Şimdi Ara

%20 Gpu kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Valorant oynunda ekran kartım sürekli %20 oranında kullanılıyor daha yukarıya çıkmıyor. 2800 mhz lere çıkabilen bir kartım var ama oynarken sadece 500 mhz kullanıyor. Normalde 400 fp almam gerekirken 170-200 arası fps alıyorum ve ani fps dropları yiorum. (Ekran kartım rx 6700 xt)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• İşlemci?

• Büyük ihtimalle işlemci yada ram kaynaklı darboğaz yaşıyorsunuz hocam daha düşük ihtimalle de güç kaynağınız ekran kartına yeterli gücü sağlayamıyor sistem bilginize tam olarak verirseniz yardımcı olmaya çalışalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaos_3492 kullanıcısına yanıt
    Ryzen 7 3800x

• seyhan09 S kullanıcısına yanıt
    İşlemci ryzen 7 3800x, 16 gb ddr4 3200 mhz ram, 850 watt psu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp Tıkmak -- 2 Temmuz 2021; 19:47:22 >
  • Hocam donanımsal bir darboğaz yaşanması mümkün değil bahsettiğiniz sistemde. Denemiş olabilirsiniz ama sırayla aklıma gelen seçenekleri söylüyorum

1. Biosunuzu güncelleyin.
    2. Bios üzerinden docp profini kontrol edip ramlerin doğru frekansta çalışıp çalışmadığına bakın.
    3. Windows içinden güç planını olarak yüksek performans yada Ryzen Balanced seçin.
    4. Ekran kartınızın driverini güncelleyin.

Bunları yaptıktan sonra bir daha yazarsanız sevinirim.

• Bir de sonradan aklıma geldi anakartiniz otomatik ayarlarda işlemcinize yüksek voltaj veriyor olabilir işlemci çok ısınıyorsa o da sebep olabilir kullandığınız CPU soğutucu nedir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Kullanımı %100 e çıkıyor.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bunları daha once denedim ekran kartı kullanımı %60 a çıktı fps 200-250 arası. Raden software üzerinden gpu mhz min 2500 mhz yapmama rağmen çoğunlukla 500 mhz, 1500 mhz arasında çalışıyor. Artık sorun Valorantta mı anlamış değilim başka oyunlarda böyle bir problemim yok çünkü.

İşlemcim çok ısınmıyordu baktım. Soğutucum Cooler Master MasterAir MA410p Tuf Gaming Edition

• Alp Tıkmak A kullanıcısına yanıt
    Normal şartlarda gpu min: %50 seviyelerinde gezmesi lazım o işlemci ile. Farklı oyunlarda sorun yoksa oyunla alakalı olabilir. Misal, bendede 3600+6700xt var pubg de %60 a kadar iniyor %99 gördüğü daha çok oluyor ama warzone da Çoğunlukla %90 ve üzeri ama ara ara %85 oluyor

Oyundaki sorunu çözdükten sonra işlemciye overclock yapıp bios tan SAM özelliğinide açarsan fark görürsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaos_3492 -- 3 Temmuz 2021; 2:53:58 >
  • @Alp Tıkmak Sorunu çözebildiniz mi hocam?

Maalesef tam çözemedim, bazen yeni güncellemelerle düzeliyor ama sonra tekrar aynı şey oluyor büyük ihtimalle oyunla alakalı bir problem var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.