15 tatil için Avrupa'ya gideceğiz. Avusturya - Graz'da baldızım var, onların yanına kesin gideceğiz, bunun haricinde aklımızda bir yer yok. 2 haftalık rota önerebilir misiniz? Bilgili tecrübeli arkadaşlar fikir verebilirlerse sevinirim.
Şöyle bir durum da var, uçakla, trenle ya da arabayla gidebilirsin şeklinde önerilere de açığım. Henüz herhangi bir bilet almadım çünkü. Yılbaşı için Venedik'e gittik 3 günlüğüne o yüzden Venedik önerilerini es geçebiliriz. Bunun ve Sakız Adası'nın haricinde Avrupa'da başka ülkeye gitmedik.
Not : Schengen'imiz var.
15 gününüz ve maddi imkanınız varsa Avrupa içerisinde birçok farklı gezi rotası alternatifiniz var. En az 20 tane rota çıkartabilirim. O yüzden turistik gezi yaparken nelerden hoşlandığınızı, kiminle bu geziyi yapacağınızı, maddi imkanlarınızın ne seviyede olduğunu söylerseniz daha rahat yardımcı oluruz. Ben olsam arabayla gezer ve hızlı davranıp mümkün olabildiğince çok yer görmeyi tercih ederim. Ama günde en az 3-4 saat otomobil kullanmanız gerekir.
hocam bu işin en güzel yanı plansız olmaktır. sadece 1 hedef koyacaksınız tatilinizde. mesela ayın 10 unda x yerine bilet aldınız ayın 25inde de y yerinden biletiniz var istanbula. 15gün içerisinde x ten y ye kadar arada kalan her yeri gezebilirsiniz. bu maddi durumunuza bağlı tabiiki de. amsterdamdan girip atinadan da çıkabilirsiniz, bükreşten prag a kadar da gidebilirsiniz.
Teşekkürler cevaplar için. Graz ve Breskens'e kesin gideceğim gibi (arkadaşlar var). Onun haricinde geziye eşimle çıkacağım. Düzgün bir rota çıkartıp gezilmesi ve görülmesi gereken mantıklı yerlere gidelim diyorum. Maddi durum ise orta diyebilirim. Ortalama fiyatlı otellerde kalabiliriz.
Arabayla gitme fikri bende de vardı ve forumda da okudum ama yollar için sıkıntılı olabiliyor yazılmış ki bu aralar bizim için daha sıkıntılı olabilir. O yüzden uçakla gidip aralarda trenle ulaşım sağlayıp amsterdamdan uçakla dönmeyi düşünüyorum.
Bir de çok kuzeye çıkmadan tatili bitirmek istiyorum, kuzeyi de yaza bırakalım dedik.
Uzun zaman olmuş konuyu açalı ama şimdi denk gelince yazayım dedim. Rota şu şekildeydi; Budapeşte, Viyana, Graz, Salzburg, Amsterdam. İstanbul-Budapeşte, Salzburg-Amsterdam, Amsterdam-İstanbul uçak diğerleri trenle yolculuk şeklinde.