Şimdi Ara

2012 PANASONIC PLAZMA - LED LCD - LCD MODELLERİ (ANA KONU) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
759
Cevap
13
Favori
73.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederiz bilgilendirme için, Mediamarkt'da pazarlık yapıldığını hiç duymamıştım..hemde %20 indirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HUSAMET

quote:

Orijinalden alıntı: bjk2290

arkadaslar ben teknosada çalışıyorum panasoniğin modellerini mağazaya gelip birlikte test edebiliriz yardımcı olmaya çalışırım size.

Panasonic 65VT50 fiyat ne kadar şu anda ?

65vt 50 10339tl
  • Arkadaşlar, TX-L42E5 modeli hakkında bilgisi olan, kulanan varmı acaba. MediaMarkt da 1700 liraydı yanılmıyorsam. Yazlık için alacağım televizyonu, aile kullanıcak tüplü televizyon mantığı ile bu yüzden plazmadan çekiniyorum.

Bu ürün hakkında yorum yapabilecek varmı acaba.
  • 1 ay içinde bozulan panasonic 50st50 plazma tv m için panasonic servisi değişim kararın vermişti 21 haziran tarihinde. o günden beri tv sizim. avrupa kupasaını da izlemeyedm ne yazıkki.
    teknosanın aramasını bekliyorum
    ben kendim arıyorum ama her sefernde işleminizi hızlandıracaz diyorlar sonra ne arayan var ne soran.
    sikayetvar.com a yazdım bu teknosayı. yine arayıp etmiyorlar.
    ne yapabilirim? para iadesi şansım var mı ? parayı alıp gidip başka yerden tv alsam?
    mahkemeye mi vermek lazım illaki
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanoute

1 ay içinde bozulan panasonic 50st50 plazma tv m için panasonic servisi değişim kararın vermişti 21 haziran tarihinde. o günden beri tv sizim. avrupa kupasaını da izlemeyedm ne yazıkki.
    teknosanın aramasını bekliyorum
    ben kendim arıyorum ama her sefernde işleminizi hızlandıracaz diyorlar sonra ne arayan var ne soran.
    sikayetvar.com a yazdım bu teknosayı. yine arayıp etmiyorlar.
    ne yapabilirim? para iadesi şansım var mı ? parayı alıp gidip başka yerden tv alsam?
    mahkemeye mi vermek lazım illaki
    teşekkürler

Tam olarak yasal bekleme süresinin alıcı için ne kadar oldugunu bilmiyorum dostum.Fakat forumlarda vs okudugum kadarı ile yanliş hatırlamıyorsam ,resmi işlemlerde bulunmaz isen,satıcı 1 aylık zaman dilimi aşıldığı anda yırtıyor bu durumdan.Bence hiç bekleme netten bölgende tüketici mahkemelerinin (genelde belediye binalarında bir ofisleri oluyor) telefonunu bul,elinde ki fatura,servis hata kaydı vb evraklarla telefonda durumu anlat.Yol yordam sor,sonra gerekli yasal prosedürlerden sonra ara teknosayı ve mahkemeliyiz artık de kapat...Eminim hızlanacaklardır...Bu gibi durumlarda müşterinin yani bizlerin birazcık çingenelik modumuzu açmamız gerektiğini düşünenlerdenim...Yoksa ilgilenmiyor,yasal zaman geçmesini bekliyorlar...
    Bizlerle yasal süreci paylaşırsan çok sevinirim,diğer almayı düşünen arkadaşlar gibi bende

Umarım hallolur....

• Herkese merhaba,

Senelerdir kaldığım ikilemleri donanımhaber okuyucusu olarak atlatmışken bu sefer öyle bir ikilemde kaldım ki okuyarak işin içinden çıkamadım.

Burada konunun uzmanı olan kişilere sormak isterim.

Siz olsanız, Sony KDL-65HX920 mi alırsınız yoksa Panasonic 65VT50 mi?

Eğer ikisi de değil x'i tercih ederim diyorsanız onu da yazabilirsiniz.

Kullanım amacı (PS3, Maç, Çoğunlukla Internet Üzerinden Düşük Kalite Dizi, Skype + Youtube)

Sağolun varolun.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HUSAMET

quote:

arkadaslar ben teknosada çalışıyorum panasoniğin modellerini mağazaya gelip birlikte test edebiliriz yardımcı olmaya çalışırım size.

Panasonic 65VT50 fiyat ne kadar şu anda ?

65vt 50 10339tl

Teşekkkür
    Teknosa fiyatı bu değil mi ?
    Ödeme şartları nasıl ?
    Kaç gözlük veriyorlar yanında ?
    Hediye çeki vs veriliyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HUSAMET -- 5 Temmuz 2012; 16:47:54 >
  • sayın albani.
    bozulan 50st50 plazma tv m için aradı teknosa.
    değişim mi iade mi istiyorsunuz dedi
    2589 tl ye almıştım. iade dedim.
    baktım şu anda sitelerinde 2890 tl 50st50.

doğru mu karar verdim sizce? yoksa değişim mi talep edeyim.

iade istediğim çünkü bu elektrik olayı korkuttu beni. voltj dalagalanması olan bir bölgede yaşıyorum

led alayım diyorum. sony gibi. dha kaliteli ama sanırım 50 inch alınmaz bu paraya
    ne marka ve hangi model led tavsiye edersiniz? yine bu fiyatlar civarında

aynı paraya led olarak panasonc 42et5 alabiliyorum şu anda
    50 inch den 42 inch e düşüyor yani.
    demekki led baya üstün bişy plazmaya bu fiyat farkından bunu mu anlamalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 5 Temmuz 2012; 18:17:41 >
  • aynı paraya led olarak panasonc 42et5 alabiliyorum şu anda
    demekki led baya üstün bişy plazmaya bu fiyat farkından bunu mu anlamalı? ----------------------------------------------------------------------------------------------SORUNUZU ALBANİ HOCAYA SORMUŞSUNUZ AMA BENDE NACİZANE FİKRİMİ PAYLAŞAYIM DEDİM İZNİNİZLE.LED KESİNLİKLE YENİ NESİL PLAZMALARDAN ÜSTÜN OLAMAZ BUNU FİYATA GÖRE BELİRLEYEMEZSİNİZ SİZ ET SERİSİ LED İLE ST SERİSİ (EN ALT SERİ) PLAZMA FİYATINI KIYASLAMIŞSINIZ BİRDE VT SERİSİYLE ET SERİSİNİ KIYASLAYIN :) AYRICA ST SERİSİ PLAZMA BİLE ET SERİSİ LEDLERDEN ÇOK DAHA İYİDİR BUNU UNUTMAYIN YETERKİ PLAZMASYI KURALINA GÖRE İZLEYİN SAYGILAR...
  • yerine alabileceğim bu fiyata daha iyi birşey yok ise iade yerine değişime çevirtebilirim
    sayın albaninin cevabını bekliyorum .hayırlısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanoute

sayın albani.
    bozulan 50st50 plazma tv m için aradı teknosa.
    değişim mi iade mi istiyorsunuz dedi
    2589 tl ye almıştım. iade dedim.
    baktım şu anda sitelerinde 2890 tl 50st50.

doğru mu karar verdim sizce? yoksa değişim mi talep edeyim.

iade istediğim çünkü bu elektrik olayı korkuttu beni. voltj dalagalanması olan bir bölgede yaşıyorum

led alayım diyorum. sony gibi. dha kaliteli ama sanırım 50 inch alınmaz bu paraya
    ne marka ve hangi model led tavsiye edersiniz? yine bu fiyatlar civarında

demekki led baya üstün bişy plazmaya bu fiyat farkından bunu mu anlamalı?

bu fiyata alınabilecek daha iyi bir tv olduğunu düşünmüyorum.

• evet sayın albani nin önerisine göre hareket edecem.inşallah bugün foruma uğrarsa vereceği cevaba göre bende teknosayı arayıp son kararımı bildireyim.adamlar para iadesi yapmadan.
    benimde gördüğüm 2589 tl ye alabileceğim daha iyi tv olmadığı yönünde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 6 Temmuz 2012; 10:19:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: strongyucel

demekki led baya üstün bişy plazmaya bu fiyat farkından bunu mu anlamalı? ----------------------------------------------------------------------------------------------SORUNUZU ALBANİ HOCAYA SORMUŞSUNUZ AMA BENDE NACİZANE FİKRİMİ PAYLAŞAYIM DEDİM İZNİNİZLE.LED KESİNLİKLE YENİ NESİL PLAZMALARDAN ÜSTÜN OLAMAZ BUNU FİYATA GÖRE BELİRLEYEMEZSİNİZ SİZ ET SERİSİ LED İLE ST SERİSİ (EN ALT SERİ) PLAZMA FİYATINI KIYASLAMIŞSINIZ BİRDE VT SERİSİYLE ET SERİSİNİ KIYASLAYIN :) AYRICA ST SERİSİ PLAZMA BİLE ET SERİSİ LEDLERDEN ÇOK DAHA İYİDİR BUNU UNUTMAYIN YETERKİ PLAZMASYI KURALINA GÖRE İZLEYİN SAYGILAR...

Dostum bilmediğimden soruyorum "Plazmayı kuralına göre izleyin" derken neyi kastediyorsun?
    Benimde aklımda 2.000-2.500 TL arası bir tv almak var ama Led mi Panasonic Viera Noe Plasma mı karar veremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maholin79 -- 6 Temmuz 2012; 13:25:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: maholin79

quote:

Dostum bilmediğimden soruyorum "Plazmayı kuralına göre izleyin" derken neyi kastediyorsun?
    Benimde aklımda 2.000-2.500 TL arası bir tv almak var ama Led mi Panasonic Viera Noe Plasma mı karar veremedim.

Benden bir cevap gelsin:

Led genellikle Market ortamlarında daha canlı göründüğünde daha güzel olarak algılanabilinirler. Plasmalar daha sönül gözükür. Ama iş eve gelince başlıyor.

Ben de hem Plasma hem de Led kullancısı olarak şunu söyleyebilirim.

Led eve geldiği zaman, ışığı rahatsız ediyor, ışığı kıstıkça bu sefer detaylar kaybolmaya başlıyor. Bunu Samsung Es8000 modeli için söyleyebilirim. Sonra Led'lerde ki renkler yetmemeye başlıyor, Plasmanın daha "koyu" tondaki doğala yakın renkler sizi cezbediyor.

Kendim yine Plasmaya döndüm, ve hiç pişman değilim.

Yanlız arkadaşlar, LED'le Plasma mı diye arada kalanlar, şayet bütçeniz yetiyorsa, VT50 serilerine bir bakın derim.

Yetmiyorsa ST50 bile gayet hoş bir cihaz ve sizi fazlaca memnun edecektir, şayet LED fikrinden son anda cayıp, bunu alırsanız.

Plasma kuralına göre derken, arkadaş sanırsam şunu ifade etmiş:
    - Ilk 100 saatini "normal" modunda seyretmek
    - Bir kanal'da takılı kalmamak, Logo yanığı TV de iz yapailir diye, aynı şekilde filme seyrederken vs vs.

Ama bir saatten sonra kuralı, muralı kalmıyor, keyfine göre seyredebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolgative2

quote:

Orijinalden alıntı: maholin79

quote:

Benden bir cevap gelsin:

Led genellikle Market ortamlarında daha canlı göründüğünde daha güzel olarak algılanabilinirler. Plasmalar daha sönül gözükür. Ama iş eve gelince başlıyor.

Ben de hem Plasma hem de Led kullancısı olarak şunu söyleyebilirim.

Led eve geldiği zaman, ışığı rahatsız ediyor, ışığı kıstıkça bu sefer detaylar kaybolmaya başlıyor. Bunu Samsung Es8000 modeli için söyleyebilirim. Sonra Led'lerde ki renkler yetmemeye başlıyor, Plasmanın daha "koyu" tondaki doğala yakın renkler sizi cezbediyor.

Kendim yine Plasmaya döndüm, ve hiç pişman değilim.

Yanlız arkadaşlar, LED'le Plasma mı diye arada kalanlar, şayet bütçeniz yetiyorsa, VT50 serilerine bir bakın derim.

Yetmiyorsa ST50 bile gayet hoş bir cihaz ve sizi fazlaca memnun edecektir, şayet LED fikrinden son anda cayıp, bunu alırsanız.

Plasma kuralına göre derken, arkadaş sanırsam şunu ifade etmiş:
    - Ilk 100 saatini "normal" modunda seyretmek
    - Bir kanal'da takılı kalmamak, Logo yanığı TV de iz yapailir diye, aynı şekilde filme seyrederken vs vs.

Ama bir saatten sonra kuralı, muralı kalmıyor, keyfine göre seyredebilirsin.

Cevabın için sağol.
    Benim önceliğim sd yayınlar olacağı için( hiç bir dijital platforma üye değilim,kullanmayacaımda) plasmayı tercih edebilirim ama iş elektirik tüketimine gelince biraz olsun düşünmüyor değilim.Eğer elektrik tüketimlerinde çok bartılı fark yoksa bende plasmaya dönebilirim?
    Birde Panasonic Türkiye sitesinde Viera Neo Plasma ve Neo Plasma var? Farkları nelerdir?
    Hangisini önerebilirsiniz?
    Bütçe 2.000-2.500 TL

• maholin79:

- Sen farklara takma
    - 2012 Plasma serileri Elektrik tüketimi ciddi anlamda iyileştirmeler yapıldı. Örnek: 55 inch VT30 (2011 Modeli) 350-400KW çekerken, 55VT50 (2012 Modeli) sadece 230-250KW civarı çekiyor. Ciddi iyileştirmeler yapılmış.
    - LED/ Plasma elektirk kavgası bence artık, en azından bu yıl için ve bundan sonraki yıllar için, açılmamalı bile. Fark artık çok az.

Daha önce yazılarımda belirtmiştim. Alman TV'de 2012 Panasonicler tanıtılıyordu ve LED'lere kıyas Elektirk farkı ortaya konulmuş, ortalama "1 ay" için sadece 1,4 euro fark oluşmuş. (Günde ortalama 3-4 saat kullanımda) Ha Türkiye'de 2'le çarp istersen, yine çok az olur fark. Bu konu artık kapanmıştır. Ayda 5 TL falza versen ne olur, vermesen ne olur, alacağın sonuca bakacaksın bu saatten sonra. İçin rahat olsun.

Son olarak, bana göre

LED/LCD = DIJITALEŞTIRILMIŞ Görtünü, doğal olmayan görüntü verir
    Plasma = En kötü seri bile "DOĞAL" görüntü verir, renkler yoğun, doğaldır. Ha eskiden parlaklık ve keskinlik daha iyi olabilidi diyenler için de bu yıl Pana %30 parlaklığı artırmış, doğal olarak da keskinlik tavan yapmış, bir plasma için konuşuyor olursak!

Pana 2012 Plasma serileri alırsan, seni fazlasıyla memnun edecektir. Ama elbette son olarak kendin karar vereceksin. LED'çiler LED'çi oluyorken, Plasmacılar da genellikle sadece Plasma sever.

şayet kıyaslayacaksan, sana tavsiyem, LED'leri "sakın Dinamik modunda seyretme", görüntü seni kandırır ve evde bu modla mümkün değil seyredemezsin, aşırı parlak olur. Normal modunda bak ve kontrastı özellile dikkate al...

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolgative2

maholin79:

- Sen farklara takma
    - 2012 Plasma serileri Elektrik tüketimi ciddi anlamda iyileştirmeler yapıldı. Örnek: 55 inch VT30 (2011 Modeli) 350-400KW çekerken, 55VT50 (2012 Modeli) sadece 230-250KW civarı çekiyor. Ciddi iyileştirmeler yapılmış.
    - LED/ Plasma elektirk kavgası bence artık, en azından bu yıl için ve bundan sonraki yıllar için, açılmamalı bile. Fark artık çok az.

Daha önce yazılarımda belirtmiştim. Alman TV'de 2012 Panasonicler tanıtılıyordu ve LED'lere kıyas Elektirk farkı ortaya konulmuş, ortalama "1 ay" için sadece 1,4 euro fark oluşmuş. (Günde ortalama 3-4 saat kullanımda) Ha Türkiye'de 2'le çarp istersen, yine çok az olur fark. Bu konu artık kapanmıştır. Ayda 5 TL falza versen ne olur, vermesen ne olur, alacağın sonuca bakacaksın bu saatten sonra. İçin rahat olsun.

Son olarak, bana göre

LED/LCD = DIJITALEŞTIRILMIŞ Görtünü, doğal olmayan görüntü verir
    Plasma = En kötü seri bile "DOĞAL" görüntü verir, renkler yoğun, doğaldır. Ha eskiden parlaklık ve keskinlik daha iyi olabilidi diyenler için de bu yıl Pana %30 parlaklığı artırmış, doğal olarak da keskinlik tavan yapmış, bir plasma için konuşuyor olursak!

Pana 2012 Plasma serileri alırsan, seni fazlasıyla memnun edecektir. Ama elbette son olarak kendin karar vereceksin. LED'çiler LED'çi oluyorken, Plasmacılar da genellikle sadece Plasma sever.

şayet kıyaslayacaksan, sana tavsiyem, LED'leri "sakın Dinamik modunda seyretme", görüntü seni kandırır ve evde bu modla mümkün değil seyredemezsin, aşırı parlak olur. Normal modunda bak ve kontrastı özellile dikkate al...

Sağolasın.Önerini dikkate alacağım.

• Selam Arkadaslar, mac os x de 9 farkli media player yukledikten sonra 24p/24hz deki takilma, kare tekrarlama problemini cozdum. Tum filmleri 24p de seyrediyorum, goruntu cinema modeda inanilmaz akici, verdigi tad 50/60 hzden com farkli. Oncelikle belirtmem gerekir ki 3 parca olan, arada disi-disi konnektorleri olan hdmi kablomu tek bir kablo ile degistirdim.

P1160695 by Shereboy, on Flickr

Sonrasinda bahsettigim media playerlardan Plex uzerinde cesitli calismalar yaptim, playerin forumlarinda 24P goruntu almak icin ayarlardan "ekranin tazeleme hizini kaynagin tazeleme hizina esitle" seceneginin aktif olmasi gerektigini ogrendim. Sonuc olarak mukemmel akici bir goruntu elde ettim.

P1160693 by Shereboy, on Flickr

Plexden biraz bahsetmek gerekirse, ben film arsivimi duzenlerken filmlerin coverlarini bulup klasor imaji olarak ayarlayip finderda klasor klasor yerine film posteri seklinde gozukmesini sagliyordum, bu islemleri tumuyle manuel olarak yapiyordum. Plex bunlari otomatik olarak yapiyor, sadece filmimn coverini bulmakla kalmayip studio logosundan yonetmenine kadar tum bilgileri internetten buluyor.

P1160685 by Shereboy, on Flickr

P1160686 by Shereboy, on Flickr

P1160698 by Shereboy, on Flickr

Ayrica izlediginiz filmleri ve dizileri akilda tutarak farkli sekilde gorulmesini sagliyor.

P1160686 by Shereboy, on Flickr

Plex dizi konusunda da cok basarili, dizileri sezon sezon tum bilgileriyle gorebildiginiz ekranda seyrettiginiz bolumleri ayirt etmeniz mumkun oluyor.

P1160688 by Shereboy, on Flickr

Dizinin listeleme ekrarninda diskinizde bulunan sezonlari kapaklari, bolum sayisi ve arka plan muzigi ile birlikte goruntuleniyor.

P1160689 by Shereboy, on Flickr

Plex tum bu islemleri toplam 7 adet tusu bulunan mac kumandasi ile yapiyor, mouse ya da klavye ile ugrasmaniza gerek kalmiyor. Ipad ya da iphonenunuz varsa networkunuzdeki plex media servera erisip tum media'yi altyazili olarak seyredip isterseniz ses cikisi olarak airplay destekli bir anfiyi de kullanabiliyorsunuz.

P1160701 by Shereboy, on Flickr

Ve son olarak bu kablonun ve TV'nin hakkini verecek kaynaktan bahsedelim. Sanctum 3D, tamamiyle 3D olarak cekilmis bir film olan Sanctum'un menusu bile 3D. 50mbit/sec e kadar cikan goruntu aktarimi ne 600 TL'lik ps3'u ne de bana 1600 TL'ye mal olan 42st50'yi yormuyor. Goruntunun akiciligini ve derinligini kelimelerle anlatmak cok zor.

P1160705 by Shereboy, on Flickr

P1160699 by Shereboy, on Flickr

24hz ile 50/60 hz arasinda sd-hd kadar fark oldugunu dusunuyorum, tum film severlere en kisa zamanda 24 kare ayarlarini yapmalarini oneriyorum.

Herkese iyi seyirler.

• Dostum helal olsun. Valla 42ST50 yi hakkını vererek kullanıyorsun tebrik ederim. En ideal ayarları araştırıp bulmuşsun ve bizlerle paylaştın. Çok teşekkürler arkadaşım eline sağlık
  • 24fps için org.değer 24fps olmalıdır!!!

Siz sanırım 50/60fps lik içeriği 24fps de izlemiyorsunuz??

Ayrıca içerik 1080/24fps ise o zaman da zaten olması gereken değer de yani 24fps de izlemeniz çok doğal ve de doğrudur
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.