Şimdi Ara

185-65-15 yerine 205-65-15 taktık ne gibi problemler olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
14.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet fiat lineaya 185-65-15 yerine 205-65-15 takıldı ne dediysem dinletemedim araç zorlanırmı kilometre saati masıl bir değişim gösterir bu lastik ebadının bir faydası olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 4 Ocak 2015; 20:06:50 >

• ucuz olan yerine pahalı bir lastikmi taktırdınız. Lastik araca sürtebilir. Birde kışın ince ebatlı lastik daha iyidir niye genişletti.
  • Lastik hesaplama siteleri var ordan bakabilirsiniz ama klişe bir laf vardır sürtmüyorsa sıkıntı yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

evet fiat lineaya 185-65-15 yerine 205-65-15 takıldı ne dediysem dinletemedim araç zorlanırmı kilometre saati masıl bir değişim gösterir bu lastik ebadının bir faydası olurmu?

tabi sürtmüyosa sıkıntı yok :)
    ama söyle bişey var tabi 205 185 den biraz pahalı .
    geniş durur araç yola tutunur yapısır asvalta konforlu sürüş olur müşterilerime takıyorum sıkıntı olmuyor devam kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoctorEconomy

Lastik hesaplama siteleri var ordan bakabilirsiniz ama klişe bir laf vardır sürtmüyorsa sıkıntı yok :)
    Yol tutuşu bir nebze artar. 100le giderken aslında 95-96kmh le gidilir. Hız arttıkça fark da artar. Düşük hızlarda tam tersi. Lastik çapı artar ama az bir miktar 1,3 cm. Zaten arabalarda boşluk oluyor. Arkadaşın da dediği gibi sürtmüyorsa kullanılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samir_Rallye -- 4 Ocak 2015; 20:26:15 >
  • pulpa kullanıcısına yanıt
    1.3 motor zor kaldırıken 185-65-15 yerine 205-65-15i taktıysan bence dahada ağırlaşmıştır, yolda nasıl gittiğini sen bilirsindir nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

1.3 motor zor kaldırıken 185-65-15 yerine 205-65-15i taktıysan bence dahada ağırlaşmıştır, yolda nasıl gittiğini sen bilirsindir nasıl ?
    http://www.ozyurek.org/lastik_hesabi.htm

%4.18 lik büyüme görünüyor.Kabul edilebilir sınırlar içinde..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogukanotolastik

quote:

evet fiat lineaya 185-65-15 yerine 205-65-15 takıldı ne dediysem dinletemedim araç zorlanırmı kilometre saati masıl bir değişim gösterir bu lastik ebadının bir faydası olurmu?

geniş durur araç yola tutunur yapısır asvalta konforlu sürüş olur müşterilerime takıyorum sıkıntı olmuyor devam kardeşim.

araç benim deil sen böyle bir lastiği böyle bir araca tavsiye ediyormusun takalım abi sıkıntı olmazmı diyorsun müşteriler .....
  • pulpa kullanıcısına yanıt
    185-65-15 yerine 185-60-15 takarsa araba motor seri olur ağırlık giderde dışdan görüntüde küçük gibi görünür.
  • quote:

quote:

quote:

araç benim deil sen böyle bir lastiği böyle bir araca tavsiye ediyormusun takalım abi sıkıntı olmazmı diyorsun müşteriler .....

Alıntıları Göster
    %3 den fazla değişim önerilmiyor. Araca uygun olmayan ölçüde lastik takılmış.

http://www.lastikcim.com.tr/Jant-Lastik-Hesaplama,DP-17.html

• quote:

quote:

quote:

böyle bişeyi satıcı söylemez müşteri geniş lastik ister satıcı ona göre teklif sunar müşteri seçimini yapar takılır olay budur.

• quote:

185-65-15 yerine 185-60-15 takarsa araba motor seri olur ağırlık giderde dışdan görüntüde küçük gibi görünür.

o ebata en uygun lastik 195 - 60 15 dir.
  • dogukanotolastik kullanıcısına yanıt
    1.6 motor olsa dediğin olur, mevcut 1.3 motor kaldıramıyor
  • quote:

5cm lik bi sırt genişliğinden birşey olmaz motorun kaldıramama durumu genellikler jantın inç durumunun büyük olsaydı ona 16 jant taksaydı 16 lastik taksaydı o araba ölü gibi olurdu ama ben 195 - 60 15 ten bahsediyorum sırt 5 cm genişleyerek yükseklik aynı kalır ve yakıtta pek bi fark olmaz.
  • quote:

Çok büyük çapta lastik takmışsınız.O lastik hem genişlik hem de çap büyüklüğü olarak aracı zorladığı gibi yakıtınızı da ortalama 1 litreye kadar artırır.Ön düzeninizin yorulması da cabası.185/65/15 ebattan şaşmayacaktınız ya da en fazla 195/65/15 olurdu.
  • quote:

quote:

5cm lik bi sırt genişliğinden birşey olmaz motorun kaldıramama durumu genellikler jantın inç durumunun büyük olsaydı ona 16 jant taksaydı 16 lastik taksaydı o araba ölü gibi olurdu ama ben 195 - 60 15 ten bahsediyorum sırt 5 cm genişleyerek yükseklik aynı kalır ve yakıtta pek bi fark olmaz.

Alıntıları Göster
    taban büyüyorsa yanak oranını küçültmeniz lazım. Bence uygun lastik 205 60 15 tir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnchaineD -- 4 Ocak 2015; 21:52:35 >

• ama bakın lastikçi arkadaşlar böyle düşünmüyor sürtmediği sürece diğer sıkıntıların pek önemi yok ...

ben lastikçi olsam fiat lineayla biri dükkanıma gelse bu lastiği istesi bir .... yaramaz arkadaşım sen orjinal ebatlardan şaşma derim ..

genel olarak bu lastik takıldığında getirdikleri götürdüklerinden fazladır diyebilirmiyiz medem lastikçisiniz bu işleri iyi bildiğinizi füşünüyorsunuz bize bunları anlatında öğrenelim bize görüntü v.s lazım deil orjinalini çıkartıp bu lastiği takınca kazanımlarım kaybettiklerimden fazlamı?
  • Kış lastiği ve geniş taban
    Olayın mantığına tamamen ters ülkedeki lastikçiler hep böyle stokta ne varsa takar sorun olmaz der yollar
    Kadran sapmanız olacak 70 yazan yerde daha düşük kadran hzıı ile seyredin lastik bir turda daha fazla yol gideceği için daha hızlı olacaksınız
  • TiFoSi_BJK kullanıcısına yanıt
    Ebatlar karıştı iyice. Eğer 185/65/15 ten 205/65/15'e çıkartmaktan bahsediyorsanız daha hızlı değil daha yavaş gider. %4 civarında bir yavaşlama olur o anki hızdan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b2580x

Ebatlar karıştı iyice. Eğer 185/65/15 ten 205/65/15'e çıkartmaktan bahsediyorsanız daha hızlı değil daha yavaş gider. %4 civarında bir yavaşlama olur o anki hızdan.

Nasıl bir yavaşlama oluyor lastiğin çecresi büyüyorsa bir turda aldığı mesafe artar. Bu da hızı artırır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.