Şimdi Ara

1998 ve aşşağı yıl arabası olanlar bakarmısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • araçlarınız nasıl oluyorda egzoz muayeneden geçiyor
    katalizör ömrü 160 bin km miş ve şuan ki 2012 sisteminde katalizöre bakıyorlar,kestirip çıkarıp susturucu takmakta fayde etmiyor
    nasıl geçtiniz
    arkadaşta 1998 şahin var bunları bilmez ona dicem ama sorayım dedım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmannn94 -- 25 Temmuz 2012; 2:09:53 >

• Katalizörsüz arabanın katalizörüne bakmaya yeltenmezler, merak etme.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_11825983/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

ARKADAŞLAR ARAÇ 96 MODEL CLİO 121.000 KM'DE YER İZMİR
    KATALİZATÖR ÖMRÜNÜN MAX. 80.000 KM OLDUĞUNU VE SÖKERSEM ARACIN RAHATLAYACAĞINI EKONOMİK YAKACAĞINI SÖYLEDİ. EĞER BU İŞTE DALAVERA VARSA ARTIK O USTANIN SOKAĞINDAN BİLE GEÇMEM

PEKİ GERÇEKTEN ÖMRÜ TÜKENMİŞSE VE SÖKTÜRMEDEN KULLANSAM SAKINCA DOĞURURMU NE TAVSİYE EDERSİNİZ. İLGİLENENLERE TEŞEKKÜRLER

• Katalizör aracın en pahalı parçalarından biridir, egsozcular da bu işin çakallığını yapmaktadır. Dikkat etmek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erukay

Katalizör aracın en pahalı parçalarından biridir, egsozcular da bu işin çakallığını yapmaktadır. Dikkat etmek lazım

aynen
    parçayı bilemesekte en azından yaptığı yere kaynağa bakmak lazım öncesinde sonrasında

şu an muayene kartımı inceledim 2 sene önceki emisyon muayene kartımda detaylı yazıyor
    katalizör: var

emisyon değerleri % 45 lerde
    sonuç:geçti diye yazmışlar

egzoz testçi dediki şu an merkez sisteme bağlı ben geç desemde olmaz,veriler merkezde görünüyor dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmannn94 -- 25 Temmuz 2012; 2:26:19 >
  • 98 şahinde katalizör zaten yok, bu neyin kafası?
  • Nasıl ya şahinlerde katalizör yokmu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer araç fabrika çıkışlı katalizatörlü ise ve daha sonra sökülmüşse istiyorlar ve ağır kusur sayılıyor. Katalizatöre verecek paranız yoksa, egzoscular çok uygun fiyatlara katalizatör görünümlü susturucu takıyor. Egzos emisyon ölçümünü de sakın muayene istasyonunda yaptırmayın bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmannn94

araçlarınız nasıl oluyorda egzoz muayeneden geçiyor
    katalizör ömrü 160 bin km miş ve şuan ki 2012 sisteminde katalizöre bakıyorlar,kestirip çıkarıp susturucu takmakta fayde etmiyor
    nasıl geçtiniz
    arkadaşta 1998 şahin var bunları bilmez ona dicem ama sorayım dedım

Karbüratörcüye gidiyorsun benzin ayarını yaptırıyorsun sonra muayeneden geçiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGroN -- 25 Temmuz 2012; 12:29:41 >
  • Demek, bu sebepten egsoz muayenesi Tüvturk' e dahil edildi...

Saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Nasıl ya şahinlerde katalizör yokmu ?

Karbratörlü şahinlerde yok. 98 şahin de karbratörlü. Bir ara Şahin S 1.6 i.e 'ler çıkmıştı, onlarda olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

quote:

Nasıl ya şahinlerde katalizör yokmu ?

Karbratörlü şahinlerde yok. 98 şahin de karbratörlü. Bir ara Şahin S 1.6 i.e 'ler çıkmıştı, onlarda olması lazım.

Doğuş donanımdan çalıyor diye kızıyoruz, Tofaş direk parçadan çalmış
  • Nomal o zamanlarda öyle olması, katalitik konvertörle mi doğdunuz
  • Tofaşa boşuna demiyoruz biz Peynir tenekesi diye bomboş
  • benim arabada dışarıdan bakınca var gözüküyor ama içi boş
  • katalizör, emisyon kontrolünün bir parçasıdır ve enjeksiyonlu araçlarda olur. bu durumda 98 şahinde katalizör aramak, karbüratörlü olduğu düşünülürse biraz hayal olur (bildiğim kadarıyla o dönemin doğanları enjeksiyonlu, şahinleri karbüratörlüydü, yanılıyorsam düzeltin)...

benim aracım da 98 model ve üzerinde katalizörü var. 2005'de aldığımda yoktu, çıkartılmıştı, sonradan ben taktırdım. ayrıca 150 liraya yurtdışından getirttim. dolayısıyla görüldüğü üzere, aracın en pahalı parçası filan da değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Tofaşa boşuna demiyoruz biz Peynir tenekesi diye bomboş

Bir abimiz anlatıyordu: ''Sıfır tofaş şahin aldıydım. Arabada sağ ayna ve paspas yoktu'' diye.
  • bende 96 uno sx.ie var, geçen ay hiç ikiletmeden geçti muayeneden...
    KM= 148.000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redred1001 -- 26 Temmuz 2012; 7:01:33 >
  • benim 1996 model volvo 850 aracım var.. geçen yıl 15 yaşındaki katalizörü,oksijen sensörünü ve arka susturucuyu değiştirdim.. birebir orjinal parça kullandım .. toplam maliyeti 2000 bin tl oldu. sonra muayeneye girdi ve kusursuz olarak geçti..
  • Karbüratörlü Araçlarda Katalizör Olmaz.
    Geçen Gün 1.5 Clio DCi Aracımızda Yolda Kaldık Katalizör Komple Dolmuş Ve Ucunu Tıkamıştı.
    Taşlı ve Taşsız Katalizör Var.Ben Taşsız Boş Olanını Aldım 250 TL Montajla Birlikte Evren Oto Sanayi'de Yaptırdım.
    Diğer Aracım Vw Golf Onda Katalizör İptali Orta Susturucu İptali 51 Mm Krom Düz Boru Headers ve Son Susturucu Bulunuyor.

Katalizör Olması Gereken Araçta Olmazsa Sorun Yaparlar Kusurluda Geçebilir Geride Gönderebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.