Şimdi Ara

185 65 14 yerine 185 65 15 taktırdım. Yardımm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 ay önce accent era 2007 araç aldım. Jantların orjinal ölçüde olmadığını yeni öğrendim. Aracımın orjinal ölçüleri 185 65 14 müş. Ben aldığımda 185 60 15 lastikler takılıydı ve kabaktı. Bugün çıkma lastik aldım ama 185 65 15 taktık. Şimdi lastik hesaplama sitelerinden hesaplama yaptığımda %4 hata gösteriyor. Çok yanlış birşey mi yaptım. Nasıl bir dezavantajları oluştu. Bilgi verebilecek olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lastik çapını büyütmüşsün ama yanak aynı kalmış yani Sağlıksız bir durum olmuş 195 55 yada 185 60 yapman gerekirdi .. Ben olsam o lastiklerle çok uzun gezmezdim ..

• Jantlar 15 inçse bir şey olmaz hocam. %4 çok büyük bir hata değil. Ama 14 janta 15 lastik takıldıysa hemen değiştir derim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ataince

Jantlar 15 inçse bir şey olmaz hocam. %4 çok büyük bir hata değil. Ama 14 janta 15 lastik takıldıysa hemen değiştir derim.
    Dediğin şey mümkün değil , 14 janta 15 lastiği istesende takamassın..

• serty23 kullanıcısına yanıt
    İçim rahatladı. 😂

• En fazla yüzde 3 değişim tavsiye ediliyordu yanılmıyorsam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 185/65R14 orjinal ölçüsü olan aracıma 195/55R15 takacaktım istediğim markanın tanesi 500 dü bende daha çok satılan haliyle daha ucuz olan 195/50R15 taktırdım tanesi 400 dü aradaki fark 3,4 çok bir fark olmuyor 55 olsaydı daha iyidi tabikide o zaman fark 0.4 olurdu

Aracımı satın aldığım da 185/65R15 vardı araba gitmiyordu çünkü aradaki fark artı yönde büyüktü. Eski yönde küçük olursa o %3 den sonraki sıkıntıyı hissetmiyorsunuz

185 65 14 yerine 185 65 15 taktırdım. Yardımm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bio technolog -- 15 Nisan 2019; 6:36:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    185*65*15 mi,195*60*15 mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yakitin artacak, km gostergen sapma yapacak.

• eğer sürtme durumu yoksa (ki araç dolu olduğunda muhtemelen sürtme yapacak) sorun olur mu bilmiyorum...
  • Taban alanı aynı. Yakıt çok fark etmez. Km göstergenle gps üzerinde ölçülen hızı karşılaştır. Hız sınırlarına dikkat et. Gerçek hızın ile göstergenin gösterdiğine bakarak farkı bul. Lastik çapın arttığı için km 100 gösterirken gerçekte 104 km yaparsın ama araçların göstergeleri gerçek hızın biraz üstünde gösterecek şekilde ayarlanmış olabiliyor.
    Çok yakma olayı lastik kalitesi ile de ilgili. Kaliteli ve pahalı lastiklerin hem desenleri hem de ağırlıkları optimize olduğundan tüketimleri de az olur. Aldığın lastiğin üzerinde yada üretici sitesinde ses, tutunma ve yakıt tasarrufu konularında sınıflandırma etiketi olur onu kontrol et. Sonra çok asfalt gürültüsü alıyor fazla yakıyor, tutunması az diye 14" olmadığından diye düşünme. %4 farkla da birşey olmaz. Kullanım stilin yakıt tüketimi konusunda çok daha fazla etkilidir.
    Örneğin 100mt ötede ışıklarda kırmızı yanarken biri gazlayıp ışıklarda sert fren yapar diğeri yavaş yavaş gider yumuşak fren yapar. Ani kalkışlar, vites değişim aralığını ayarlamak bunlar o lastiğin çevresinin geniş olmasından ziyade tasarruf sınıfına göre karşılaştırılmalı.
    Benim aracımın Türkiye ye ithal edilen versiyonları ile yurtdışında satılan versiyonları arasında lastik boyut farkı var. Ülkemizde yol şartlarından ve ekonomik olsun diye geniş yanak düşük çaplı ithal yada üretim yapılıyor.
    Öncelikle rot ayarlarını kontrol ettir hatalı ise düzelttir. Lastikleri taktırırken balansını yaptırmışsındır zaten.

• Hocam bişi anlamazsınız konfor çok daha güzel olur takmayın kafanızda zaten limitleri zorlanacak bir araç değil

• ± %3 farkın üstü önerilmiyor. Zararı illaki vardır ama arabayı bitirecek kadar değildir.

• Ben kışlıkları %3 farklı gösteren ölçüde aldım , yazlıklarıda öyle alacağım muhtemelen bence %4 çok dert edilecek bir durum değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk muayeneye kadar rahat rahat kullan. Orijinalden farklı ebatta lastik kullandığın için ağır kusurla muayeneden kalacaksın. Artık ozaman da emanet bir jant lastik alıp gidersin muayeneye.
  • Lastik çamurluklara sürtme yapmıyorsa hiç bir sorun olmaz,
    Zaten aracı kullandıkça bir dezavantaj sergileyip sergilemediğini hissedersin ona göre sürüşünü dengelersin.
  • Aynı arabada 195/55R15 ile 195/55R16 kullandım. Hiç öyle büyük farklar olmadı. Gösterge tablosunda az bir sapma olur sadece o kadar. Bir de motor çok cılızsa performans etkilenebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.