Şimdi Ara

2 Adet Pioneer TS-W308D4 ü Hangi Anfiyle Besleyebilirim ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bütün forumun Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarım...
    Evet arkadaşlar başlıktada görüldüğü üzere elimde 2 adet TS-W308D4 Subwoofer bulunmakta bu canavarları tek başına besleyebilecek bir anfi varmı ?
    Veya çift anfi kullanmayımı tavsiye edersiniz düşüncelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum...
    Teşekkürler...Saygılar

• JBL 1201.1 tam hakkını verecektir o bebeklerin. Bende de 306C var 2 tane portlu kabinde evde. Amfi alacak olsam JBL 1201.1 alırdım. 450 Tl. Satıcı Doğubank İş Hanı'ndan.

http://urun.gittigidiyor.com/JBL-GTO-1201-1-BAS-ANFISI-HASTASINA-SUPER-FIYAT_W0QQidZZ21596023
  • Peki çift anfi kullanarak maliyeti düşürebilme ihtimali varmı ???
  • JBL GTO 1201.1 14,4 Volt ta 2 ohm a 1114 Watt RMS güç verir. 12 Volt ta 920 Watt RMS güç rahat verebilir. 308D4 leri 4 ohm kullanıp (yani tek girişlerini diğer 1 değişle tek 1 bobinini) paralel bağlarsanız, bağıl direnç 2 ohm olur. Woofer başına 460 Watt RMS güç düşer. Zaten 308D4 ler 400 Watt RMS dir. Bu da demektir ki, JBL GTO 1201.1 wooferları tam besleyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 30 Ekim 2009; 12:08:14 >
  • Peki sisteme ek olarak compenent tavsiyesi verebilirmisiniz ?
  • Çift amfi çok daha masraflı olur. 2 defa kablo gerekir ve 12 Volt ta 400 watt RMS verecek amfi olması gerekir. Bu da 500 Watt RMS verecek mono 2 tane amfi almanız anlamına gelir. Sizin ilacınız JBL GTO 1201.1 dir
  • quote:

Orijinalden alıntı: haggar78

Peki sisteme ek olarak compenent tavsiyesi verebilirmisiniz ?

2 tane w308d4 ün yanında boğulmaması lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xetec 90.4 amfi?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • basslarınız 1 ohma inecektir JBL 1201.1 1 ohmda çalıyo ama cokta saglıklı değil uygun fıyat ıcın Sm x801 1 ohm 820 rms bıraz daha bütçe mevcut ise Sound magus x1502 olabilir X801 2 adet 308d4 ü gayt iyi besleyebiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: anildalga

basslarınız 1 ohma inecektir JBL 1201.1 1 ohmda çalıyo ama cokta saglıklı değil uygun fıyat ıcın Sm x801 1 ohm 820 rms bıraz daha bütçe mevcut ise Sound magus x1502 olabilir X801 2 adet 308d4 ü gayt iyi besleyebiliyor

Bassları 4 ohm kullanıp paralel bağlayınca bağıl direnç 2 ohm olur. JBL GTO 1201.1 de 2 ohm da gayet iyi besler 2 tane 308D4 ü. Neden 1 ohma a inecek dediniz anlamadım. 308D4 te 2 tane 4 er ohm luk ses bobini vardır. Bunları seri bağlayarak 8 ohm, paralel bağlayarak 2 ohm olarak kullanabilirsiniz woofer ı. Ya da herhangi birini tek kullanarak 4 ohm da bağlarsınız woofer ı. Ben de bunu diyorum zaten.
  • bassın tek bobınını kullanmassanız 2 bassı 2 ohma düşürürsünüz çift bobınıde kullanarak 2 ohma düşmez 1 ohma düşer bassları 2 ohm düşüreceksiniz ikisinin + ve -lerini amfiye verince 1 ohm görür 2 ohm değil eğer basslar d4 deilde d2 olsaydı bu sefer 2 ohm kullanılırdı
  • Her 2 sinin de birer bobinini kullanıp, wooferları birbirine paralel bağlayacak. Bağıl direnç 2 ohm olacak böylece. 1201.1 de tam besleyecek bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 30 Ekim 2009; 12:07:06 >
  • o zaman performans alırmsıın sence ? 1 er bobın kullanıp 400 rms alabılecegını dusunuyorsan bravo :) bassı bosuna mı çift bobın yapmışlar JBL 1201.1 bu basslara uygun deil bu kadar basit basslarıda 2 ohm performanslı kullanamassın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anildalga -- 30 Ekim 2009; 12:15:27 >
  • Sen öyle bil, ben böyle bileyim.
  • meslegim bu oldugu için :) doğru bıldıgımız kesın yanlışını düzeltmek varken ben biliyorum dıosun hala
  • Ben bildiğimden şaşmam. Biz de bu işi öğreneli 1 hafta olmadı.
  • yanlış öğrendiginiz kesin ancak
  • Sizin de doğru öğrendiğiniz şüpheli.
  • bizim meslegimiz bu dıyorum daha ne dıyeyım Hayatınızda kac sistem yaptınız ? daha fazla ugrasamıcam doğrusunu öğrenince kendınız anlarsınız hatanızı
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39

Çift amfi çok daha masraflı olur. 2 defa kablo gerekir ve 12 Volt ta 400 watt RMS verecek amfi olması gerekir. Bu da 500 Watt RMS verecek mono 2 tane amfi almanız anlamına gelir. Sizin ilacınız JBL GTO 1201.1 dir

Bence söledikleriniz cok yanliş bu konuda. 1201.1 stabil 1 ohmda stabil çalişmayan bir ampli. Basslarda gördüğüm kadari ile 4+4+4+4=1 ohmda bağlanicak. Basslarin tek bobinden bağlanmasi teknik olarak zararli bir durumdur ayrica.. 1 ohmda stabil çaliştiğinida varsayarsak 1201.1 in gain %50-60 lardan sonra sapitmasi yani dc kaçirmasi anlamina geliyor..

O yüzden ampli olarak bütçenizi sölerseniz daha iyi ve istikrarli çalişan modellerde öneri yapabiliceğimi saniyorum.

Bu arada 3. kişi olmak istemem ama böle gozukuyor. Sonucta forum ortami..

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhan2

quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39

Çift amfi çok daha masraflı olur. 2 defa kablo gerekir ve 12 Volt ta 400 watt RMS verecek amfi olması gerekir. Bu da 500 Watt RMS verecek mono 2 tane amfi almanız anlamına gelir. Sizin ilacınız JBL GTO 1201.1 dir

Bence söledikleriniz cok yanliş bu konuda. 1201.1 stabil 1 ohmda stabil çalişmayan bir ampli. Basslarda gördüğüm kadari ile 4+4+4+4=1 ohmda bağlanicak. Basslarin tek bobinden bağlanmasi teknik olarak zararli bir durumdur ayrica.. 1 ohmda stabil çaliştiğinida varsayarsak 1201.1 in gain %50-60 lardan sonra sapitmasi yani dc kaçirmasi anlamina geliyor..

O yüzden ampli olarak bütçenizi sölerseniz daha iyi ve istikrarli çalişan modellerde öneri yapabiliceğimi saniyorum.

Bu arada 3. kişi olmak istemem ama böle gozukuyor. Sonucta forum ortami..

yetiştin gökanım kanser oldum XD bu kada riş arasında acıklamada yapamıyorum arkadasa zaten tutturduda 2 ohm :D tek bobın die :S

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.