Şimdi Ara

200 metreden internet resimli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

resimde görüldüğü gibi yolun karşından A noktasın dan B noktasına internet çekmek istiyorum A noktasında babamlar oturduğundan fiber altyapı olduğu için ben de B noktasında oturuyorum bende altyapı yok A noktasına internet bağlattım elimde 3 tane cihaz var biri NANOSTAİTON LOCO M5 diğeri LİTEBEAM M5 ve tp linkin ucuz olan 150mps lik tek antenli accee pointi var şimdi a noktasına NS yi bağladım bende LB yi bağladım LB den de AP ye çıkış yaptım net geldi fakat sürekli kopmalar oluyor tam olarak ayarları yapamıyorum herseferinde net koptuğunda A noktasındaki modem ve NS nin fişini çekip takıyorum sonra düzeliyor bu arada A noktasında TTNET in verdiği Tİlgin fiber modem var acaba ip ayarlarınınımı iyi yapamadım yaptığım ayarlarda şu şekilde fiber modeme 192.168.1.2 den başlatıp 192.168.1.100 den bitirdim bendeki AP yede 192.168.1.100 den başlatıp 192.168.1.250 de bitirdim DHCP yi devredışı bıraktığımdada net hiç gelmiyor NS nin ayarıda frekansı 20MHZ kanal ayarı oto LB de frekans ayarı 20/40 MHZ Auto ve kanal ayarı otoda Acaba kullandığım AP mi sıkıntılı bu arada AP nin frekansınıda 20 MHZ yaptım biraz uzun oldu yardımınız için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viranufuk -- 27 Temmuz 2018; 22:55:8 >

• bu arada ben 2 katta altta tabi asma katlı dükkanlar var babamlar da zemin katta oturuyor ns yi pencereye yapıştırmışım koli bandı ile dışarıya koyamıyorum çalınır çatıyada izin vermiyor site yönetimi LB nin -71dbm sinyali ile yakalıyor
  • biraz gezindim bu ubnt anten nasıldır diye. bir şey dikkatimi çekti. lite beam m5 şu an için sadece ubnt marka ve airmax teknolojisi etkinleştirilmiş ürünler ile çalışmaktaymış. kısaca üründe kısıtlama var. ama beta sürümüyle bu sorun aşılmaktaymış. bence sen fiber tarafına anteni koy senin tarafa da ubnt yi koy. her halukalde tek dhcp olacağını varsayarak fiberin dhcp sini kapat lb yi enable yap. logo m5 de dhcp yi kapat jb den alsın. haliyle senin ap de dhcp yi lb den almış olacak. bence sorun lb' de gibi görünüyor diyecektim ki bu -71 de iyi bir değer değil. görünen o ki cihazlar birbirini tam görmüyor. -50/-55 den sonraki değerler orta seviye. -71 değerinde dalgalanma yoksa seni kurtarır diyeceğim de yine de bakmak lazım. gel-git oluyor olabilir. kısacası ubnt leri kral yap diğerlerini de çöp. neyse ben olsam -71 ile uğraşırdım, normal değil 200 metrede daha iyi değer almalısın.

• The souls migration kullanıcısına yanıt
    hocam ilk kurduğum da sıkıntı olmadı yanlız 2 mb internet geliyordu bende sonra ubnt nin mobil uygulaması ile frekasnları 20 mhz ye aldım tekrara baştan kurulum yaptım bir türlü randuman vermedi bendeki ubnt ler daha önce kullanılmış yani sıfır değil kullanan arkadaş 1-2 km den alıyordu yayını onun dedeği şekilde yapıyorum yine olmuyor senin değin şekilde de antenin fiberin yanına koysam sıkıntılı büyük olduğu için çocukların oynama durumu var sinyalleri bir türlü -65 ten yokarı çıkaramadım acaba kot farkından olurmu neticede ben 2.kat ta yanlız 4. kat gibi yüksek bayağı bababmlarda zemin olduğu için açıyımı ayarlıyamaduım bu arada nanostationu cama koli bandı ile yapıştırmışım arada cam var ondan da kaynaklanabilirmi.
  • valla ben koli bantından anlamam.

anten ve logo m5 güzel cihazlar. bunlarla iş yapamıyorsan oyunu kuralına göre oynamıyorsun demektir. peki şöyle özel bir durum da yok değil. voltaj dalgalanmasına ya da başka sebeplere bağlı olarak mesela logo m2 kendisini kaybedip, erişilmez duruma gelebiliyor. çözümü ise reset ve ayarı geri yüklemekte. sen logo m5 i kapatıp açınca bağlantı düzeliyor demişsin. bu durumda sıkıntı senin tarafta gibi görünüyor olsa bile elektriğini kontrol et veya ups ile kullanmayı dene. bu logolar iyi cihazlar. ön yüzleri birbirini görmesi gerekmiyor. logo m5 i evin içerisine çevir, anteni de logo m5 i görecek şekilde pozisyonlandır yine aynı işi yapar. benden bu kadar.

• yazmayı unutmuşum 150 mbps ile kullan sana yeter. 300 ü boşver.
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    işte kardeşim öyle bir olaya parmak bastık ki yıllardır kanayan yaramız elektirk günde 10 sfer elektirk giden yerden ne verim beklersinki yaşadığımız yer viranşehir olunca her türlü elektronik aletin sorunu elektirik günde 10 sefer gidermi yaaa neyse kardeşim yine bi deneyelim hertürlü yolu teşekkürler yardımın için
  • quote:

Orijinalden alıntı: viranufuk

işte kardeşim öyle bir olaya parmak bastık ki yıllardır kanayan yaramız elektirk günde 10 sfer elektirk giden yerden ne verim beklersinki yaşadığımız yer viranşehir olunca her türlü elektronik aletin sorunu elektirik günde 10 sefer gidermi yaaa neyse kardeşim yine bi deneyelim hertürlü yolu teşekkürler yardımın için
    Adam nokta atışı yapmış
  • UBIQUITI NANO STATION LOCO M5 5Ghz 150Mbs 10Km CPE

bu cihazdan 2 tane al birbirlerine doğru döndür.
    sorunsuz interneti aktarır...
  • fpotur kullanıcısına yanıt
    Hocam biri bu diğeri lite beam siz lite beam ı nanostation loco m5 ile değiştirmemi öneriyoruz galiba denemek değer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viranufuk -- 1 Ağustos 2018; 20:8:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.