2006model fiat palio multijet sahibiyim nisan 2007'de kredi borcum bitiyo, o tarihlerde 20-21milyara ikinci el 2003 veya 2004 model "toyota corolla hb SOL" donanımını almayı düşünüyorum megane hb, 307 xt ve corolla hb arasında araştırma yaptım,testleri okudum,teknik verilere ve donanımlara baktım,şikayetleri okudum. corolla'nın mantıklı bi karar olduğuna karar verdim.
sizce bu arabanın eksi yönleri ve artı yönleri nelerdir,kullananlar varsa onlardan yorumlar istiyorum, teşekkürler
corolla güzel seçim olabilir ama bence o fiyata ford focus al daha sorunsuz
dizeli bırakıp benzinliye binen pişman olur yakıtın ikiye katlanır bence birdaha düşün ayrıca bandrolünde fazla olacak
corolla HB güzel bir tercih valla ben sol donanımlı 2003-2004 model çok aradım. en düşük 23 milyar civarına bulabildim onlar da temiz değildi. kazalıydı. dediğin fiyatlara terra bulabilirsin ama sol oldukça zor. bulursan kaçırma zaten. sedan bulanilirsin ama HB piyasada çok fazla yok maalesef. umarım sana denk gelir.
Burada elbette Corolla ile Palio'yu kıyaslamıyorum ama bence eğer palio'dan memnunsanız Toyota almanız maliyet/etkin değil. Zira Toyota'ya geçince arkadaşlarımızın belirttiği gibi hem senelik vergiyi bir üst dilimden ödeyeceksiniz, hem de dizelden benzinliye geçeceğiniz için yakıt masrafınız en az %40 artacak ve dizelin sağladığı torku+çekiş zevkini benzinlide bulamayacaksınız.. Ancak aracım bir üst sınıf olsun, kasası daha tok ve güvenilir olsun, yol tutuşu güven versin, direksiyon tepkileri daha hassas olsun, vites geçişleri net olsun ve frenleri daha iyi olsun diyorsanız Corolla elbette daha iyi seçim olacaktır..
bende zaten dediğiniz sebepler yüzünden değiştiriyorum arabamı bayiiden almadan önce test sürüşü yaptığım yolda en ufak bi çukur bile yoktu aldıktan sonra şehiriçine girip çukurlara girdiğimde bel ağrılarıyla arabayı kullanmaya başlayınca yanlış seçim yaptığımı anladım amortisörleri çok sert,tamam patlamayabilir uzun vadede ama bel ağrılarıyla da uğraşmaya değmez. ayrıca araba uzun yolda yan rüzgarlardan çok etkileniyor hele kamyonun veya otobüsün yanından geçtiğiniz zaman direksiyonla kavga ediosunuz nerdeyse, rüzgarlı havalarda boğaz köprüsünden falan geçmeyi denemeyin bile :)
bu arabayı satıp dizel almamdaki en önemli etken de, eurodiesel lt. fiyatlarının benzinliye yaklaşması ve benim arabayı alırken ödediğim 4milyarlık dizel farkını hala kapatamamış olmam
hem değiştircem üst sınıf bi araba alıcam hemde daha konforlu bi arabam olsun diyorum kuzenimde 1,6corolla hb terra var,gayet memnun arabasından, yeni astrayı satıp corolla aldıktan sonra arabasına aşık oldu,araba budur demeye başladı
ama aklıma bikaç seçenek daha geldi 2003model toyota corolla hb ile birlikte 2003-2004model honda civic hb ve 2002-2003model audi a3 3k düşünmeye başladım
alıcağım a3 haliyle 100.000i devirmiş bi araba olucak onu da düşünmek gerek, palio'dan önce honda kullandığım için honda'nın ne kadar sorunsuz bi araba olduğunu biliyorum, toyota ve alman arabası hiç kullanmadım,fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler...
quote:
Orjinalden alıntı: turbox
Burada elbette Corolla ile Palio'yu kıyaslamıyorum ama bence eğer palio'dan memnunsanız Toyota almanız maliyet/etkin değil. Zira Toyota'ya geçince arkadaşlarımızın belirttiği gibi hem senelik vergiyi bir üst dilimden ödeyeceksiniz, hem de dizelden benzinliye geçeceğiniz için yakıt masrafınız en az %40 artacak ve dizelin sağladığı torku+çekiş zevkini benzinlide bulamayacaksınız.. Ancak aracım bir üst sınıf olsun, kasası daha tok ve güvenilir olsun, yol tutuşu güven versin, direksiyon tepkileri daha hassas olsun, vites geçişleri net olsun ve frenleri daha iyi olsun diyorsanız Corolla elbette daha iyi seçim olacaktır..
yok hocam focus'ları beğenmiyorum, hem performans olarak hem şekil olarak yeni focusların da sadece ghia donanımları ve dizel modelleri iş görür onun dışında beğenemiyorum
şimdililk 2003 corolla hb, 2003civic hb, 2002audi a3 3k düşünmekteyim karar veremedim hala,tüm forumu okudum nerdeyse, herkes farklı bişey sölüyo napcağımı bilemiyorum
tek bildiğim alacağım arabanın sorunsuz,masrafsız,çevik ve performanslı,konforlu,ekonomik ve döşeme kalitesi güzel olacağı
quote:
Orjinalden alıntı: acr
corolla güzel seçim olabilir ama bence o fiyata ford focus al daha sorunsuz
yok hocam focus'ları beğenmiyorum, hem performans olarak hem şekil olarak yeni focusların da sadece ghia donanımları ve dizel modelleri iş görür onun dışında beğenemiyorum
şimdililk 2003 corolla hb, 2003civic hb, 2002audi a3 3k düşünmekteyim karar veremedim hala,tüm forumu okudum nerdeyse, herkes farklı bişey sölüyo napcağımı bilemiyorum
tek bildiğim alacağım arabanın sorunsuz,masrafsız,çevik ve performanslı,konforlu,ekonomik ve döşeme kalitesi güzel olacağı
böyle bir araç bulursan banada haber verirmisin:) bende peugeot306 var bende toyota çok düşünüyorum ama benzinden bıktım corolla HB D-4D var onları bi araştır
a3: sorunsuz, konforlu, döşeme kalitesi ve işçilik "premium" düzeyde... ekonomik ve masrafsız değil
birinde artı olan digerinde eksi oluyo... çok kötü durumdayım :)
bu arabaları kullananlar varsa tecrübelerini aktarabilirmi??
Orjinalden alıntı: cherry34
Orjinalden alıntı: yuceozkan
böyle bir araç bulursan banada haber verirmisin:) bende peugeot306 var bende toyota çok düşünüyorum ama benzinden bıktım corolla HB D-4D var onları bi araştır
Bende 2005 Civic sedan var periyodik bakım harici servisin yolundan geçmedim. 2004 civic hb te arkadaşımda var gayet sorunsuz ve performanslı.Saatlerce şehiriçi araba kullan hiçbir yorgunluk hissetmessin birde yol tutuşta hb'ler bayağı başarılı ve tüketimdede bayağı cimri eminim ki alırsan memnun kalırsın.
can teşekkürler bu bilgi için
evet diger modeller için bilgi vermek isteyen varmı?
quote:
Orjinalden alıntı: Can_vtec
Bende 2005 Civic sedan var periyodik bakım harici servisin yolundan geçmedim. 2004 civic hb te arkadaşımda var gayet sorunsuz ve performanslı.Saatlerce şehiriçi araba kullan hiçbir yorgunluk hissetmessin birde yol tutuşta hb'ler bayağı başarılı ve tüketimdede bayağı cimri eminim ki alırsan memnun kalırsın.
ilginize teşekkürler
2004model toyota corolla hb SOL donanımlı bulursam alıcam yoksa TERRA'yla da yetiniriz
ama hala aklımda 2004model Civic HB ile ilgili düşünceler var... acaba diyorum
bana corolla hakkında fikirlerinizi söyleyebilirmisiniz, iyi ve kötü olarak
Civic verilerinin çok üstünde yakan bişr araç, içide corollaya göre ÇOK kuru.
Bende 2004 HB SOL var, çok memnunum. Ama temiz düzgün birini o fiyata bulamayabilirsin.
Corollayı çok tavsiye ederim. Ha birde yeni kasası çıkınca bunlar birazdaha düşer.
birazdaha bekle istersen.
evet toyota sorunsuz bir araçtır palioya göre çok daha konforludur yanlız konfor tanımı biraz göreceli bir kavramdır segmente göre kıyaslamak daha doğru olur . 3 markadan A3 hiç binmek kısmet olmadı ama konfor açısında en iyisi olabilir ama hem ekonomik hem sorunsuz ve konfor için toyotayı tercih etmen doğru olur
civic,corolla ve A3 cok guzel secenekler.bence hangısının temızını bulursan hemen al derım.yalnız audi nin parca fiyatları el yakıyor.onu da goz onune almanı tavsiye ederim.saygılar....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme