Şimdi Ara

2004 YARIS 1.0 AC HAKKINDA ACİL BİLGİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, ilk defa oto alacak ve kullancak biri olarak 2004 model yaris 1.0 ac modeli bir arabayı düşünüyorum. 60000 kmde ve 14500 tl fiyat isteniyor. Forumlardan gördüğüm kadarıyla rampalarda problem çıkardığı söyleniyor. Benim için tavsiyeleriniz neler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear4835 -- 30 Nisan 2009; 0:19:04 >

• değerli fikirleriniz için çok teşekkürler!
  • malesef bende öğrenmeye çalıştım zamanında ama..çok fazla 1.0 yaris kullanıcısı yok sanırım..
  • acil bilgi derken ne gibi mesela? birde fazla 1.0 kullanıcı yok ondan cevap çıkmıyor olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkerem2 -- 4 Mayıs 2009; 11:22:58 >
  • sağolun arkadaşlar, en azından düşündüklerinizi yazdıklarınız için
  • fiyat biraz yüksek geldi bana dostum. o paraya 1.3 yaris sol bulabilirsin.
  • Dostum bizzat şahit oldum rampa çıkarken araç çok zorlanıyor.Full dolu iken,boştada arkadaşım denemiş gayet tatminkar dedi ki bu çok normal 1.0 ac full doluyken zorlanacaktır.Şehiriçi..vs kullanacaksan gayet yeterli yakıtıda az harcıyor.Ama zorlandıkça uçuk rakamlkara çıkabiliyor.Bana kalırsa 1.0 almaktansa 1.3 tercih etmelisin
  • Araçta 2 kişiden fazlaysanız 1 vites küçültmek gerekiyor, yalnız bu dediğim hafif rampalı yollarda degil
    3 seritli tırmanma şeriti olan yollarda birde araba 80 - 90 arası cimri fakat 90 - 130 sinirinda 1.6 motordan daha cimri degil
    zaten 1.0 motorlu araç almak isteyen aracından süper atak olmasınıda beklememeli
    hızlanma oranına gelince temiz bir Brodway yada Şahin gibi hızlanıyor ne daha cok ne daha az.
  • 5 yıldır mmt sini kullanan biri olarak
    * 1.0 şehir içi için gayet tatminkar güç tabiki 1.6-2.0 gibi değil ama seni üzmez kalkış yarışı yapmayacağına göre sorun yok
    * acayip az yakar şehir içi başkaları 10-11 litre yakarken sen 6-7 ile dolaşırsın.en yoğuntrafikte bile
    * kullanımı çok rahattır.sadece biraz motor sesi duyarsın o da müzikle halledilir.
    * yokuşlarda seni üzmez hiç bir zaman kaldığını görmedim hemde mmt ile(çoğu kimse bundan şikayetçi)kaldıki japonlar düşünmüştür herhalde bu kadarını
    *bakımları üzmez garanti bittikten sonra iyi bir özel serviste her 10000 de bir ödediğim 200-250 tl yi geçmedi.
    *ben şimdiye kadar herhangi bir arızasını görmedim bakımdan bakıma servis o kadar.
    *araç temizse 60000 km çok değil bence kaçırma ama fiyat için bir şey diyemem
  • Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için. Ben de hızlı kullanmayı seven biri değilim, 100'ün üzerine çıkıldığında araba yapılış amacından çıkıyor evet. Bu modelin problemsiz bir seçenek olması benim için çok önemli. 1300 cc'ye hiç rastlamadım bu fiyata, 100.000 km'nin üzerindeki 7-8 yaşındaki 1.3'ler 15.500 tl civarı. Ama işte ilk arabam olmasının verdiği tatlı bir heves var. Arada kaldım, artıları ve eksileri tartıp 8 Mayıs cumaya kadar bir karar vermem gerekiyor. Hepinize tekrardan teşekkür ediyorum. Yorumlarınıza açığım.
  • Sevgili nofear4835,

www.sahibinden.com da sizin için küçük bir araştırma yaptım.2006 model, 1.300 motor yeni kasalar 19.750 Tl, 1.000 motor yeni kasalar ise 17.750 tl’den başlıyor.

Benim aracım 1.300 motor, 2008 model düz vites. Son derece ekonomik, fiyatına göre konforlu, acayip sürüş keyfi aldığım bir araç. Yukarıda da görüleceği üzere 1.300 ve 1.000 cc arasında ciddi bir fiyat farkı yok. Sizin yerinize olsam biraz daha bütçemi zorlar yeni kasa 1.300 motorunu alırım.

Sağlıcakla kalın…

• Merhaba nofear4835,

1,5 senedir 2005 model 1.0 Yaris kullanıyorum.Arabamdan oldukça memnunum.Bundan önceki arabam Logandı.(1.4 motor).Yokuşlarda o bundan inanın daha fazla bayılıyordu.Yaris 1.0 'a yorum yaparken ihtiyacınıza göre değerlendirmek en uygunu bence.Tabii ki 1,6 veya 2,0 motorun verdiği performası vermeyecektir veya bir sedan araç kadar bagajı yoktur.Ama inanın çok sorunsuz ve ekonomik bir araçtır.Aracımın yakıt tüketimi ile ilgili biraz bilgi vereyim.Yaşadığım yer Aksaray ili.Şehir içi trafik tabii ki yoğun değil.Şehir içinde çok düzgün kullanımla 5,8 litre/100 km,şehir dışında 90-100 km/s hız aralığında 4,7-4,9 litre/100 km benzin tüketiyor.Bu şimdiye kadar gördüğüm en ekonomik araç.Fiyat konusuna gelince benim arabama 15.750 tl verdiler yaklaşık 3 ay önce satmadım.(Aracım şu an 29.000 km de).Hatta sahibinden.com da ilanım var ama şu ara araba çok lazım diye yazın satmayı düşünüyorum.Madem çok memnunsun neden satıyorsun diyenler olabilir.Başta da dediğim gibi ihtiyaç meselesi.Daha üst sınıf ve büyük bir araç almak arzusundayım,ama acelem yok.2004 için 14.500 fiyat çok değil.Düşün bence.

• Sevgili nofear4835, PM'den gönderdiğiniz mesaja az önce yanıt verdim. Sorunuz olursa bilgim ölçüsünde cevap vermeye çalışırım.

Sağlıcakla kalın...

• Öncelikle 1.0 olsun 1.6 olsun benzinli aracı kullanmayı bileceksin.Maksimum tork maksimum güç yüksek devirde elde edilir.yokusta vitesi küçültüp biraz aracın sesini duyacaksın bak baklım ozaman yokusta bayılıyor mu bayılmıyor mu.
  • o para gerçekten çok. yazık edersin parana
  • ee aldınızmı?
    bende yaris araştırıyorum aldıysanız nasıl anlatırsanız sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.