Şimdi Ara

2.el araba en güvenilir nereden alınır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
15.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.5 sene önce 98 model polo aldık. Sahibinden.com'da bir ilanı görüp beğendik, arabayı 2 farklı ustaya gösterdik. İkisi de sağlam alın dedi (nasıl ustalarsa artık) Çok değil 3 ay kullandık sonra su kaynatma, yok motorda aşınma, parça değişimi felan yüzlerce sorun çıktı. Net olarak 2bin lira zarar ile biz de arabayı satmak zorunda kaldık. Anlayacağınız araba o... arabasıymış.

Şimdi bende fobi oluştu, istanbulda oturuyorum ama seney bursada üniversite okuyacağım. 98-00 poloları da çok seviyorum şöyle temiz sorunsuz bulsam alırım.

Kısacası böyle büyük 2.el şirketleri hangileridir ? Piyasadan olmazsa bin lira fazla olsun ama güvenilir olsun garanti versin arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Werner Heisenberg -- 6 Ağustos 2011; 3:51:40 >

• Yok öyle bir şirket... Polo'nun bahsettiğiniz kasası zaten sorunlu biraz...
  • İkinci el araba her ne olursa olsun şans isidir. Sizin sansiniz tutmamis bu sefer ama yine ayni olacak diye birsey yok...
  • Dod.com.tr
  • DODa baktım, pek alternetif yok yani ilan sayısı az gibi.

@Abzurt Teori

Gel de bunu anneme anlat işte. Sütten ağzı yanan..
  • aracı test ettikten sonra servisim onay verirse alırım.kaba saba özensiz paspal kullanıcının arabasını almam.
  • 2.el çok tehlikeli oldu.

En iyisi krediyle 0 almak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu bütçeye hangi 2. el telefon
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakangrbz

Yok öyle bir şirket... Polo'nun bahsettiğiniz kasası zaten sorunlu biraz...

• Bence en güvenilir ikinci el, güvendiğiniz bir tanıdıktan alınır.
  • Bana kalirsada en iyi 2.el tanidiktan bilindik arabalarin alinmasidir disarida acilmis olan ilanlarda yazan seylerin bana gore %90 i gercegi yansitmiyor
  • Nereden alınır bilmem ama deneyimle sabit, nereden alınmaz söyleyebilirim;

Fuzul Otomotiv;
    Birkaç sene önce baldızım için oradan bir araba alıp Eskişehir'e döndüm. Fuzul otomotiv tarafından verilen ekspertiz raporu da elimdeydi ve rapora göre aracın sadece birkaç yerinde ufak boyalar vardı. Bu tür bir durumla daha önce karşılaşmadığım için de onların ekspertiz raporuna güvenerek aldım arabayı. Döndüğümde ustam arabaya yaklaşmadan sorunları saymaya başladı ve bir türlü susmak bilmedi. Sonra Ford yetkili servisine gittim ve onlar da aynı sorunları saydılar ve hatta ekleme bile yaptılar.
    Aracı almıştım ve Eskişehir'e dönmüştüm. Uğraşmak istemediğim için geri dönüp uğraşmadım adamlarla. Bildiğim bir tek şey varsa, İstanbul'a gittiğimde eğer önünden geçersem, mutlaka birkaç hayır duası ediyorum onlara.

Güçlü Otomotiv;
    Eskişehir'deki Volkswagen ve Audi bayisi. Arkadaşıma oradan 2007 yılında sıfır kilometre bir Polo aldık. Araç devamlı bizdeydi ve herhangi bir sorun olmadan yıllarca birlikte kullandık. Bundan birkaç ay önce değiştirmeye karar verdik ve önce Peugeot'a gittik. Adamlar ellerinde cihazla geldiler ve kontrol ettiler. Tavan boyalı çıktı ve biz adamlara inanmayarak Ford servisine gittik. Onlar da tavanın boyalı olduğunu söylediler. Ardından Honda'ya gittik ve onlar da aynısını söylediler.

Anladığımız kadarıyla Güçlü bize tavanı boyalı sıfır kilometre bir otomobil satmıştı.

Ufuk Otomotiv;
    Eskişehir Honda bayisi. Bahsettiğim Polo birkaç yerden boyalıydı ve bunlara ek olarak da tavanı boyalıymış. Aracı biz Honda'ya takasla verdik ve verdiğimiz sırada araç 97.000 km'deydi. LPG takılıydı ve Lpg'de de problem oluyordu. Bunların hepsini Honda biliyordu.
    Daha sonra tesadüfen bu aracı yine benim bir tanıdığım satın almış. Araç 60.000 km'de ve boyasız olarak satılmış.

Aslında bu olayları daha da çoğaltabilirim ama hatırladıkça benim canım sıkılıyor. Sisteme dahil olan her firma dolandırıcı olmak zorundaymış gibi bir hava esiyor benim gördüğüm kadarıyla. Artık ne ikinci el ne de yeni araç satan hiçkimseye güvenmiyorum. Bu demek değildir ki herkes üçkağıtçı, ama sanırım herkesi kendim gibi sanmaktan vazgeçmek gerek.

Olay bu...

• 12-13 yaşında bir polo alıyorsanız nerden aldığınızın bir önemi kalmıyor. Alır almaz bir miktar para harcanıp ağır bakımları sıfırdan yapılıp keyifle sürülebilir ancak.

12 senelik araç kaza geçmişi yok, kimbilir kaç el değiştirmiş, o kadar sene içinde nasıl kullanılmış, kaç kere bakıma girmiş kaçı zamanında yapılmış, bunlar hep belirsiz.

O yüzden marka takıntısına girip deyip 10+ yaşında B segment bir arabaya 10bin TL'den fazla para vermeyin bence. (Aracın piyasası hakkında en ufak fikrim yok direk kafadan attım şu an).
  • ekspertiz işini usta! da değilde yetkili servislerde yaptırmanızı tavsiye ederim çünkü elinizde bir rapor oluyor
  • Güvenilir bir ustayla her yerden alınır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ışıklılımühendis20

Güvenilir bir ustayla her yerden alınır

Dostum usta da nasıl usta yani, ekspertiz demişsiniz onda da sana tam garanti veremiyorlar galiba. En iyisi 2.ele hiç bulaşmamak...
  • aracı 2. bulmuşsan ustadan çok yetkili servise götür ustaya götürüyosanda tanıdığın bildiğin bi ustaysa götür,
    sanayide bide takometreciler var bu kilometre işine bakıyorlar daha doğrusu geriye çekme işine falan bakıyorlar
    ben 2. el pazarına çıkmadan önce takometreciye gittim uzakdanda tanıdıkdı
    birader araba almayı düşünüyorum arabayı getirsem kilometresi geriye çekilmişmi söliyebilirmisin diye
    ne ettiysem ne dediysem o işlere bizi bulaştırma sen getir arabayı satan adam yanındayken bişe demeyiz
    biz sana abi boşver bu arabayı dersek alma güzel dersek alabilirsin ama biz kesinlikle geriye çelilip çekilmediğini
    sölemeyiz dediler :((
    bu devirde babamdan araba alıyo olsam yetkili servis bakımlı ve ilk sahibinden değilse almam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

Bence en güvenilir ikinci el, güvendiğiniz bir tanıdıktan alınır.

+1
  • Arkadaslar, 2.ele bu kadar negatif bakmayin. Sahibinden almaya calisin, araya galeri girdiginde maalesef sorunlar daha cok yasaniyor. Bir de bu donemde imkanini varsa 5 yasindan daha buyuk araclara da pek bakmayin. 10 yillik bir aracin mutlaka paracalari degismeye baslamis ve sizin elinizdeyken de degismeye devam edecektir.

Bazen cok sorun cikartmaya basladi artik gondermeliyim diye dusunen kisilerin araclarini aldiginizda da sorun lar olacaktir. Bence, bu isten anlayan bir ustaniz olsun, kurumsal yerlere gitmenize gerek yok. Oyle ustalar var ki, aracin uzaktan motor sesini duyup, bilyasina, egsozuna kadar cok yerinde fikir beyan edebiiyorlar. Sonucta hepimiz yeri geldiginde araclarimizi yeniliyoruz. 2. el araclar hep kotudur felsefesi yanlis.
  • Otomobil bayiilerinden de bakabilirsiniz. Sıfır araç satan her bayii de takasdan gelen 2 ci el araç oluyor. Hem de servis raporlu. Almak istediğiniz markanın bayiine bi bakın ellerinde yoksa birkaç güne kadar istediğiniz tip aracı mutlaka bulurlar...
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2004-model-ford-focus-1-6-ghia-sirali-sistem-lpg-li-ojinal-55962106/detay/

2.el nerden alınır demişken, kimseye güvenilmez baabında bu ilanı koydum.

bu linkteki araç daha önce arkadaşıma aitti. muadillerine 23-24 bin lira ederken bunu 20 bin liraya almıştı.
    ucuza kapattım diye sevinirken, aldıktan yaklaşık 2 ay sonra bu arabayla kaza yaptı. hatta bu arabayı birine satmak üzereydi, alıcı ile o gün buluşamadıkları için elinden çıkaramadı...

neyse, satacak olan dayım araca orjinal diye yazmış
    bu aracın önü paramparçaydı. hava yastıkları sayesinde araçtan sağ çıktıklarını söylemişti arkadaşım
    arabanın önü yoktu desek yeridir. sol yandan da biraz darbesi vardı. arabayı kazalı halde bi kaportacıya 9.500 liraya sattı

şimdi sen bu galericilere nasıl güveneceksin????

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.