Şimdi Ara

2013 Yaris 1.0 / 18.000 km / 4. kerede çalıştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1.5 senedir sahibiyim şu zamana kadar hiç sorun yaşamadım. Her seferinde 1 kerede marş bastım ve çalıştı.

Aracı genelde hafta sonları kullanıyorum.
    Yine hafta içi kullanmadım. Cuma gecesi teyiple ilgili bişeye bakmak için park halinde 5 dk çalıştırdım, sonra da kapadım.
    Cumartesi öğlen 2-3 kez bastım araç çalışmadı. Ardından basınca sanki araç boğulmuş gibi yavaş yavaş benzini alıp, öksürür gibi çalıştı.
    Sonra bir kaç kez daha araçla gezmeye çıktık sorun tekrar etmedi, tek seferde çalıştı.

Daha önceki araçta geç müdahaleden kaynaklı çok başımız ağrıdı, 3 kuruşluk problem için 10-20 katı maliyetler ödedik.

Neyse, sorunla ilgili aklınıza gelen bişey varsa paylaşırsanız sevinirim.

İyi günler

• Akü en son ne zaman değişti. Bana akü kaynaklı geldi sorun.
  • Dostum baya bi zorladım kafayı ama hatırladığım kadarıyla ben değiştirmedim.
    Aracı alırken yardımcı olan arkadaşımla konuştum, eski sahibinin değiştirdiğine dair bişey hatırlayamadı.

Yani muhtemelen aracın ilk aküsü. Eve gidince, internetten nasıl yapıldığına bakıp bi ölçeyim aküyü.

Geçen kardeşimin Uno'su triger kayışı kopartmış, marşa basa basa ne conta kaldı, ne kapak, 1700 lira masraf açtı başımıza.

Ondan sebep sorayım dedim.
  • akü bitmistir zaten ortalama beş yıl omrü var sonuna gelmis sizinki de.
  • Akünün sağlam olduğunu varsayarak araç beklediği yerde yakıt hattındaki basıncı kaybediyor. Gerçi trigeri kopmuş bir araca marş basmış birisiniz. O yüzden teşhisi gözle görerek koymalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 20 Kasım 2017; 17:16:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

akü bitmistir zaten ortalama beş yıl omrü var sonuna gelmis sizinki de.

yok ya 5 yıl olur mu? ben orjinal aküyü geçen sene değiştirdim araç 2002 model. 5 senede biten akü mü olur yaa. oldu olacak yağ değişimiyle birlikte akü değiştirelim.
  • sevgili cormen mesajda tamirciyim ya da arabalardan anlarım dedim mi diye baktım ama dememişim :) trigerin koptuğu nasıl anlaşılır hiç bi fikrim yok. nette az araştırdım, pek bilen de göremedim.
    diğer taraftan marşa da ben değil kardeşim basmıştı zaten. ama ben olsam ben de basardım herhalde, yalan yok.

neyse, cevaplar için çok teşekkür ederim. becerebilirsem aküyü ölçerim, ya da bi elektrikçide ölçtürürüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.33 vs 1.6 Corolla ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.