Şimdi Ara

2001 Focus 1.6 Ghia hb hakkındaki bilgileriniz & fikirleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hafta sonu pazarda eski bir arkadaşımın aracını, başka bir arkadaşıma aldık. Araç 2001 bakımlı ve sorunsuz bir araba şuan için. Aldığımız fiyat 17000TL'ye filan geldi toplamda. Aracın sürüş keyfi çok güzel. Yol tutuşuna, rahatlığına diyecek yok. Ama 190.000KM'de. Biraz yaşı var. Kaputta ve tavanda boya solması var. Rengi biraz ağır giden bir renk. Donanımı yüksek ve aracın yaşı olduğundan sık sık küçük elektrik hataları alabileceğimizi söylüyor çevremizdekiler. Mesela KM takılıp düzeliyor bazen. Sol arka cam düğmesini yaptırmışlar, yine bozulmuş. Kumandadan bagaj bazen açıyor bazen açmıyor. Kapıları kapatınca cam sanki kapının sacına değiyormuş gibi sesler çıkartıyor. Ama biz ucuz aldığımızı düşünüyoruz bilmiyorum yanılıyor muyuz? Aracı sürdüm çok beğendim. 20bin civarı bir araç almayı düşünüyorum. Bu aracın beyazını, grisini ve daha düşük km'lisini alabilirim zannediyorum 20bin civarına. Sizce doğru bir karar mı? Yoksa 2-3 yaşındaki araçları mı tercih etsem daha iyi olur? Araç devamlı şehir içinde kullanılacak. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Çok kararsızım

Bizimki hb. Resimdeki araç temsili koydum. Aracın rengi ve içi aynı o şekilde.

2001 Focus 1.6 Ghia hb hakkındaki bilgileriniz & fikirleriniz 2001 Focus 1.6 Ghia hb hakkındaki bilgileriniz & fikirleriniz

• 2005 yılında 0km aldığım focus1 aracımı 8 sene kullandıktan sonra 2 ay önce kaza sonucu pert oldu.focus1 e aşık olduğumu söyleyebilirim şahsi fikrim ben bu sürüş keyfini eniştemin mercedes c serisinde bulamadım ne yalan söyliyim alışmışlıktan mıdır nedir bilemedim ama

direksiyon ve süspansiyonlar serttir ama olağanüstü yol tutuş sağlar 120 130 la çokca viraja girdim en ufak bir kayma kesinlikle olmadı.yol sesini biraz fazla alıyor onu ekliyeyim.onun dışında arka stop lambası söndü bir kere oda gevşemiş sıktım bitti 8 yılda tek sıkınıtısı bu oldu.şunuda belirteyim aracım 37000 km de ve kapalı garaj arabasıydı,üzerinde nokta hasar yoktu gelgelelim dingilin birinin yüzünden pert oldu aracım

kısacası eğer çok fazla hırpalanmadıysa araç 1 sene sonra bağlar sizi kendine
  • öncelikle geçmiş olsun diyeyim, Allah tekrarından korusun inşallah. size birşey olmaması sevindirici.

araç güzel olmaya güzel. yol tutuşu ve konforu çok iyi. donanım da gayet iyi. ama yaşı var işte. sizin aracın km çok iyiymiş, bu 200k km'de. :) buna rağmen çok güzel gidiyor. bu paraya daha iyi seçenek var mıdır diye merak ediyorum sadece. çok kararsız kaldım.
  • saolun,olacağı varmış demek

limitleri biraz arttırabilirsen daha az km yapmış bi focus bulabilirsin ama motor konusunda sıkıntı olacağını sanmam geçenlerde lpgli focusla 1 milyon km yapan taksici çıktı haberlere :D zetec motorlar sağlamdır ve çok kaçar.yakıt olarakta çok üzmez uzun yolda 30 şehir içinde 40 kuruşu geçmez yaktığın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babasamsunlu -- 20 Kasım 2013; 0:32:07 >
  • Ucuz bile almışsın kaza vs varmı tavanda boya?
  • hadi ya, şehir içi 40 kuruş filan yakar mı? biz o kadar beklemiyorduk ama daha ölçemedik tabii. bakalım ne yakacak :)

mkdkutalmış hocam, araçta kaza yok. sadece sağda 3-4 parça boyalı. kaput ve tavan soluk zaten. hasar kaydı filanda yok. çizgileri düzgün bir araç. çizikler, 1-2 tane küçük göçükler var normal olarak :) birde içi deri olduğu için bazı yerlerinde küçük soyulmalar var yaşı gereği kullanılmaya bağlı.
  • valla 40 kuruş kesin yakar şehir içi değeri 8 lt ye geliyor 100 km de 1.6 olan tüm araçlar gibi oda 8 üstü yakar şehir içinde,tabi küçük devirlerde vites değiştirirseniz o zaman ekonomiyi yakalarsınız bir nebze
  • ben söylemeyi unuttum galiba. araç LPG'li. 10-11LT yaksa lpg'de 25kuruş filan yapmaz mı ortalama bugün yakıt fiyatlarıyla?
  • lpg de 25 yakar max 30 olur daha fazlası olmaz diye tahmin ediyorum
  • biz clio'da 20 kuruş filan yakabiliyorduk ortalama. eğer bu araçta 25kuruş yakarsa bence hiçbirşey değil, hak ediyor. çünkü çok daha performanslı ve güven veren bir araba.
  • bahsi geçen arabayı, arkadaşımın suv merakı başlamasıyla dün kendisine Nissan X-Trail aldık ve focus bana kaldı :)

araba 200km'de lakin o kadar güzel gidişi var ki. kesinlikle bakımını zamanında, gerektiği gibi yapılırsa sorun çıkarmayan bir araç olduğunu gördük.

artık bende bir focus sahibiyim :) resimlerini paylaşırım inşAllah yarın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.