Şimdi Ara

★★ 2015 PMYO Adayları [Bu Başlık Altında Toplanıyoruz] ★★

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
4.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk İlke ve İnkılâplarına Anayasada ifadesi bulunan Türk Milliyetçiliğine sadakatle bağlı kalacağıma Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarını Milletin hizmetinde olarak, tarafsız ve eşitlik ilkelerine, bağlı kalarak uygulayacağıma, Türk Milletinin, Milli, Ahlaki, İnsani, Manevi ve Kültürel değerlerini benimseyip, koruyup bunları geliştirmek için çalışacağıma, İnsan Haklarına ve Anayasanın Temel İlkelerine dayanan, Milli, Demokratik, Laik bir Hukuk Devleti olan, Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarımı bilerek, bunları davranış halinde göstereceğime namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

PMYO
    1) Lise mezunları alır.
    2) Yaş sınırı askerliğini yapmamış erkek adaylarda ve bayanlarda 24 , askerliğini yapış erkek adaylarda 26 dır.
    3) Başvuru için her sene puanlar değişiyor.YGS'den ham ( 2010 ve 2011 yılında 280 puan , 2012 yılında 260 puan , 2013-2014 yılında 250 puan istendi. )
    4) Eğitim süresi 2 yıldır.
    5) Mezun olanlar Polis Memuru olarak göreve başlarlar.
    6) Yazılı sınav konuları , ATATÜRK ilke ve inkılapları ,yeni eklendi [Osmanlı tarihi , edebiyat, psikoloji ,sosyoloji] , matematik 1 , Türkçe , 82 Anayasası ve Güncel haberler ile genel kültür kısmından oluşur.
    7) Her sene alım sayıları yaklaşık aynıdır.7000 ile 8000 bin arasında alım yapılıyor.2014 yılında bir ilke imza atılarak,alım 6480 açıklanmasına rağmen daha sonra 3250 kişiye düşürülmüştür.Yani 43 bin yazılı sınava girenden 3250 kişi alındı.
    8) PMYO mezunları da rütbe atlayabilirler.6 senede bir rütbe atlanır.( Sınavları kazandıkları taktirde.)
    9) PMYO kazanan öğrenciler ikamet ettikleri yerde okurlar.Eğer orası doluysa,ikamet ettikleri en yakın illere atamalar yapılır.

Kısaca PMYO başvuru ve sonuç aşamalarını sıralarsak,
    1) Ygs den istenilen ham puan alıyorsunuz ( Okul puanı eklenmez. ) ,
    2) Mülakatına girmek istediğimiz PMYO'ya girip istenilen evrakları teslim ediyoruz ,
    3) Ön başvuru sırasında size verilen '' Mülakata Giriş Belgesi '' ile nufus cüzdanınız ile birlikte Mülakat giriş belgenizin arkasında yazan saatten en az 30 dakıka önce okulun girişinde bekliyorsunuz.( Yanınızda mutlaka spor ayakkabısı , eşofman bulunsun )
    4) Mülakatı geçtikten sonra başlıyorsunuz deli gibi yazılı sınava calısmaya.

BİR PMYO ÖĞRENCİSİNDEN;
    "Elinde bir bavulla gelirsin polisle, polislikle ilgili hiç bir şey bilmeden. Nizamiye de bir polis memuru soğuk bir " hoş geldin hayırlı olsun" ile karşılar seni. yatacağın yer gösterilir. Koca koca binalarda yerine göre 8'erli koğuşlarda kalacağın yeri. Akşam Herkes içtima alanına derler. Mavi gömlekli 3 yıldızlı biri çıkar konuşmaya başlar 3 yıldızın daha ne olduğunu bilmeden. Okulu anlatırlar sana dolap düzeninden , yatak yapımından bahsederler. Ama en çok dedikleri şey "disiplindir" bu kelimeyi çok duyacaksın şimdiden yaz bir kenara.. Sonra üniforma giyersin okul başlayınca. Herkes yatarken sen 6.30 da ayakta olacaksındır. Herkesin belki de 2 hafta da bir kestiği sakalı , sen her gün üşenmeden keseceksin. Herkesin yataktan çıktığı gibi bıraktığı yatağı sen özenle uğraşacak ip gibi yapacaksın. Ders bitiminde sıkıldığın anlar olacak, herkes dışarda kafelerde ortam kurup akarken sen gazinonda sadece televizyon izlemekle yetineceksin. Herkesin o dışarıya çıkmaya üşendiği soğuk havada sen içtima yapmak için çıkacaksın.Herkes canınınn istediği anda , istediği şeyi yiyip içerken sen o gün ne yapılmışsa onu yiyeceksin. Herkes hafta sonu sevgilisini alıp gezmeye çıkarken sen o özlemini webcam'in soğukluğunda 1-2 saate sığdırmaya çalışacaksın.Herkes gecenin bir köründe canı istediği için yatmazken sen nöbetin için yatmayacaksın.. herkes ailesiyle istediğinde konuşurken sen belli bir saate kadar konuşacaksın.. Sonra beklenen gün gelir.Bağırarak yemin edersin.Şanla şerefle yürürsün. 2 yıl sana yaşıtlarına göre çok şeye mal olmuş çok şey götürmüş, çok şeyden mahrum bırakmıştır.Ama 2 yıl sonunda ay yıldızı gururla giyeceksin.Artık sıra sende.genç yaşında ayakların üstünde duracaksın.Herkes gıpta ile bakacak sana.Cebinde rozetin, belinde silahın olacak.Sosyal hakların olacak. Çevrende saygınlığın olacak. Kimbilir belki de bir gün kör bir kurşunla şehit olacaksın..."

EK: Yukarıdaki bilgileri Rashta isimli arkadaşımdan alıntıladım. Ben 2014 PMYO sınavlarına girdim fakat yazılı sınavda elendim. 2015 PMYO sınavına girmeyi düşünen arkadaşlarımız bu konu altında toplanalım. 2015'te görüşmek dileğiyle arkadaşlar. Hepinize iyi çalışmalar dilerim, Allah yolumuzu açık etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R7GE -- 26 Ağustos 2014; 0:00:20 >

• Hadi hayirlisi olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoodGuy -- 27 Ağustos 2014; 21:37:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekle bizi pmyo
  • mkaan1502 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar emin misiniz, tarihte sınavda sadece osmanlı ve atatürk ınkılapları mı soruluyor
  • hiç girmedin ama jamyo kamyo damyo hamyoda öyleydi bu sene
  • ygs hangisi hocam peki ygs1,ygs2,ygs3 yoksa hepsi gecerli mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesdagdelen

ygs hangisi hocam peki ygs1,ygs2,ygs3 yoksa hepsi gecerli mi ?

Farketmiyor, herhangi biri geçerlidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YKS 2019 SONUÇLARI [ANA KONU]
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba arkadaşlar. PMYO BEKLE BİZİ :)
  • Beyler PMYO sınavı zormudur? Bende polis olmak istiyorum. Sadece ygs ye giricez lys ye girmicez ozaman ben bu seneden ygsye yükleneyim lise3 üm. lys ye hiç çalışmayayım ozaman daha rahat olcak böyle. Ben lise3üm şuan ve 2.dönem açık liseye geçip ygs ye kadar açıktan okumak istiyorum daha rahat çalışırım böyle, aklıma takılan açık lise mezunu olanlarda polis olabiliyomu ve ben sivil polis olmak istiyorum ilerdede yükselip amir falan. polis akademisine mi gidicem yoksa polis meslek yüksek okuluna mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-John -- 17 Ekim 2014; 20:45:53 >
  • Hala bi açıklama yok

• 5 ocak 1992 doğumluyum. Polis meslek yüksek okuluna bu sene başvurabiliyor muyum ?

• PMYO barajının 230 olması için change'da kampanya var. Arkadaşlar ygs malum hepimizin beklentisinden düşük geldi, aynı şekilde polis olmak isteyen arkadaşlarında hayalleri var birçok yerde gördüğüm tweet ve şu kampanyayı imzalayıp yayarsanız çok makbule geçer. hiç değilse buradan bişeyler çıksında insanların gönüllerince olsun.

https://www.change.org/p/polis-akademisi-baskanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-%C3%B6l%C3%A7me-se%C3%A7me-ve-yerle%C5%9Ftirme-merkezi-2015-polis-meslek-y%C3%BCksek-okulu-baraj-puani-230-olsun

• 250 sabit kalmalı ygs okadarda zor değildi.

• 317 puan aldım pmyo cok istiyorum insallah olur :)

• Baraj puanı 250 kalacak, burdan alıntılarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: R7GE

“Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk İlke ve İnkılâplarına Anayasada ifadesi bulunan Türk Milliyetçiliğine sadakatle bağlı kalacağıma Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarını Milletin hizmetinde olarak, tarafsız ve eşitlik ilkelerine, bağlı kalarak uygulayacağıma, Türk Milletinin, Milli, Ahlaki, İnsani, Manevi ve Kültürel değerlerini benimseyip, koruyup bunları geliştirmek için çalışacağıma, İnsan Haklarına ve Anayasanın Temel İlkelerine dayanan, Milli, Demokratik, Laik bir Hukuk Devleti olan, Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarımı bilerek, bunları davranış halinde göstereceğime namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

PMYO
    1) Lise mezunları alır.
    2) Yaş sınırı askerliğini yapmamış erkek adaylarda ve bayanlarda 24 , askerliğini yapış erkek adaylarda 26 dır.
    3) Başvuru için her sene puanlar değişiyor.YGS'den ham ( 2010 ve 2011 yılında 280 puan , 2012 yılında 260 puan , 2013-2014 yılında 250 puan istendi. )
    4) Eğitim süresi 2 yıldır.
    5) Mezun olanlar Polis Memuru olarak göreve başlarlar.
    6) Yazılı sınav konuları , ATATÜRK ilke ve inkılapları ,yeni eklendi [Osmanlı tarihi , edebiyat, psikoloji ,sosyoloji] , matematik 1 , Türkçe , 82 Anayasası ve Güncel haberler ile genel kültür kısmından oluşur.
    7) Her sene alım sayıları yaklaşık aynıdır.7000 ile 8000 bin arasında alım yapılıyor.2014 yılında bir ilke imza atılarak,alım 6480 açıklanmasına rağmen daha sonra 3250 kişiye düşürülmüştür.Yani 43 bin yazılı sınava girenden 3250 kişi alındı.
    8) PMYO mezunları da rütbe atlayabilirler.6 senede bir rütbe atlanır.( Sınavları kazandıkları taktirde.)
    9) PMYO kazanan öğrenciler ikamet ettikleri yerde okurlar.Eğer orası doluysa,ikamet ettikleri en yakın illere atamalar yapılır.

Kısaca PMYO başvuru ve sonuç aşamalarını sıralarsak,
    1) Ygs den istenilen ham puan alıyorsunuz ( Okul puanı eklenmez. ) ,
    2) Mülakatına girmek istediğimiz PMYO'ya girip istenilen evrakları teslim ediyoruz ,
    3) Ön başvuru sırasında size verilen '' Mülakata Giriş Belgesi '' ile nufus cüzdanınız ile birlikte Mülakat giriş belgenizin arkasında yazan saatten en az 30 dakıka önce okulun girişinde bekliyorsunuz.( Yanınızda mutlaka spor ayakkabısı , eşofman bulunsun )
    4) Mülakatı geçtikten sonra başlıyorsunuz deli gibi yazılı sınava calısmaya.

BİR PMYO ÖĞRENCİSİNDEN;
    "Elinde bir bavulla gelirsin polisle, polislikle ilgili hiç bir şey bilmeden. Nizamiye de bir polis memuru soğuk bir " hoş geldin hayırlı olsun" ile karşılar seni. yatacağın yer gösterilir. Koca koca binalarda yerine göre 8'erli koğuşlarda kalacağın yeri. Akşam Herkes içtima alanına derler. Mavi gömlekli 3 yıldızlı biri çıkar konuşmaya başlar 3 yıldızın daha ne olduğunu bilmeden. Okulu anlatırlar sana dolap düzeninden , yatak yapımından bahsederler. Ama en çok dedikleri şey "disiplindir" bu kelimeyi çok duyacaksın şimdiden yaz bir kenara.. Sonra üniforma giyersin okul başlayınca. Herkes yatarken sen 6.30 da ayakta olacaksındır. Herkesin belki de 2 hafta da bir kestiği sakalı , sen her gün üşenmeden keseceksin. Herkesin yataktan çıktığı gibi bıraktığı yatağı sen özenle uğraşacak ip gibi yapacaksın. Ders bitiminde sıkıldığın anlar olacak, herkes dışarda kafelerde ortam kurup akarken sen gazinonda sadece televizyon izlemekle yetineceksin. Herkesin o dışarıya çıkmaya üşendiği soğuk havada sen içtima yapmak için çıkacaksın.Herkes canınınn istediği anda , istediği şeyi yiyip içerken sen o gün ne yapılmışsa onu yiyeceksin. Herkes hafta sonu sevgilisini alıp gezmeye çıkarken sen o özlemini webcam'in soğukluğunda 1-2 saate sığdırmaya çalışacaksın.Herkes gecenin bir köründe canı istediği için yatmazken sen nöbetin için yatmayacaksın.. herkes ailesiyle istediğinde konuşurken sen belli bir saate kadar konuşacaksın.. Sonra beklenen gün gelir.Bağırarak yemin edersin.Şanla şerefle yürürsün. 2 yıl sana yaşıtlarına göre çok şeye mal olmuş çok şey götürmüş, çok şeyden mahrum bırakmıştır.Ama 2 yıl sonunda ay yıldızı gururla giyeceksin.Artık sıra sende.genç yaşında ayakların üstünde duracaksın.Herkes gıpta ile bakacak sana.Cebinde rozetin, belinde silahın olacak.Sosyal hakların olacak. Çevrende saygınlığın olacak. Kimbilir belki de bir gün kör bir kurşunla şehit olacaksın..."

EK: Yukarıdaki bilgileri Rashta isimli arkadaşımdan alıntıladım. Ben 2014 PMYO sınavlarına girdim fakat yazılı sınavda elendim. 2015 PMYO sınavına girmeyi düşünen arkadaşlarımız bu konu altında toplanalım. 2015'te görüşmek dileğiyle arkadaşlar. Hepinize iyi çalışmalar dilerim, Allah yolumuzu açık etsin.

hocam yazan arkadaş çok güzel yazmış bende pmyo öğrencisiyim aynen anlattığı gibi

• R7GE kullanıcısına yanıt
    Kardeş nasil bukadar net konuşuyon bi yetkili tanidik felanmi soyledi?

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan78689

Kardeş nasil bukadar net konuşuyon bi yetkili tanidik felanmi soyledi?

Hayır ama kendimce bir istatistik yaptım ve bu kanıya vardım. 260 da olabilir belki de benim düşündüğüm olmaz 230 olur belki de 300 ben kendi düşüncemi söyledim
  • çook istiyorum hayırlısıylada olacam inşallah :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: .mpower

çook istiyorum hayırlısıylada olacam inşallah :)

Hak eden kazansın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.