Şimdi Ara

2.0 Multijet 150000 Km Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi forumlar herkese, her ne kadar taze üye olsam da çoğu vatandaş gibi yıllardır DH üzerinden bir çok konuda bilgi edinip takip ettim. Model belirtmek istemiyorum çünkü konu dağılabiliyor. Almak için niyetlendiğim araç fiat ın meşhur Multijet motoruna sahip genelde 1.3, 1.6 hakkında km yorumları var okudum araştırdım fakat benim baktığım araç 2.0 ve 150.000 kilometrede. Açıkçası 120000 km üzerinde bakmayı tercih etmiyordum fakat istediğim donanımlarda olan araç tercihimin üzerinde. 2013 model 150.000 makul gözüküyor, bakımlarını serviste zamanında yaptırmış. Bu aracı alıp bir aksilik çıkmadığı sürece en az 5 6 yıl binmeyi düşünüyorum, yılda 8000 km yi geçmem. Sizce motor sorun çıkarır mı uzun dönemde? Buna ek oldu da sorun çıkardı, sandık motor fiyatlarını araştırdım beni zorlamayacak rakamlarda değiştirsem aracın performansı nasıl olur önerir misiniz? Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

• Hangi araç bu? Benim bildiğim 2.0 multijet gelmedi türkiyeye. Stilo ve doblodaki 2.0 dizeller multijet değil

• Fiat Freemont alacaksınız sanırım, alınır. Güzel araç güzel motor.
  • Furkan bey doğru tahmin etmiş. Derdim gizem yaratmak değil. Şimdi o araç alınır mı, satamazsın, o paraya x alınır vs gibi yorumlar ile soğutulmak istemediğim için belirtmemiştim. Konunun başında belirttiğim gibi tek kafama takılan kilometresi.
  • 150 bin km bakımlı dizel bir araç için daha yolun başı sayılır. beğendiyseniz alın

• Bakımları düzgünse alınır. Dizel bir araç için normal kilometre. Freemont muhteşem bir otomobil. Motordan ziyade şanzımana dikkat etmeniz önerimdir.
  • 150.000 km bakımlı ve zamanında yağı değiştirilmiş bir araç için bir anlam ifade etmez. Motoru kontrol ettirip alın. Bir 150.000 de siz binseniz yine bitiremezsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 multijet alınır mı ?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Profes124 kullanıcısına yanıt
    Şanzıman konusunu çok okudum görünürde bir şey yok gibi ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor neticede 2. El, onun da tamir masrafını göz önünde bulundurup almayı düşünüyorum fakat tamir ettirilenlerin akıbeti nasıl oluyor açıkçası merak ediyorum. Sizin fikriniz var mı?
  • caglarkurt kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 sene önce biz de almayı düşündük. Şanzıman tamiri hakkında açıkçası bir fikrim yok. Zaten manuel olan bir tane almayı istiyorduk. Ancak, Freemont'u çok araştırdım. Şanzıman sorunu yaşayana da denk gelmedim fakat nedendir bilinmez sürekli kronik şanzıman arızası yazıları gördüm. Biz binici olarak alıp 10+ yıl biniyoruz genelde. Bu yüzden biraz ekonomik ve uygun olsun istedik. 7 kişilik bir araç da şart olunca Qashqai+2 tercih ettik. Aslında tercih etmemizi sebebi biraz da istediğimiz Freemont satılınca hadi bari bunu alalım der gibiydi. :)

Güzel araçtır iyi günlerde kullanın şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 6 Mayıs 2021; 0:50:36 >
  • Profes124 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Size qq kısmet olmuş vardır bir hayır. 🙂 Kazasız belasız inşallah herkes için.
  • caglarkurt kullanıcısına yanıt
    Amin, herkese de bize de 🙂

Rica ederim.
  • Bu araç Dodge Journey ile kardeşler.
    Bu araçtan bir arkadaşım da vardı. İlk çıktığında almıştı. Araca hayran kalmıştım. Ancak sürüşü pek 2.0 gibi değil. Ya da bana öyle geldi. O zaman bende dizel renault fluence vardı. Bu durum aracın belki de ağırlığından kaynaklıdır. Konforu ve genişliği güzeldir, yakışıklı araç bence :)
    Bu araç ile ilgili olarak hatırladığım kadarıyla serviste motor veya şanzıman ile ilgili olarak devamlı olarak güncelleme yapıldı. Sonrasında arkadaş kaza geçirince subaru forester aldı.
  • KaTiP_SoSe kullanıcısına yanıt
    Açıkçası 2 ton olan bir araçtan fazla atiklik beklememekle birlikte sakin bir kullanıcıyım. Performans ve Konfor açısından beni fazlasıyla tatmin etti. Dodge un journey modelinin Fiat versiyonu zaten birleşimden sonra Fiat ın suv olarak Avrupa için satış taktiği olduğu bir çok yerde yazıyor. Mpv olarak ABD de yaygın bir araç journey, suv olarak bakarsak bana göre piyasada ki bir çok suv modelden geniş ve heybetli. Teşekkür ederim fikirlerinizi paylaştığınız için. 🙂
  • Bizim millet hakkaten zır cahil her gün aynı mevzu 150bin km araba ne sorun çıkaracak?

Araba 400bin ve üzeri km olsa neyse , hakkaten ülke çok garip lan ;)

Ha ABS sensörü arızası olur , hararet müşiri arızalanır vs vs vs 300-400 TL masraf olarak sayiyorsaniz hiç yasamayin zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Hangi araç bu? Benim bildiğim 2.0 multijet gelmedi türkiyeye. Stilo ve doblodaki 2.0 dizeller multijet değil

2.0 doblo multijet motor 135 beygir.

Freemont da var 2.0 mj olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

150 bin km bakımlı dizel bir araç için daha yolun başı sayılır. beğendiyseniz alın

Yok daha neler tamam olup bitmemis ama yolun basi ne demek yahu  

• Bir taksi çıkması 630binde motor dağıtmış. Belki bir dikkatsizlik, belki de ömrü bitmişti. 2.0 dizel bir Multijet için 150bin ömrünün başı demek, yanlış değil..

KM CANAVARLARI | Fiat Albea 1.3 Multijet | 704.000km - YouTube

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Hangi araç bu? Benim bildiğim 2.0 multijet gelmedi türkiyeye. Stilo ve doblodaki 2.0 dizeller multijet değil

Doblo ve alfalardaki 1.9 jtd multijet değil.Doblodaki 2.0 ve Ducatodaki 2.3 dizel motorlar multijet motor.

• quote:

Orijinalden alıntı: caglarkurt

Furkan bey doğru tahmin etmiş. Derdim gizem yaratmak değil. Şimdi o araç alınır mı, satamazsın, o paraya x alınır vs gibi yorumlar ile soğutulmak istemediğim için belirtmemiştim. Konunun başında belirttiğim gibi tek kafama takılan kilometresi.

ya işte öyle ama yine de insan söylemeden duramıyor; bizim bir arkadaşın şirketi ona bundan vermişti, çok şikayetçiydi, hiç beğenmiyordu. hem gitmiyor hem de çok yakıyor diyordu. tipi falan heybetli ama demek boşuna değilmiş tutmaması. sanırım bu aracı amerikada 3.0-4.0 benzinli motorla falan kullanıyorlar, orda sorun olmaz ama burda 2.0 dizelle kaldırmıyor. çok ağır bir araç.

• o araç alınır mı, satamazsın, o paraya x alınır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.