Şimdi Ara

2004 Elentra 2004 Marea

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• marea yı bilmem ama 2004 elantram vardı, bundan 5-6 sene önce sattım. 3 sene kullandım. çok konforlu, geniş ve sorunsuz bir araçtır. tek kötü yanı şehir içinde biraz hantaldır. (atmosferik 1.6 motor ve kasa ağır biraz.) temizini bulursanız alabilirsiniz. uzun yolda çok konforludur. arkalar bağımsız süspansiyondur. yeni elantrada kullandım 2 sene. arkalar bağımlı süspansiyon ve konforsuz.
  • Eski bir Marea sahibi olarak kesinlikle Elantra derim. Öncelikle iç malzeme kalitesi olarak Elantra daha kaliteli hissettiriyor. Marea sorun açmaya çok müsait araçtır. Marea saihibi olup ta sanayiye gitmeyen yoktur , ancak Elantra insanı bu konuda pek üzmez. Ama uğraşırım derseniz Marea yol tutuş olarak Elantra'dan başarılıdır. Çok alçak bir araç, ayrıca 4 bin devirden sonra çıkan motor sesi gerçekten eşsiz. Araç oldukça atik bir araç.
  • marea'yı iyi biliyorum 2004-2010 arası liberty vardı bizde.

1. Benzinde çok yakar(şehir içi min 10 litre)
    2. 1.6 103hp olan motorun lpg ile sıkıntısı var yani rolanti problemleri gaz yememe gibi.
    3. Bazı parçaları çok pahalı bazıları ise bulunmuyor artık özellikle küçük şehirlerde parça sıkıntısı var.
  • Marea dan uzak dur derim zamanında bir özenti ile almıştım illah ettirdi. Bazı parçaları o kadar pahalı ki İstanbulda, sanki BMW Mercedes ayarında araca biniyorsun. Birde saçma sapan arızalar yapıyordu elden çıkarmakta zor, güç bela bir galerici ile Accent Era için takas etmiştim üstüne para vererek.
  • Marea nın parçaları üretilmiyor diye biliyorum. Forumda biri arka stopu hiç bir yerde bulamamıştı. Hiç bir yerde üretilmediğini öğrenmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaza.. kasa kaporta.. hyundainin bu alanlarda fiat dan kötü olduğunu düşünüyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Corsa 2007+
    9 yıl önce açıldı
    Kia Cerato 2010
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yol tutuş.. yalıtım? rüzgar hissi yol hissi hızını hangisi daha çok hissetirir..
  • Elentra 3 yıldız Marea nın çarpışma testi yok fakat platform kardeşi brava var 2 yıldız.
  • ikiside iliğine kadar hissettirir. Hocam 15 yaşındaki arabadan beklenti nedir. Düz gidiyorsa dua et.
  • marea değilde brava 5 yıl kullandım ikiside aynı sayılır, benzinli lpg yoktu , rutin bakım hariç sanayi yüzü görmedi, duyumlarıma göre yedek parça sorunu varmış, hangisinin parçasını bulabiliyorsanız ona yönelin derim, elantra hiç kullanmadım ama brava sürüşü zevkliydi ,
  • quote:

Orijinalden alıntı: AO

Elentra 3 yıldız Marea nın çarpışma testi yok fakat platform kardeşi brava var 2 yıldız.
    peki hızlı giderken yol sesizliği ve hızını hissettirmek amaçlı..

sanırım soru şöyle alexde mükemmel fakat "hagi"nin daha mükemmel olduğunu düşünüyorum..(fiat marea)

şöyle tatlı bir atışma..
    https://www.youtube.com/watch?v=ejN0Vbc2IJc
  • elantra al, marea alırsan çok küfür edersin.
    silindir sayısı bile belli ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: AO

ikiside iliğine kadar hissettirir. Hocam 15 yaşındaki arabadan beklenti nedir. Düz gidiyorsa dua et.
    o kadarda değildir canım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-12B15DEEB

elantra al, marea alırsan çok küfür edersin.
    silindir sayısı bile belli ediyor
    Onu bilmiyorumda bana göre marea hızını daha az hissetirir..
  • 2008-2013 ailemde Elantra vardı.Marea arkadaşım almıştı bir dönem baya kullanmıştım.

Marea bir tık daha atak bir araç.Onun haricinde her yönden Elantra üstün.Konfor,geniş hacim,sorunsuz kullanım istiyorsanız kesinlikle Elantra almalısınız.Zaten Elantra daha pahalı dır.
  • Türkiye şartlarında Marea için hem özveri,hem de mekanik bilgi ve yordama kapasitesi gerekiyor.Yani gerçekten severek ben Marea alacağım diyeceksiniz.

Ülkemizdeki araçların genelde lpg takılıp,hor kulanıldığını göz önünde bulundurursak marka/model farketmeksizin iflah olmaz bir sürece dahi girebilirsiniz.

Her iki araç arasında normal şartlar altında ve emsal temizlikte Marea parça kalitesi olarak yarım adım öndedir ve sürüş dinazmi olarak 1 adım öndedir.

Elantra ise gerek çıkma parçası,kolay bulunabilirlik, gerekse elden sıcağa çevirme ve takasa verme gibi opsiyonları ile Marea'ya göre kullanıcı dostu olarak nitelendirilebilir.
  • 5 sene marea 2.0 hlx kullandim,halen temizini bulsam alirim dedigim bir arac.tek sikintisi,ustasi pek fazla yok

• anka0658 kullanıcısına yanıt
    Aracın sesi muazzam kullanmadım ama sırf motor için bile alınır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: babapars

Aracın sesi muazzam kullanmadım ama sırf motor için bile alınır
    Denk gelirse 1 kere kullanin derim.ozellikle 2001 ve sonrasinda vis denen bir sistem var.4700 devirden sonra,araba resmen kukremeye baslayip,koltuga yapistiran bir kullanim sunuyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.