Şimdi Ara

2. El Araç Alırken Ne Yapmak Gerekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İyi forumlar arkadaşlar, Konuyu Yanlış yere açtıysam Hatam varsa affola.

Ben 2. El bir araç almak istiyorum Yalnız, araçlardan fazla anlamıyorum.
    değişeni boyayı bir kenara bıraktım, Bari İçi motoru vs... vs... iyi olsun diyorum.

Hepimiz Biliyoruz ki Böyle bir ortamda 2. el araç almak çok zor. Güven ortamı zaten yok. 2. el araç alırken, gösterilecek yerlere göstermiş olunması, İlerde oluşabilecek sorunları en aza indirir diye düşünüyorum.

Mesela Ankarada oturuyorsunuz, İstanbula Veya İzmire Veya bulunduğunuz Şehirde İnternetten Sayfalarından gördüğünüz bir 2 el aracı almaya karar verdiniz, Aracı Alacağınız Şehirde Hiçbir Tanıdığınız Yok, 2. el Aracıda Yabancı Tanımadığınız birinden alacaksınız. Böyle Bir Ortamda Bu Durumda İkinci el Araç alırken Siz olsanız Ne yaparsınız ?

Ben expertize götürürüm. Ben Sanayide usta bulurum vs vs... gibi ayrıntılı yazarsanız sevinirim, saolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man55 -- 15 Temmuz 2014; 1:42:09 >

• benim tek kriterim var, o da "düşük km".. sahibi de efendi birisiyse fazla kurcalamam alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: antique

benim tek kriterim var, o da "düşük km".. sahibi de efendi birisiyse fazla kurcalamam alırım

hocam sahibi çok efendi bir kaç araca denk geldim. adam karısıyla satmaya gelmişti. Araç Sahiplerinin söyledikleri expertiz raporu sonunda birbirinden farklı çıktı hep. adam aracın kazalı olduğunu bilmiyormuş mesela. değişeni yok sanıyormuş şaşırıyorlar nasıl olur diye tiyatro yapıyorlar, :(
    yanında expertiz yapıyorlar, bak orjinal kapı + kaput böyle olmaz diyorlar. adam kabul etmiyor.

başka bir aracın değişen parçaları bırak adam arızalarını bile kabul etmiyor, ne olacak Mis gibi klima diyor, klima çalışmıyor.

Bari 300-500 Tl İndirse Diye pazarlık yapıyoruz, Ahh Zengin olsakda Bedava versek diye Dalga geçiyorlar. (Sinirli bir yapıya sahibim. Tatsız bir ortam oluşmasın diye Fazla muhattab olmuyorum.)

çok sıkıldım bu durumdan artık. Sadece Expertiz yapmak yeterlimi ? :( Expertizde 100 tl para alıyor her seferinde :(

DOD dedikleri Doğuş otomotiv nasıldır ? nasıl bir garantidir burdakiler ? bari alırken dolandırmasınlar.

Bu arada alım satım vergi borcu harcı nasıl öğreniliyor ?

Arabalardan fazla anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man55 -- 15 Temmuz 2014; 2:02:02 >

• eğer satıcı size sanayide şu usta var bu usta var gibi yönlendirmeler yapıyorsa uzak durun derim çünkü tanıdığı vs. olabilir. en temizi aracı kendi servisine götürüp oradan expertiz raporu almak eğer böyle bir imkanınız yoksa sırf expertiz raporu vermek için açılmış yerler var orada aracınızı çeşitli motor-performans, fren, boya testlerine sokuyorlar buradan alacağınız bir rapor sizin için güvenilir olur. bir de şu var ki bazı sorunlar (sarsıntılı çalışma, duman atma, aracın ilk kalkışta devir almaması..) araç yalnızca ilk çalıştığında belirir yani motor soğukken, motor ısındığında ise bu sorunlar ortadan kalkar bunlara dikkat edip motor soğukken de aracı kontrol etmek gerekir.
  • düşük km derken 30bin'lerden bahsediyorum.. genel olarak piyasanın biraz üzerinde fiyat çekiyorlar ama en azından temiz araba kendisini belli ediyor..
    tabi bir de tramer'den bakıp kazasız olduğunu görünce üçe beşe bakmamak lazım, tutarsız konuşan insanlardan da uzak dururum

edit: vergi borcu haciz vs gibi şeyler noterde ortaya çıkıyor zaten.. bu konuda temiz olmayan aracın satışı zaten imkansız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 15 Temmuz 2014; 2:13:05 >
  • cevaplar için çok saolun arkadaşlar.

Sadece expertiz yeterlimidir ? tramer sorgusu vs vs yaparmısınız ? şase no su falan ? Km orjinal mi diye nasıl anlarsınız ?
    bu arada Bazı servisler expertiz raporu vermeyeceklerini söylemişlerdi düz bir computest yapan expertizciye götürdük ? sadece bu yeterli olurmu ?
    mesela bir araç gördünüz ? sadece expertize sokup ona göre almak gibi ?
  • Aşağıdaki sitede istanbul dışındakiler için ekspertiz yapılıp mail,faks,vs. ile gönderileceği söylenmiş ama ne kadar doğrudur bilmiyorum,arayıp sorabilirsiniz.Gelir İdaresi Başkanlığının sitesinden internet vergi dairesi adımıyla aracın plakası ve tescil tarihini girerek borcu olup olmadığını da sorgulayabilirsiniz

www.ekspertizservis.com
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çürüğüne çarığı var mı bakarım.
    Boyasına pek dikkat etmem ancak ağır hasarı olmaması lazım. Ufak tefek çizikler olur araç boyatılabilir, hatta güneş yanığı vardır komple boyatılabilir. Ancak kapılar değişmemiş olacak, tavanda ve şasede hasar olmayacak.
    Km'yi markasına göre bakarım. Kimi markanın motoru vardır 1 milyonu devirir, kimisi 200 binde su koyverir. Tamamen motora bağlı.
    Aracı kullanırım. Sürüşüne gidişine bakarım, motor sesini dinlerim, performansına bakarım. Araç saçma sapan şeyler yapıyor mu diye denerim. Çalışmayan aksamı var mı komple kontrol ederim.
    Dışarıdan bir süzerim. Zaten toplanmış araç hemen kendini belli ediyor. Parçalar arası boşluklara bakarım.
    İç mekan temizliğine bakarım.
  • Geçen biryerde okumuştum piyasadaki 2.el araçların yarısından fazlası rent a car aracı diye yani size uymaz. çok iyi anlamıyorsanız bir ustayla gidip herşeyini kontrol ettirin içinize sinene kadar. tabi ekspertiz raporu tramer sorgusu falan buraları geçiyorum zaten yapacaksınız iş alma noktasına gelince . piyasadaki fiyatından daha uyguna,yaşı büyük kilometresi az araçlar için daha dikkatli olun. mutlaka anlayan biriyle gidin ama satan adam efendiymiş şudur budur takılmayın buna ne adamlar var memlekette. öncelikle yakınlarınızdan veya yakın çevrenizin tanıdıklarından araba satan var mı diye araştırın tabi
  • Cevaplar için Saolun. Dod Nasıl sizce ?
    Doğuş otomotiv ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man55

Cevaplar için Saolun. Dod Nasıl sizce ?
    Doğuş otomotiv ?

Pazarlıkla 0 alınacak fiyata 2. El satıyor işte nasıl olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mümkünse internetten, galeriden, tanımadığın insandan almamak; eş dost vasıtasıyla yakın çevrenden bildiğin tanıdığın araçları almak gerekli.
  • Man55 M kullanıcısına yanıt
    aracın yaşı küçükse ilk sahibinden almaya çalışın o adam herşeyini biliyor zaten, tramer sorgusunu yapın,araç başında hasar geçmişine göre pazarlığınızı yapın, eğer söylenenden başka boya, değişen çıkarsa ekspertiz ücretini ben ödemem deyin, ekspertize sokun,
    galerilerden mümkün olduğunca uzak durun hele ki piyasa fiyatının altında araç satıyosa...
  • Ben 2. el araç alırken kullandığım 6 adımlı yöntemi sırsasıyla yazayım.

1. Aracı görmeye gitmeden önce piyasa araştırması yaparım. Fiyat normal mi? Aynı araca başka insanlar ne kadar fiyat vermiş? Kaça gidiyor bu araç ...vs

2. Aracı görme. Gözle muayene. Kaporta, döşemeler, iç aksam, farlar, stoplar, lastikler, motor kısmı...vs

3. Aracı dinleme. Rolantide ve yüksek devirde motoru yakından dinleme. Yabancı ses var mı motorda?

4. Tramer sorgusu. Sadece plakadan değil. Şasi, motor numarasından da yaparım. Google'dan plaka sorgusu. Kaza haberi falan var mı?

5. Test sürüşü. Yolda giderken lastiklerden, ön takımdan gelen yabancı sesler var mı? Yüksek hızda dengesizlik yapıyormu...vs

6. Son olarak ekspertiz yaptırırım.

Bütün bu adımları geçen aracı ancak alırım. 2 aydır hala bir araba alamadım orası ayrı.

• Cevaptan ziyade bir soru da ben ekleyeyim. Forumdan(DH) araç alınır mı? Yani dışarıya göre güvenilirliği nedir?
  • peki arkadaşlar bu tramer sorgusu mesajı 4 tl deniyor bazı sitelerde, yalnız 6-7 seçenek var her birisi için ayrımı mesaj çekilecek ? 30-40 tl yi aşar o zaman ? bir bilginiz varmı ? bu arada tramer sorgusu nasıl yapılıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man55 -- 16 Temmuz 2014; 12:03:33 >
  • up
  • Konu canlansın biraz.

googleda aratıp gelen çok arkadaş var bu siteyi. benimde googldan geldiğim gibi.
    Herkese faydalı olacağını düşünüyorum.

cevaplarınız için teşekkürler biraz daha yazarsanız sevinirim.
    ______

Bu arada Tramer sorgusu varmış fazla anlamıyorum ? anlayan birisi varsa yazabilirmi ? 4 tl diyor 7-8 sorgulama yapılıyormuş 30-40 tl olur buda sizce değermi ? yada başka bir yol varmı ?
  • edit..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Evil -- 22 Temmuz 2014; 23:32:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.