Şimdi Ara

2012 SAMSUNG [ES - EH SERİSİ] MODELLERİ; LED TV [ANA KONU] (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
968
Cevap
21
Favori
156.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mechatronik

quote:

Orijinalden alıntı: deryadeniz76

benim de 46es7000 cihazimda kurulumdan 15 gun sonra kablosuz baglanti (wifi) sorunu basladi...

Wireless sorunu genellikle yaşanıyor. Diğer konuda paylaşmıştım. Bu sorunu cihazı evden çıkarmadan da çözebiliyorlar.

quote:

Bir üyede aynı sorunu yaşamış. Wireless sorununda tv yi evden çıkarmadan da tamiri yapılabiliyormuş.
    http://forum.donanimhaber.com/m_58956807/mpage_12/f_/key_//tm.htm#msglink_69390978

Paylastiginizi servis gelmeden once ve servis geldiginde kendilerine soyledim fakat "hönk, o ne ya, yok oyle bir uygulamamiz" dediler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• @deryadeniz76
    İlginç. Benim başıma böyle bir sorun gelmediği için bilmiyorum.
    Hangi işlemi yaptıklarını ürünü getirdiklerinde sorabilir misiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bendede 40es6140 var 3 sorunum var bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim nette çözümünü bulamadım.
    1-web browserden 10dk ve üstü uzun süre video izlediğimde film vb gibi belli süre sonra tarayıcı kendini kapatarak bellek yetersiz yada bunun gibi bir hata oluştu diyerek tercihinize göre tarayıcıyı anasayfaya yada izlediğim videonun başına yönlendiriyor.
    2-samsung smart sinemadan eskiden bedava olan filmleri çok rahat izliyordum şimdi filmi açmak için tıkladığımda telefonla aktivasyon yapınız diyor aktive et düğmesine basınca telinize aktivasyon kodu gelecek evet olarak cevaplayın ücret 50krş diyor ama msj falan gelmiyor. smart sinemaya pcden rahatlıkla giriyorum fakat tvden bu şekilde oluyor
    3-smart uygulamalarından "ntv" uygulamasını açtığımda hata veriyor çalışmıyor. ntvspor ve canlıskorda sıkıntı yok aizdede aynımı
    TEŞEKKÜRLER....
  • quote:

Orijinalden alıntı: rotartsanimdA

Merhabalar. Dün 40es7000 aldım buğün servis kurulumu yaptı. Gayet güzel memnunum şimdilik, tanımaya çalışıyorum ve şimdilik çok güzel gidiyor.

Yanlız iki tane sorum vardı:

1. Hareketle kumanda özeliğini çalıştırmada sıkıntı çekiyorum. Servis kumandayla kumandayı eşleştirdi ve aktifleştirdi. Ancak ben bir türlü bu özelliği kullanamadım. Menü>sistem>sesle ve hareketle kumanda>hareketle kumanda yoluna gittiğimde aktif görünüyor. Ben tekrar pasif yapıp aktifleştirdim yeniden bir yapılandırma yaptım adımlarıın hepsini yaptım. Elle kontrol yapmaya başlıyorum bu şekilde ama 3 saniyeden sonra imleç kaybolduğunda tvnin karşısında yarım saat el kol bacak sallamadan kolum koptu bir türlü elle kontrol yapamıyorum.. Yukarda yaptığım işlemi tekrarlamadığım sürece hareketli kontrol yapamıyorum. Acaba neden böyle? Açıkcası bana biraz keyfekeder konmuş bir özellik gibi geldi ve çok işe yarayıp yaramadığını pek bilemiyorum.. Zira kol çok yoruluyor ve kol titrediğinde yanlışlıkla başka yere basma gibi bir risk olabiliyor..

2. Kutu içinde 2 adet 3d gözlük çıktı. HD yayını yapan tv kanallarında gerçekten çok başarılı. Ancak uyfdudan bir yerde 3D Test isminde bir kanal buldum ve orda test yapabileceğimi düşündüm ancak burada gözlük takmş olmamın hiç bir etkisini göremedim. Renkler karmakarışık kırmızı ağırlıklı ve gölgeli cisimler.. Gözlüklerin başarılı bir şekilde tv ye bağlantısını kurdum. Bu durumu anlayamadım. Acaba bu test kanalında mı sorun var, gözlüklerde mi sorun var?

Öncelikle hayırlı olsun bende de 40es8000 var ve sana katılıyorum gerçekten iyi bir tv yapmışlar.Elle kumanda için tv yi tam hizalı cepheden görmen gerekiyor ne altta ne de üstünde,ben bir kaç gün kullandıktan sonra kapattım açıkçası ( evde bazen hareket ederken tv kendini açıyor)bu özelliği biraz show amaçlı koymuşlar bence.
    Gözlüklerle ilgili olarak kurulumları tamamladıktan sonra onları açıp açmadığını sormak isterim (bazı kişiler bunu ya bilmediğinden yada unuttuklarından atlayabiliyor.)Bu arada 3d testini Samsungun kendi filmlerinde yapmanı öneririm,orada hatırladığım kadarı ile yaklaşık 20-25 3d video var.

• quote:

Orijinalden alıntı: adali0954

arkadaşlar bendede 40es6140 var 3 sorunum var bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim nette çözümünü bulamadım.
    1-web browserden 10dk ve üstü uzun süre video izlediğimde film vb gibi belli süre sonra tarayıcı kendini kapatarak bellek yetersiz yada bunun gibi bir hata oluştu diyerek tercihinize göre tarayıcıyı anasayfaya yada izlediğim videonun başına yönlendiriyor.
    2-samsung smart sinemadan eskiden bedava olan filmleri çok rahat izliyordum şimdi filmi açmak için tıkladığımda telefonla aktivasyon yapınız diyor aktive et düğmesine basınca telinize aktivasyon kodu gelecek evet olarak cevaplayın ücret 50krş diyor ama msj falan gelmiyor. smart sinemaya pcden rahatlıkla giriyorum fakat tvden bu şekilde oluyor
    3-smart uygulamalarından "ntv" uygulamasını açtığımda hata veriyor çalışmıyor. ntvspor ve canlıskorda sıkıntı yok aizdede aynımı
    TEŞEKKÜRLER....

Bence tel numarasını yanlış giriyorsun yada başka bir hata var ben aktive ettim ve sonrasında sorunsuz hepsini izleyebildim.

• Arkadaşlar merhaba;
    46ES6710 tv'de yayınları USB'ye nasıl kaydedicem,bir türlü beceremedim.
    Yardımcı olursanız sevinirim....
  • 46ES6710'a bugün yeni günceleme geldi.
    Kurdum ama hiçbir değişiklik yok,güncelleme ne işe yarıyor anlamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrTolunay

quote:

Merhabalar. Dün 40es7000 aldım buğün servis kurulumu yaptı. Gayet güzel memnunum şimdilik, tanımaya çalışıyorum ve şimdilik çok güzel gidiyor.

Yanlız iki tane sorum vardı:

1. Hareketle kumanda özeliğini çalıştırmada sıkıntı çekiyorum. Servis kumandayla kumandayı eşleştirdi ve aktifleştirdi. Ancak ben bir türlü bu özelliği kullanamadım. Menü>sistem>sesle ve hareketle kumanda>hareketle kumanda yoluna gittiğimde aktif görünüyor. Ben tekrar pasif yapıp aktifleştirdim yeniden bir yapılandırma yaptım adımlarıın hepsini yaptım. Elle kontrol yapmaya başlıyorum bu şekilde ama 3 saniyeden sonra imleç kaybolduğunda tvnin karşısında yarım saat el kol bacak sallamadan kolum koptu bir türlü elle kontrol yapamıyorum.. Yukarda yaptığım işlemi tekrarlamadığım sürece hareketli kontrol yapamıyorum. Acaba neden böyle? Açıkcası bana biraz keyfekeder konmuş bir özellik gibi geldi ve çok işe yarayıp yaramadığını pek bilemiyorum.. Zira kol çok yoruluyor ve kol titrediğinde yanlışlıkla başka yere basma gibi bir risk olabiliyor..

2. Kutu içinde 2 adet 3d gözlük çıktı. HD yayını yapan tv kanallarında gerçekten çok başarılı. Ancak uyfdudan bir yerde 3D Test isminde bir kanal buldum ve orda test yapabileceğimi düşündüm ancak burada gözlük takmş olmamın hiç bir etkisini göremedim. Renkler karmakarışık kırmızı ağırlıklı ve gölgeli cisimler.. Gözlüklerin başarılı bir şekilde tv ye bağlantısını kurdum. Bu durumu anlayamadım. Acaba bu test kanalında mı sorun var, gözlüklerde mi sorun var?

Öncelikle hayırlı olsun bende de 40es8000 var ve sana katılıyorum gerçekten iyi bir tv yapmışlar.Elle kumanda için tv yi tam hizalı cepheden görmen gerekiyor ne altta ne de üstünde,ben bir kaç gün kullandıktan sonra kapattım açıkçası ( evde bazen hareket ederken tv kendini açıyor)bu özelliği biraz show amaçlı koymuşlar bence.
    Gözlüklerle ilgili olarak kurulumları tamamladıktan sonra onları açıp açmadığını sormak isterim (bazı kişiler bunu ya bilmediğinden yada unuttuklarından atlayabiliyor.)Bu arada 3d testini Samsungun kendi filmlerinde yapmanı öneririm,orada hatırladığım kadarı ile yaklaşık 20-25 3d video var.

Teşekkür ederim sizinkide hayırlı olsun. Elle kontrol olayını bu sefer kitapçığı açıp okuyarak yapacağım tekrardan. Ürünü aldığım yerdeki satış elamanı ve servisin anlattıklarıyla ezbere yapmaya çalıştım şimdiye dek. Yine olmazsa servisi çağıracağım artık. Çünkü bu beceri+teknolojik özelliğe yabancılıkla alakalı bişey..
    Gözlükleri tabiki açıyorum. Düğmesine bastığımda üstündeki led ışıklar bir kez sarı yanıp söndüğünde açılmış oluyor, tekrar bastığımızda ışıklar bir kez kırmızı yanıp söndüğünde kapanmış oluyor. Hatta gözlükleri kurarken 19 inch yani 50 cm kapsamın dışına çıkmayın diyor kitapcık ben tv nin dibine kadar indim. Ama yinede bu özelliğide tekrar deneyeceğim. Benim aklıma şu geldi: acaba 3d test isimli kanal 3d nin üstünde bir boyut özelliği yayını olabilir mi.. Mesela 7d tv ler için yayın yapıyordur belkide oysaki bizim gözlükler 3d. Ama tv nin adı 3d test tabiki.. Çünkü hd yayına sahip uydu kanallarını gözlükle çok iyi derinlik hissiyle izleyebiliyorum aslında buda gözlüklerin başarılı kurulmuş ve aktif olduğu anlamı taşır.

İlğiniz için teşekkürler.

• 55es8000 flash desteği 10.1 ile sınırlıymış bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasans

55es8000 flash desteği 10.1 ile sınırlıymış bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

Flash'ı boşver 7007 ne yaptın? yoksa iadeye soktun ES8000'mi bakıyorsun?

Edit: imzanı şimdi gördüm hayırlı olsun doğru tercih. Varmı ışık sızması DSE Clouding?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 16 Ocak 2013; 19:58:00 >
  • Teşekkür ederim dostum.

7007 yi bi tanıdığıma verdim gitti.

Es8000 fena değil. köşelerde hafif ışık sızması var ama 7007 kadar değil ışık sızması arka ışık 12-13 lere gelince hemen hemn kayboluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasans -- 16 Ocak 2013; 20:12:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasans

Teşekkür ederim dostum.

7007 yi bi tanıdığıma verdim gitti.

Es8000 fena değil. köşelerde hafif ışık sızması var ama 7007 kadar değil ışık sızması arka ışık 12-13 lere gelince hemen hemn kayboluyor.
    Gerçekten elektronik cihazlarda şansın yok kardeş. Yaw bundada'mı denk geldi ışık sızması

Bende sadece 3D içerik izlerken 20-30 dakika sonra 4 koşesinden çok hafif bir ışık sızıyor, sızan ışığıda gözlüğü çıkartınca farkettim (gözlük takılıyken görünmüyor)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 16 Ocak 2013; 20:20:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pocemonmutlu

Gerçekten elektronik cihazlarda şansın yok kardeş. Yaw bundada'mı denk geldi ışık sızması

Bende sadece 3D içerik izlerken 20-30 dakika sonra 4 koşesinden çok hafif bir ışık sızıyor, sızan ışığıda gözlüğü çıkartınca farkettim (gözlük takılıyken görünmüyor)...

Aslında benimkide ona banzer notmalde pek görünmüyor bugün ps3 te oyun oynarken dikkatimi çekti karanlık ekranda 4 köşede çok ışık sızması gördüm.Dedimya o okadar önemli değil zaten philips 7007 deki net bir şekilde görğnüyordu. bunda görmek için baya bi zorlaman gerekiyor.

• 3 gün önce samsung 40es7000 aldım. Tv yi incelemeye devam ediyorum elle hareket kumandasını yapamamıştım ama kitapçığı inceleyerek sonunda yaptım. Meğer tv nin üst kısmındaki kamera aşağıyı gösteriyormuş kameranın yükseklik ayarını yapınca düzeldi sonunda. Şuan için 2 tane sorum olacaktı. 1. 3d gözlükler beni çok tatmin etmedi. Yani gözlüklermi kalitesiz anlamadım.. Zira mağazalarda incelediğim 3d yayınlar o kadar gerçekçi ve derinlikliydi ki kendimi sahnenin içinde hissetmiştim. Tabi o tvler 7d falandı. Ben 3d de çok tatmin olmadım nedense. Uyduda 3D Test diye bir kanal var orda gözlüklerin hiç bir etkisini göremiyorum. Gözlükleri eşleştirdim ve kurulumunu tamamladım. O kanalar sizin gözlüklerde de böyle mi acaba? Uydu kanalının kendisinde mi sorun var acaba?
    2. Biliyorsunuz es7000 serisinin kayıt yapma özelliği var ben harici hdd mi bağlayıp kaydımı başlattım ve bir süre sonra kaydı durdurdum. Sonra pc de o kaydı açmak isteyip hdd yi pc ye taktığımda disk biçimlendirmemi istiyor saçma bir şekilde.. Biçimlendirme yapmadan hdd içine giremiyorum. Biçimlendirme yaptığımda da kaydımın bir anlamı kalmayacak.. Kayıttan önce hdd yi tv ye ilk taktığımda hdd yi biçimlendirdi ve sanıyorum nfts yaptı. Pc onu fat32 yapmadan içini göstermiyor. Acaba o kaydı nasıl izleyebilir ve pc ye atabilirim? Hanği formatta kayıt yapıyor? Kaydımı sadece pc demi izleyebilirim?

• Arkadaslar es7000 aldik bende blueray okuyuculu notebok var bunu hdmi ile tvye baglasam 3d blueray izleyebilir miyim? Ya da nasil izlerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quadream

quote:

Orijinalden alıntı: Daniel Faraday

46ES7000 aldım 2 gün önce çok memnunum bişey sorucam el hareketi ile kontrolü kapatılıyormu bazen karşısında el hareketi yapıyor babam direk algılıyor

Toolsdan hareketle kumandayi kapatin hocam

teşekkür ederim hocam bir sorum daha olucak dizi reklama girdiğinde başka kanalı açıyorum diziyi kaçırmamak için ekranın köşesine falan o kanalı koyabiliyozmu başladığını kontrol etmek için ?
  • quote:

3 gün önce samsung 40es7000 aldım. Tv yi incelemeye devam ediyorum elle hareket kumandasını yapamamıştım ama kitapçığı inceleyerek sonunda yaptım. Meğer tv nin üst kısmındaki kamera aşağıyı gösteriyormuş kameranın yükseklik ayarını yapınca düzeldi sonunda. Şuan için 2 tane sorum olacaktı. 1. 3d gözlükler beni çok tatmin etmedi. Yani gözlüklermi kalitesiz anlamadım.. Zira mağazalarda incelediğim 3d yayınlar o kadar gerçekçi ve derinlikliydi ki kendimi sahnenin içinde hissetmiştim. Tabi o tvler 7d falandı. Ben 3d de çok tatmin olmadım nedense. Uyduda 3D Test diye bir kanal var orda gözlüklerin hiç bir etkisini göremiyorum. Gözlükleri eşleştirdim ve kurulumunu tamamladım. O kanalar sizin gözlüklerde de böyle mi acaba? Uydu kanalının kendisinde mi sorun var acaba?
    2. Biliyorsunuz es7000 serisinin kayıt yapma özelliği var ben harici hdd mi bağlayıp kaydımı başlattım ve bir süre sonra kaydı durdurdum. Sonra pc de o kaydı açmak isteyip hdd yi pc ye taktığımda disk biçimlendirmemi istiyor saçma bir şekilde.. Biçimlendirme yapmadan hdd içine giremiyorum. Biçimlendirme yaptığımda da kaydımın bir anlamı kalmayacak.. Kayıttan önce hdd yi tv ye ilk taktığımda hdd yi biçimlendirdi ve sanıyorum nfts yaptı. Pc onu fat32 yapmadan içini göstermiyor. Acaba o kaydı nasıl izleyebilir ve pc ye atabilirim? Hanği formatta kayıt yapıyor? Kaydımı sadece pc demi izleyebilirim?

İlk soruna cevap vereyim arkadaşım.Uydudaki 3D Test kanalı red-cyan(kırmızı-mavi)denilen renkli karton gözlüklerle izlenebilen 3D yayınıdır.Bu görüntüler tüplü tv de bile izlenebilir.Aktif veya pasif gözlüklü tv lerde izlenebilen 3D görüntüler, normalde tv yi 3D moduna almadan önce yanyana veya alt üst gibi iki tane aynı görüntü olacak şekildedir.Tv yi 3D moduna alınca bu çift resim birleşerek bulanık bir görüntü oluşur.Gözlükleri takınca 3D algılanır.Yine uyduda normalde yanyana iki görüntü şeklinde Türksat 3D HD Test diye yayın yapan kanal var, bu tv ile uyumlu 3D görüntüleri oradan izleyebilirsin.

• ben masaüstü pc yi tv ye bağlamak istiyorum ama pcmde hdmi girişi dvı var tvdede dvi yok nasıl bağlayabilirim?

• quote:

quote:

quote:

46ES7000 aldım 2 gün önce çok memnunum bişey sorucam el hareketi ile kontrolü kapatılıyormu bazen karşısında el hareketi yapıyor babam direk algılıyor

teşekkür ederim hocam bir sorum daha olucak dizi reklama girdiğinde başka kanalı açıyorum diziyi kaçırmamak için ekranın köşesine falan o kanalı koyabiliyozmu başladığını kontrol etmek için ?

Onu yapamiyoruz diye biliyorum ama bilen biri varsa aydinlatabilir bizi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Onu yapamiyoruz diye biliyorum ama bilen biri varsa aydinlatabilir bizi

bi üst mesajda söylediğim hakkında bilgin varmı?

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.