Şimdi Ara

2004-2006 otomatik astra mı golf mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ikinci el 2004 sonrası otomatik araba almaya karar verdim. yalnız golf mu astra mı tercih etmeliyim? golf ün fsı' sı sorunlu olduğundan, astra nın da easytroniğinin sorunlu olduğundan çekiniyorum. Yardım lütfen. Yoksa çok farklı değil benim için, önemli olan sorun çıkarmaması? Bir de astra nın esp nin olması avantaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selçuk3403 -- 23 Mart 2008; 21:35:03 >

• Astra kullanıcısıyız. Sorun çıkarmadı daha bize 6 ay oldu alalı sorunsuz maşallah.

Ama Golf'ün DSG şanzuman ayrıdır tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Astra kullanıcısıyız. Sorun çıkarmadı daha bize 6 ay oldu alalı sorunsuz maşallah.

Ama Golf'ün DSG şanzuman ayrıdır tabi.
    bende bu aralar astra veya focus dizel almak üzereyim faka 1.3 motor astralara ufak geliyor.Bunu ben kendi kullanışlarımda,oto dergilerinin (outocar 2008 mart sayısıydı glb) testlerinde farkettim.tabi şimdi buna itirazı olanlar çıkacaktır.baştan söyleyeyim herkesin görüşü kendinedir fakat saygı herkesde olması kerekendir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: selçuk3403

ikinci el 2004 sonrası otomatik araba almaya karar verdim. yalnız golf mu astra mı tercih etmeliyim? golf ün fsı' sı sorunlu olduğundan, astra nın da easytroniğinin sorunlu olduğundan çekiniyorum. Yardım lütfen. Yoksa çok farklı değil benim için, önemli olan sorun çıkarmaması? Bir de astra nın esp nin olması avantaj.

zor bir karar gerçekten.
    peki butçe olarak ne ayırdınız.burada donanımlar girecek devreye cunku.
    ancak sunu belirtmelim ki fsi ın problemi oldugu yalandır.yani tabiikide problemli motor cıkmıştır aralarda ancak ciddi bir kronik sorunu yoktur.
    bizzat 80.00 km fsi kullanıcısı ev arkadasim.sorunsuz maşallah.tıkır tıkır.
    astranın easytronık vitesinde basta kilitlenme gibi sorunlar oldugunu duymustum 2004 kasalarda sanırım.ancak daha sonraki seriilerde bu sorunun ortadan kaldırıldıgı soylenıyordu ki mutlaka opel halletmiştir bunu gibi geliyor bana.

tabii 1.6 fsi alacak iseniz vw de vitesiniz dsg olmayacak.cunku dsg 1.6 fsi larda ve 1.6 102 hp lik motorlarda yok maalesef.performans seriisi(2.0 200 hp tfsi),dizeller ve tsi motorlarda var.
    ancak yine 6 ileri tam otomatk sorunsuz bir şanzuman var fsi 1.6 larda da.yine bahsettigim ev arkadasimin golfu otomatik vites.
    hatta onu satalım size bak.su gunlerde satmayı dunuyorda,arkadan itiş birşeyler almak için
    acaip dolu bir araç.plus1+plus2 paketli.bir ara niyetlendik satmaya ancak sonra vazgecti.yerine alacak birsey bulamadi.şimdilerde bi m paketli 3.16 manuel için satabilir(sırf arkadan itiş olsun da yanliim diye)

astranın easytronik vitesi tabii tam otomatik değil ama sorun halledildiyse neden olmasin.

siz fiyat belirtirseniz daha net olur sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: gyrmann

quote:

ikinci el 2004 sonrası otomatik araba almaya karar verdim. yalnız golf mu astra mı tercih etmeliyim? golf ün fsı' sı sorunlu olduğundan, astra nın da easytroniğinin sorunlu olduğundan çekiniyorum. Yardım lütfen. Yoksa çok farklı değil benim için, önemli olan sorun çıkarmaması? Bir de astra nın esp nin olması avantaj.

zor bir karar gerçekten.
    peki butçe olarak ne ayırdınız.burada donanımlar girecek devreye cunku.
    ancak sunu belirtmelim ki fsi ın problemi oldugu yalandır.yani tabiikide problemli motor cıkmıştır aralarda ancak ciddi bir kronik sorunu yoktur.
    bizzat 80.00 km fsi kullanıcısı ev arkadasim.sorunsuz maşallah.tıkır tıkır.
    astranın easytronık vitesinde basta kilitlenme gibi sorunlar oldugunu duymustum 2004 kasalarda sanırım.ancak daha sonraki seriilerde bu sorunun ortadan kaldırıldıgı soylenıyordu ki mutlaka opel halletmiştir bunu gibi geliyor bana.

tabii 1.6 fsi alacak iseniz vw de vitesiniz dsg olmayacak.cunku dsg 1.6 fsi larda ve 1.6 102 hp lik motorlarda yok maalesef.performans seriisi(2.0 200 hp tfsi),dizeller ve tsi motorlarda var.
    ancak yine 6 ileri tam otomatk sorunsuz bir şanzuman var fsi 1.6 larda da.yine bahsettigim ev arkadasimin golfu otomatik vites.
    hatta onu satalım size bak.su gunlerde satmayı dunuyorda,arkadan itiş birşeyler almak için
    acaip dolu bir araç.plus1+plus2 paketli.bir ara niyetlendik satmaya ancak sonra vazgecti.yerine alacak birsey bulamadi.şimdilerde bi m paketli 3.16 manuel için satabilir(sırf arkadan itiş olsun da yanliim diye)

astranın easytronik vitesi tabii tam otomatik değil ama sorun halledildiyse neden olmasin.

siz fiyat belirtirseniz daha net olur sanırım.
    ne astr'yı nede golf'ü sorun çıkartıyo diye düşünmeyin..çünkü iki aracı da kullananları biliyorum memnunlar..sizin alcağınız donanımlar nelerdir?
    örneğin astra cosmo,golf de midline yada primeline gibi düşük donanımlar olacaksa astra derim ama donanımları birbiriyle aynı seviyede derseniz golf derim..motor olarak ikisinin de motoru-kullanımı sizi tatmin edecektir

• quote:

Orijinalden alıntı: fever2006

ne astr'yı nede golf'ü sorun çıkartıyo diye düşünmeyin..çünkü iki aracı da kullananları biliyorum memnunlar..sizin alcağınız donanımlar nelerdir?
    örneğin astra cosmo,golf de midline yada primeline gibi düşük donanımlar olacaksa astra derim ama donanımları birbiriyle aynı seviyede derseniz golf derim..motor olarak ikisinin de motoru-kullanımı sizi tatmin edecektir

Alıntıları Göster
    golf fsi sorunlu falan değil bir kere

ona bakacak olursan arızalı smg de var dsg de var easytronic de bu şans işidir

her iki araçla da hata yapmazsın

ama ben golfü alırdım o ayrı konu

• quote:

Orijinalden alıntı: over and under

golf fsi sorunlu falan değil bir kere

ona bakacak olursan arızalı smg de var dsg de var easytronic de bu şans işidir

her iki araçla da hata yapmazsın

ama ben golfü alırdım o ayrı konu

Alıntıları Göster
    Diğer yönlerini bilemem ama tip olarak Astra çok daha sportif ve modern görünüyor. Bence çok şekilli araba. Saygılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp___

Diğer yönlerini bilemem ama tip olarak Astra çok daha sportif ve modern görünüyor. Bence çok şekilli araba. Saygılar...

Alıntıları Göster
    golf
  • quote:

Orijinalden alıntı: 61can61

golf

Alıntıları Göster
    VW lerle ilgili hangi içeriğe baksam birileri devamlı sorunlu gibilerinden aslı astarı olmayan yorumlar yapıyor. Çevremde onlarca golf kullanan arkadaşım dostlarım onların arkadaşları var hiç birinden golf ya da VW ler hakkında bu forumda ki gibi şöyledir böyledir cimnsinden şikayet duymadım. Onların tavsiyeleri ile bende VW sahibi oldum. İyiki dinlemişim onları.Ne alaka diyeceksiniz ama küçük bir örnek Kayserililer gerçekten bir mal almadan önce pimpirikli ve de sağlamcı kişiliktedir yani garantici diyeyim. Gidin bakın her 3 araçtan biri VW. VW de bu tarz problemler olsa şu an kayseri VW Türkiye de ki en iyi satış yapan bayilerden biri olmazdı inanın. Dedikodu çok çabuk yayılır Kayseride özellikle de bu tarz söylentiler olmuş olsaydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: proteo

VW lerle ilgili hangi içeriğe baksam birileri devamlı sorunlu gibilerinden aslı astarı olmayan yorumlar yapıyor. Çevremde onlarca golf kullanan arkadaşım dostlarım onların arkadaşları var hiç birinden golf ya da VW ler hakkında bu forumda ki gibi şöyledir böyledir cimnsinden şikayet duymadım. Onların tavsiyeleri ile bende VW sahibi oldum. İyiki dinlemişim onları.Ne alaka diyeceksiniz ama küçük bir örnek Kayserililer gerçekten bir mal almadan önce pimpirikli ve de sağlamcı kişiliktedir yani garantici diyeyim. Gidin bakın her 3 araçtan biri VW. VW de bu tarz problemler olsa şu an kayseri VW Türkiye de ki en iyi satış yapan bayilerden biri olmazdı inanın. Dedikodu çok çabuk yayılır Kayseride özellikle de bu tarz söylentiler olmuş olsaydı.

Alıntıları Göster
    2004 golf fsi var bende. İlk çıktığında almıştım şu anda 66.000 km de, sorun olarak dizayn hatası olan motor eksantrik mili değişti. Onu da garanti bittikten sonra garanti kapsamında değiştirdiler.Bir de arka cam motorları. Rahatlık bakımından kullandığım megane ve focus 2 ile kıyaslamam bence golf daha konforlu. Yakıt olarakta üzmüyor. Şirket araba verdiği için satacağım, içimden satmak gelmiyor. Golf almak isteyene tavsiye ederim. Araba biraz da kısmet işidir. Ferrari alırsın yolda kalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: sercos

2004 golf fsi var bende. İlk çıktığında almıştım şu anda 66.000 km de, sorun olarak dizayn hatası olan motor eksantrik mili değişti. Onu da garanti bittikten sonra garanti kapsamında değiştirdiler.Bir de arka cam motorları. Rahatlık bakımından kullandığım megane ve focus 2 ile kıyaslamam bence golf daha konforlu. Yakıt olarakta üzmüyor. Şirket araba verdiği için satacağım, içimden satmak gelmiyor. Golf almak isteyene tavsiye ederim. Araba biraz da kısmet işidir. Ferrari alırsın yolda kalır.

Alıntıları Göster
    ilginize teşekkürler arkadaşlar. ikinci el otomatik almaktan çekindim, vazgeçtim.
    sıfır jazz elite CVT SİYAH aldım. Tekrar teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: selçuk3403

ilginize teşekkürler arkadaşlar. ikinci el otomatik almaktan çekindim, vazgeçtim.
    sıfır jazz elite CVT SİYAH aldım. Tekrar teşekkürler...

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun güle güle kullanın.
    ne kadara aldınız acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

hayırlı olsun güle güle kullanın.
    ne kadara aldınız acaba?

Alıntıları Göster
    31. artı siti paket, park sensörü, alarm 1 eşittir32
  • quote:

Orijinalden alıntı: selçuk3403

Alıntıları Göster
    quote:

Hayırlısı olsun ama o para çok değil mi o araca?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanttnc -- 25 Nisan 2008; 13:16:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanttnc

quote:

Hayırlısı olsun ama o para çok değil mi o araca?

Alıntıları Göster
    peki iki aracın düz vitesleri için tercihiniz ne olurdu.bende iki araç arasında akldım başka başlık açmak yerine buradan devam edeyim dedim.

birde yakıt tüketimleri nasıl malum öğrenciyiz

• quote:

Orijinalden alıntı: superposition

peki iki aracın düz vitesleri için tercihiniz ne olurdu.bende iki araç arasında akldım başka başlık açmak yerine buradan devam edeyim dedim.

birde yakıt tüketimleri nasıl malum öğrenciyiz

Alıntıları Göster
    Eğer makyajlı Astra dersen 115 HP. Makyajsızlar 105 HP İkisi de 16V
    Golf FSI 1.6 102 HP sanırım 8V.

3 HP bile bazen fark çıkartabiliyor. Ama yakıt olarak ikisini de önermem.Ocağına incir ağacı diker.

• quote:

Eğer makyajlı Astra dersen 115 HP. Makyajsızlar 105 HP İkisi de 16V
    Golf FSI 1.6 102 HP sanırım 8V.

3 HP bile bazen fark çıkartabiliyor. Ama yakıt olarak ikisini de önermem.Ocağına incir ağacı diker.

Alıntıları Göster
    Golf FSI 1,6 16V 115HP :) İki aracı da uzun süreli kullanma fırsatı buldum,Golfü hala istediğim zaman kullanıyorum hatta;ikisi de gayet güzel araçlar..Astra ilk hızlanmalarda arkasında ağırlık varmış gibi biraz takılıyor ama sonradan gayet güzel gidiyor..Golf için ise can sıkıcı tek olay aracı tiptronik konumdayken son devirlere yaklaşırken vites yükseltildiğinde aracın kasılarak vitesi yavaş yükseltmesi ki bunu da DSG şanzıman ile aşıyor VW..

Güzel,kaliteli araçlar ve zor bir seçim..Ben olsam Golf alırdım heralde:)

• quote:

Orijinalden alıntı: atiyba

Golf FSI 1,6 16V 115HP :) İki aracı da uzun süreli kullanma fırsatı buldum,Golfü hala istediğim zaman kullanıyorum hatta;ikisi de gayet güzel araçlar..Astra ilk hızlanmalarda arkasında ağırlık varmış gibi biraz takılıyor ama sonradan gayet güzel gidiyor..Golf için ise can sıkıcı tek olay aracı tiptronik konumdayken son devirlere yaklaşırken vites yükseltildiğinde aracın kasılarak vitesi yavaş yükseltmesi ki bunu da DSG şanzıman ile aşıyor VW..

Güzel,kaliteli araçlar ve zor bir seçim..Ben olsam Golf alırdım heralde:)

Alıntıları Göster
    evet astra makyajlı 115hp olan model.kağıt üzerinde ikiside 115hp ama pratikte işler değişebilir.

peki konfor olarak ne dersiniz .galiba ibre golfe kayıyor(donanım paketlerini benzer sayarsak)

• quote:

Orijinalden alıntı: superposition

evet astra makyajlı 115hp olan model.kağıt üzerinde ikiside 115hp ama pratikte işler değişebilir.

peki konfor olarak ne dersiniz .galiba ibre golfe kayıyor(donanım paketlerini benzer sayarsak)

Alıntıları Göster
    Şöyle diyim. 23 Nisan'da öğlen 13:00, 13:30 gibi arabayı aldım. Akşam 22:00 gibi bıraktım. Sürekli direksiyonda oturmaktan belim ağrımaya başlamıştı. 1 - 2 defa araçtan indim o kadar.
  • quote:

Şöyle diyim. 23 Nisan'da öğlen 13:00, 13:30 gibi arabayı aldım. Akşam 22:00 gibi bıraktım. Sürekli direksiyonda oturmaktan belim ağrımaya başlamıştı. 1 - 2 defa araçtan indim o kadar.

Alıntıları Göster
    golf
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.