Şimdi Ara

2005 Honda Jazz CVT, veda ederken...Golf'lü günler başladı.. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
356
Cevap
6
Favori
14.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr.Power

Hocam hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullanmanız dileği ile. Bizde aynı motor ve şanzıman ikilisinin Jetta kasasına kapora yatırdık.
    Allah kısmet ederse Cuma günü teslim alacağız.

Hayırlı olur inşallah. Kazasız belasız kullanın.
    Ne kadar verdiniz?
    Birde neler ekletiniz donanım olarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

http://www.autoexpress.co.uk/toyota/auris/62263/facts-and-figures

Nilve arkadaşımıızn verdiği linkteki değerler bence Golf'ün fren performansının hiç de vasat olmadığını gösteriyor. Ayrıca fren testleri sadece tek bir değer olarak değil soğuk/sıcak, yüklü / yüksüz olarak da değişiklik gösterebilmektedir..Verdiğiniz linkte Golf'ten daha iyi ve oldukça etkileyici bir değer sunan Auris ise bir Hybrid ve onların fren sistemleri bildiğim kadarıyla standart olanlardan daha farklı..

• quote:

Hocam hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullanmanız dileği ile. Bizde aynı motor ve şanzıman ikilisinin Jetta kasasına kapora yatırdık.

Güle güle kullanın..Kazasız sürüşler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

Hayırlı olsun..

Sağolun..
  • terapist70 sizde kazasız belasız kullanın. Hayırlı olsun.
    Size sormak istediğim bir soru olacak. Bende cvt jazz sahibiyiz. 2 kızım var arkaya ancak 2 sinin oto koltuğu sığıyor ve ortalarına çok ince birisinin oturması gerekiyor :)
    Jazz benim için çok kullanışlı ve geniş bir araba(dışardan bakınca bu yorum komik gelsede :) ) Acaba jetta veya sizin yeni aldığınız golf alsam arka taraf hacim olarak olumsuz mu olur? Daha golf ve jetta yı gitip inceleme vaktim olmadığı için soruyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erselturan

Selamlar,

Hanım a 2011 Honda Jaz aldım. 11.000 km de.

Kullanma fırsatım oldu elbette.

Dışarıdan çok beğendiğim bir araçtı oldum olası.

Suruş:

-Uzgunum ama gerçekten guven vermiyor.
    -Vites i shift denilen sanırım yarı otomatik. Felaket bence. Az yokuş olduğunda atıp atmamak arasında kararsız kalıyor sanki.
    -Birde kişisel olacak ama o ön camın 1 tanındaki A sutunların içeriden görüntüsü gerçekten çok kalitesiz sivri bir gis veriyor. Araç çok dar olduğunu hissettiriyor.
    -inanın çok olumlu baktığım bir araçtı fakat suruş zevki alamadım ben.

Not: Alton Sena, Mc Laren Honda ile buyumuş birisi olarak bir honda severim özümde.

Yeni kasa Jazz'ı bazı yönlerden eskisinin gerisinde bulmuştum..Yoksa Jazz ile devam da edebilirdik. Ama sürüş dinamiği olarak biraz daha tok ve yere sağlam basan bir yapısı var..Sizin yaşadığınız tedirginlik geçici olabilir..Aracın tepkilerini öğrendikten sonra ben bir sıkıntı yaşamıyordum..Bir de şu an sürdüğünüz aracın sizde yaratığı alışkanlık Jazz'ın çok ilerisinde ise Jazz'da zorlanabilirsiniz..Belki ben de Golf'ü yıllarca kullandıktan sonra eski aracımı yeniden kullanmaya başlasam sürüşte güvensizlik yaşayabilirim..

Size bir anımı anlatayım..Bir mümessil arkadaş , kendisine verilen şirket aracı Megan'ı ( 2 önceki kasa ), kullanırken tedirgin olduğunu, aracın yolda çok yalpaladığını vs..söyleyerek servise defalarca götürüyor..Servis de herhangi bir sorun görmeyip geri yoluyormuş..En sonunda serviste birisinin aklına gelmiş de sormuş:" Hanımefendi, siz bundan önce ne kullanıyordunuz?" diye..O da "Honda Accord" demiş...: ) Sonra da "Siz bu araçtan Accord tepkisi bekliyorsunuz galiba" demişler..: )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 29 Ocak 2013; 14:09:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: atillahan

terapist70 sizde kazasız belasız kullanın. Hayırlı olsun.
    Size sormak istediğim bir soru olacak. Bende cvt jazz sahibiyiz. 2 kızım var arkaya ancak 2 sinin oto koltuğu sığıyor ve ortalarına çok ince birisinin oturması gerekiyor :)
    Jazz benim için çok kullanışlı ve geniş bir araba(dışardan bakınca bu yorum komik gelsede :) ) Acaba jetta veya sizin yeni aldığınız golf alsam arka taraf hacim olarak olumsuz mu olur? Daha golf ve jetta yı gitip inceleme vaktim olmadığı için soruyorum.

teşekkür ederim..Aynı şekilde benim de 2 kızım var ve arkada çoğu zaman 2 oto koltuğu bulunması gerekiyor..Jazz'da biz de zorlanıyorduk bu konuda..Ama Golf'ün arka koltuk ölçüleri genişlik olarak Jazz'dan sadece 1-2 cm daha fazla..Jetta'da durum biraz daha farklı olabilir, ölçmek lazım..C sınıfı araçların 2 oto koltuklu haliyle 3.'ye yeterince yer bırakmadıklarını söyleyebilirim..sadece yeni kasa Civic biraz daha iyi idi ama onda da yükseklik sorunu vardı..Bu konuda en iyileri MPV'ler..Seat Altea, Renault Scenic veya Ford C-Max'e de bakmanızı öneririm..Eğer büyük kızınız oto-koltuğu yaşını geçmeye yakınsa o zaman Golf derim..: )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 29 Ocak 2013; 14:24:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: terapist70

quote:

teşekkür ederim..Aynı şekilde benim de 2 kızım var ve arkada çoğu zaman 2 oto koltuğu bulunması gereliyor..Jazz'da biz de zorlanıyorduk bu konuda..Ama Golf'ün arka koltuk ölçüleri genişlik olarak Jazz'dan sadece 1-2 cm daha fazla..Jetta'da durum biraz daha farklı olabilir, ölçmek lazım..C sınıfı araçların 2 oto koltuklu haliyle 3.'ye yeterince yer bırakmadıklarını söyleyebilirim..sadece yeni kasa Civic biraz daha iyi idi ama onda da yükseklik sorunu vardı..Bu konuda en iyileri MPV'ler..Seat Altea, Renault Scenic veya Ford C-Max'e de bakmanızı öneririm..Eğer büyük kızınız oto-koltuğu yaşını geçmeye yakınsa o zaman Golf derim..: )

:) biri 1 diğeri 3,5 yaşında. Daha vakit var yani. Yeni civic hb de bekliyeceğim.
    Birde auris bakacağım(sırf cvt olduğu için) ama ondan da ümitli değilim :)
    En iyisi koltukları alıp bayilere gitmek.
    Diğer araçlardan c-max güzel ama onunda otomatiği yok diye biliyorum. Veya fiyat olarak beni aşabilir.
    cvt verso çıksa ne güzel olur :)

• quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim..Aynı şekilde benim de 2 kızım var ve arkada çoğu zaman 2 oto koltuğu bulunması gereliyor..Jazz'da biz de zorlanıyorduk bu konuda..Ama Golf'ün arka koltuk ölçüleri genişlik olarak Jazz'dan sadece 1-2 cm daha fazla..Jetta'da durum biraz daha farklı olabilir, ölçmek lazım..C sınıfı araçların 2 oto koltuklu haliyle 3.'ye yeterince yer bırakmadıklarını söyleyebilirim..sadece yeni kasa Civic biraz daha iyi idi ama onda da yükseklik sorunu vardı..Bu konuda en iyileri MPV'ler..Seat Altea, Renault Scenic veya Ford C-Max'e de bakmanızı öneririm..Eğer büyük kızınız oto-koltuğu yaşını geçmeye yakınsa o zaman Golf derim..: )

:) biri 1 diğeri 3,5 yaşında. Daha vakit var yani. Yeni civic hb de bekliyeceğim.
    Diğer araçlardan c-max güzel ama onunda otomatiği yok diye biliyorum. Veya fiyat olarak beni aşabilir.

Civic`lerde soyle bir problem olabilir. Bunu Civic sedanlarda denemis bir arkadasim var ondan bilgi almistim. Arka koltuklarin yan taraflari egimli. Dolayisiyla cocuk koltuklari iceriye dogru kayiyor. Aradaki bosluk hemen hemen ayni kaliyor. Jazz`i satip Civic alacakti vazgecti. Zaten Isofix baglantisi yapiliyorsa cocuk koltuklarinin yerleri sabit kaliyor. Benim de kullandigim 1 yas icin kemer baglantili cocuk koltuklari daha fazla yer tasarrufu saglayabiliyor.

@ terapist70

Jazz`in yokus asagi giderken vitesin bosta hissi verdiginden bahsetmistiniz. Buna S moduyla cozum getirmistiniz yanilmiyorsam. Eski modellerde var miydi bilmiyorum ama D `de giderken F1 direksiyondan vites kucultmek mumkunmus. Bunu da kitapciktan ogrenmis bulundum. Vitesi S konumuna almadan vites kuculterek motor frenini kullanabiliyorum, bu baya rahatlatici oldu yoksa soylediginiz gibi ozellikle dik yokuslarda ayagin fren pedalindan ayrilmasi tehlikeli olabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Geronimoblack

quote:

quote:

quote:

Civic`lerde soyle bir problem olabilir. Bunu Civic sedanlarda denemis bir arkadasim var ondan bilgi almistim. Arka koltuklarin yan taraflari egimli. Dolayisiyla cocuk koltuklari iceriye dogru kayiyor. Aradaki bosluk hemen hemen ayni kaliyor. Jazz`i satip Civic alacakti vazgecti. Zaten Isofix baglantisi yapiliyorsa cocuk koltuklarinin yerleri sabit kaliyor. Benim de kullandigim 1 yas icin kemer baglantili cocuk koltuklari daha fazla yer tasarrufu saglayabiliyor.

@ terapist70

Jazz`in yokus asagi giderken vitesin bosta hissi verdiginden bahsetmistiniz. Buna S moduyla cozum getirmistiniz yanilmiyorsam. Eski modellerde var miydi bilmiyorum ama D `de giderken F1 direksiyondan vites kucultmek mumkunmus. Bunu da kitapciktan ogrenmis bulundum. Vitesi S konumuna almadan vites kuculterek motor frenini kullanabiliyorum, bu baya rahatlatici oldu yoksa soylediginiz gibi ozellikle dik yokuslarda ayagin fren pedalindan ayrilmasi tehlikeli olabiliyor.

Bende de civic var golf 7 kapora verdim. Araba değişikliğim sırf değişiklik olsun diye idi ancaak golfteki orta şaftı aldıktan sonra fark ettim jettadada var ancak jetta arka mekan 7-8 cm daha geniş ve JETTA SİZİN İÇİN DAHA MANTIKLI ANCAK JAPON ÖNERİRİRM 3. KİŞİNİN RAHATI İÇİN.Golf içi diğerlerinden kaliteli duruyor kaliteli mi zaman gösterir. Premiumlara da baktım 150-200 km en yakın servisleri vazgeçtim.Belki onlarda orta şaft yoktur açıkçası dikkat etmedim. 2006 40000 kmde ilk el civic dsg ve dizel farkı ediyor. Para sıkıntısı olmasa da acıyor insan. Satmasam ne yapıcam 2 ay bolca gezicem sonra elveda ! Bence civic alın iyisiyle kötüsüyle yaşanması gereken bir deneyim özellikle bir önceki kasa tavsiyem

• quote:

Sizden 1'er yıl öndeyiz..Güle güle büyüsünler..

Esasında Golf Plus bizim gibilere çok iyi giderdi ama doğuş efendi getirtmiyor..

Koltukları alıp gitmeye ne gerek var ki..? Jazz'ın ölçüsünü alın, ondan 5 cm fazla gelen işinizi görür bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Geronimoblack

@ terapist70

Evet, F1 manuel modda kullanılabilir..Hata onun motor freni sporttan daha iyi idi diye hatırlıyorum..Ama tüketimi S'den daha fazla, onu söyleyeyim..
  • @Geronimoblack , @drmehmetefe teşekkürler bilgiler için. Sizde kazasız belasız kullanın inşallah.

@terapist70 hepimizinki güle güle büyüsün inşallah.
    Zaten araba olayıda onlar için.
    Hem arka tarafı biraz daha geniş olsun hem de süspansiyonları jazz göre daha yumuşak olsun istiyoruz.
    Ölçü almak her zaman işimizi görmez bence . Bazı isofix bağlantı noktaları değişkenlik gösteriyor, kapıya yakın başlıyor bazıları da @drmehmetefe nin dediği gibi ortaya yakın oluyor.
    Benim koltuklardan biri isofixli biri kemer bağlamalı. Ondan dolayı alıp gitsem iyi olur dedim :) yoksa bende koltuklarla beraber gitmeyeceğim ama
    denemekte isterim açıkcası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillahan -- 29 Ocak 2013; 16:26:04 >
  • quote:

quote:

Hayırlı olur inşallah. Kazasız belasız kullanın.
    Ne kadar verdiniz?
    Birde neler ekletiniz donanım olarak?

Teşekkür ederim hocam. 53.250'ye anlaştık. Arabayı başka birisi özel sipariş olarak getirtmiş sonra almaktan vazgeçmiş.
    Herhalde bekleyemedi. Araba Comfortline donanım buna ek olarak
    -Dijital klima
    -Karartılmış arka camlar
    -RNS 310 Navigasyonlu
    -Katlanır ayna
    -Arka park sensörleri var. Ben sadece kauçuk paspas eklettirdim.

• quote:

quote:

Güle güle kullanın..Kazasız sürüşler..

Çok teşekkür ederim çok sağolun.
  • quote:

Hem arka tarafı biraz daha geniş olsun hem de süspansiyonları jazz göre daha yumuşak olsun istiyoruz.
    Ölçü almak her zaman işimizi görmez bence . Bazı isofix bağlantı noktaları değişkenlik gösteriyor, kapıya yakın başlıyor bazıları da @drmehmetefe nin dediği gibi ortaya yakın oluyor.
    Benim koltuklardan biri isofixli biri kemer bağlamalı. Ondan dolayı alıp gitsem iyi olur dedim :) yoksa bende koltuklarla beraber gitmeyeceğim ama
    denemekte isterim açıkcası

Haklısınız, bu yönden düşünmemiştim..
  • E 200 Kompressor : )
  • quote:

Orijinalden alıntı: erselturan

E 200 Kompressor : )

ölçmeye gerek yok diyorsun yani :)
  • quote:

quote:

http://www.autoexpress.co.uk/toyota/auris/62263/facts-and-figures

Nilve arkadaşımıızn verdiği linkteki değerler bence Golf'ün fren performansının hiç de vasat olmadığını gösteriyor. Ayrıca fren testleri sadece tek bir değer olarak değil soğuk/sıcak, yüklü / yüksüz olarak da değişiklik gösterebilmektedir..Verdiğiniz linkte Golf'ten daha iyi ve oldukça etkileyici bir değer sunan Auris ise bir Hybrid ve onların fren sistemleri bildiğim kadarıyla standart olanlardan daha farklı..

Nilvenin verdiği testteki otomobilin lastikleri de daha evvel muazzam olarak nitelendirdiğim sonuçları veren 225-45-17 dunlop lastikler.

Benim verdiğim testteki ise 205-55-16 ebattaki lastiklerle yapılmış ölçüm. Keza autoshow'un yaptığı testteki 38 metrelik dereceler de dediğimi doğruluyor.

• quote:

Nilvenin verdiği testteki otomobilin lastikleri de daha evvel muazzam olarak nitelendirdiğim sonuçları veren 225-45-17 dunlop lastikler.

Benim verdiğim testteki ise 205-55-16 ebattaki lastiklerle yapılmış ölçüm. Keza autoshow'un yaptığı testteki 38 metrelik dereceler de dediğimi doğruluyor.

Pardon..Kafama yatmayan şeyler var. Şimdi, sorularımı tek tek cevaplarsanız sevineceğim;

1. Sizin verdiğiniz linkte lastik ebatları nerede yazıyor ve Auris hybrid'in lastik ebatları ne kadar?

2. Nilve'nin verdiği linkte 225 ile elde edilen değer soğukta 37 m. Sizin linkte ise bu değer 37.2..yanlış mı görüyorum?? Yani bu araç 0.2 metre fark ile mi en tepeden vasata düşüyor?? Ayrıca Auris Hybrid'in sıcak fren ölçümü ne kadar?

3. Auris'in hybrid olmayan, klasik benzinli modeli hangi lastik ebadında ve kaç metrede duruyor?

4. Bu sınıfta Golf "vasat" bir fren performansı sunuyor ise vasatı aşan modeller hangileri?

Yanlış anlamayın..Sizi konuya hakim birisi gibi gördüğüm için bu soruları soruyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 30 Ocak 2013; 0:11:43 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.