Şimdi Ara

20 yaşında çift asgari ücretle hayat kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba kız arkadaşımla ciddi düşünüyoruz uzun bir ilişkimiz var fakat ailem kızı kabul etmiyor. Birbirimizi seviyoruz ergenlik falan değil ergenliği çoktan atlattım. Askerliğimi tecil ettirmistim askere gitmedim henüz. Askere gitmeyen erkek olmaz diye saçma konular var buna inanmıyorum. Antalya da 1+0 stüdyo daire tutma planımız var aşağı yukarı 10-15 arası kira. Alınan maaş kişi başı olmak üzere en düşük 17 olsun bu parayla geçim mümkün mü? Ailem kız mı yoksa biz mi diye beni arafta bırakıyor. İnsan oğlunu silmez diye düşünüyorum madem benim mutluluğumu istiyorlar bunu kabul etmeleri lazım hayatıma bu kadar dahil olmaları çok saçma. Arkandayım oğlum demek var hiç yoktan nasıl istersen öyle olsun demek var. Hep zorluk çıkarıyorlar bu kadar baskıcı olmaları canımı sıkıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Askere gittiğinde geçim nasıl devam edecek? Hayatını kuracak kadar büyüdün ama bunu düşünmek işine gelmiyor mu?

• Değerli kardeşim bu sözleri çok duymuşsundur muhtemelen, ancak hayat zannettiğin gibi olmuyor. Askerlik,çoluk cocuk , bunların masrafı, büyürken ihtiyaçları vb dedin mi maddi-manevi çok fazla zorlanırsınız. Eşine de sana da yazık olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En fazla 2 sene diyorum boşanmaya

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt
    Peki askerlikten sonra durum nasıl olur kız arkadaşımla birbirimizi iyi tanıyoruz

• integral77 İ kullanıcısına yanıt
    Askerlikten sonrası nasıl olur birbirimizi iyi tanıyoruz

• Ben askere gittiğimde 2 çocuğum vardı. Millet gözünde çok büyütüyor askerliği. İlk işe girip evlendiğimizde de 2 asgari kadar maaşım vardı. Eğer maaşının zamanla hızlı bir şekilde artacağını düşünüyorsan çok da sıkıntı olmuyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2x asgari ucretle gecinebilmek icin kira odememek gerekiyor. Yoksa imkansiz.

• Bence şu an ailenin bir haklılık payı var.

Şöyle, tamam seviyorsunuz ama ikinizinde asgari ücret almasından kaynaklı kiraya, mutfağa, bilmem neye para nasıl yetişecek? Kiralık ev tutmak kolay değil bu enflasyon sürekli artmaya devam ediyor ve aynı şekilde ülkede yeterli yapı stoğu yok çünkü iktidarın saçma sapan göçmen ve mülteci politikaları yüzünden AB'ye mülteciler gitmesin diye kos koca Türkiye tampon bölge olarak işlev görüyor.

Bu dolaylı olarak kiraların ve enflasyonun artmasına neden oluyor. Göçmenler veya mülteciler burada çocuk yapıyorlar çok rahat ben hastanelerde sürekli kuyruk görüyorum ve çoğu suriyeli.

Bu ekonomik durumda bir de çocuk peydahladın diyelim ona nasıl bakacaksın?

Ben evlilik istediğim kadınla bile şu an parasal durumlarda evlenemiyorum, İstanbul da müstakil arsa hakkım var ev yapmak için. 24 Yaşındayım yakında 25 olacağım para bulman gerekiyor maaşın yükselecekse önünü kesin açabiliyorsan evlenebilirsin ama para yetmediği için sonu boşanmaya gider çünkü devirde kimsenin birbirine tahammülü kalmadı.

• ahahah 17k ya aylık geçinmem mümkün mü diye soru soran ama anası ve babasından daha iyi düşündüğünü, bildiğini idda eden bir ergen kardeş daha :)

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

20 yaşında ama ergenliği atlatmış  

• maasin biri zaten kiraya gidecek. Kalan maasla 2 kisi gecinmek icin hic hasta olmamaniz, yeni kiyafet ve esya almamaniz, evde hicbir seyin bozulmamasi, hicbi sekilde ek masraf cikmamasi gerekiyo. En iyi sartlarda bile bu bikac ay surer. Bi yerden rizkimiz cikar diyosan emin ol cikmiyor ve icra kagitlari eve gelmeye, bankalar odemeniz gecikti diye gunde 10 defa aramaya basladigi zaman "bu olaya girisirken ne dusunuyodum" diye kafani taslara vurursun. Ailen kizi niye istemiyor bilmiyorum ama yeterli bi ekonomik duzeye gelmeden acele ettigini soyluyolarsa haklilar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.