< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freemaneu -- 15 Ekim 2024; 14:48:46 > |
2001-2006 arası RAV4 Şanzıman ve Beyin arızası çözümü tamiri (ECU ECM)
-
-
Mehabalar 10 yıl önce aldığımız geçen sene bir tanıdığımıza sattığımız 2002 model Rav4 ümüzde (230000 km de) tekleme oluştu daha önceleri hafta sonları arabayı aldığımızda roketleme yapınca vites geçişlerinin anormal olduğunu fark ettik ( mesela 3.vitesten 2 ye düşüyor sonra aniden 3 e sonra yine 2 ye atıyor) sizin iletinizi görmüştüm yeni sahibine söyledim şimdilik durmasını söyledi bugün arabayı bize getirdi arabanın 3 silindiri çalışıyor rölanti devrinde çalışırken egzozdan patpat sesler geliyor babam sanayide dükkan işletiyor arabanın her bakımını 10000 km de kendimiz yaptık babam bobin çatlaması veya sibop çatlaması (yani motor kaynaklı) olduğunu düşünüyor ben daha önce sizin iletinizi okuduğum için babama gösterdim sanırım siz Rav4 ler konusunda tecrübelisiniz sorun beyindeyse beyin tamiri nasıl yapılır yardımcı olabilirmisiniz -
Öncelikle herkeze merhabalar.
Yedi yildir 2005 model bir Rav4 ü kullanıyorum. Arac 228 binde
Geçen hafta kırmızı ışıkta durma derecesinde yavaşlayıp tekrar gaza bastığımda aracın doğru viteste olmadığını ve buna bağlı olarakta motorun aracı götüremediğini hissedip kenara çektim. Vitesi R ve D konumuna aldığımda vuruntu sesi gelmeye başladı. Şanzımanla ilgili bir problem olabileceği düşüncesiyle aracı hareket ettirmedim. Yaptigim arastirmalar sonucu problemin beyin kaynaklı olabileceği düşüncesiyle Engin beyle iletişime geçtim. Konuya hakimiyeti ve donanımı oldukça iyi, rav4 ü tabiri caizse yemiş yutmuş. Sonuç olarak acabalarla gönderdiğim beyni revize edip geri gönderdiğinde araçtaki anormalliklerin tamamen ortadan kalktığını vites geçişlerinin kusursuz ve araç performansının arttığını söyleyebilirim.
Nokta atışı yaparak maddi manevi yıpranmanın önüne geçen
enginrav4@gmail.com
Çok teşekkür ederim
-
Hangi şehirdesiniz
-
Merhaba,
Ankara'dayım.
-
Merhaba acaba hala ilgileniyor musunuz? Galiba bizde de ayni sorun var.
-
Mrb, Evet.
Hangi şehirdesiniz.
-
Ankaradaydi arac ama şimdi şehir dışında. Telefon edeyim dedim ama kapalıydı.
Benzer içerikler
- izmir"de en iyi toyota servisi
- toyota c-hr 1.8 hybrid yorumlar
- 2012 toyota auris 1.6 otomatik vites yorumları
- toyota corolla motor ömrü kaç km
- toyota corolla 1.4 d-4d turbo sorunu
- hilux 2025
- toyota corolla cross
- toyota corolla 2024 fiyat listesi
- land cruiser prado 2024 fiyat
- toyota corolla 2022 fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X