Şimdi Ara

2 haftalık Türk Telekom maceram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evimde Turk Telekom Hipernet(VDSL) 50 mbit bağlantı kullanıyorum ve farklı alternatif firmaları da deneyerek bakır altyapıda gerçekten açık ara en iyi hizmeti Turk Telekom'un verdiğine kanaat getirdiğimden dolayı ciddi fiyat avantajından dolayı mobil'de de iyidir heralde yanılgısına kapılarak 17 yıllık Turkcell hattımı Turk Telekom'a taşıdım. Turkcell'de 139,90 liraya kullandığım Platinum Ekstra+ paketi Turk Telekom'da ilk 12 ay 45 TL sonraki 12 ay 53 TL olarak tanıtıldı bana bayide ve işlemleri tamamladık. Cihazım iPhone XS. Yeni SIM taktıktan sonra ilk dikkat ettiğim ev-iş arası 8 km yolda bile çok sık LTE-3G atlıyordu. Ertesi gün farkettim işyerimde 1 kat aşağı üretime indiğimde 2 çubuk LTE'den 3-4 çubuk 3G'ye düşüyordu hemen. Telefon görüşmesine başladığımda da haliyle 2G'ye düşüyor anında, işim gereği görüşme esnasında data kullanmam gerekebiliyor burda elendi zaten. Cihazım jailbreakli olduğundan LTE kullanmasına zorlayabiliyorum telefonu, ben bu şekilde çözebilirdim problemimi ama kaç kişi bunları bilir ve uğraşır.

Ofisimde 2-3 diş LTE çekmesine rağmen speedtest.net ile 4-5 mbps download anca aldım ve instagramda hikaye,gönderi ekrana getirirken ciddi bekleme süreleri çıktı önüme. anlık veya 3-5 saniyelik veri aktarımı durması yaşıyorum sürekli ve bu durum çok daha merkezi yerlerde de aynı şekilde. Daha merkezi olup full 5 diş LTE çeken yerlerde de yine anlık donmalar ve düşük download hızları iyice moral bozdu. Haftasonu da İzmir/Foça'ya bağlı Bağarası mahallesindeydim arkadaşımın yazlığında daha önce çok kez bulunduğum bir ev, her zaman uyuduğum odaya yattım yine Turkcell'in full LTE çektiği noktada 3-4 çubuk 3G alabiliyordum ve instagramda hikayelere bakmak bile zulüm oldu o gece 10 saniyelik hikayeleri 60 saniyede izledim dona dona. Turkcell'in tek çizgi 3G'si bile böyle bir deneyim yaşatmadı bana bugüne kadar. Hani orda deseler şu an ver bi 100-200 lira ekstra hemen şu SIM kartı tak eski operatöründen devam et deseler verirdim. Eski foça çarşıda gece yemek yerken çarşı biraz kalabalıktı yine 2-3 çubuk LTE olmasına rağmen rezil etti beni sürekli duran bir veri aktarımı, geç ve eksik gelen bildirimler yüklenmeyen fotolar videolar. Gidiş dönüş esnasında da yeni Bursa-İzmir otoyolunda da youtube'da şarkıların sürekli kesilmesi hata vermesi, telefon görüşmelerinin kesilmesi üzerine döndüğüm gibi Turkcell'e başvurumu yaptım tekrar. Geçicek olan arkadaşlar iyi düşünsün iş-ev konumlarınızdaki başkalarının tecrübelerine danışın en azından. Elbette çok iyi sonuçlar verdiği lokasyonlar vardır, yada diğer operatörlerin çekmeyip TT'nin çektiği mahalleler,köyler de vardır ben sadece tecrübelerimi aktardım. İyi forumlar.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 20 Ağustos 2020; 0:5:16 >

• Memnun değilim, daha bugün geçiş yaptım.

- VoLTE ve VoWiFi Açılmıyor, 3G ses kalitesi çöp.

Edit: VoLTE açıldı, halen uzaylı gibi.

- 4.5G ve 3G hızları çöp benim bölgemde.

- Uygulama sürekli hata veriyor.

- Türk Telekom hattımı arıyorum çalma sesi 10 saniye sonra geliyor

- Dikkat edin 1 MB için bakiyeniz 0 olmasın

- Turkcell gibi öyle kaliteli hizmet verir gelmiyor. Turkcell tam mobil veri açtığında premium her yerde hız aynı, Türk Telekom arabaya bin yolda git hızlar yerlere düşüyor.

- İnternet çok hızlı gidiyor

- Şehirler arası yolculuklarda Türk Telekom cop. Vodafone ve Turkcell, en azından netflixden film izletir. Vodafone biraz kesilmelere denk gelebilir ama Turkcell çok çok iyi kapsamasi mevcut. Türk Telekom şehirler arasinda hiçbir kapsama yapmamış

En kısa zamanda tekrar Turkcell'e geçireceğim
    Anlık hız dropları yaşadığımdan takılıyor sosyal medya sanırım hocam speedtest yaparken de ibre bir anda 0'a vuruyor geri kalkıyor falan ofisimde. Takılma olmasa da tepki süreleri uzun, bastığım hemen gelmiyor Türk Telekom'da o an hız testi yüksek çıksa bile insta'da aşağı kaydırırken fotoların üzerinde çıkan çemberi görebiliyorum hepsinde. Turkcell'de yoktu bu durum.Ben alışmadığım için çok garip geldi hatta uzun yıllar TT kullanan biri ee ne var bunda herkesde böyle değil mi zaten falan diye garipseyebilir. Aradaki fiyat farkına tolere edilebilir tabi bu durum. Dediğin gibi Bursa-izmir otoyolunda bende kötü tecrübe ettim telefon görüşmelerini aracın hoparlöründen kulağıma almak zorunda kaldım kaliteden boğuk sesten dolayı, birkaç defa da kesildi. Önemi yok artık.
  • Memnun değilim, daha bugün geçiş yaptım.

- VoLTE ve VoWiFi Açılmıyor, 3G ses kalitesi çöp.

Edit: VoLTE açıldı, halen uzaylı gibi.

- 4.5G ve 3G hızları çöp benim bölgemde.

- Uygulama sürekli hata veriyor.

- Türk Telekom hattımı arıyorum çalma sesi 10 saniye sonra geliyor

- Dikkat edin 1 MB için bakiyeniz 0 olmasın

- Turkcell gibi öyle kaliteli hizmet verir gelmiyor. Turkcell tam mobil veri açtığında premium her yerde hız aynı, Türk Telekom arabaya bin yolda git hızlar yerlere düşüyor.

- İnternet çok hızlı gidiyor

- Şehirler arası yolculuklarda Türk Telekom cop. Vodafone ve Turkcell, en azından netflixden film izletir. Vodafone biraz kesilmelere denk gelebilir ama Turkcell çok çok iyi kapsamasi mevcut. Türk Telekom şehirler arasinda hiçbir kapsama yapmamış

En kısa zamanda tekrar Turkcell'e geçireceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAD4AAA61 -- 19 Ağustos 2020; 17:32:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Keşke bir faturasızda deneseydin.

TT'nin daha çooook çalışması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone için sorunlu bir operatör diyoruz ama TT ile aynı fiyatlara neredeyse hizmet veriyor.TT kullanırken 1 dk twitter'da resimlerin,videoların yüklenmesini beklerdim,o derece kötü ha müsteri hizmetleri iyi,kampanyaları felan iyi ama gel gelelim hizmet yok.
    Vodafoneda hız yavaşta olsa bekleme derdim olmadı gene idare edecek kadar hızlar veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nostalji16 -- 19 Ağustos 2020; 17:30:50 >
  • Operatörlerin baz istasyonu sayılari aciklansa keşke. Tahminim TT birak Turkcell'i Vodafone'un da baya gerisinde. Özellikle 4.5g istasyonu olarak.

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam acele ettim biraz. Ekonomik kaygıdan değil de ciddi kinlendim Turkcell'e sırf KimAramış vsvs bunları geçen ay ücretli yaptıkları için. Pandemi dışında her ay 400-500 rahat ödeyen insanım yurtdışı seyahatlerimden dolayı buna para istenmesi kızdırdı beni oldukça. Aslında iyi de oldu Turkcell'de taahhütümün tam ortasındaydım 6. ayda, yani en yüksek cezayı ödedim 250 TL, Ama şimdi 139,90'dan bıraktığım tarifenin +5 GB fazlasını 99 liradan anlaştım Platinum Hoşgeldin 20GB+5GB Sosyal medya sırf yeni abone olduğum için. Ödediğim ceza 6 ayda kendini çıkarıcak kalan 6 ay yine kâr. Taahhüt bitiminde cezasız olduğunu düşünürsek bu olayın aslında Turkcell'de her sözleşme bitiminde bu şekilde git-gel yapmak lazımmış birkaç gün TT'ye katlanıp onu anladım. 90 gün kuralı var biliyodum ben o sadece yeni hatlar için geçerliymiş.

Şirkette telefonu masaya koyuyorum 60 mbps falan speedtest veriyor elime alıyorum 3-5 mbps ile teste başlayıp 0'a iniyor ve aktarım duruyor şaka gibi. Telefonun field test menüsünden baktım bu olaylar esnasında 2 LTE istasyonu arasında kararsız sürekli ondan ona atlıyor ama bu esnada ben bir instagram turu bile yapamıyorum. İnsan günlük hayatta bunlarla uğraşmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 19 Ağustos 2020; 18:16:56 >

• TheBCD T kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun TT pişmanlık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende tt'den vodafone geçtim tt deyken cihazımda voLTE ve voWİFİ yok deniyordu eyvallah dedim üstüne düşmedim fazla vodafone geçince bide baktım volte çalışıyor seslerde muazzam. kısacası tt pişmanlıktır .

Git-gel olayı çok iyi, beklemene gerek yok. En kötü 3 5 gün pek kullanim yapamazsın o kadar. Aldığın tarifede yeni çıktı gayet iyi. Güle güle kullan

• operatör değiştirince sim kartın değişmesi gerekliliği de kalkmalı artık, isteğe bağlı olmalı. 10 tane bankayla tek tek uğraşıyoruz sim değişince. teknoloji buna izin vermiyor mu?

• __kadıköyRAP__ kullanıcısına yanıt
    Bu dediğiniz İnşallah e-sim uygulaması ile olacak hocam.

Türk Telekoma geçince hiçbir banka bloke koymadı internet bankacılığıma şaşırdım doğrusu. Daha önce aynı operatorde yeni SIM çıkarttığımda bloke koymuştu hepsi ama. Bakalım şimdi yarın gece tekrar Turkcell'e geçince yapıcak mı. ICCID numarasının direk operatöre bağlı olmasından dolayı sanırım teknoloji izin vermiyor şu an.
  • Görüyorum ki Turk Telekom kullanıp iyi hız alan arkadaşlar var,aynı şekil Turkcell için çok iyi hızlar var ve vodafone'dan memnun olan kişiler var.

Eleştirileri kendimize göre değil de kişinin beklentileri,ihtiyaclarına göre yapmakta yarar,ben bu saatten sonra tahrik eden konuşmalar yapmayacağım ama önerim her zaman turkcell>vodafone>turk telekom üzerine olacaktır.

Her ne kadar turk telekom ve turkcell benim bekletimin altında kalsa da istediğim hizmeti alamasam da, bir gerçeğin ortada olduğu kesindir yani...İnkar etmek olmaz

Ama arkadaşlara her zaman tavsiyem bölgenizde iyi ise geçin üzerinedir bilmediğiniz operatöre faturalı taahhüt vererek geçmeyin daha sonrasında cayma bedelleri vs uğraşırsınız.En az 1 ay tecrübe ederek hizmetini öyle karar verin 👍

• nostalji16 kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom hız ve kapsama anlamında konuşmuyorum,

Genel anlamda, uygulama ve servislerde ciddi problemler var. Hiçbir sistemi otomatik değil, sanki VoLTE açıp kaparken TT'ye gidiyor ordan onay alıyor gibi sürekli manuel.

Anlayacağınız daha çok yolu var

belki SMS gerektiren bir durum olmamıştır, bankalardan SMS almaya devam ediyor musun?

ben sim değiştirince hiç işlem yapmadım aradım bankayı ben sim değiştirdim blokemi kaldırın dedim blokeniz yoktur dedi, bloke olması için önce SMS gerektiren bir işlem yapıp bloke listesine düşmem lazımmış sonra kaldırabilirmişim blokeyi.

Öncelikle yarı fiyattan daha dusuk fiyata büyük olasılıkla içerik olarakda daha yüksek bir pakete geçtiniz ve aynı kaliteyi beklemek pek gerçekçi bir beklenti olmamalı sizin için. ancak işim gereği menemen aliaga eski yeni Foça bagarasi bölgelerini köşe bucak gezen, şirket ve m2m hatları olarak Turkcell ve tt kullanan kişisel telefonu tt olan biri olarak aynı bölgelerde bu hattı kullanmasak inanacağız ama ya siz sallıyorsunuz ya telefonunuz band desteği sorunlu yada biri peşinizden jammer ile geziyor, hadi 4g kötü, 3G de mi kötü, 3G de tt o bölgede 8-10 mbps altina düşmüyor çoğu yerde, bu hizla hangi video site açmıyor...

• Hocam lafım size değildi yani yanlış anlamayın,genele soyledim kisisel değildi yani.
    Evet eksikleri çok var ama fiyatıyla çok tercih eden kişiler de var,
    Ülkenin %90'ı VoLTE ve WoWifi hakkında bilgisi yoktur.Benim dahi bilgim yoktu telekomdayken,vodafone geçince otomatik açıldı.
    Sonra araştırdım felan kendimi forumda buldum işte böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nostalji16 -- 19 Ağustos 2020; 19:25:59 >
    İstisnasiz operatör içi dışı sim değişiminde bloke konuyor, arkadaş sizin dediğiniz gibi aktive edilmiş cep şubesine girmiştir sms şifresi kullanmadan, sim blokeyi bankalar koyuyor operatör ile alakası zaten yok

• Esim ile aynı durum sadece cihaz değişince yaşanacak...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.