Şimdi Ara

2012 SAMSUNG [ES - EH SERİSİ] MODELLERİ; LED TV [ANA KONU] (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
968
Cevap
21
Favori
156.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Daniel Faraday

ben masaüstü pc yi tv ye bağlamak istiyorum ama pcmde hdmi girişi dvı var tvdede dvi yok nasıl bağlayabilirim?

DVI -> HDMI kablo ile ben bağladım çalışıyor. (Bir ucu DVI, diğer ucu HDMI). Tabii ekran kartınızın bunu desteklemesi lazım. Bildiğim kadarıyla ATI'nin güncel kartlarının tamamı (hatta anakart üzerinde olanları bile) bunu destekliyor. nVidia'yı bilmiyorum.

Bu arada, kablo yerine direkt bilgisayarın DVI çıkışına takılan HDMI adaptörleri de olabilir.

Her ikisi de pahalı değil, ben kabloyu 8tl gibi bir şeye almıştım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: manolpan

quote:

Orijinalden alıntı: rotartsanimdA

3 gün önce samsung 40es7000 aldım. Tv yi incelemeye devam ediyorum elle hareket kumandasını yapamamıştım ama kitapçığı inceleyerek sonunda yaptım. Meğer tv nin üst kısmındaki kamera aşağıyı gösteriyormuş kameranın yükseklik ayarını yapınca düzeldi sonunda. Şuan için 2 tane sorum olacaktı. 1. 3d gözlükler beni çok tatmin etmedi. Yani gözlüklermi kalitesiz anlamadım.. Zira mağazalarda incelediğim 3d yayınlar o kadar gerçekçi ve derinlikliydi ki kendimi sahnenin içinde hissetmiştim. Tabi o tvler 7d falandı. Ben 3d de çok tatmin olmadım nedense. Uyduda 3D Test diye bir kanal var orda gözlüklerin hiç bir etkisini göremiyorum. Gözlükleri eşleştirdim ve kurulumunu tamamladım. O kanalar sizin gözlüklerde de böyle mi acaba? Uydu kanalının kendisinde mi sorun var acaba?
    2. Biliyorsunuz es7000 serisinin kayıt yapma özelliği var ben harici hdd mi bağlayıp kaydımı başlattım ve bir süre sonra kaydı durdurdum. Sonra pc de o kaydı açmak isteyip hdd yi pc ye taktığımda disk biçimlendirmemi istiyor saçma bir şekilde.. Biçimlendirme yapmadan hdd içine giremiyorum. Biçimlendirme yaptığımda da kaydımın bir anlamı kalmayacak.. Kayıttan önce hdd yi tv ye ilk taktığımda hdd yi biçimlendirdi ve sanıyorum nfts yaptı. Pc onu fat32 yapmadan içini göstermiyor. Acaba o kaydı nasıl izleyebilir ve pc ye atabilirim? Hanği formatta kayıt yapıyor? Kaydımı sadece pc demi izleyebilirim?

İlk soruna cevap vereyim arkadaşım.Uydudaki 3D Test kanalı red-cyan(kırmızı-mavi)denilen renkli karton gözlüklerle izlenebilen 3D yayınıdır.Bu görüntüler tüplü tv de bile izlenebilir.Aktif veya pasif gözlüklü tv lerde izlenebilen 3D görüntüler, normalde tv yi 3D moduna almadan önce yanyana veya alt üst gibi iki tane aynı görüntü olacak şekildedir.Tv yi 3D moduna alınca bu çift resim birleşerek bulanık bir görüntü oluşur.Gözlükleri takınca 3D algılanır.Yine uyduda normalde yanyana iki görüntü şeklinde Türksat 3D HD Test diye yayın yapan kanal var, bu tv ile uyumlu 3D görüntüleri oradan izleyebilirsin.

Bahsettiğim 3D Test kanalı hakkında verdiğin bilği içimi rahatlattı eyw.. Samsung hesabı oluşturmamıştım az önce oluşturdum ve smart hup panelindeki Explore 3D menüsündeki görüntüleri gözlükle incelediğimde adeta odada fırtına koptu sandım.. :) Müthiş bir deneyim yaşadım resmen. Daha önce başka modellerde izlediğim 3d lerden daha derin daha detaylı.. Sanırım tv mizin 800 Hz olmasından kaynaklanıyor bu. Teşekkür ederim.

Şimdi tek yapamadığım şey tv den hdd ye yaptığım kaydı pc de açamayışım. HDD yi pc ye taktığımda biçimlendirmemi istiyor. Biraz araştırdım samsung tv kanallarının yayınlarının patent hakkı ve çoğaltılmaya karşı aldığı yasal önlem sonucu özel bir dosya biçimi geliştirmiş ve şifreleme tekniği kullanıyormuş. Kayıtları sadece yine tv de izleyebilecekmişiz. Her tv nin şifrelemesi de birbirinden farklıymış. Yani benim es7000 cihazımın kaydını senin es7000 cihazın da açamıyor. Her tv farklı bir şifreleme yapıyor. Her kayıt sadece kaydının yapıldığı tv de tekrar izlenebiliyor- muş.. Bu bilğiyi araştırdığım internet sayfalarında ve kullanıcılarından aldığım bilğiler ışığında elde ettim. Ama adını unuttuğum bir yazılım var ki buna çözüm buluyormuş. O yazılımı ve bu yöntemin ne olduğunu çok merak ettim şimdi.. Dilerim bunun hakkında bilğisi olan sorumuzu yanıtlar.

Haa hemen şunuda diyim benim herhanği bir şekilde kayıtlarımı gayri resmi yollarla çoğaltıp yayınlamak gibi bir düşüncem yok benim. Eğer bunu yapmak isteseydim sizde bilirsiniz ki bunun için bilinen daha basit yollarda var. Alırım pc me bir tv kartı, uydumu pc ye bağlar ve kayıt programıyla kaydımı yaparım.. Ben sadece beğendiğim tv yayınları pc de arşivleyip daha sonra istediğim zaman izleyebilmek istiyorum sadece..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotartsanimdA -- 18 Ocak 2013; 17:08:41 >

• quote:

ben masaüstü pc yi tv ye bağlamak istiyorum ama pcmde hdmi girişi dvı var tvdede dvi yok nasıl bağlayabilirim?

hdmi'dan niye bağlamıyorsun hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: quadream

quote:

hdmi'dan niye bağlamıyorsun hocam?

pc de hdmi girişi yok hocam yazmayı unutmuşum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

quote:

DVI -> HDMI kablo ile ben bağladım çalışıyor. (Bir ucu DVI, diğer ucu HDMI). Tabii ekran kartınızın bunu desteklemesi lazım. Bildiğim kadarıyla ATI'nin güncel kartlarının tamamı (hatta anakart üzerinde olanları bile) bunu destekliyor. nVidia'yı bilmiyorum.

Bu arada, kablo yerine direkt bilgisayarın DVI çıkışına takılan HDMI adaptörleri de olabilir.

cevapların için teşekkür ederim hocam
    hdmi daki görüntü kalitesini alabiliyormusun peki hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: yasimboo

Arkadaslar es7000 aldik bende blueray okuyuculu notebok var bunu hdmi ile tvye baglasam 3d blueray izleyebilir miyim? Ya da nasil izlerim

BU konuyu bilen yok mu acaba ??
  • quote:

quote:

Arkadaslar es7000 aldik bende blueray okuyuculu notebok var bunu hdmi ile tvye baglasam 3d blueray izleyebilir miyim? Ya da nasil izlerim

USB belleğe flan atip usb den takip izle çalıştırması gerek,

çalıştırmazsa o zaman laptopun ekran kartından bikaç ayar yapman gerek nasıl yapılır bilmiyorum ama ekran kartı bölümünden flan sorabilirsin
  • quote:

quote:

izleyememen için hiç bir neden yok ? Sonuçta bilgisayarın blueray oynatabiliyorsa hdmi çıkışından sadece aktarmak kalıyor.
  • quote:

Ben HDD den Bluerayda izliyorum 3D Blurayda. Bilgisayarın Blurayı açıyorsa televizyona aktarman yeterli, Hdmi yada scart artık. Ama en kolayı bilgisayarındski filmi at harddiske tak tv ye ordan izle. Sonra laptoptan durdurayım, sesini açayım filan uğraşmazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dun mukemmel bir kampanyayla orjinal samsung bayisinden bursada 46es8000 i 3250/8 taksitle aldim

Nisan ayinda 5000 lira olan bir tv icin guzel fiyat. Teknosa inanilmaz kampanya deyip 3700 e veriyor. Dedim yan taraftaki ssung bayisi 3250 ye veriyor. Inandiramadim adamlari o 7000 dir deyip durdular. Hemen alip Faturayi gosterdim sok oldu adamlar

• Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Birşey sormak istiyorum; Pc ye takılı olan creative hoparlörleri direk tv nin arkasındaki girişlere takabilirmiyiz? Böyle biseyi deneyen oldumu, sonuç ne olur? YOksa illaki parayı bastırıp sistemmi yapmak lazım?
  • ben yeni 46ES 8000 aldım televizyonun özellikleniden bassetmeyeceğim harika bir cihaz benim iki tane sorum olacak tercrübeli arkadaşlara
    1.Ben televizyona kablosuz bağlantı ile bağlanıyorum şifreyi girip internette geziyorum ama smart tv den çıkıp bir süre sonra tekrar internete gireceğim sırada benden tekrar kablosuz bağlantı şifresi istiyor sebebini bilen tercrübeli arkadaşlar yardım.
    2.televizyonu her açtığımda sağ üst köşede başlatılıyor ibareti ve ardından bağlanıyor ibaresi çıkıyor 30 saniye sonra kablosuz bağlantı bulunamadı error diye bir hata çıkıyor yardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tohmanenes

ben yeni 46ES 8000 aldım televizyonun özellikleniden bassetmeyeceğim harika bir cihaz benim iki tane sorum olacak tercrübeli arkadaşlara
    1.Ben televizyona kablosuz bağlantı ile bağlanıyorum şifreyi girip internette geziyorum ama smart tv den çıkıp bir süre sonra tekrar internete gireceğim sırada benden tekrar kablosuz bağlantı şifresi istiyor sebebini bilen tercrübeli arkadaşlar yardım.
    2.televizyonu her açtığımda sağ üst köşede başlatılıyor ibareti ve ardından bağlanıyor ibaresi çıkıyor 30 saniye sonra kablosuz bağlantı bulunamadı error diye bir hata çıkıyor yardım.

ayarları girdikten sonra ayarları kaydet ibaresi olması lazım kaydedersen istemez heralde

• 40es5500 modelini tavsiye eder misiniz?
  • 46ES7000 almayı düşünüyorum..
    Samsung bd e-6100 3d bluray player aldım..
    Televizyonu tavsiye eder misiniz?

http://www.akakce.com/televizyon-led/en-ucuz-samsung-ue-46es7000-fiyati,761285.html
    Bir de buralardan alınır mı? GG'de 2999'a da var ama!!
  • daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama son güncelleme ile birlikte dahili uydu alıcıyı kullanıyorsanız yayınından direk kayıt özelliği (PVR) açılmış.

• http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu-sistemleri/samsung-3d-gozluk-74491814

Arkadaşlar buradaki gözlük orjinal SAMSUNG mudur, bilgisi olan var mı???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Surveillance

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu-sistemleri/samsung-3d-gozluk-74491814

Arkadaşlar buradaki gözlük orjinal SAMSUNG mudur, bilgisi olan var mı???

ilk defa gördüm bu gözlüğü modelinide yazmamış.
  • ya arkadaslar cok baktim fakat bulamadim ya yada gozden kaciridm ..Samsung es6710 model tv var fakat buna Uygun Kanal editör prg bulamadim bildiginiz link veya hangi prg olur yardimci olursaniz sevinirim teskkurler..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

quote:

cevapların için teşekkür ederim hocam
    hdmi daki görüntü kalitesini alabiliyormusun peki hocam

Evet, HDMI kalitesini alırsınız. DVI da Dijital sinyal veriyor. Sıkıntı olmaz.

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.