Şimdi Ara

2004 Honda Civic aldım..bigi..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
26.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 Hafta kadar oldu 2004 honda civic es+sunroof aldım.. Bu kararımı açıkcası bu forumda yazanlardan (3 aydır yazmadan sadece takip ediyorum) yola çıkarak aldım. Arabadan hiç anlamam. Sorum araba 57000 de ve bakım vs. (kullanım klavuzu da yok nereden bulurum) hakkında bilgim yok. Bide Hondaya lpg taktırmak sizce nasıl fikir? 2 haftada 190 ytl yedim (ilk hevesle çok gezdimde ) Uzun yol kullanıcısı değilim devamlı şehir içi + haftada birde 100 km yol..Araba ile ilgili bilgisi ve tavsiyesi olan varsa çok memnun olurum. teşekkürler..

• öncelikle hayırlı olsun valla civic hakkında çok bilgim yok ama

http://www.honda.com.tr/otomobil/pages/?page=servis_20

buırda periyodik bakım zamanlarını görebilirsin büyük ihtimalle 60.000 bakımın vardır aracının.zaten serivste bilg çıkar büyük ihtimalle aracına daha önce yapılan işler.

lpg olarak ise önce bi kullan yakıt sarfiyatı seni zorlarsa o zaman takılabilir tabiki.senin için problem değilse.adam 5.20 bmw ye takıyo sonuç ekonomiyi düşünüyorsan
  • bende bir honda kullanıcısıyım
    ilk önce lpg konusunda yazmak isttiyorum
    bende 98 model var ve taktırmadım orjinalliği bozulmasın diye ama taktıranlar sıralı enjesiyonlu brc marka taktırıyorlar ve gayette menunlar 1500ytl ye kıyarsan taktır. hondanın 2004 kasasını çok seviyorum bende o araç olsaydı hayatta sormazdım bile bu soruyu.
    orjinal araç herzaman servis güvenmcesinde oluyor icabında serviste bile sıkıntı çıkyor lpg li araçlarda içeri almadıkları oluyor aklında olsun
    ayrıca bir hesapla derim 100 kmde ne yakıyorsun bunu bizle paylaş çok tatminkar yorumlar alırsın..
    ayrıca es sunroof vede 2004 model oluşu çok iyi en sevdiğim configrasyon olmuş renk ne ve kaça aldım????
    bunlarıda iletirmisin

bakımla ilgili herşeyin için servise bir uğra istediğiniden fazla yardımcı olurlar
    en azından benim kullandığım servis böyle....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkes -- 23 Şubat 2006 9:50:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkes

bende bir honda kullanıcısıyım
    ilk önce lpg konusunda yazmak isttiyorum
    bende 98 model var ve taktırmadım orjinalliği bozulmasın diye ama taktıranlar sıralı enjesiyonlu brc marka taktırıyorlar ve gayette menunlar 1500ytl ye kıyarsan taktır. hondanın 2004 kasasını çok seviyorum bende o araç olsaydı hayatta sormazdım bile bu soruyu.
    orjinal araç herzaman servis güvenmcesinde oluyor icabında serviste bile sıkıntı çıkyor lpg li araçlarda içeri almadıkları oluyor aklında olsun
    ayrıca bir hesapla derim 100 kmde ne yakıyorsun bunu bizle paylaş çok tatminkar yorumlar alırsın..
    ayrıca es sunroof vede 2004 model oluşu çok iyi en sevdiğim configrasyon olmuş renk ne ve kaça aldım????
    bunlarıda iletirmisin

bakımla ilgili herşeyin için servise bir uğra istediğiniden fazla yardımcı olurlar
    en azından benim kullandığım servis böyle....
    civicin vtec motoruna gaz takıp ne yapacaksın...vtecin gücüyle oynama pişman olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: hazemeteo

civicin vtec motoruna gaz takıp ne yapacaksın...vtecin gücüyle oynama pişman olursun.

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

Acaba ne kadara aldın ve ne renk?

Benim gönlümde yatan aracı almışssın. Güle güle kullan.

Selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsultan

Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

Acaba ne kadara aldın ve ne renk?

Benim gönlümde yatan aracı almışssın. Güle güle kullan.

Selamlar

Alıntıları Göster
    bende aynı aracın ls si var.civic özel bir araç bence çok iyi bir tercih yapmışsın. o araca kesinlikle lpg taktırma,ben şehirler arası 140-150 ykr civarı, şehir içi kısa mesafe 170-190 ykr arası yakıyorum.bence sen performanslı kullanmışsın sınamak amacıyla bu yüzden çok yakmış olabilir. o arabaya lpg takarsan kimseye satamazsın çünkü honda alan adam motoru için alır ve kimse lpgyle anası ağlamış civic almak istemez.bu arada kaç para verdiğini öğrenebilir miyim bu araca?

• quote:

Orijinalden alıntı: hayathonda

bende aynı aracın ls si var.civic özel bir araç bence çok iyi bir tercih yapmışsın. o araca kesinlikle lpg taktırma,ben şehirler arası 140-150 ykr civarı, şehir içi kısa mesafe 170-190 ykr arası yakıyorum.bence sen performanslı kullanmışsın sınamak amacıyla bu yüzden çok yakmış olabilir. o arabaya lpg takarsan kimseye satamazsın çünkü honda alan adam motoru için alır ve kimse lpgyle anası ağlamış civic almak istemez.bu arada kaç para verdiğini öğrenebilir miyim bu araca?

Alıntıları Göster
    honda çok yakmaz zaten kardeş ama sen bilirsin taktırabilirsin de benzinin tadını vermez hem tüp tehlike birisi arkadan vursa maazAllah havaya uçurur adamı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak733

honda çok yakmaz zaten kardeş ama sen bilirsin taktırabilirsin de benzinin tadını vermez hem tüp tehlike birisi arkadan vursa maazAllah havaya uçurur adamı

Alıntıları Göster
    Merhaba
    Aracın hayırlı olsun. Bende de 2005 CiviC ES+SR var. Gerçektende iyice araştırdıktan sonra almıştım. Bana göre güzel araba. Hondaların en büyük özelliği bana göre motorlarıdır. Çünkü sınıfındaki 0-100 9,5 sn ve yakı tüketimide Şİ 8,2 lt. Üstten tek eksantrikli VTEC (supapların açılma kapanma zamanlarına yağ basıncı marifetiyle özellikle yüksek devirlerde müdahale eden) motora sahiptir. Vites değişmeleri çok hoş, sessiz, kısa ve sorunsuz. Fren sis. çalışmasından memnunum. Arka koltukta seyahat etmek zorunda olanlar için süper düz arka zemin. vs vs vs... Neyse sorarsan sonra anlatırım. Saplantım yok ama arabamı severek aldım(0 km). Şimdi 15000 de.
    LPG husuna gelince : Benim hesaplamalarıma göre kullanım şartlarına bağlı olarak 15-20 bin km'de amorti edebilirsin. Bu mesafeyi aylık-yıllık yaptığın km'ye bağlı. Ben hnüz düşünmüyorum. Bulunduğum yerde ayda en çok 3/4 depo biniyotum. Bunun yanında arada bir uzun yol yapıyorum.Fakat Ank taşınırsam mutlaka taktırırım. Patlama tehlikesi yoktur. Taktıracaksan SGI(Seqiuental Gas Injection) Sistem taktırmalısın. Gazda çalışırken aracı ECU'sunun sinyallerinden faydalanarak gaz enjektörlerinin açılma kapanma zamanlarını ayarlayarak çalışır. Bu konu zaten geniş olarak LPG konusunda uzun uzun incelenmiş, bende sürekli takip ederim gayet faydalı oluyor.
    Bütün sorularını çekinmeden sorabilirsin. Yardımcı olmayı severim aynı zamandada hobim ve mesleğimdirde.
    Yararlı olması dileğiyle..

• quote:

Orijinalden alıntı: CiViC75

Merhaba
    Aracın hayırlı olsun. Bende de 2005 CiviC ES+SR var. Gerçektende iyice araştırdıktan sonra almıştım. Bana göre güzel araba. Hondaların en büyük özelliği bana göre motorlarıdır. Çünkü sınıfındaki 0-100 9,5 sn ve yakı tüketimide Şİ 8,2 lt. Üstten tek eksantrikli VTEC (supapların açılma kapanma zamanlarına yağ basıncı marifetiyle özellikle yüksek devirlerde müdahale eden) motora sahiptir. Vites değişmeleri çok hoş, sessiz, kısa ve sorunsuz. Fren sis. çalışmasından memnunum. Arka koltukta seyahat etmek zorunda olanlar için süper düz arka zemin. vs vs vs... Neyse sorarsan sonra anlatırım. Saplantım yok ama arabamı severek aldım(0 km). Şimdi 15000 de.
    LPG husuna gelince : Benim hesaplamalarıma göre kullanım şartlarına bağlı olarak 15-20 bin km'de amorti edebilirsin. Bu mesafeyi aylık-yıllık yaptığın km'ye bağlı. Ben hnüz düşünmüyorum. Bulunduğum yerde ayda en çok 3/4 depo biniyotum. Bunun yanında arada bir uzun yol yapıyorum.Fakat Ank taşınırsam mutlaka taktırırım. Patlama tehlikesi yoktur. Taktıracaksan SGI(Seqiuental Gas Injection) Sistem taktırmalısın. Gazda çalışırken aracı ECU'sunun sinyallerinden faydalanarak gaz enjektörlerinin açılma kapanma zamanlarını ayarlayarak çalışır. Bu konu zaten geniş olarak LPG konusunda uzun uzun incelenmiş, bende sürekli takip ederim gayet faydalı oluyor.
    Bütün sorularını çekinmeden sorabilirsin. Yardımcı olmayı severim aynı zamandada hobim ve mesleğimdirde.
    Yararlı olması dileğiyle..

Alıntıları Göster
    Tüm cevaplayan arkadaşlara teşekkürler. Arabam lacivert (biraz toz gösteriyo ama olsun ben sevdim ) 23 ytl ye aldım.. Nasıl iyi almışmıyım? 100 km sarfiyatını yakında yazarım..lpg için şimdilik karar açısından erken diyenlere katılıyorum. Gerçi benim bu arabayı almamda en büyük etken sağlam motoru old. içindi. Açıkcası hız vs. pek fark etmez. Yani sorun çıkarmasın yeter.. Tabi ilerde neler yaparım bilmem Bi de kullananlara sormamın sebebide ; kesin takacaksam bir an önce taktırıp bol bol gezeyim diye düşündüm. Ekonomi her zaman önemli ama ekonomi için nelerden vazgeçmiş olurum onu bilmiyorum. Bahsedilen 1500 ytl lik lpg lerden taktırabilirim (tabii mantıklıysa) Patlama tehlikesi varmı? yokmu? herkes farklı bir şey söylüyor..
    Klavuzunu nereden bulurum bilen varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: alpery

Tüm cevaplayan arkadaşlara teşekkürler. Arabam lacivert (biraz toz gösteriyo ama olsun ben sevdim ) 23 ytl ye aldım.. Nasıl iyi almışmıyım? 100 km sarfiyatını yakında yazarım..lpg için şimdilik karar açısından erken diyenlere katılıyorum. Gerçi benim bu arabayı almamda en büyük etken sağlam motoru old. içindi. Açıkcası hız vs. pek fark etmez. Yani sorun çıkarmasın yeter.. Tabi ilerde neler yaparım bilmem Bi de kullananlara sormamın sebebide ; kesin takacaksam bir an önce taktırıp bol bol gezeyim diye düşündüm. Ekonomi her zaman önemli ama ekonomi için nelerden vazgeçmiş olurum onu bilmiyorum. Bahsedilen 1500 ytl lik lpg lerden taktırabilirim (tabii mantıklıysa) Patlama tehlikesi varmı? yokmu? herkes farklı bir şey söylüyor..
    Klavuzunu nereden bulurum bilen varmı?

Alıntıları Göster
    az yaksın istiyorduysan bence dizel alsaydın

• quote:

Orijinalden alıntı: hazemeteo

az yaksın istiyorduysan bence dizel alsaydın

Alıntıları Göster
    bende 2002 civic ls vtec var .alırken bukadarını beklemiyordum doğrusu.alalı 3 ay oldu .aldığımda koltuk etiketleri duruyordu.kitabı var bende merak ettiğin konularda yardımcı olabilirim.nefis bir araba ben 205 e kadar çıktım.sorun yok.yakıt ise şehir içi efendi binersen 8 - 8,2 lt ama sert binersen 9 - 10 lt ye çıkıyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ergunhakan

bende 2002 civic ls vtec var .alırken bukadarını beklemiyordum doğrusu.alalı 3 ay oldu .aldığımda koltuk etiketleri duruyordu.kitabı var bende merak ettiğin konularda yardımcı olabilirim.nefis bir araba ben 205 e kadar çıktım.sorun yok.yakıt ise şehir içi efendi binersen 8 - 8,2 lt ama sert binersen 9 - 10 lt ye çıkıyor .

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun kazasız belasız kullan..

• quote:

Orijinalden alıntı: eleny

hayırlı olsun kazasız belasız kullan..

Alıntıları Göster
    Honda Civic 2005 model var şehir içi 8 lt şehir dışı 4,5-5 litre civarı değerler elde ettim ancak yaz değerleri kışında 1 lt ilave edebilirsin kanımca. Ancak lpg konusunda çünkü Honda bu yaaaa ne lpg si motor alıp lpgye çevirmek gibi birşey... honda performans arabası lpg ile işi olmaz hondanın adamlar yakıta güvenmedikleri için dizeli bile getirmiyorlar bazı modellerin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Shorin

Honda Civic 2005 model var şehir içi 8 lt şehir dışı 4,5-5 litre civarı değerler elde ettim ancak yaz değerleri kışında 1 lt ilave edebilirsin kanımca. Ancak lpg konusunda çünkü Honda bu yaaaa ne lpg si motor alıp lpgye çevirmek gibi birşey... honda performans arabası lpg ile işi olmaz hondanın adamlar yakıta güvenmedikleri için dizeli bile getirmiyorlar bazı modellerin...

Alıntıları Göster
    2001 full VTEC yeni kasaların türkiyede ilk alanlardanım.79000 km yaptım. Bu süre içinde 55000de ön fren balatası, 60000 de 4 lastik değiştirdim. Kışın karda kayma ve patinajının fazla olam dışibda ufaf tefek ses problemleri dışında sorunsuz bir araba...yılda 25000 km yapmaya başladığım için dizele geçecem ama ,arabamdam vazgeçemiyom...

• öncelikle hayırlı olsun.Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.burada lpg ile ilgili oldukça uzun bir bölüm var orayı okuyup lpg hakkında detaylı bilgi bulabilirsin...
    quote:

Orjinalden alıntı: alpery

1 Hafta kadar oldu 2004 honda civic es+sunroof aldım.. Bu kararımı açıkcası bu forumda yazanlardan (3 aydır yazmadan sadece takip ediyorum) yola çıkarak aldım. Arabadan hiç anlamam. Sorum araba 57000 de ve bakım vs. (kullanım klavuzu da yok nereden bulurum) hakkında bilgim yok. Bide Hondaya lpg taktırmak sizce nasıl fikir? 2 haftada 190 ytl yedim (ilk hevesle çok gezdimde ) Uzun yol kullanıcısı değilim devamlı şehir içi + haftada birde 100 km yol..Araba ile ilgili bilgisi ve tavsiyesi olan varsa çok memnun olurum. teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezgin_17 -- 26 Şubat 2006; 15:19:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gezgin_17

öncelikle hayırlı olsun.Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.burada lpg ile ilgili oldukça uzun bir bölüm var orayı okuyup lpg hakkında detaylı bilgi bulabilirsin...
    quote:

1 Hafta kadar oldu 2004 honda civic es+sunroof aldım.. Bu kararımı açıkcası bu forumda yazanlardan (3 aydır yazmadan sadece takip ediyorum) yola çıkarak aldım. Arabadan hiç anlamam. Sorum araba 57000 de ve bakım vs. (kullanım klavuzu da yok nereden bulurum) hakkında bilgim yok. Bide Hondaya lpg taktırmak sizce nasıl fikir? 2 haftada 190 ytl yedim (ilk hevesle çok gezdimde ) Uzun yol kullanıcısı değilim devamlı şehir içi + haftada birde 100 km yol..Araba ile ilgili bilgisi ve tavsiyesi olan varsa çok memnun olurum. teşekkürler..
    aklı eren ermeyen lpg hakkında bişeyler sallamış. yok lpg motoru bitirirmiş, yok bu araçlar performans içinmiş lpg de çekmezmiş, yok motorun içine edilirmiş vs vs... şimdi bu yorumları yapan arkadaşların mesleklerini ve sıfatlarını merak ediyorum açıkçası. lpg hakkında bu kadar bilgi sahibi olduklarına(!) göre heralde makina mühendisliği yada otomotiv sektörü içindedirler diye düşünüyorum.

motor çekmez diyenler; standart 110 hp olan bu 1.6 motorun lpg ile istenirse bu değerin çok üzerinde güç verebileceğini,

motoru bitirir diyenler; arkadaşımın bindiği 1.6 VTI 160 hp civicin 270 bin kmde lpg li ve motorunun yapılan kompresyon testinde daha hala çok iyi durumda olduğunu,
    dinamometrede lpg ile 3 ölçüm sonucu 154 hp ortalamala güç çıkardığını,
    adamın kmde 150 bin lira tasarruftan lpg ile yaptığı 200 bin km sonucu 30 milyar tasarrufu neticesinde aracını bedavaya getirdiğini,

aynı güçteki iki motordan lpg li olanın dizele göre çok daha ekonomik, masrafsız ve sessiz olduğunu, bu bağlamda km başına aynı yakıt maliyetiyle dizele binmektense lpg ile çok daha güçlü araçlara binmenin mümkün olduğunu,

çok km yapmaya başlamış birisinin arabasından memnun olduğu halde sırf dizel almak için arabasını bu bozuk 2.el piyasasında zararına vererek dizel almak için üzerine ortalama 15-20 milyar eklemek yerine 1500 ytl ye aracını dizelden daha az yakacak duruma çevirmenin mümkün olduğunu

BİLİYORLAR MI???

bu lpg ile motorun nasıl anası ağlıyor yada motor nasıl bitiyor, yada lpg ile araç benzinliden daha fazla güç üretebildiği halde lpg ile araç nasıl çekmiyor bana bunların cevaplarını verebilecek kapasite, bilgi ve tecrübede arkadaş var mı? varsa sabaha kadar tartışıp, doğruyu bulalım...

• HAYIRLI OLSUN.
    ARACIN KULLANIM KLAVUZUNUN OLMAMASININ SEBEBİ NEDİR?
    PERİYODİK BAKIMLARI BU KİTAPÇIĞIN ARKASINA YAZILDIĞINDAN "KM İLE OYNANMIŞ" OLMA İHTİMALİ VAR...

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: roverci

HAYIRLI OLSUN.
    ARACIN KULLANIM KLAVUZUNUN OLMAMASININ SEBEBİ NEDİR?
    PERİYODİK BAKIMLARI BU KİTAPÇIĞIN ARKASINA YAZILDIĞINDAN "KM İLE OYNANMIŞ" OLMA İHTİMALİ VAR...

quote:

beyler bende 2005 civic 1.6 es + otomatik full versiyon 19.000 km aldım bi tanıdıgımdan merak ettigim arac 100 km de ort. ne kadar yakıyo birde bu kick down yaptıgımızda vitesi kendi düşürüp güzel kalkıyo bu çok benzin yaktırır mı ?? birde yedek parçalarının fiyatı nedir ??

• quote:

Orijinalden alıntı: fulmonty

beyler bende 2005 civic 1.6 es + otomatik full versiyon 19.000 km aldım bi tanıdıgımdan merak ettigim arac 100 km de ort. ne kadar yakıyo birde bu kick down yaptıgımızda vitesi kendi düşürüp güzel kalkıyo bu çok benzin yaktırır mı ?? birde yedek parçalarının fiyatı nedir ??

Alıntıları Göster
    selam öncelikle
    2005 civic es+sr otm var bende de.Lpg neden düşünüyorsun araç bence az yakıyor hem VTEC biraz karışık sistemdir LGP kuru olduğu için bu motoru yiyebilir.Ben sana taktırma derim zaten az yakıyor.
    @Fulmonty sıralı otm (1-2-3-D) diye kullanınca da güzel oluyo 7000de dewir kesiyo makina

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeandan

selam öncelikle
    2005 civic es+sr otm var bende de.Lpg neden düşünüyorsun araç bence az yakıyor hem VTEC biraz karışık sistemdir LGP kuru olduğu için bu motoru yiyebilir.Ben sana taktırma derim zaten az yakıyor.
    @Fulmonty sıralı otm (1-2-3-D) diye kullanınca da güzel oluyo 7000de dewir kesiyo makina

Alıntıları Göster
    jeandan sıralı otomatik derken nası kullanmaktan bahsediyosun ben D3 alıyorum şehir içi öle kullanıyorum..birde arabada matrac yay var 4 tane 17'jant lar vs.. bunnar garanti dışına çıkarır mı aracı ??

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.