Şimdi Ara

2013 LG Cinema 3D TV / LG FPR - Modelleri [LA SERİSİ-620-640-660-690-740-790-860-960][ANA KONU] (232. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.831
Cevap
68
Favori
447.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nmm1716

Arkadaşlar pc yi hdmi 1.4 kablo ile lg 47la660s e bagladım. Ne yaptımsa ekranı tam otutturamadım. Sagdan, soldan, üstten, alttan bir parça boşluk kalıyor. Pc monitörümün ekranında 2048x1152 modu çıkıyor. Ama tv bu çıkmıyor. Sadece 1920x1080 çıkıyor. Bu işin püf noktası nedir?

2-3 ay önce yine baglamıştım böyle bir sorunu yoktu.

PC'nin Ekran Ayarları ile ilgili; muhtemel iki ekran kullanır iken Ekranı Klonla demişsin. PC ekranın ilk ekranın ve 2048x1152'i destekler iken TV ikinci ekran ve ilgili çözünürlüğü desteklememediği için görüntü küçük kalmış.
    Çözüm önerim:
    1) İki ekrana ihtiyacın yok ise TV'yi asıl ekran yap ve çözünürlüğü Full HD yani 1920x1080'e getir; Hz ayarlarınıda ekrana oturuncaya kadar artır veya eksilt (50 veya 60 Hz olası gerek)
    2) İki ekrana ihiyacın var ise her iki ekranın çözünürlüğü Full HD yani 1920x1080'e ayarla. İhtiyacına göre Ekranı Klonlama yerine Ekranı Çoğaltma olarak kullanabilirsin.

• tayaydin kullanıcısına yanıt
    İki ekran takılı değildi. Sadece tv takılıydı. 1920x1080 60 hz ayarlıydı. Daha yukarı çkmıyor. 59 hz denedim olmadı. Daha da aşagısını denemedim. Şuanda pc yi yerine kaldırdım. En kısa sürede hz ayarlarıyla deneyecem.

Bu ara ekran kartım Ati Gigabyte R9 290 3X Windforce OC
    İşletim sistemi windows 8.1 vl.
    Windows 10 betada da denedim değişen bir şey olmadı.
    Tv den yapılması gereken bir ayar falan mı var nedir anlamadım.
  • Bende bilgisayarı televizyona taktığım zaman 1920x1080 çözünürlükte ekrana tam oturmadığını gördüm. Q-menu (Ratio) kısmında seçeneklerden (varsayılan 16:9 dur) sadece tarama seçeneğini seçin ekrana tam olarak oturacaktır.
  • voodoo_wd V kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi 2-3 kere denedim değişen birşey olmamıştı. Pc yi falan kapatıp açmak mı gerekiyor.
  • Lg la 660 s tv yi alalı bir sene olmadı ama bu kumandanın orta tuşu elde kayıyor kanal değiştirmiyor. Hızlı çevirince değiştiriyor. Sizde durum nedir servis bakıyor mu bu kumandaya..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar eskiden dikkat etmemiştim. LA860 model televizyonda Ayarlar Uydu bölümünde seçeneklerin en altında Prg. Listesi Güncellemesi adında bir seçenek mevcut. Bunun açık ve kapalı olmak üzere 2 adet seçeneği var. Sadece ülke olarak Türkiye seçildiğinde bu seçenek görünüyor. HBBTV için Almanya olarak ayarladığım zaman kayboluyor. Daha önce yoktu son güncelleme ile geldi sanırım. Sizce TKGS olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: voodoo_wd

Arkadaşlar eskiden dikkat etmemiştim. LA860 model televizyonda Ayarlar Uydu bölümünde seçeneklerin en altında Prg. Listesi Güncellemesi adında bir seçenek mevcut. Bunun açık ve kapalı olmak üzere 2 adet seçeneği var. Sadece ülke olarak Türkiye seçildiğinde bu seçenek görünüyor. HBBTV için Almanya olarak ayarladığım zaman kayboluyor. Daha önce yoktu son güncelleme ile geldi sanırım. Sizce TKGS olabilir mi?
    sildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peni_Silin -- 18 Nisan 2016; 23:06:56 >
  • La640s modeline uyumlu sihirli kumanda modeli nedir arkadaşlar?
  • sildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peni_Silin -- 18 Nisan 2016; 23:07:36 >
  • herkese selamlar arkadaşlar..
    la660s tv"mden şu ana kadar çok şükür bir sorun yaşamadım gayet memnunum. sizlere bir sorum olacak wirless kulaklık alsam bu tv de kullanabilirmiyim usb girişi desteklermi? yardımlarınızı bekliyorum....
  • yirthan kullanıcısına yanıt
    tabiki bakar bariz bozulmuş kumanda ver servise yapsınlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakamoz895

tabiki bakar bariz bozulmuş kumanda ver servise yapsınlar..

Buradan cevap alamayinca aradım lg yi servise götürün bakarlar dedi. Ama benim yolum ne zaman düşer götürürüm bilmiyorum.
    Cevabınız için teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: yakamoz895

herkese selamlar arkadaşlar..
    la660s tv"mden şu ana kadar çok şükür bir sorun yaşamadım gayet memnunum. sizlere bir sorum olacak wirless kulaklık alsam bu tv de kullanabilirmiyim usb girişi desteklermi? yardımlarınızı bekliyorum....

kendi mesajıma kendim cevap vereyim en iyisi :)) arkadaşlar ben araştırdım baya eğer ilerde benim gibi wireless kulaklık alıp kullanmak isteyen olursa bizim tv ler desteklemiyormuş ayrıca adaptör almak gerekiyormuş.. bilginiz olsun....
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Lg la 660 s tv yi alalı bir sene olmadı ama bu kumandanın orta tuşu elde kayıyor kanal değiştirmiyor. Hızlı çevirince değiştiriyor. Sizde durum nedir servis bakıyor mu bu kumandaya..
    bende de aynı sorun olmuştu ben kumandayı açtım scrool tekerleği incelediğimde tekerleğin üzerindeki lastik aksamın bağımsız olarak döndüğünü farkettim. yani cant sabit, tekerlek dönüyor tabi sensörde canta bağlı sonuç olarak lastik aksamı söktüm, içine biraz yapıştırıcı damlatıp tekrar yerine monte ettim ve çalıştı lakin kumanda zor sökülüyor eliniz yatkın değilse tavsiye etmem. bana servisle uğraşmaktan daha kolay geldi.. saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: ttrusem

quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Lg la 660 s tv yi alalı bir sene olmadı ama bu kumandanın orta tuşu elde kayıyor kanal değiştirmiyor. Hızlı çevirince değiştiriyor. Sizde durum nedir servis bakıyor mu bu kumandaya..
    bende de aynı sorun olmuştu ben kumandayı açtım scrool tekerleği incelediğimde tekerleğin üzerindeki lastik aksamın bağımsız olarak döndüğünü farkettim. yani cant sabit, tekerlek dönüyor tabi sensörde canta bağlı sonuç olarak lastik aksamı söktüm, içine biraz yapıştırıcı damlatıp tekrar yerine monte ettim ve çalıştı lakin kumanda zor sökülüyor eliniz yatkın değilse tavsiye etmem. bana servisle uğraşmaktan daha kolay geldi.. saygılar..

Vida yok değil mi tamamen tırnaklı. Elim yatkın ama servis yapsın diye düşünüyorum..

• uzun zaman oldu onaralı. hatırlayamadım maalesef vida olup olmadığını :(
    ama tırnakların çok zorladığını hatırlıyorum sökerken. kırılmaya çok müsait.
  • Dün akşam yağmurda kanallar gidip geliyordu. Sabah alt üst olduklarını gördüm .Tv iptal...

Uyduyu 4A ayarlarına getirmeye kalkınca kapanıyor. Delirmeme az kaldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Dün akşam yağmurda kanallar gidip geliyordu. Sabah alt üst olduklarını gördüm .Tv iptal...

Uyduyu 4A ayarlarına getirmeye kalkınca kapanıyor. Delirmeme az kaldı.

fabrika ayarlarına dönüp tekrar deneme imkanınız var mı?
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Fabrika ayarlarına döndüm. Tabi bu arada sorunu çözmek için Lnb'yi falan kurcalamıştım. Onu yeniden düzeltmek zorunda kaldım. Sonunda 30 liralık cihaz olsaydı diye söve söve kanalları düzenledim baştan.

Bu sabah aniden gene kanallar gitti gene. Problem, çatıdan duvar içine indirilmiş kablonun çok eski olması sanırım. Onu kurcalarken düzeldi. Fakat geçen sefer tv'nin aklının karışması enteresan.
  • 47 LA 660S Modeline chrome veya firefox tarayıcı nasıl ve nereden yükleyebilirim bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.