Şimdi Ara

2005 Honda Jazz CVT, veda ederken...Golf'lü günler başladı.. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
356
Cevap
6
Favori
14.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: terapist70

quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

Sn Terapist ,

Öncelikle geçmiş olsun 1.2 tsi de yağ eksiltme pek rastlanan bir durum değil

..
    yalnız vw nin sorunlarının artmasını ve servislerin durumunu gündeme getirmeniz gerçekten önemli

bukadar çok araç satıyorsan yani çok kar ediyorsan ,

servisin ve sorunsuzluğun bence daha iyi olmak zorunda. ..

quote:

Orijinalden alıntı: Geronimoblack
    Gecmis olsun. En nefret ettigim durumlardan biridir servisin yaptigi.

Teşekkürler..VW servislerindeki yoğunluğu hissetmemek imkansız..Erel'in önünde aracınızı koyacak yer bulamıyorsunuz..Servis elemanlarının telefonları susmak bilmiyor..Satış rakamlarındaki ciddi artış servis yükünü de çok arttırıyor..Bunun üstesinden gelebilmek için sabır-saygı ve kişisel özveri gerekiyor..

Hocam simdiye kadar butun servis islemlerimi

Dogus oto esenyutta yaptirdim

En ufak bir sorun yasamadim

Servisler cok yogun bu dogrudur

Misal volvo'da ayni gun icinde servise randevu almadan gidip istediginiz isinizi yaptirabiliyorsunuz

Kaziklayacak adam ariyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.2 tsi'da sorun duymadık falan denmiş ama bu motor ilk kez golf VII'de kullanılmaya başlandı.

Şu anda da piyasada sadece golf ve leonda var.

Diğer 1.2 tsi'lar eski jenerasyon motorlar. 1.2 tsi leon'un 1.2 tsi ibizadan çok daha düşük tüketim verisi olması durumu açıklamaya yetiyor.

Yani sorun varsa bile duyulmaması normal.

1.4 tsi'lar ise tümden yeni, motor blokları dahi farklıi motor hacmine biri 1390 diğeri 1395 cc...

Forumda bu kadar kişinin benzer yorumlar yapmasından pd-common rail 2.0 tdi 140 hp örneğinden sonra VW'nin aynı isim ve güç değerlerini kullanarak eski motorlarını bile güncelmiş gibi gösterme taktiğinin de ne kadar başarılı olduğu bir kez daha gözlemlenmiş oldu.

Konu sahibi arkadaşa da geçmiş olsun. Yol bilgisayarının gizli bir menüsünden falan yağ seviyesi izlenebiliyor olabilir bu arada, onu araştırmakta fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

..

Servisten servise ve hatta aynı serviste kişiden kişiye de değişebilir tabi ki..Yanlız iletişim ve denetim alanında iyi bir noktadalar, haksızlık etmeyeyim..Aynı gün yaptığım yazılı şikayete, bir kaç saat içinde yanıt verildi ve üzüntülerini belirterek konunun araştırılıp en kısa zamanda bana dönüleceği söylendi..Bugün Kartal Doğuş Oto'dan servis randevusu için başvurdum..1 saat içinde aradılar ve servise istediğim zaman getirebileceğimi söylediler..Danışmanları ile yaptığım görüşmede aslında Erel'dekilerle aynı kapıya çıkan ama daha ikna edici bir söylemle karşılaştım..Şimdilik önemli bir sorun olmadığı, ilk 4-5 bin km'lerde bu tür durumların olabileceği söylendi..

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

1.2 tsi'da sorun duymadık falan denmiş ama bu motor ilk kez golf VII'de kullanılmaya başlandı...

..Konu sahibi arkadaşa da geçmiş olsun. Yol bilgisayarının gizli bir menüsünden falan yağ seviyesi izlenebiliyor olabilir bu arada, onu araştırmakta fayda var.

Teşekkürler..Evet, aslında bu motor 16 valfli ve yeni..Forumda gördüğüm kadarıyla 1.2 kullanıp da kilometresi benim ki kadar olan kimse yok..Kronik bir sorun mu yoksa kullandıkça düzelecek mi zaman gösterecek..Yol bilgisayarı ile ilgili önerinizi kullanım klavuzundan araştıracağım..
  • quote:

quote:

..

Servisten servise ve hatta aynı serviste kişiden kişiye de değişebilir tabi ki..Yanlız iletişim ve denetim alanında iyi bir noktadalar, haksızlık etmeyeyim..Aynı gün yaptığım yazılı şikayete, bir kaç saat içinde yanıt verildi ve üzüntülerini belirterek konunun araştırılıp en kısa zamanda bana dönüleceği söylendi..Bugün Kartal Doğuş Oto'dan servis randevusu için başvurdum..1 saat içinde aradılar ve servise istediğim zaman getirebileceğimi söylediler..Danışmanları ile yaptığım görüşmede aslında Erel'dekilerle aynı kapıya çıkan ama daha ikna edici bir söylemle karşılaştım..Şimdilik önemli bir sorun olmadığı, ilk 4-5 bin km'lerde bu tür durumların olabileceği söylendi..

Hocam olur normaldir.

İnşallah tekrar etmez bence siz 5000 km olunca Yağ filtresi ve yağı değiştirin

Bir bakın fark edicekmi

• quote:

Hocam olur normaldir.

Bir bakın fark edicekmi

cihanair, dediğinizi yapacağım..Teşekkürler
  • quote:

quote:

Hocam olur normaldir.

Bir bakın fark edicekmi

cihanair, dediğinizi yapacağım..Teşekkürler

Birde sana tavsiyem yol uzak değilse

Doğuş oto esenyut'a gel İLYAS bey var satış temsilcisi 10 numara adamdır

Hafta sonu olursa bende gelirim

• quote:

Birde sana tavsiyem yol uzak değilse

Doğuş oto esenyut'a gel İLYAS bey var satış temsilcisi 10 numara adamdır

Hafta sonu olursa bende gelirim

Esenyurt bana çok uzak..Ama zorda kalırsam gelirim..Çok sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder46

Golf alırken ne yapıp edip 2012 Hitler motor aldım.

1.2 TSI motorlar çok cazip ama ve genel manada sıkıntısız motorlar ama ben cesaret edemedim TSI motora o gün için.

Hitler motor dediğiniz hangi motor oluyor acaba?
    Bu arada terapist, geçmiş olsun, inşallah yeni olduğu içindir ve bir daha tekrarlamaz. Benim de ilgi ile takip ettiğim bir araç ve motor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: norton772

quote:

Orijinalden alıntı: onder46

Golf alırken ne yapıp edip 2012 Hitler motor aldım.

1.2 TSI motorlar çok cazip ama ve genel manada sıkıntısız motorlar ama ben cesaret edemedim TSI motora o gün için.

Hitler motor dediğiniz hangi motor oluyor acaba?
    Bu arada terapist, geçmiş olsun, inşallah yeni olduğu içindir ve bir daha tekrarlamaz. Benim de ilgi ile takip ettiğim bir araç ve motor.

Teşekkür ederim..Sorun şimdilik rafa kalkmış gözüküyor..Eklenen yağdan sonra seviye B ( orta) noktaya kadar yükselmiş..Müşteri ilişkilerinden aradılar, konuyu takip edeceklerini ve adıma bir dosya açıldığını belirttiler..
    "Hitler" motor oldukça eski olmasıyla ünlü, biraz müsrif ama bir o kadar da sağlam bir motordur. Bildiğim kadarıyla VW artık üretmiyor? Önceki Golf'lerde 1.6 MPI adıyla anılan bir motor..

• Son depo tüketim verisi; benzin istasyonuna vardığımda menzil 792'yi gösteriyordu..Depo fullendikten sonra yakıt miktarı 48.2 lt olarak çıktı..Pompa hesabıyla ortalama 6.0'a denk geliyor..
    url=http://****/c25MCx]
     2005 Honda Jazz CVT, veda ederken...Golf'lü günler başladı..
    [/url]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 15 Nisan 2013; 10:40:02 >
  • Aşağıdaki resimdeki grafik Golf'ün kullanım kitapçığından alınma..Çok ilgilimi çekti ve sizinle paylaşmak istedim..Grafiğe göre hava sıcaklığının -10 C ile +20 C arasında olmasının tüketime etkisi çok büyük..Öyleki bu fark ( bunu tam hesaplamadım ama tahminen söylüyorum), klima farkından bile daha fazla..ayrıca mesafenin de önemini gösteriyor..Örneğin 5 km'lik bir mesafede -10 derecedeki tüketim +20 derecedekinden yaklaşık 1.5 lt'kadar fazla oluyor..Mesafe uzadıkça fark 1 lt'lere ( ve onun biraz altına) inebiliyor..Ama hiç bir zaman eşitlenmiyor..Bunu da tüketim karşılaştırması yapanların ( hem mesafe hem de iklim koşullarını ) gözönünde tutmaları ve hiç bir zaman unutmamaları gerekir..Bu arada resimleri işteki PC'de küçültemiyorum, kusura bakmayın..

• quote:

Son depo tüketim verisi; benzin istasyonuna vardığımda menzil 792'yi gösteriyordu..Depo fullendikten sonra yakıt miktarı 48.2 lt olarak çıktı..Pompa hesabıyla ortalama 6.0'a denk geliyor..
    url=http://****/c25MCx]
    [/url]

27 km ortalama hız için mükemmel bir deger

• quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

....

Yeni blok ne demektir diye yaz gogliye

• Araştırıp görmüşsün demek ki. Mesajını uçurmuşsun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: emr256

Araştırıp görmüşsün demek ki. Mesajını uçurmuşsun :)

la ne mutlu sana ya. aferin bi halta yaradın
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

1.2 tsi'da sorun duymadık falan denmiş ama bu motor ilk kez golf VII'de kullanılmaya başlandı.

Şu anda da piyasada sadece golf ve leonda var.

yeni octavia da da kullanmaya başladılar belki yeni A3 te de kullanıyorlardır bulamadım.
  • quote:

quote:

Araştırıp görmüşsün demek ki. Mesajını uçurmuşsun :)

la ne mutlu sana ya. aferin bi halta yaradın

Okumak araştırmak iyidir. Hep böyle devam et zamanla kendini geliştirdiğini göreceksin.

• quote:

Okumak araştırmak iyidir. Hep böyle devam et zamanla kendini geliştirdiğini göreceksin.

kendimi çok geliştirdim sayende. eksik olma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrostatic -- 15 Nisan 2013; 15:03:06 >
  • quote:

quote:

kendimi çok geliştirdim sayende. eksik olma

Güç içinde...
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.