Şimdi Ara

2005 Honda Jazz CVT, veda ederken...Golf'lü günler başladı.. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
356
Cevap
6
Favori
14.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: terapist70

quote:

Orijinalden alıntı: HL0002

Geçmiş olsun. Gelişmeleri paylaşmanızı bekliyoruz.

Teşekkür ederim..Bugün servise ( Erel'e) gittim..Ve çok bahsedilen "VW servis" gerçeği ile karşılaştım.Aracıma ayaküstü bakıldı..benzinciden alarak eklediğim yağın kalanından 200 gr daha ilave ettiler..Altına filan bakıldı, kaçak var mı diye..Sonra "bunlar TSİ, olur böyle şeyler" denilerek kayıt dahi tutulmadan göndermek istediler..Tam bir baştan sağma olayıydı yaşadığım..Öyle bağıran çağıran bir yapıda değilim ki ortalığı birbirine katayım..Israrlarım sonucu bir servis evrağı düzenledi, ilgili( ? ) arkadaş..Muhtemelen PC kayıtlarına da geçmedi bu durumu..Ayrıca son haftalarda fren balatalarından ses gelmeye başlamıştı...Bunu da aktardım.."Havaların soğuk olmasındandır" dendi.."Çok daha soğuk kış koşullarında bu yoktu ama" deyince şöyle bir üstün körü "ışıldak" ile disklere de bakarmış gibi yaptı.. Aracın bu durumundan daha fazla rahatsız etti, servisin bu tutumu..gerekli yerlere yazdım ve yazacağım..Şimdilik durum bu..VW servisleri çok yoğun ve bu durum hizmet kalitesini ciddi manada düşürüyor..Tek diyebileceğim bu..

tekrar geçmiş olsun
    umarım japonu aramazsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

@Terapist70 paylasimlarinizi takip ediyoruz.
    Lutfen bu araci kullandiginiz surece gelismeleri (yakit,bakim,sorunne olursa)buradan paylasin.
    Bu tur objektif kullanici tecrubeleri arayan icin hazine niteliginde.

"Geçmiş olsun" dileklerini sunan arkadaşlara teşekkürler..
    @otomobilci_x, esasında forum ortamı bu tür şeyler için pek uygun değil..Eski enerji ve istek yok..gene de önemli anekdotları şimdi olduğu gibi aktarmaya çalışırım..Pozitif bakışınız için teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 9 Nisan 2013; 16:58:38 >
  • quote:

quote:

@Terapist70 paylasimlarinizi takip ediyoruz.
    Lutfen bu araci kullandiginiz surece gelismeleri (yakit,bakim,sorunne olursa)buradan paylasin.
    Bu tur objektif kullanici tecrubeleri arayan icin hazine niteliginde.

"Geçmiş olsun" dileklerini sunan arkadaşlara teşekkürler..
    @otomobilci_x, esasında forum ortamı bu tür şeyler için pek uygun değil..Eski enerji ve istek yok..gene de önemli anekdotları şimdi olduğu gibi aktarmaya çalışırım..Pozitif bakışınız için teşekkür ederim..

hocam forumda okunacak bir şey kalmadı.
    sürekli bir sidik yarışı, ehil olmayanların ehil edasında ahkam kesmeleri ve benim eşeğim ingiliz atıdır tarzında yorumlar.
    o nedenle bu konular bilgi ve tecrübe arayanlar için çok önemli.
    ben bütün araçlarım için bu tür uzun soluklu konular açıyorum ve diğer benzer konularında tamamını takip ediyorum.
    mesela haluk bey meganı ile ilgili aldığından beri bilgi paylaşıyor gerçekten çok değerli oluyor.
    sizinde paylaşımınız oldukça objektif o nedenle ben çok değer veriyorum.
    siz yazdıkça da takip edeceğim.

• quote:

hocam forumda okunacak bir şey kalmadı.
    sürekli bir sidik yarışı, ehil olmayanların ehil edasında ahkam kesmeleri ve benim eşeğim ingiliz atıdır tarzında yorumlar.
    o nedenle bu konular bilgi ve tecrübe arayanlar için çok önemli.
    ben bütün araçlarım için bu tür uzun soluklu konular açıyorum ve diğer benzer konularında tamamını takip ediyorum.
    mesela haluk bey meganı ile ilgili aldığından beri bilgi paylaşıyor gerçekten çok değerli oluyor.
    sizinde paylaşımınız oldukça objektif o nedenle ben çok değer veriyorum.
    siz yazdıkça da takip edeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

sn terapist70;
    geçmiş olsun. yağ olayı bazı tsi motorlarında olabliyor (polo gti da kullanılan 160 hp makine gibi) ancak ben daha 1.2 105 hp ve 1.4 122 hp araçlarda bu sorunu duymadım.
    servis olayı maalesef vw de kötü. kalabalık oldukları için baştan sağma iş yapıyorlar. istanbuldasınız herhalde, farklı bir yeri deneyin bence. bu sorunun kayıtlara geçmesini isteyin ve sık sık yağınızı kontrol edin. benim aracım şu anda 26 binde ve çok şükür bu tip bir sorunla karşılaşmadım 2 yıldır.

Önerileriniz için teşekkürler..Benzincide "yağına suyuna bakalım mı" diye her sorduklarında, "daha çok yeni, gerek yok" derdim..Demek ki gerek varmış..Farklı servisler deneyeceğim ama burası yolumun üzeriydi, iş yerime yakındı..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Hocam yag ne kadar eksilmisti

Arac kac binde ?

Araç 3850 km'de..Yağ en alt seviyede çıktı..Kitapçığa göre bu durumda 2 lt eklenmeli..Ama servis 0.7'ye tamam dedi..

Onlar ışık sönsün sen servise gel demiş

Son durum nedir

1,2 tsı motorda ilk defa yağ yakma duydum
  • Geçmiş olsun. 10 numara konu. Şahsım adına alakam olmasa da takip ediyorum. Arada gelip şu daha güzel diyenleri bile kendi haline bırakıyor.

Maşallah :)

Yağ yakma olayı bence yağ değişimi sonrası anlaşılır.Keske oraciktayken filtreler ve yayağı degistirse idiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Arac kac binde ?

Araç 3850 km'de..Yağ en alt seviyede çıktı..Kitapçığa göre bu durumda 2 lt eklenmeli..Ama servis 0.7'ye tamam dedi..

Son durum nedir

500 ml ben eklettim, 200 de onlar. Son durum şu: 'siz gidin kullanın,arada bir yağına baktırın' manasında şeyler söylendi. Ben şikayetimi yaptım. En az 1lt daha ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Haftasonu Kartal Doğuş'a götürmeyi düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 9 Nisan 2013; 21:43:37 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arac kac binde ?

Son durum nedir

500 ml ben eklettim, 200 de onlar. Son durum şu: 'siz gidin kullanın,arada bir yağına baktırın' manasında şeyler söylendi. Ben şikayetimi yaptım. En az 1lt daha ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Haftasonu Kartal Doğuş'a götürmeyi düşünüyorum

Yine tekrarlarsa sorun var demektir

İnşallah sorun olmaz

• Geçmiş olsun arkadaşım.

İnşallah sadece bir "bebeklik hastalığı" çıkar ve bir daha tekrarlayıp can sıkmaz.
  • Geçmiş olsun size vw golf mağduru olarak birkaç tavsiyem olacak.
    Mutlaka servise her goturdugunuzde kayıt actirin en azından yapılan işlemi bir kağıda yazıp imzalasinlar, imzalattiklari her şeye azami dikkat gösterin, servisten aracınızı alırken en ince ayrıntısına kadar inceleyerek alın, motor bolmesini içini dışını iyice kontrol edin.

Ben mahkemelik oldum bu adilerle, bilmiyorum kazanirmiyim ama vw benim için bitti, hiçkimseyede bu markayı tavsiye etmiyorum. Bunlardan çok iyi bir ders aldım , bundan sonra alacağım arabayi servis kalitesine göre tercih edecem.

• Geçmiş olsun Polo GTI da meşhurdu bu sorun bir aralar ama 122 lik için ilk defa duydum bende

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Geçmiş olsun. 10 numara konu. Şahsım adına alakam olmasa da takip ediyorum. Arada gelip şu daha güzel diyenleri bile kendi haline bırakıyor.

Maşallah :)

Yağ yakma olayı bence yağ değişimi sonrası anlaşılır.Keske oraciktayken filtreler ve yayağı degistirse idiniz.

synthesizer, teşekkürler..Orda filtre değiştirecek bir ortam da yoktu ki..Araç orda hemen lifte alındı ve altına bakıldı o kadar..Bir de yağ seviyesine..Zaten bu işlerin oradaki müşteriyi karşılayan servis elemanınca yapıldığını da ilk kez görüyorum..Normalda onlar şikayeti dinler, kayıt alır ve aracı teslim alırlar..yani müşteriyle usta arasındaki koordinasyonu sağlayan kişi bir bakıma..( Honda'da bu iş böyleydi)..Ama buradaki görevli kendi kendine bir şeyler yapmaya çalıştı..Benim asıl canımı sıkan da bu oldu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 10 Nisan 2013; 13:02:59 >

• quote:

Yine tekrarlarsa sorun var demektir

İnşallah sorun olmaz

Kayıt altına aldırmak istememin sebebi de bu..Tekrarlarsa elimde kanıt olsun. Ama servisçinin tepkisi "bize güvenmiyor musunuz" şeklinde oldu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: apia

Geçmiş olsun size vw golf mağduru olarak birkaç tavsiyem olacak.
    Mutlaka servise her goturdugunuzde kayıt actirin en azından yapılan işlemi bir kağıda yazıp imzalasinlar, imzalattiklari her şeye azami dikkat gösterin, servisten aracınızı alırken en ince ayrıntısına kadar inceleyerek alın, motor bolmesini içini dışını iyice kontrol edin.

Ben mahkemelik oldum ..
    .. bundan sonra alacağım arabayi servis kalitesine göre tercih edecem.

Teşekkürler, size de geçmiş olsun..Servis kalitesinin önemini, insan başına gelince anlıyor .. Belki benim durumumda çok abartılacak bir şey yoktur ve belki geçici bir şeydir..Ama motorun kısa sürede ve ciddi miktarda yağ eksiltmesi, en azından ayaküstü ele alınmamalıydı..İtirazım buna..
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Geçmiş olsun arkadaşım.

İnşallah sadece bir "bebeklik hastalığı" çıkar ve bir daha tekrarlayıp can sıkmaz.

haluk23, teşekkürler..Bu can sıkıcı sorunlar olmasa araç benim için tabiri caizse 10 numara..Ama bu bir "bebeklik hastalığı" durumu değilse, o zaman 10 numaranın kıymeti harbiyesi kalmaz gözümde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Geçmiş olsun arkadaşım.

tekrar kayıt, iptal edildi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 10 Nisan 2013; 13:29:37 >
  • Sn Terapist ,

Öncelikle geçmiş olsun 1.2 tsi de yağ eksiltme pek rastlanan bir durum değil

zira ne performans motoru ne de zorlamaya müsayit bir yapısı var.yani 1.4 tsi çift şarj gibi bir yağ eksiltme bu motorda yok .

yalnız vw nin sorunlarının artmasını ve servislerin durumunu gündeme getirmeniz gerçekten önemli

bukadar çok araç satıyorsan yani çok kar ediyorsan ,

servisin ve sorunsuzluğun bence daha iyi olmak zorunda. geçmişi ve alman arabası olduğu için ikinci eli iyi olan vw , sıkıntılar artarsa zamanla geri gider

günü kurtarma anlayışıyla araç satmak ne derece doğru bilemiyorum
  • Gecmis olsun. En nefret ettigim durumlardan biridir servisin yaptigi. Araca o kadar para ver, gelsin sana imali sozlerde bulunsun. Otur isini yap, geregini yap! VW`yi mi kurtaracaksin, Dogusu mu? Amacin ne?

Bazi adamlar cok onemsiz seyler icin insanustu ozveri gosterir, hizmet verir; sunlarin yaptigina bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

Sn Terapist ,

Öncelikle geçmiş olsun 1.2 tsi de yağ eksiltme pek rastlanan bir durum değil

..
    yalnız vw nin sorunlarının artmasını ve servislerin durumunu gündeme getirmeniz gerçekten önemli

bukadar çok araç satıyorsan yani çok kar ediyorsan ,

servisin ve sorunsuzluğun bence daha iyi olmak zorunda. ..

quote:

Orijinalden alıntı: Geronimoblack
    Gecmis olsun. En nefret ettigim durumlardan biridir servisin yaptigi.

Teşekkürler..VW servislerindeki yoğunluğu hissetmemek imkansız..Erel'in önünde aracınızı koyacak yer bulamıyorsunuz..Servis elemanlarının telefonları susmak bilmiyor..Satış rakamlarındaki ciddi artış servis yükünü de çok arttırıyor..Bunun üstesinden gelebilmek için sabır-saygı ve kişisel özveri gerekiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 10 Nisan 2013; 17:45:51 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.