Şimdi Ara

2. El Araç Alırken Test Etme Mevzusu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu ara 2. el araçlarla fazlaca muhatap oldum.

Arabayı kullanmadan almak benim içime sinmez hatta satıcı kullandırmamakta ısrar ediyorsa almaktan bile vazgeçerim nitekim de öyle oldu.

Kimi satıcı istemeden anahtarı uzattı, kimisi de etrafta boş bir alan olmasına rağmen açıkça satışı almadan kullanamazsın dedi.

Ben 6 yıldır araba kullanıyorum gerek uzun yol gerekse kalabalık şehirlerdeki ağır trafiklerde fazlaca bulundum artık belli bir seviyeye geldim.Yine de beni tanımayan bir kişinin yoğun bir trafik varsa arabayı vermemesini anlayabilirim ama boş bir alana gitme fikrine de karşı çıkıyorsa işte bu benim için bir problemdir.

Sonuç olarak gaz ve fren pedalı tepkisi, turbonun etkisi, vites geçişleri, ön takım bozukluklarına bağlı direksiyonda titreme gibi olaylar her ne kadar expertiz raporu olsa da aracı kullananın anlayabileceği problemler.

Siz hem alıcı hem satıcı açısından ne düşünüyorsunuz bu konuda? Expertiz raporuna güvenirim hiç kullanmadan direk alırım yada kullanmadan almam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YnsTz -- 11 Ekim 2012; 13:20:36 >

• Sıfır araç alırken bile test sürüşü yapmadan almıyoruz, 2.el aracı alırken bende kullanmadan alınmaması taraftarıyım. Öncelikle içine sinmesi daha sonra ekspertiz açısından oldukca önemli. Satıcıya herzaman söylerim; kendi araçlarımıda alırken yakınlarım yardım istediğindede aracı denemem gerekiyor diye. Birkaç çukura girerim ön takıma bakarım müzik açtırmam arabayı dinlerim ara hızlanmaları, baskının durumu, ateşleme problemleri ne varsa çıkar ortaya zaten.

Şunuda herzaman söylerim aracın çalışma prensibini bilmeyen adamdan iyi bir sürücü asla olamaz diye. Tamam pratiğin iyi olabilir ancak tam anlamıyla usta bi sürücü olamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcD-Semih -- 11 Ekim 2012; 13:21:40 >
  • Bende ikinci el alirken kullandirilmamasindan kuskulanir vazgecerim fakat bazi adamlar var arabayi alacagi yok gelir biner bos yere arabayi bagirtir sert surer hicbirseyden anlamaz birde anliyor gibi konusur o adami orada rezil ederim.

calistirip oldugu yerde motorun hiriltisini dinlemekte asagi yukari fikir sahibi olmanizi saglayabiliyor ama enazindan 10-15km surme firsati yakalanirsa cok daha fazla fikir sahibi olunabiliniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şu anda arabamı satacak olsam tanımadığım kişilere arabamı kullandırtman.Varsın vazgeçsin.Kaza maza yapar sonra sıyrılmaya çalışır.
  • Selam,
    0 araç alırken direk bayide takasa bırakırım. Ne uğraşıcam; akarı var kokarı var. Varsın 3-5 ucuz olsun...
  • kardeşim eğper vermiyorsa çekincesi vardır. o zaman almazsın geçip git ama bu halde bile aklın o arabada kalıyorsa bi tedavi ol derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yns 

Arkadaşlar bu ara 2. el araçlarla fazlaca muhatap oldum.

Arabayı kullanmadan almak benim içime sinmez hatta satıcı kullandırmamakta ısrar ediyorsa almaktan bile vazgeçerim nitekim de öyle oldu.

Kimi satıcı istemeden anahtarı uzattı, kimisi de etrafta boş bir alan olmasına rağmen açıkça satışı almadan kullanamazsın dedi.

Ben 6 yıldır araba kullanıyorum gerek uzun yol gerekse kalabalık şehirlerdeki ağır trafiklerde fazlaca bulundum artık belli bir seviyeye geldim.Yine de beni tanımayan bir kişinin yoğun bir trafik varsa arabayı vermemesini anlayabilirim ama boş bir alana gitme fikrine de karşı çıkıyorsa işte bu benim için bir problemdir.

Sonuç olarak gaz ve fren pedalı tepkisi, turbonun etkisi, vites geçişleri, ön takım bozukluklarına bağlı direksiyonda titreme gibi olaylar her ne kadar expertiz raporu olsa da aracı kullananın anlayabileceği problemler.

Siz hem alıcı hem satıcı açısından ne düşünüyorsunuz bu konuda? Expertiz raporuna güvenirim hiç kullanmadan direk alırım yada kullanmadan almam?

bazı ön yargılarınız gereksiz..neticede almak istediğiniz aracı sürmek istersiniz..tabi bu alınacak arabanın alınacak araba olduğunu belirtmez..öncelik olarak içinize sinen beğendiğiniz ikinci el aracın plakasını sms sorgulamasıyla 10dk içerisinde tramer kayıtlarını öğrenin (mtv,trafik borcu varmı yokmu?,trafik kazası? vs),sonrası alınacak aracı etkili ve yetkili bir servisde ekspertiz'e tabi tutturun araçta değişen,boyanan aksesuar yada parça kontrolu belli bir cihazlarla kontrol edilip size belirtiliyor ve motor'da kontrol edilebiliyor orjinal km'si ve motor ömrünün ne durumda olduğu 3 aşağı 5 yukarı hemen hemen belirtliyor tabi belli bir ücret karşılığı..yani sıralamaya sokacak olursak alınacak 2.el araç öncelikle plakasıyla sms yardımıyla tramer kayıt sorgusu yaptırılır sonrasıda ekspertize tabi tutturulur..bunların hepsi gün içerisinde 3-5 saatlik zaman alıncak işler..araç bu kontrollere tabi tutulduğunu istediğiniz sonuçlar doğrultusunda çıkıyorsa yakın bir noter bulunur ve hiç bir şey yapılmadan noter veznesinin önünde almak istediğiniz aracın parasını sayarsınız adam'da verecek olduğu aracın resmi sözleşmelerini noter huzurunda gerçekleştirir..bu arada son yaşanılan olaylardan sonra görmeye ve almaya karar verdiğiniz aracın bu işlemleri sırasında 1 kişi daha (sağlam güvenlir) bir dostunuzla gidiniz..son zamanlarda ise çeşit çeşit durum yaşanıyor alacaklı satıcıya noterde parayı sayıyor adam uzayıp gidiyor vs vs vs bu tarz tadsız olaylar yaşamamanız için billare bir önlem..birlikten kuvvet doğar :) umarım alış ve satışlarınızda böyle dengesiz şeylerle karşı karşıya gelmezsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santino Santorelli -- 11 Ekim 2012; 14:37:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aracı mutlaka denerim. Hele bildiğim bir arabayı alıyorsam denemeden almam. Zira kronik arızalarını da biliyorumdur. Kullanınca anlaşılan kronik arızası olan arabayı denemeden almam.

Araba satarken de denemek isteyen deneyebilir.

Öyle 15-20km deneme hiç yapmadım. 1km gezdim geldim. Aynı şekilde de denetirim. Benim için sorun yok.
  • 0km araba dahi kullanıp test edilmeden teslim alınmazken 2. elde sizi sınırlayan satıcının ürününü almayın
  • Bİr araç aldım noter satışını yaptıktan sonra arabaya bindim keşke dedim almasaydım.

Çünkü hep kullandığım araçlardan farklıydı.Deri koltuk hiç hoşuma gitmedi örneğin alışmak zor oldu bir ay sürdü nerdeyse alışmam.

Almadan önce sadece 200-300 metre gitseydim vazgeçerdim almaktan.

Neticede 2 ay kullandım sattım.
  • Ben iyi niyetli bir insanım. Önceki aracımı satmak için adamın biri geldi, aracı test etmek istedi.

Anahtarı verdim çıktık yola.. Kasislerden, çukurlardan nasıl hızlı geçiyor anlatamam. Arabanın tekerleri çamurluğa sürtüyor geçerken. Sesimi çıkarmadım. En sonunda arabayı durdurmak için frene basmak yerine bir anda el frenini çekip aracı yanlayarak durdurdu. Hayatımda bir kere bile el freni çekip yanlamış insan değilim. Tabi o an benim şalterler attı. Adama girişicektim az daha yanımdaki arkadaşlar zaptetti.

Şimdi gelde bi daha böyle adamlara aracını test etmeleri için anahtarı ver.
  • bende yıkamacılara uyuz oluyorum iki metre ileri alıyorlar düz yerde caaart el frenini en yukarı kadar çekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Ben iyi niyetli bir insanım. Önceki aracımı satmak için adamın biri geldi, aracı test etmek istedi.

Anahtarı verdim çıktık yola.. Kasislerden, çukurlardan nasıl hızlı geçiyor anlatamam. Arabanın tekerleri çamurluğa sürtüyor geçerken. Sesimi çıkarmadım. En sonunda arabayı durdurmak için frene basmak yerine bir anda el frenini çekip aracı yanlayarak durdurdu. Hayatımda bir kere bile el freni çekip yanlamış insan değilim. Tabi o an benim şalterler attı. Adama girişicektim az daha yanımdaki arkadaşlar zaptetti.

eee ne oldu sonra aldı mı arabayı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Ben iyi niyetli bir insanım. Önceki aracımı satmak için adamın biri geldi, aracı test etmek istedi.

eee ne oldu sonra aldı mı arabayı ?

Hayır almadı, istediğim fiyatın iki katınıda verse o adama vermezdim arabamı zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: YnsTz

Arkadaşlar bu ara 2. el araçlarla fazlaca muhatap oldum.

Kısasa kısaslarım vardır; Satıcı eğer aracı satışı almadan kullandırtmazsa bende parayı anlaşılandan az veririm, alıcı saymaya kalktığında da cevap belli "satışı vermeden sayamazsın". O zaman anlar sanırım ikisininde aynı şey olduğunu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntticaret -- 12 Ekim 2012; 10:05:23 >

• bizim araç bir tanıdığımıza gitti(citroen c3).
    Arabayı görmeye gelenlere(tanımadıklarımız) direksiyon verilmedi,ben kullandım gösterdim gidecekleri yere kadar bıraktım.
    Klima tertibatı elektronikleri çalışanı çalışmayanı hep test edildi.
    Zaten arabanın temizliği direksiyona oturunca değil serviste ustada anlaşılıyor.
    Kısacası ben de aracımı satacak olsam direksiyona tanımadığım adamı oturtmam.
    Apaçisi çıkar,zibidisi çıkar,ölücüsü çıkar,neme lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.