selam arkadaşlar, 2001 modelseat leon 1.9 tdi 135.000 km de bi araç var, almayı düşünüyorum ama kafamda soru işaretleri var, seatın toledosunu biliyorum daha önce kullandım bizim şirkette sorunsuz güzel bir araçtı ayrıca benzinliydi, bu leonlar hakkında bilgisi olan varsa beni biraz aydınlatabilirmi acaba, kafama takılan konu dizel vede 1.9 olması motorları nasıldır problem çıkartıyormu, kronik hataları nelerdir artıları eksileri şimdiden teşekkür ediyorum herkese.
başarılı bir motor bildiğim kadarıyla zaten tüm vw grubunda uzun zaman kullanıldı.kronik sorunu yok diye biliyorum ama yine de aracın yaşı ve km'sinin bir disel için çok fazla olmasından ötürü vaz geçin derim.tabi aracın fiyatını bilsek daha yerinde bir tespit yapabiliriz.Çok uygunsa km'yi göze al ve aracı al deriz mesela?
aracın toledodan tek farkı hb kasa olması.onun haricinde km'si bu araç için az bile sonuçta 8 yaşında dizel araç zaten daha az km2de bulmanız zor.bulsanızda km düşürme ihtimali fazla.düzenli bakımları yapılmışsa bir o kadar daha rahat rahat götürür.dizel araçlar eğer düzenli servis görürse benzinli araçlardan daha dayanıklıdır.sonuçta kullanılan piston,gömlek,segman gibi parçalar daha sağlam ve uzun ömürlü olanlardan seçiliyor. kontrol edilmesi gereken parçalar: 1- turbo ünitesi 2- enjektörler.carbon clean adı verilen enjektör temizleme işleminin her sene yapılması dizel araçlar için önemli bir bakımdır. 3-silindir kapağı ve triger kayışı. 4-bu araçla aynı motora sahip audi ve passatlar almanya'da taksi olarak kullanılıyor ve 400-500bin km sağlıklı bir şekilde çalışıyor.
bunu haricinde leon signo yılına göre donanımı zengin ve kaliteli bir araçtır.çoğu parçası(koroser harici) audi ve vw grubu araçları ile ortaktır.görece olsa da oldukça sportif görünümlü bir araçtır.110 hp dizel motorda yüksek torkla birlikte oldukça yeterli bir performans verir.ayrıca oldukça ekonomik bir araçtır.şehir dışında 1000km menzil sakin kullanımda rahatlıkla görürsünüz.
teşekkür ediyorum vermiş olduğunuz bilgiler için.
bunlara ek olarak 90 hp lik ise alma 110 luk ise al derim
110 hp lik, fiyat olarak 15.500-16.000 civarında bitecek gibi.
quote:
Orjinalden alıntı: oasisinet
başarılı bir motor bildiğim kadarıyla zaten tüm vw grubunda uzun zaman kullanıldı.kronik sorunu yok diye biliyorum ama yine de aracın yaşı ve km'sinin bir disel için çok fazla olmasından ötürü vaz geçin derim.tabi aracın fiyatını bilsek daha yerinde bir tespit yapabiliriz.Çok uygunsa km'yi göze al ve aracı al deriz mesela?
Arabadan anlamadığın belli oldu.İnsaf ya.2001 model araba 135 bin km.de,bunun neresi fazla?Dizel için çok fazlaymış,zaten dizel alan adam daha çok yol yapıyor.
135 bin km/8 =16875 km. 16875/12=1406,25 km 1496,25 km/30=46 km civarında.
Çok mu bu.Bazı kişilere şaşıyorum,nasıl bir mantık içerisindesiniz,size kalsa 100 bin km.yi geçen dizelleri kaldır çöpe at.Sanki çok zenginiz de,hemen kullanıp atacağız.
Kendiniz yanlış bilin,umrumda değil de,alacak kişileri yanlış yönlendiriyorsunuz.Bir dizel için km.çok fazlaymış,pehhh.
quote:
Orjinalden alıntı: abysmal
110 hp lik, fiyat olarak 15.500-16.000 civarında bitecek gibi.
fiyat güzel.servis tamam derse bize de hayırlı olsun demek düşer.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme