Şimdi Ara

2 hafta önce Annem vefat etti :( (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
8
Favori
25.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
524 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başınız sağolsun okurken gözlerim doldu. Mekanı cennet olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 27 Mart 2020; 0:53:22 >
  • Başınız sağ olsun. Mekanı cennet olsun.

Böyle üzücü bir konunun altında gündemle ilgili uyarıları da yapmak gerek;

Salgın hastalıkla boğuşulan şu günlerde maskeyi ve eldiveni gurur yapmayıp her ortamda takın. Ellerinizi sık sık yıkayın, telefonunuzu, kredi kartınızı, kapı kollarını, arabanızın vitesini ve direksiyonunu sık sık dezenfekte edin. Hapşırırken ve öksürürken ekstra dikkat edin. Nakit para ile alışveriş yapmamaya çalışın.

Bunları kendinizden ziyade aile büyükleriniz için yapın. Hele ki maske ve eldiveni asla gurur yapmayın. Millet garip garip bakıyor diye düşünmeyin, takın geçin. Bu salgın hastalığı eve taşıyıp, aile büyüklerinize bulaştırırsanız ve onların bağışıklık sistemi üstesinden gelemezse çok vicdan azabı çekersiniz. Keşke uyarılara, hijyen kurallarına kulak verseydim dersiniz.

Vicdan azabı çekeceğiniz diğer bir konuda şu olur. Corona virüsünden hastaneye yatırılan kişiyi asla size göstermiyorlar, vefat ederse son bir kez görmeniz için bile yaklaştırmıyorlar, belli noktalardaki yerlere defnedip üzerini kireçle kapattıkları için aile mezarlığına defnedilemiyorlar, aile mezarlığındaki yeri hazır konusunu kesinlikle unutun, aile mezarlığından çok uzak bir yere de gömülebilir, yetkili kişiler karar veriyor buna, diğer bir konu salgın hastalığın gezdiği şu zamanda ne cenazesine ne de mevlidine katılım olur. Aileden 3-5 kişi ile evde bir başınıza kalırsınız ve elinizden hiç bir şey gelmez.

Yani aile büyüklerinize virüs bulaştırmamak için azami çaba sarf etmeniz gerekiyor. Aksi taktirde hastaneye yatırdığınız gün son gördüğünüz gün olabilir. Vefat etse dahi size asla göstermeyecekler, defnettikleri yeri söylerlerse ve oraya yaklaşmanıza izin verirlerse öpün başınıza koyun. Aile büyüğünüz, hastalığı eve taşımanızdan dolayı tek başlarına ölecekler ve tek başlarına defnedilecekler.

Hatırlatmak istediğim diğer bir husus, corona virüsünden ölüm çoğunlukla boğularak ölme şeklinde oluyor ve boğularak ölmek zor bir ölüm şekli. Aile büyüklerinize bunu yaşatmayın. Virüsü eve taşımamak, onlara bulaştırmamak için ekstra çaba sarf edin.

• Dostum başın sağolsun.
    Ben de annemi 3 sene önce bu zamanlarda kaybettim. Böyle bir yokluğu daha önce hiçbir zaman hissetmemiştim. Şu an bile her an benimle yaşıyormuş gibi hala öyle hissederim, ve aynı zaman da sanki her an yine öldüğünü anlarım. Her gün fotoğrafına bakıyorum. Ölenle ölmedim tabi ki bir zaman sonra normal yaşantıma döndüm, ama bu tarif edilemez bir duygu. Ve biliyor musun beni de eniştem aynen bu şekilde çağırdı :( Bana haberi veren yine eniştem oldu. Annem kanser hastalığına yakalanmıştı henüz vefat etmeden önce. Doktorlar bize 3 ay yaşar en fazla, hastalığın evresi son evreye girmiş, durumu kötü demişti. Biz yine de maddi ve manevi annemin yanında olduk. Son günler de annem'in algısı azalmaya başlamıştı, nefes almakta zorlanıyordu. Beni en çok üzen şey ise acı yaşadığını bilmekti, ve bunu zamanla dışına vuracak bile gücü kalmadığını anlamaktı. Anneler dünyanın en merhametli canlılarıdır. Çoğu insan cinsiyet fark etmeksizin öyledir, ama anneler bu dünyanın en kutsal canlılarıdır. Yaşadığın kayıp için çok üzgünüm. Allah sana ve annenin tüm sevdiklerine sabır versin, mekanı cennet olsun, ışıklar içinde, huzur içinde uyusun annemiz.

• Allah rahmet eylesin kardeşim, üzüldüm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • basiniz sagolsun, cok uzuldum.
  • Başınız sağolsun. Allah mekanını Cennet eylesin.

• Hocam basiniz saolsun oncelikle, annenizin daha onceden herhangi bir hastaligi ya da sıkıntısı var miydi yoksa aniden mi patlak verdi boyle bir sey?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah gani gani rahmet eylesin. Yüreğim parçalandı. Ne desem, ne yazsan boş. Allah(c.c.) cennetine hapis etsin. Allah geride kalanlara sağlık ve uzun ömür nasip etsin.

• Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Başınız sağolsun.
  • Allah rahmet eylesin cidden ne diyeceğini bilmiyorum tüm sözler boşa gerçek olan hiçbir şey yok.Acı senib yüreğinde kalacak bizden eksilen yok fakat şuna inan ki aşırı üzgünüm..

• Allah rahmet eylesin, bazen ben de istemeden düşünüyorum, kafama takılıyor. Ailemden uzakta üni okuyorum ve fazla zaman harcayamadığımı, vakit geçiremediğimi farkediyorum. Bu arada onlara bir şey olursa ne yaparım nasıl hissederim diye düşünüyorum, kahroluyorum, ağlamaya başlıyorum bir anda. Duygusalım ve sanki onlara hiçbir şey olmayacakmış gibi hissediyorum. Ölüm gerçeği beni mahvediyor. Onların ölümüyle başa çıkabileceğimi hiç sanmıyorum. Sanki Annem ya da Babam ölürse benim de dünyam yok olacakmış gibi hissediyorum. Çok kötü bir şey olmalı. Allah sabır ve dirayet versin sana. Bir kez daha bana bunu hatırlattın, gerçekten vakit geçiremediğim için daha çok üzülüyorum. Hani bir söz var ya, vakit varken tomurcukları topla. zaman hala uçup gidiyor ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir bu söz gerçekten bana cok dokunuyor..

• Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun...
  • Allah rahmet eylesin. Başın sağolsun kardeşim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rahmet eylesin, basiniz sag olsun.

• Mekanı cennet olsun.

• Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah

• Okurken boğazım düğümlendi mekanı cennet olsun

• Resmen yazının her kelimesini hissettim, Çok üzüldüm. Başın sağolsun kardeşim. Allahtan rahmet ve sizlerede sabır diliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.