Şimdi Ara

2006 corolla, 3. vitese geçmiyor yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 06 corolla henüz 84 bin de bir aracım var.Yaklasık 2 haftadır 4'ten 3'e , bostan 3'e gecmiyor.Ama 2 den 3 'e serce parmağıyla gecmekte.İlk baslarda fazla önemsemedim ama canımı sıkmaya basladı bu olay.Sizce sorun ne olabiir ve ortalama ne kadara halledilebilir?

tesekkürlerr..

• hocam burdan bizim yapabilecegimiz inan hiç birşey yok.

2 ihtimal var ya vitesin altında ki kısımdan
    yada şanzımandan.

örn: benim palio 5. vitese geçmiyordu, vitesin altında plastik bir parça var onu değiştirdim şimdi gayet güzel.
    inşallah böyle bişeydir. şanzımandansa iş daha masraflı olur.
  • Hocam, öncelikle teşekkür ederim.
    Benim anlamadığım 2'den 3 'e geçmesi hem de çok rahat bir şekilde.Acaba o plastik şey hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz?
    Teşekkürler
  • Debriaja dibine kadar tam basıyor musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnergyBlue

Debriaja dibine kadar tam basıyor musun?

basıyorum, çok kez denedim gecmiyor arada bir (10 kere de 1 kere) gibi geçiyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyaz002

quote:

basıyorum, çok kez denedim gecmiyor arada bir (10 kere de 1 kere) gibi geçiyor .

Peki altını vurdun mu? Benim eski aracımda altını vurunca vites bağlantı kolu (şansızman ile vites kolu arasındaki kol) eğilince öyle benzer sıkıntım olmuştu.
  • quote:

Tabi ki basıyordur hocam, neden basmasın , uğraşmasın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apocaltique -- 2 Eylül 2012; 16:38:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Peki altını vurdun mu? Benim eski aracımda altını vurunca vites bağlantı kolu (şansızman ile vites kolu arasındaki kol) eğilince öyle benzer sıkıntım olmuştu.

hocam olmuştu ama 2 ay önce falan.Altını vurduktan sonra hiçbir sıkıntı olmamıştı buraya kadar
  • Büyük ihtimalle şanzıman dişlilerinde bir sorun var , küçük dişliden büyük dişliye geçiyor , boştayken dişliye geçmiyor , büyük dişliden küçük dişliye geçmiyor , arıza büyük olabilir. Daha fazla zorlamayın geçmesi için daha büyük hasarlar oluşabilir .
  • Senkromeç sorununa benziyor.

4 den 3 e deneyince kütük gibi değil mi?Sanki vitesi değil yere çakılı metali ittirirsin gibi...
  • Bende bazen 2 den 1'e atarken oluyor geçiyor ama zorlanarak. Birde park halinde çalıştırdım geriden 1.ci vitese taktım az ama vuruntu var. Araç acemisi ve o vuruntuya kontrol olmayan anlıyamaz o derece. Normal mi ? araç sıfır alındı 45 binde.
  • Arkadaşlar farklı ihtimalleri açıkalmış. Bence iyi bir ustaya arabanın altını baktırıp, test ettirseniz iyi olabilir. Umarım takoz, plastik, ufak metal parçası gibi basit sorundan kaynaklanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reason666

Senkromeç sorununa benziyor.

4 den 3 e deneyince kütük gibi değil mi?Sanki vitesi değil yere çakılı metali ittirirsin gibi...

evet hocam aynen öyle olmakta, bugün bikaç kişi de ondan kaynaklanıyo olabilir dedi.Şanzımanın indirilmesi lazım dime?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apocaltique

Büyük ihtimalle şanzıman dişlilerinde bir sorun var , küçük dişliden büyük dişliye geçiyor , boştayken dişliye geçmiyor , büyük dişliden küçük dişliye geçmiyor , arıza büyük olabilir. Daha fazla zorlamayın geçmesi için daha büyük hasarlar oluşabilir .

Hocam açıkçası en mantıklı sorun sizin yazdığınız bu sorun geldi.Çünkü 2'den 3' e hiçbirşey yokmus gibi geçiyor.
  • Büyük ihtimal senkromeçlerde sorun var.

Yalnız burdan ne desek yalan olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Apocaltique

Büyük ihtimalle şanzıman dişlilerinde bir sorun var , küçük dişliden büyük dişliye geçiyor , boştayken dişliye geçmiyor , büyük dişliden küçük dişliye geçmiyor , arıza büyük olabilir. Daha fazla zorlamayın geçmesi için daha büyük hasarlar oluşabilir .

Hocam açıkçası en mantıklı sorun sizin yazdığınız bu sorun geldi.Çünkü 2'den 3' e hiçbirşey yokmus gibi geçiyor.

Şanzıman denilen şey motorun piston değil de dişli ve debriyaj ile harekete geçen küçültülmüş bir senkronizasyonudur . Dişli arızaları karşılaşılabilir bir sorundur anlattığınıza göre de dişlilerinin geçişleri arasında bir sorun var , gerçekten geçirmek için zorlamayın ve bir an önce servise gösterin hem debriyaj baskı balatanızın sağlığı için hem de aksedilen sorunun büyümemesi için.Özelden pm atabilirsiniz .

• Merhabalar. Benimde başlıkta belirtilen sorunun tamamen aynısı 2009 model d4d elegant düz vites 55binde aracım son 2 haftadır boşdan ve 4.vitesten 3.vitese hiç geçmiyor (gıcırdama, ses yaparak geçme vs. değil hiç geçmiyor) ancak 2. Vitesten çok rahat 3. Vitese geçiyor. Baskı balata ilginçtir ama benden önceki sahibinde 30 bindeyken yetkili serviste değişmiş. Senkromeç arızası desek ses yapar ve yine de geçerdi ama bu hiç geçmiyor, bende zorlamıyorum. Tuncelide çalıştığım için yetkili servise Elazığa götürmem gerek ama 1 ay içinde Elazığa gidemem. Arabamda en ufak bir ses gelse moralim bozulurken Bu meseleye canım çok sıkıldı. Konu sonuca ulaşmamış. Beyaz arkadaşım sonucu bildirirseniz benim için faydalı olabilir. Saygılarımla
  • hackkoss H kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Sizin sorununuza cozum icin Sekromenc ve 3.vites gobegi degisecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.