Şimdi Ara

2011 Mazda mx-5 in direksiyonu toplamiyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Araci dun teslim aldim, hersey bekledigim gibi ama donanm listesinde 'hiza duyarli,elektrik destekli,yukseklik ayarli' olarak belirtilmis olmasina ragmen direksiyon rolantide bile cok sert olmakla birlikte hissedilmeyecek kadar dusuk seviyede kendini toparlamaya calisiyor.
    Bugun aldigim yerle de gorusecegim ama bilenlere de danismak istedim,
    Simdiden tesekkurler
    Saygilarimla

• lastiklerin tabanı kaç, bide hava basınçları doğrumu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

lastiklerin tabanı kaç, bide hava basınçları doğrumu..

+ direksyon bozuktur veya hidrolik yağı falan vardr onlarda o eksiktir vs. satıcıyla görüşmek lazım
  • Öncelikle hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim. Kaster ayarından kaynaklanıyor olmasın, bir rot balanscıya gösterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BtmHakko

Merhabalar,
    Araci dun teslim aldim, hersey bekledigim gibi ama donanm listesinde 'hiza duyarli,elektrik destekli,yukseklik ayarli' olarak belirtilmis olmasina ragmen direksiyon rolantide bile cok sert olmakla birlikte hissedilmeyecek kadar dusuk seviyede kendini toparlamaya calisiyor.
    Bugun aldigim yerle de gorusecegim ama bilenlere de danismak istedim,
    Simdiden tesekkurler
    Saygilarimla

0 km mi aldınız
  • Sorun çok yüksek bir ihtimalle lastik hava basınçlarından kaynaklanıyor.0 bir araçta hele ki Mx-5 gibi özel bir seride buna sebebiyet verebilecek daha farklı bir sorun olması çok düşük bir ihtimal.Aracı teslim aldığınız yerle bir an önce görüşünüz.
  • selamlar,
    tesekkurler,
    araci sifir aldim,
    bugun aldigim yere goturdum,
    •cukurlarda direksiyonun fazla hirpalaniyor olmasi (burada belirtmemistim) ile ilgili lastik basincini azalttilar
    •direksiyonun toplamamasi ile ilgili ise sifir arac olmasina bagladilar ama 3-5 binde halen duzelmemis olursa tekrar goturecegim.
    su cumleler cercevesinde sekillenen algim beni oradan simdilik icim rahat ayrilmaya ikna etti; arac sifir bir spor araba, yol tutusu ve yuruyeni alisildik araclardan farklidir.sifir araclarda yagin mekanigi sarmasi km ilerledikce tamamlanir. mazda serviste calisan bir arkadasin daha onceki deneyimlerine dayanarak herseyin normal oldugunu soylemesi... Lastik basinclarinin duzelmesi sonrasindaki fark. ve sonuc itibariyle alistikca keyfinin arttigini farketmemle birlikte biraz rahatladim. ama pinpirikli bir insan olarak gozum ve tum duyularim aracin uzerinde.. yorumlariniz icin tekrar tesekkurler.. devaminda akliniza birsey gelirse beklerim.
    saygilarimla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

selamlar,
    tesekkurler,
    araci sifir aldim,
    •cukurlarda direksiyonun fazla hirpalaniyor olmasi (burada belirtmemistim) ile ilgili lastik basincini azalttilar
    •direksiyonun toplamamasi ile ilgili ise sifir arac olmasina bagladilar ama 3-5 binde halen duzelmemis olursa tekrar goturecegim.
    su cumleler cercevesinde sekillenen algim beni oradan simdilik icim rahat ayrilmaya ikna etti; arac sifir bir spor araba, yol tutusu ve yuruyeni alisildik araclardan farklidir.sifir araclarda yagin mekanigi sarmasi km ilerledikce tamamlanir. mazda serviste calisan bir arkadasin daha onceki deneyimlerine dayanarak herseyin normal oldugunu soylemesi... Lastik basinclarinin duzelmesi sonrasindaki fark. ve sonuc itibariyle alistikca keyfinin arttigini farketmemle birlikte biraz rahatladim. ama pinpirikli bir insan olarak gozum ve tum duyularim aracin uzerinde.. yorumlariniz icin tekrar tesekkurler.. devaminda akliniza birsey gelirse beklerim.
    saygilarimla

daha önce arkadan itişli araç kullanmadıysanız biraz farklı gelebilir....

• quote:

selamlar,
    tesekkurler,
    araci sifir aldim,
    saygilarimla

sıfır aracın direksiyon sertliği, yumuşaklığı, torparlaması kesinlikle 3-5bin km sonra değişmez. yani hiç bir zaman değişmez. bahs edilen yağın mekaniği sarma sürecinde oluşan farklar kullanıcı tarafında çok az anlaşılabilicek orandadır.

aracınız karakteri o şekilde. spor araç mantığından bakıldığında sürücü, araç ve yol arasında en doğal bağlantının sağlanması amaçlanır. ve elektrikli sistemler yerine hidrolik kullanılırlar, ve onda bile ayarları son derece düşüktür.

size tavsiyem direksiyon sistemi konusunda aracınızı o şekilde kabullenmeniz ve ilerleyen kmlerde değişim beklememeniz yönündedir.

misal ben, park ederken aşırı yumuşak hızlanınca sert direksiyon taraftarıyım. araç alımında ilk dikkat ettiğim özelliktir. çünkü sürekli ş.içinde ağır direksiyon ve kendinden gerilmiş yay gibi toparlamayan direksiyon işkence oluyor.

• yaww bu araca oturdugumda muhteşem bir his olusuyor sanki arka teker üstünde oturuyormussun gibi
  • mx-5 i bilmiyorum ama mazdanın araçları genel olarak sert direksiyona ve süspansiyona sahip. Benim aracım döner dönmez fıldır fıldır dönerek toplamıyor.Örneğin arkadaşımın getzine göre daha yavaş topluyor.Hiç bir zamanda eksiklik hissetmedim. Çabuk alışılan bir durum.
  • Hayırlı olsun güzel araba.
  • herkese cok tesekkur ederim,
    saygilarimla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.