Şimdi Ara

2012 SAMSUNG [ES - EH SERİSİ] MODELLERİ; LED TV [ANA KONU] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
968
Cevap
21
Favori
156.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

Konsolu çantaya attım, birazdan ES8000'i denemeye gidiyorum. FIFA, Mass Effect, Ridge Race Unbounded ve God of War aldım yanıma. Sanırım Ridge Racer yeterli fikri verecektir panel hakkında. Son sözümü, nihai fikrimi gece yazarım.

Hocam fotoğraf makineni yanına almayı unutma. Kapsamlı bir inceleme yapabilirsen ana konu için çok iyi olur.

koselerdekı ısık sızma ve ekran genelındekı bulutlanmaları gormek ıcın gereken testlerı de yapmayı unutmayın..

Alttaki linkleri incelemenizi öneririm..

Monitor Test Pages

HOW TO SPOT 5 COMMON DEFECTS IN YOUR LCD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimaron -- 25 Nisan 2012; 16:39:26 >

• Teknomarket ortamında yapılan BLB ve clouding testleri maalesef verimli ve işe yarar sonuçlar vermez ama bence de hiç olmamasından iyi olur.
  • Yapılan bu testler teknomarket ortamında bile olsa tümünden geçer not aldı diyelim,ama gelecek ürün o değil ki... yani şunu demek istiyorum ürün geldi ve korkulan oldu (kimse karşılaşmasın) işte ozaman bomba .Çünkü özellike servisler olası sorunlarda rapor vermemek için zorluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baybarut

Yapılan bu testler teknomarket ortamında bile olsa tümünden geçer not aldı diyelim,ama gelecek ürün o değil ki... yani şunu demek istiyorum ürün geldi ve korkulan oldu (kimse karşılaşmasın) işte ozaman bomba .Çünkü özellike servisler olası sorunlarda rapor vermemek için zorluyor.

Kesinlikle haklısınız..

Şahsen önerim (pazarlık gücünüze baglı olarak) alacagınız paneli magazada actırın bakın onay verın serı numarasını kaydedın oyle odeme yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimaron

quote:

Orijinalden alıntı: baybarut

Yapılan bu testler teknomarket ortamında bile olsa tümünden geçer not aldı diyelim,ama gelecek ürün o değil ki... yani şunu demek istiyorum ürün geldi ve korkulan oldu (kimse karşılaşmasın) işte ozaman bomba .Çünkü özellike servisler olası sorunlarda rapor vermemek için zorluyor.

Kesinlikle haklısınız..

Şahsen önerim (pazarlık gücünüze baglı olarak) alacagınız paneli magazada actırın bakın onay verın serı numarasını kaydedın oyle odeme yapın.

Walla ben aynen öyle yaptım... Mağazada bakıpta aldık sözde ama orda ki bakışım sadece ölü pikselden korunmamı sağladı

Bulutlanma, ve ışık süzmesi mağazadaki ışık ortamında kolay kolay belli olmuyor ne yazıkki...

Evinizde bile odanın içinde orta çaplı bir ışıkta kayboluyor zaten... Gündüz gün ışığındada belli olmuyor.

Pusuya yatmış vatan haini gibi birşey aniden çıkıyor... Televizyona kıymasam elime ne geçerse fırlatıcam walla...

• TV'yi deneme şansım oldu ama inceleme şansım olmadı. Çünkü gittiğim yerde beklenmedik bir doğumgünü partisine denk geldim. Milletin içinde de TV'yi enine boyuna inceleyemedim. Ama bol bol FIFA oynadık. Az da olsa, hızlı bir oyun olmasından dolayı Ridge Racer oynama şansım oldu. Zaten beklediğim gibi, cihazda lag sorunu yok. Ama maalesef Backlight Bleeding sorunu var. Çok fazla değil ve rahatsız etmiyor ama sorun var.

Aleti elle kontrol etmek kısa bir süre sonra yoruyor. Özellikle internette dolaşmak çok anlamsız geldi bana o şekilde. Sesli kontrollerde ben sorun yaşamadım ama ortalama telafuzu olan birisi sorun yaşayacaktır. Zaten yaşadığına da şahit oldum. TV sizden kusursuza yakın bir telafuz bekliyor. Ha bir de elle kontrol konusunda uzaklık sıkıntı olacak. Koltuğunda kurulmuş keyif yapan birisinin, özellikle de 55" bir TV düşünülürse, elle kontrol yapması söz konusu bile olamaz. Algılamıyor çünkü kamera o kadar mesafeyi. Aletin önüne gitmek gerekiyor ki 55" bir TV'de o kadar yakına gitmek gözleri orada bırakmak anlamına gelir.

Çift çekirdekli işlemcinin öyle ahım şahım bir getirisi olduğunu görmedim. 3D deneme şansım olmadı gerçi. Belki o konuda bir iyileşme sağlıyordur. Apps'ler daha akıcı ve Smart Hub'da daha hızlı dolaşabiliyorsunuz. Ama görsel olarak, en azından 2D'de bir fark göremedim. Tüm özellikler açıkken D8000'de de bu TV'de de lag sorunu olmuyor oyunlarda falan.

TV'nin görünüşü çok şık. Samsung'lar bu konuda oldukça iyiler zaten. Ama bana göre D8000 ile hiç fark yok. Yeni bir TV olduğunu bilmesem, D8000 ile oynadığımı zannedebilirdim rahatlıkla.

Detaylı incelemeyi haftasonu yaparım diye düşünüyorum bir aksilik olmazsa ama TV hakkında bazı düşüncelerimi kısaca aktarayım.

1- D8000 veya D7000 sahibi olan kişiler bu TV'yi kesinlikle almamalılar. Kameranın getirdikleri, sesle ve elle kontrol konusunda yanıp tutuşmuyorsanız, bence bu seriyi es geçmenizde fayda var.

2- Sanırım bir sonraki televizyonum Samsung marka olmayacak.

• Samsung un ekran özellikleri açısından rakibi malesef yok denebilir. O ne müthiş bir derinlik,kontrast, 2d-3d çevirisi müthiş. Siyahın siyah olduğu nadir panellerden rakipleri ise philips 9000 serisi led pro lar ile sony hx9xx serisi ancak rakiplerinin fiyatları 7000-9000 arası olursa samsung daha çooook tv satar. Satar ama bana satamaz. Çünkü güvenim kalmadı. Düzgün bir panel bulmak için mağaza mağaza gezecek tek tek ürün inceleyecek değilim. Ürün kalitesi şaşmayan philips i tercih ederim. Sony de gözümden düştü. Sharp ın fiyatları biraz daha makul olsa tek geçerim.

En kısa zamanda test dosyasını yükleyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: simerkan

Samsung un ekran özellikleri açısından rakibi malesef yok denebilir. O ne müthiş bir derinlik,kontrast, 2d-3d çevirisi müthiş. Siyahın siyah olduğu nadir panellerden rakipleri ise philips 9000 serisi led pro lar ile sony hx9xx serisi ancak rakiplerinin fiyatları 7000-9000 arası olursa samsung daha çooook tv satar. Satar ama bana satamaz. Çünkü güvenim kalmadı. Düzgün bir panel bulmak için mağaza mağaza gezecek tek tek ürün inceleyecek değilim. Ürün kalitesi şaşmayan philips i tercih ederim. Sony de gözümden düştü. Sharp ın fiyatları biraz daha makul olsa tek geçerim.

En kısa zamanda test dosyasını yükleyeceğim.

Sorunlu bir 2011in ardından daha beter sorunlarla geldi samsung,sadece sana değil biraz araştıran kullanıcı yorumu okuyan kimseye satamaz artık bu fiyatlara bu tvleri.Beklentimiz yıllardır sharpın kendi adıyla türkiye pazarına girmesiydi oda olmadı,dediğin gibi sony ve philips 9 serileri fiyat olarak ev kullanıcılarını aştığı için samsung sorun felan dinlemeden ne bulursa dayadı tüketiciye,panasonic ve tosh berbat pazarlama ve stoklarıyla güzelim cihazları heder etti..bakalım bu yıl içerisinde Philips tpvision adıyla lcd modüll üretimine geçiyor,Lg kaliteyi arttırmış olarak geldi bundan sonra seçenekler çoğaldıkça samsung kaliteye ve engine kısmına daha önem verecektir diye umud ediyoruz..

• .ZeuS.@ teşekkürler, inceleme olmasa bile en azından fikir vermiş oldu. Lansmanda oyun oynama şansı bulamamıştım oyunla ilgili bir bölüm olmadığı için ama seni referans alıp, gidebilirim incelemeye ben de.

Dual Core CPU olayı da hem 3D'de, hem de oyun performansında gösteriyor kendisini. Standart CPU'ya göre daha az yükle çalıştığından olası input lag sorunu daha da aza iniyor.

BLB ve clouding olayı tat kaçırıcı hakikaten ama LED alıyorsak, bunu bile bile alıyoruz işte.
  • Arkadaşlar 40ES6100 40d7000'nin desteklediği bütün formatları destekliyor mu?
  • DivX HD, AC3, EAC3,HAAC,AAC, Mpeg, MP3, PCM, DTS formatlarını destekliyor 40ES6100.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

DivX HD, AC3, EAC3,HAAC,AAC, Mpeg, MP3, PCM, DTS formatlarını destekliyor 40ES6100.

MKV falan yok mu acaba? 40D6000 alsam ne eksiğim olur?
  • Esasen eksiğiniz sadece full hd olmayan 3D görüntü olur bence. Diğer fonksiyonel şeyler önemsizse sizin için D6000 alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: simerkan

Vatan bilgisayardan aldım. ürün arızalı çıkınca servisi aradım. onlar son derece emin bir şekilde normaldir. bütün lcd ler yapar dedi. bende bu durumun onların kastetdiği ışık sızmasının çok üstünde bir arıza olduğuna ikna etmeye çalıştım. Ancak bunları yapmadan önce tv min daha detaylı ve görülebilir fotoğraflarını çektim. samsung merkezi arayıp sorunumu dile getirdim. onlarda servisi tekrar yönlendirdiler. servisi ikna edinceye kadar canım çıktı. sizi ilgilendiren bir durum sözkonusu değil imzalayın değişime uygundur diye gidip değiştireceğim dedim. Neyse imzaladılar. gittim değiştirdim vatandan. ikinci aldığımı test edemedim. geldim eve tekrar arızalı çıktı. toplam 30 günlük süreyi aşmadığımdan üçüncü tv yi almaya gittiğimde onunda arızalı çıktığını görünce vatan iade yapalım dedi ve para iadesi yapıldı.

Önemli bir husus var servisler düşük oranda bulutlanma ışık sızmasını firma emri doğrultusunda normal kabul ediyorlar. ancak normal mi anormal mi bu tespit servislerce yapılıyor. dolayısıyla servisi ikna etmek gerekir. forumlarda değişimi yapılmış ürün görsellerini göstererek ikna edebilirsiniz. Bir başka arıza ise homojenite bozukluğu %60 gri tonda daha çok belli olan dikey yada yatay koyuluklar varsa panel zaten kusurlu demektir. bu kusur orta aydınlatma ile karanlık sahnelerde belli oluyor ki insanı deli eder. düşünün gece film seyredeceksiniz ortam karanlık olduğundan sizde tv nin ışığını epeyce kısıyorsunuz. filmlerin büyük çoğunluğunda karanlık sahneler ağırlıktadır. sürekli fonda dikey koyulukları görünce kirli sinema perdesinde film seyrediyormuş gibi oluyor ki o kadar paraya yazık diyesiniz geliyor.

Bu testler için pattern ve renk paleti mevcuttur. 2011 d serisi konusunun altında paylaşmıştım. istenirse tekrar paylaşabilirim.

Bir daha paylaşır mısınız bu testleri

• TV Testi için resimler :
    http://netload.in/dateiE1l3jQsUlH/TV Test.zip.htm

LG nin yeni serisi piyasa çıktı. Özelliklerini ve tasarımını çok beğendim. Samsung rakip. İnşallah panelde kalitelidir de samsung 55D8000 alternatifimi bulmuş olurum. en kısa zamanda incelemek istiyorum. İnceleyen arkadaşlar konu açarlarsa çok iyi olur.
  • panasonic yeni bir model çıkarmış kasa olarak d8000 e çok benziyor modelini unuttum şimdi artık samsung efsanesi bitiyor gibi çünkü hem lg hemde diğer markalar artık kasayada önem vermeye başladılar
    daha yakışıklı bir kasada panasonic veya başka bir markayı kesinlikle samsung a tercih ederim
  • 40D5000 bakan biri olarak:

40EH5000 ve 40ES5500 aralarındaki farkları merak etmiştim,

EH5000 - D5000 ile benzer,
    ES5500 - D5500 ile benzer (zannederken ilk mesajda ES5500'ün 3D olduğunu gördüm)

O zaman 40ES5500 mantıklı mıdır? Herhangi bir dezavantajı var mıdır?
    3D'si yine eski D serilerinde olduğu gibi gözlüğü falan aynı mıdır? Yanında 2 adet gözlüğü var mıdır?
  • Buarada nedense tüm sitelerde 40Es5500 için 3D yok gözüküyor :S
  • artık samsungların yakışıklılığından dolayı büyülenmemize çok gerek yok şunu bir inceleyin derim

http://panasonic.net/avc/viera/2d3d/index.html
  • panasonic viera nın yeni modelini inceledim 2 gün önce teknosada adeta bir yıldız gibi parlıyor öyle bir görüntü kalitesi yoktur herhalde çerçeve nerdeyse es8000 :)yeterli bütçem olsa hemen alıcaktım et50 mi neydi modeli aklımda kalmadı şimdi. ben 46d6500 ile bir macera yaşadım çok şükür sattım kurtuldum philips 46PFL5507K/12 aldım çok şükür memnunun artık hem samsungtan daha ucuz hem sorunsuz bir tv hemde 2012 model :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.