Şimdi Ara

19lt DAMACANA SU 2.5 YTL OLURSA ALIRMISINIZ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
8.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben vallahi suya para vermiyorum okulda 50 kuruş ama günde en kötü 3 litre su içiyorum okuldu 50x6=3 YTL para ediyor , bende haliyle okuldayken çeşmeden su içiyorum. Onun harici meşhur peynircide satıyoalr 19 litrelik onu içiyoruz aileccek.
    sen ankaradaysan senden de alabiliriz bundan sonra :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katıksız Manyak! -- 20 Mayıs 2009; 13:43:18 >
  • Zaten 2.5 Lira...Badem Su...İzmir...
  • 2,5 mu çok ucuz değil mi biz Erikli alıyoruz en son 8 liraydı. .
  • quote:

Orjinalden alıntı: deniz c

2,5 mu çok ucuz değil mi biz Erikli alıyoruz en son 8 liraydı. .

19 lt mi?
  • Arkadaşlar akılla us la alakası yok aslınd bizim türk insanında pahalı aldım hevesi var yani her pahalı alınan ürünün daima kaliteli olacağına innıyorlar.
    Sizinle bişi daha paylaşayım. Dün pek tanınmayan ancak ist çevresinde su satışı yapan bi firmaya görüşmeye gittim tesislerini gördüm. inanın cıkan suya hiçbir şey katılmıyor tamamen doğal yol ile elde edilip dolumu yapılıyor ve bu firma kendini iyi ifade edemediği için satış rakamları diğerlerine göre oldukça düşük sebebi reklam yani tanıtımı yok.

Her yöreden değişik cevaplar alıyoruz. Herkes görüşünü beyan ediyor herkes bişiler ekliyor. ve dolayısıyla düşüncelerimiizi daha geniş bir açıdan paylaşıyoruz.

Açıkçası 2 senedir bu sitedeyim ilk kez böyle bi şey yaptım ve görüşleriniz düşünceme o kadar çok şey kattiki anlatmak zor.

SSUUUUUUUUUUCUUUUUUUU i k i b u ç u k y t l :)

• kapı kollarına tanıtım amaçlı bir torba asabilirsiniz
    içinde küçük şişe su buzdolabı için mıknatıs ve birer broşür
    bu şekilde reklamınızı yaparsınız

1 alana 1 bedava mantığı ile 5 liradan satarsanız başlarda sizin için daha kârlı olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: eeerdinc

Arkadaşlar akılla us la alakası yok aslınd bizim türk insanında pahalı aldım hevesi var yani her pahalı alınan ürünün daima kaliteli olacağına innıyorlar.
    Sizinle bişi daha paylaşayım. Dün pek tanınmayan ancak ist çevresinde su satışı yapan bi firmaya görüşmeye gittim tesislerini gördüm. inanın cıkan suya hiçbir şey katılmıyor tamamen doğal yol ile elde edilip dolumu yapılıyor ve bu firma kendini iyi ifade edemediği için satış rakamları diğerlerine göre oldukça düşük sebebi reklam yani tanıtımı yok.

Her yöreden değişik cevaplar alıyoruz. Herkes görüşünü beyan ediyor herkes bişiler ekliyor. ve dolayısıyla düşüncelerimiizi daha geniş bir açıdan paylaşıyoruz.

Açıkçası 2 senedir bu sitedeyim ilk kez böyle bi şey yaptım ve görüşleriniz düşünceme o kadar çok şey kattiki anlatmak zor.

SSUUUUUUUUUUCUUUUUUUU i k i b u ç u k y t l :)

satacagın suyun markası ne ?
    il neresi?
    suyun sana geliş fiyatı ne kadar ?
    çok sipariş gelirse araba- motor gibi taşıma aracın var mı evlere servis yapmanı isterler ?

• istanbul mu?
  • İzmir'de Pınar en son 5.5 TL idi.Erikli 6.5 sanırım.Yazın,para yetiştirmek güç suya.

Allah'tan İZSU var,90 kuruşa alıyorum 19 lt. suyu.Tadına çok iyi diyemem;ama şebeke suyundan çok daha iyi.Yine de daha güzelini de içmiştim.

Su işinde güzel para var;ama reklam çok önemli.Mesela İzmir'de Nilsu-Pınar-Erikli ve birkaç marka daha tutulur.Onun haricindekiler İZSU alır.Bu yüzden dev firmalar ile rekabet etmek gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reasonable

quote:

Orjinalden alıntı: deniz c

2,5 mu çok ucuz değil mi biz Erikli alıyoruz en son 8 liraydı. .

19 lt mi?

Evet
  • Arkadaşlar marka vermek istemiyordum ama neyse Akdamla markası.
    çorluda başlıycaz kısmetse.

kapıya poşe içinde pet su ve magnet fikride çok güzel.

inşallah tutulur
  • bn kıllanırdım 2,5 ytl ye biz erikliden 7,75 e alıoz. ayrıca herhangi biri durup dururken suyu deişmez. senin müşterinin ayaına gidip fikrini deiştirmen lazm. artık kampanya mı yaparsın pet şişelerle numuneler mi daıtırsın bilemem... kolay gelsin
  • Ben sizin ilde olsaydım alırdım.Biz 4 Tl'ye alıyoruz.Ünye Çataltepe...İçimi de gayet iyi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Intensifier

Tanesini 2.5 TL yerine "1 alana 1 bedava" sloganıyla 2 tanesini 5 TL'ye satarsanız hem millet işkillenmez hem de daha çok satış yaparsınız...

ben de katılıyorum bu şekilde yaparsan kimse kötüdür diye önyargılı olarak yaklaşmaz en azından dener
  • İzmit, Derince'de Çenesuyu istasyonu var. Biz senelerdir ordan doldurup içiyoruz. 20 litrelik bidon şu an 2,60Tl'ye doluyor.

Çenesuyu gibi kaliteliyse satıcağınız su, bence iyi bir fiyat.
  • Çeşme suyuna devam ediyorum.. Parasıda fena değil.
  • Akşam okuldan eve gelirken gördüm, birisi posta kutumun üstüne su reklamı yapıştırmış.. İsim yazan yerin atına.. Çok sinir oldum Tanıtım yapayım derken böyle şeyler sakın yapmayın derim ben..
  • " Hiç kimse, bir malı daha kötü yapmadan, daha ucuza mal edemez....

Bu nedendir ki ; Bir malı alırken sadece fiyatına bakmak, bazı hileleri kabul etmektir. "

Diye bir söz okumuştum biryerlerde. Neden bilmiyorum aklıma bu söz geldi.

Arkadaşlar sudan bahsediyoruz. Yani insan yaşamı için en gerekli şeylerden birisi. Lütfen biraz mantıklı olalım. Hadi bi arabadan bahsedersin, bir motorsikletten bahsedersin... Yavaş yavaş getirsin götürsün, ayağımı yerden kessin, kapının önünde bulunsun dersin anlarımda... Su için aynı şeyi söylemenin pek de mantıklı olacağını düşünmüyorum.

Yıllardır bu işin içindeyim. Yani mesleğim 19 LT damacana kaynak suları. Şu an 3 tane su bayiliğim var ama bu zamana kadar bir çok markanın bayiliğini yaptım. Küçük yaşımda ticarete atıldım. Ticaretin her türlü hilesini bilirim ama yapmam. Eliden geldiği kadar dürüst olmaya çalışırım. Ve dürüst çalışmam sayesinde sıfırdan başladığım bu sektörde çok çok iyi yere geldim.

Bir ticarethanenin kira, eletkrik, su, telefon,benzin-mazot, araç bakımı, işçi maaşları,bağkur, sigorta, araç bakımları, trafik cezaları işçilerin çaldığı-çırptığı-kırptığı, veresiyesiydi, kredi kartıydı, komisyonuydu, eşantiyonuydu.......vs...vs gibi birçok maliyeti vardır ve buna işletme maliyetleri denir. Bu masrafların birçoğu arka planda kalır ve pek önemsenmez. Hesap yapılırken hesaba dahil edilmez ama daha sonra yapılan işten birşey kazanılmadığı anlaşılıp, masraflar tekrar gözden geçirildiğinde bu arka plandaki küçük gibi görünen masrafların ne kadar da önemli rol oynadığı tesbit edilir.

Bu şekilde piyasa şartlarının altında satış yapan firmalara pek rağbet etmeyin. Çünkü bunlar hep yeni açılan işletmelerin satış-pazarlama stratejisidir. Tutarsa ( ki genelde tutmaz ) işletme yol alır gider. Tutmazsa işletme batar, kaybolur gider.

Şimdi bu arkadaşımız yeni bir işe gireceği için ve müşteri toplamaya ihtiyacı olduğu için fiyatı düşük tutup satış potansiyeli kurmaya çalışmaktadır. Önce 2,5 TL den suyu satışa sunacak, adet bazında istediği rakamlara, yani işletmeyi yürütebilmesi için gerekli olan satış rakamlarına ulaştığı zaman 2,5 TL olan suyun fiyatını yavaş yavaş 3 TL ye... Sonra 3,5 TL ye daha sonra 4 TL ye normal standart fiyatına çıkartıcak.

Çünkü ona suyu veren firma şu an işyerini yeni açtığı için ve pazar oluşturmasını istediği için fiyatı düşük verecek ama bu çok uzun bir süre sürmeyecek.

Mesela bu arkadaşımız suyu 1,75 TL ye alıp, normal satış fiyatı olan 4 TL ye satıp, 2,25 kar etmesi lazım ki az önce yukarıda saydığım işletme maliyetlerini ( ortalama 1,25 TL ) düştükten sonra damacana başına ortalama 1 TL kar etmesi lazım. Günde ortalama en az 40 damacana satması lazım ki günlük 40 TL den 26 günde ( ayda 4 gün pazar tatili ) ortalama 1000 TL kazanması lazım. Yoksa işletme dönmez.

Dediğim gibi ana bayi bu arkadaşa 1,75 e değil de ilk etapta 1 TL ye verecek. 2,5 TL ye satınca bürüt 1,5 TL kar kalacak. İşletme maliyetlerini düştüğü zaman 0,5 kr kar kalacak ve günde 40 damacana sattığını farzedersek günde 20 TL den ayda 520 TL kar yapacak. Bu da işletmeyi döndürmeyeceği için belli bir zaman ( genelde 30-45 gündür ) sonra fiyatı yavaş yavaş yükseltmeye başlıyacak. Zaten bu arkadaşa 1 TL den veren firma suyu, yavaş yavaş 1,25 TL .... 1,45 TL.... 1,75 TL gibi yavaş yavaş hissettirmeden artıracak.

Hem alış fiyatının artması hem de kendi yaptığı hesabın getirisi ile suyun satış fiyatının artması aşikardır.

Size suyu 2,5 TL ye verirken, yavaş yavaş 3 TL oldu... 4 TL oldu... diyecek ve sizde zamanında fiyatına kanıp da aldığınız suyu tekrar daha önce aldığınız suya değiştirmek isteyeceksiniz. Çünkü ilk etapta sizi cezbeden fiyatı olmuştu. Ama 4 TL ye içimi daha güzel bir su almak varken neden diğer suyu alasınız ki ?

Tekrar eski su bayisini arayıp su sipariş edeceksiniz. Suyunuz kapınıza gelecek....

Ama o da ne ? Suyu getiren personel, sizin elinizdeki damacanayı kabul edemiyeceğini söylüyor ve sizden yaklaşık 10 TL depozit ücreti ödeyerek yeni bir damacana satın almanızı istiyor. Sizde durduk yere 10 TL ödemek istemediğiniz için zamanında size 2,5 TL ye su getiren diğer firmayı arayacaksınız ve eski damacananızı geri istediğinizi söyleyeceksiniz. Ama o da o damacananın artık kendisinde olmadığını, onun çoktaaan takascıya gittiğini ve bu isteğinize olumlu cevap veremiyeceğini ve eski damacananızı geri veremiyeceğini söylüyor.

Şimdiiiii.... Ya 10 TL depozit ödeyip, yeni bir damcana alıp, içimi hoşunuza giden suyu alacaksınız....

Ya da aynı paraya aslında içimi çok da hoşunuza gitmeyen ama sırf fiyatı uygun olduğu için satın aldığınız diğer suyu içmeye devam edeceksiniz. Karar size kalmış. Bu birinci alternatifti.

Diğer bir alternatif ise ;

Bu arkadaş zamanında suyu ucuza alıp ucuza satıyordu. Alış fiyatı yükseldiğinden ve işletme maliyetleri de hsaba girdiğinden suyun fiyatını artırmak istiyor ama bu sefer, suyun satış fiyatı yükseldikçe müşterilerin uyanıp yavaş yavaş diğer firmaya kaydığını hissediyor. Yani satışları düşüyor. Fiyatı 2,5 TL de sabit tutsa...Bu seferde kar yapamıyor ve işin içinden çıkamayıp işletmeyi kapatıyor. Günün birinde su siparişi vermek için telefon ettiğinizde ya telefona cevap veren olmuyor yada " burası sucu değil, biz bu numarayı yeni aldık " deyip çaaatttt diye yüzünüze kapatıyorlar... Bu da ikinci alternatifti.

Demek istediğim ; herhalükarda damacana elinizde kalıyor...

Peki bu işten kim kazançlı çıkıyor ?

Tabiki bayiyi kılıç olarak kullanan Ana bayi.

" Gidin kampanyalar yapın, her türlü damacanayı değiştirin, promosyonlar dağıtıp kampanyalar yapın, düşük fiyatla piyasaya girin, biz sizi destekliyeceğiz..." derler ama herzaman evdeki hesap çarşıya uymaz.

O yüzden hem bu topiği açan arkadaşa böyle bir işe girişmemesini, maşa olarak kullanılmamasını öneririm,

hem de siz müşterilerin böyle tuzaklara kapılmamasını öneririm.

Hepsi böyle olacak diye birşey yok tabiki ama %90 bu durum kaçınılmazdır, %90 küçümsencek bir oran değildir ( heleki ticaret için )..... Veee tüm bu anlatılanlar tecrubeyle sabittir.

Hocam eğer bu söktere girmek istiyorsan böyle firmaların alavere dalaverelerine girmeden, hazır işleyen bir yeri belli bir hava parası ödeyerek devir almanı tavsiye ederim.

Haa... " sen devir mi aldın ? sıfırdan başlamışssın." diyebilirsin ama ben bundan 14 - 15 sene önce başladım ve o zamanki piyasa şartları ile şu anki piyasa şartları bir değil. O zamanlar rekabet yoktu piyasa çok güzeldi ama şu an piyasa şartları çok kırık ve rekabet kaçınılmaz. Senin yeni bir yer açıp da rekabet oluşturduğun yerdeki yılların esnafları boş durmaz ve seni orda fazla barındırmazlar. Onlarda belli bir müddet ( en azından sen batıncaya kadar ) bazı promosyonlarla ve küçük indirimlerle elindeki müşteriyi kaybetmemek için yapılabilecek herşeyi yaparlar. Çünkü tekerine taş konulmasını istemezler.

Şu anki piyasa şartlarında, bu sektörde sıfırdan bir yer açmak akıl karı değildir yani.

Biraz uzun bir yorum oldu farkındayım ama sıkılmadan okuyan arkadaşlara teşekkür ederim.

İyi forumlar.

• 1,30tl
  • Pınar'ı 5.5 tl den alıyorum. 2.5 tl olsa içkillenirim açıkçası.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.