygun egzersizlerle uzamasına yardımcı olur.(basketbolcular 15 in de haftada 3 gün salonda çalışıyorlar , yüksek atlamacılar keza öyle , hiç kısa kalmışını gördünüz mü ? ) Sarkma olmaz , sadece şişmanlarda sarkma olur o da yağlar hızlı atıldığı için deri kendini toparlayamaz , adaleli birinin bile ki ben 100 kg üzeri yaklaşık 1,80 birinden bahsediyorum sarkma olması için ciddi sağlık sorununun olup yağ kaybeder gibi adale kaybetmesi gerekir normal olarak vu sporu bırakmış birinin adale kaybı uzun zamana yayılacağı için deri nasıl genişllediyse o şekilde daralmaya adapte olur. Ayrıca bırakılacaksa başlamanın manası ne ? harcayacayacağın parana günah çünkü günde yiyeceğin biraz sütle , peynirle bilmem ne ile istediğin vücuda ulaşman zor, ilk yıl neyse ama 2 yıl tecrübe ve kilo kazandıkça bir asgari ücreti sadece beslenmene yatıracaksın ! Yine söyleyeyim profesyonellerin harcadığı paradan bahsetmiyorum , çıkıp ben profesyonel olmayacapım demeyim.

?

Arkadaşa yapmasını gerekenleri söylediğimiz zaman :"ben profesyonelce yapmayacağım doğal olacağım" vs gibi cevaplar veriyor. Profesyonel olmaya çalış yada kendi çapında çalış ikisi içinde oyunu kuralı aynıdır.

• quote:

quote:

quote:

?

Arkadaşa yapmasını gerekenleri söylediğimiz zaman :"ben profesyonelce yapmayacağım doğal olacağım" vs gibi cevaplar veriyor. Profesyonel olmaya çalış yada kendi çapında çalış ikisi içinde oyunu kuralı aynıdır.

neler neler var bir tane adam var salona 15 günde bir geliyor sonra saloncuya diyor ki Ben gögüslerimden memnun degilim bunu bir kaldırsak nasıl yapabilirz ne edebilirz

Saloncuda diyor ki: Sen ilk once düzenli bir gel hele onu hallederiz

• quote:

Ben ciddi anlamda bu topicten çok kişinin yararlanmasını umuyorum.
    Çünkü gercekten güzel vücuda sahip olan insanların çogunun (dogalları kastediyorm igneli olanları degil) kücük yaştan beri bu sporun içinde oldugu görülüyor.Fakat küçük yaşta bu spora merak salanların çoğunun aileleri ve yakın çevresinden yanlış ve eksik bilgilendiriliyorlar ve böylece yapacagı olanda yapmıyor.
    Yanlış mıyım?

sadece ıgne degılkı bence ek besın almak bıle doğal deıl en dogalı yedıgımız yemeklerden meyvalardan sebzelerden vs ayrıca 18 yas super ben o yasımda basladım hem daha cok cevık olursun bence yap derım boyunu etkılıcek hareketlerden kacın squat omuz vs harketler etkılıyo dıye bılıyorum ( kım ne derse desın bence body boy kısaltmıyo ) 1 sene hem body hemde fıtness yap bunun yanı sıra basket ve yuzme senın ıcın super olur yasın ııcin uzayacagı varsa uzar zaten etkılese bıle 1cm etkıler genetıkle alakalı bence boy bırde spor kafana takma tam yasındasın

• quote:

Orjinalden alıntı: 87akin-izmir

quote:

Ben ciddi anlamda bu topicten çok kişinin yararlanmasını umuyorum.
    Yanlış mıyım?

sadece ıgne degılkı bence ek besın almak bıle doğal deıl en dogalı yedıgımız yemeklerden meyvalardan sebzelerden vs ayrıca 18 yas super ben o yasımda basladım hem daha cok cevık olursun bence yap derım boyunu etkılıcek hareketlerden kacın squat omuz vs harketler etkılıyo dıye bılıyorum ( kım ne derse desın bence body boy kısaltmıyo ) 1 sene hem body hemde fıtness yap bunun yanı sıra basket ve yuzme senın ıcın super olur yasın ııcin uzayacagı varsa uzar zaten etkılese bıle 1cm etkıler genetıkle alakalı bence boy bırde spor kafana takma tam yasındasın

Tşk.ler
    Gaza geldim ben salona gidiyorm

• bende 18 yaşındayım boy 1.82 kilo 85 1 haftadır 65 kilo bench press çalışıyorum baya faydasını gördüm gögüsler çıkıyo baya
  • Bu saatten sonra pek eksisi olmaz senin için. Hem sağlıklı yaşam hem iyi bir vücut için yapsan iyi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: My_CaRizMa

bende 18 yaşındayım boy 1.82 kilo 85 1 haftadır 65 kilo bench press çalışıyorum baya faydasını gördüm gögüsler çıkıyo baya

ben yaklasık 5-6 ay once 70-75 basıyordm
    Şimdi tekrar başladm.şuan 50 de zorlanıyorm.
  • kilo deil hoca onlar, lbs 65 kilo nun altinda kalirsn
    1lbs ~= 0.22 kg
  • quote:

Orjinalden alıntı: innervision

kilo deil hoca onlar, lbs 65 kilo nun altinda kalirsn
    1lbs ~= 0.22 kg

• quote:

1lbs ~= 0.22 kg

gayet de altında kalmadan basılır: adam 85 kiloyum demiş, 65 kilo basması çok zor bişey değil ki. ben 65 kiloyum 57 kilo basıyorum, bildiğin kilo yani lbs falan değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pspcü

quote:

1lbs ~= 0.22 kg

gayet de altında kalmadan basılır: adam 85 kiloyum demiş, 65 kilo basması çok zor bişey değil ki. ben 65 kiloyum 57 kilo basıyorum, bildiğin kilo yani lbs falan değil.

şimdi benc press ıcın güçlü tricepslere ıhtıyac var ama bundan daha önemlısı kılolu bı ınsan yanı kalıplı dıyım sıze öle göbegı felan dagılmıs turden degıl yanı ben 178 67kg mım 70kg zor basıyorum ama benden kılolu bırı 188 80kg olsun 85 basabılır. yanı kısının kendı kılosuda önemlı, her ne olursa olsun maksat agır kaldırmak degıl kı, hareketı nızamı bır sekılde yapıp 1 sn de yukarı 4sn kadarda asagı ındırme suresıne uyandır lbs olaylarnı karıstırmayın. burda kımse ona uymaz kolay kolay, profesyonel degılız ama yapılan ıs, oynalınan oyun aynı, kurallar aynı

• quote:

Orjinalden alıntı: 87akin-izmir

quote:

Orjinalden alıntı: pspcü

quote:

1lbs ~= 0.22 kg

şimdi benc press ıcın güçlü tricepslere ıhtıyac var ama bundan daha önemlısı kılolu bı ınsan yanı kalıplı dıyım sıze öle göbegı felan dagılmıs turden degıl yanı ben 178 67kg mım 70kg zor basıyorum ama benden kılolu bırı 188 80kg olsun 85 basabılır. yanı kısının kendı kılosuda önemlı, her ne olursa olsun maksat agır kaldırmak degıl kı, hareketı nızamı bır sekılde yapıp 1 sn de yukarı 4sn kadarda asagı ındırme suresıne uyandır lbs olaylarnı karıstırmayın. burda kımse ona uymaz kolay kolay, profesyonel degılız ama yapılan ıs, oynalınan oyun aynı, kurallar aynı

Daha yolun başındayken doğruları öğrenip uygulaman sevindirici. Bu yüzden emeğin boşa gitmemiş seninle aynı seviyedeki sporcuları ikiye katlamış olacaksın. Ben de dahil bazı arkdaşlarım ilk 1-2 yılımızda bilinçsizce çalışıp boşa kürek çektiğimizden ; "kaç yıldır vücut çalışıyorsunuz dediklerinde hep 1 yıl eksik söyleriz

sürekli 4-1-0 sistemine bağlı kalma mesela arada bir 2 hafta böyle çalıştıktan sonra 2 hafta 2-1-2-1 (2sn indir 1 sn bekle 2sn kaldır 1 sn bekle) şeklinde çalış sonraki 2 hafta 3-2-2-0 (3 indir 2 bekle 2kaldır 0 bkleme )şeklinde çalış. bir daha ki 2 hafta 1-2-1-0 şeklinede de ağırlığı arttırıp aynı şekilde tempoyla oynamaya çalış. Ama sürekli bağlı kalacağın tempo 4-1-0 olmalı.

• Bu süreler cidden önemli mi ya? Ama öyle de kas çabuk yoruluyor, tekrar sayısı 10 iken 5'e filan düşer...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.