2.el Eski Araç Alırken Dolandırılmamak İçin Nelere Dikkat Edeyim?
-
-
Arada vekalet yok ise ruhsat sahibi ile parayı göndereceğiniz hesabın alıcısı aynı olmalı. Sakın ola başka hesaba para atmayın. Havale açıklamasına da plaka bilgisi ve satış bedeli diye belirtin.
Ruhsattaki plaka ve şasi numarasını araçtaki numaralar ile eşleştirin. Hatta notere ibraz edilen ruhsatın satın almak istediğiniz araca ait olduğunu da kontrol edin. Aynı renk marka model araç satışında ekspere ıvır zıvıra A aracını sokup noterde B aracını iteleyebiliyorlar.
Satış öncesi ek mtv ödemesi vb konularını netleştirin.
Önce satış için ruhsatı notere verin. Satıcı vekaletle işlem yapıyor ise vekaletin de notere teslimi gerekir. Devre engel bir durum olmadığına dair teyit aldıktan sonra parayı gönderin.
Bakım, tramer, km sorgulama konuları mekanik olduğu için saymıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mythology -- 16 Ekim 2023; 13:38:38 > -
Hocam çok teşekkür ederim. Peki devre engel olmayan Rehin ve en önemlisi Haciz oluyormuş. Bu şekilde satıp dolandırma vakaları oluyormuş. Bu konuda neler önerebilirsiniz mesela
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aracın yakalaması var ise onu trafikten sorgulatabilirsiniz.
Satıcı aracın sahibi ise yan yanayken e-devlete giriş yapıp araç üzerinde her hangi bir rehin, hak mahrumiyeti vs var mı size gösterebilir.
Devre engel olmayan rehin ve haciz ilk kez duyuyorum. Hiç denk gelmedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mythology -- 16 Ekim 2023; 15:54:14 > -
e devletten baktırma durumu daha önceden aklıma geldi peki başka alternatif var mıdır hocam yoksa bu yeterli mi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X