Şimdi Ara

2016 turizm krizi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes turist gelmediğini ruslar ve almanlarin rezervasyon iptal ettiklerini söylüyor ama otel fiyatlari cok yüksek. Sizce ne zaman rezervasyon yapmalıyız?

Ya da böyle bir kriz olduğunu düşünüyor musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• haklısınız, kriz falan yok bence. Ben bundan tam 1 ay önce Ölüdeniz'de 10-14 ağustos için iki kişi sıradan bir butik otele rezervasyon yaptırdım, 2200 lira istiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

haklısınız, kriz falan yok bence. Ben bundan tam 1 ay önce Ölüdeniz'de 10-14 ağustos için iki kişi sıradan bir butik otele rezervasyon yaptırdım, 2200 lira istiyorlar
    Nasıl bir krizse artık otel fiyatları geçen seneye göre ortalama %10 artmış durumda, ki bu da genel rakam, bazı oteller daha pahalı...geçen sene ağustosta aldığım fiyatları bu sene mayıs ayı için istiyorlar... oteller şark kurnazlığı yapıyorlar, ilk olarak kriz var, turist az gelecek diye personellere bu sene zam yapmamak için bahane üretiyorlar...ikincisi devlete ağlayıp vergi indirimi, hibe, faizsiz kredi, sgk primlerini devlet ödesin, turist başına teşvik ve benzeri para koparma taktikleri...acenteler de uçak başına prim ve teşvik alma derdindeler... ama vizesiz avrupa haziranda hayata geçerse işte o zaman gerçek krizi görürler...yerli turist kaçar...

• quote:

Orijinalden alıntı: elturco78

Nasıl bir krizse artık otel fiyatları geçen seneye göre ortalama %10 artmış durumda, ki bu da genel rakam, bazı oteller daha pahalı...geçen sene ağustosta aldığım fiyatları bu sene mayıs ayı için istiyorlar... oteller şark kurnazlığı yapıyorlar, ilk olarak kriz var, turist az gelecek diye personellere bu sene zam yapmamak için bahane üretiyorlar...ikincisi devlete ağlayıp vergi indirimi, hibe, faizsiz kredi, sgk primlerini devlet ödesin, turist başına teşvik ve benzeri para koparma taktikleri...acenteler de uçak başına prim ve teşvik alma derdindeler... ama vizesiz avrupa haziranda hayata geçerse işte o zaman gerçek krizi görürler...yerli turist kaçar...

Alıntıları Göster
    sizle aynı fikirdeyim elturco78 çok güzel anlatmış.erken rezarvasyon için takip ediyorum otel fiyatları devamlı artıyor ve bazı oda çeşitlerinde yer yok uyarısı cıkmaya başladı. talep yoksa fiyatın düşmesi lazım ekonamik kurallar gereği ama devamlı artan ve gecen seneye göre zamlanan fiyatlar mevcut. Bu truzimciler firsattan istifade ediyorlar(medyada hergün haberlerle bunları destekliyor) yada ekonomi bilmiyorlar bu yıl hepsi batacak

• quote:

Orijinalden alıntı: sami

sizle aynı fikirdeyim elturco78 çok güzel anlatmış.erken rezarvasyon için takip ediyorum otel fiyatları devamlı artıyor ve bazı oda çeşitlerinde yer yok uyarısı cıkmaya başladı. talep yoksa fiyatın düşmesi lazım ekonamik kurallar gereği ama devamlı artan ve gecen seneye göre zamlanan fiyatlar mevcut. Bu truzimciler firsattan istifade ediyorlar(medyada hergün haberlerle bunları destekliyor) yada ekonomi bilmiyorlar bu yıl hepsi batacak

Alıntıları Göster
    Hepsi bence prestij kaybetmemek için. Geçen yıl 3.000 lira civarı olan hotel 4.000 liraya yakın fiyatlar vermeye başladı ? çok saçma geliyor. Ama gelen giden de yok tatil bölgelerine ?

• Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 kayıp varmış. Tüm ülkelerde dusus var sadece israilde artış var, geçen yıla göre 100 bin

• quote:

Orijinalden alıntı: Mark Valley

Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 kayıp varmış. Tüm ülkelerde dusus var sadece israilde artış var, geçen yıla göre 100 bin
    valla bende anlamadım heryer dahada pahalı?? bu yıl herşey dahile gidemiyecegim ilkdefa ne yapacagımıda bilmiyorum...heralde pansiyon ev tutacagım alışmıştık yemek yapmadan bulaşık yıkamadan tatile...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gezi ve Turizm
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu sene fiyatlar anlaşılan bırakın azalmayi yüzde 10 artmış ortalama. Ehh olmazsa olmaz değil herşey dahil. Birkaç yıl daha burunları sürter umarım da belki bir nebze olsun Avrupalı turistin yaptığı fiyata yakın tatil yaparız.Valla onun dışında çok daha uyguna paşalar gibi yerler var Avrupa'da dibimizde Yunanistan'da. Keyifleri bilir para bende mal onlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzen Larry Balki -- 2 Mayıs 2016; 9:50:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuzen Larry Balki

Bu sene fiyatlar anlaşılan bırakın azalmayi yüzde 10 artmış ortalama. Ehh olmazsa olmaz değil herşey dahil. Birkaç yıl daha burunları sürter umarım da belki bir nebze olsun Avrupalı turistin yaptığı fiyata yakın tatil yaparız.Valla onun dışında çok daha uyguna paşalar gibi yerler var Avrupa'da dibimizde Yunanistan'da. Keyifleri bilir para bende mal onlarda.
    Adamlar resmen şaşırmışlar birde kriz var diye tvlerde ağlıyorlar bu fiyatlar krizli fiyatlarsa vay krizsiz fiyatların haline...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaWYeR53

Adamlar resmen şaşırmışlar birde kriz var diye tvlerde ağlıyorlar bu fiyatlar krizli fiyatlarsa vay krizsiz fiyatların haline...

Alıntıları Göster
    Mustahaktır.. Batsın hepsi..

Hem turizimci hem hal işi yapanlar ..

Yurtdışına 5 lira türklere 10 lira.. neden ?? Kendi memleketi salak çünkü..

İnşallah dahada batarlar..

Ama yalan işte. ağlayıp sızlıyolar 1000 yerine 990 kazanıyolar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: qun4L

Mustahaktır.. Batsın hepsi..

Hem turizimci hem hal işi yapanlar ..

Yurtdışına 5 lira türklere 10 lira.. neden ?? Kendi memleketi salak çünkü..

İnşallah dahada batarlar..

Ama yalan işte. ağlayıp sızlıyolar 1000 yerine 990 kazanıyolar..

Alıntıları Göster
    Son 3 sene çoluk çocuk gittiğimiz Onyria Claros Beach geçen sene 6 günü 2000 lira iken bu sene 3200 lira. Bu nasıl kriz anlamak mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gekren

Son 3 sene çoluk çocuk gittiğimiz Onyria Claros Beach geçen sene 6 günü 2000 lira iken bu sene 3200 lira. Bu nasıl kriz anlamak mümkün değil.

Alıntıları Göster
    önce ki yillarda otelciler istedikleri fiyati çeker her seyi hesaplayip sonra acentalara verirlerdi acentalarda istegi fiyati müsteriye çeker herkes mutlu olurdu yabanci turistler için tabi ki. Ancak simdi mümkün degil bu kontratlarin hepsi çöp oldu acentalar müsteri çekemiyor ve otellerde istedigini alamiyor.zaten yerli turiste yüksek fiyat veriyorlardi yillardir simdi ne koparirsak kar dir diyerek fiyatlari sisiriyorlar kolay kolay düsürmezler sezon içinde agustos ortasyndan itibaren inis baslar bu arada kriz var arkadaslar kimse personel almiyor aldiklarnida avuç içi kadar zaten çogunada ?imdi den ücretsiz izin bile yazariz haziranda demisler çalysanda ümitli degil ne olacak durum bilen yok turizmde büyükler hep aglar onlaryn emzigi paradyr baska hiç bir sey memnun etmez onlari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyfox07 -- 26 Mayıs 2016; 17:21:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: skyfox07

önce ki yillarda otelciler istedikleri fiyati çeker her seyi hesaplayip sonra acentalara verirlerdi acentalarda istegi fiyati müsteriye çeker herkes mutlu olurdu yabanci turistler için tabi ki. Ancak simdi mümkün degil bu kontratlarin hepsi çöp oldu acentalar müsteri çekemiyor ve otellerde istedigini alamiyor.zaten yerli turiste yüksek fiyat veriyorlardi yillardir simdi ne koparirsak kar dir diyerek fiyatlari sisiriyorlar kolay kolay düsürmezler sezon içinde agustos ortasyndan itibaren inis baslar bu arada kriz var arkadaslar kimse personel almiyor aldiklarnida avuç içi kadar zaten çogunada ?imdi den ücretsiz izin bile yazariz haziranda demisler çalysanda ümitli degil ne olacak durum bilen yok turizmde büyükler hep aglar onlaryn emzigi paradyr baska hiç bir sey memnun etmez onlari

Alıntıları Göster
    Bazı arkadaşlar kriz falan yok demiş de bu yaz Türkiye'de turizm sektöründe tarihinin en büyük krizi var. Kriz olması demek fiyatların düşmesi anlamına gelmeyebilir. Bu her sektörde, her malda böyle olmaz. Özellikle Türkiye'deki turizm sektörü gibi lüks ama ikamesi çok düşük sektörlerde fiyatlar düşmez. Kısaca söylemek gerekirse Türk turistin alternatifi olmadığı için fiyatlar düşmez. Örneğin sigara gibi, ekmek gibi sektörlerde kriz olması fiyatları düşürmez hatta bazı durumlarda yükseltir. Turizmde de durum bu.
    Fiyatların düşmemesinin bir diğer sebebi ise Antalya çevresinde bir çok otelin bu yaz açılmayacak olması. Açılacak olan oteller full doluluğa ulaşacak onlar da zaten dolu olacakları için fiyatları düşürmeye gerek duymuyorlar.

• Türk turistte bu sene gitmemeli ki bu otelciler seneye burnu sürtmüş olarak başlasın. Belki yerli yabancı turist ayırımı yapmaz pis çakallar.

• quote:

Orijinalden alıntı: okemik

Türk turistte bu sene gitmemeli ki bu otelciler seneye burnu sürtmüş olarak başlasın. Belki yerli yabancı turist ayırımı yapmaz pis çakallar.
    Onların keyfini beklemektense 1 haftalığına Prag'a bilet aldım. Aynı fiyata denk gelecek nasıl olsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavi_superisi

Onların keyfini beklemektense 1 haftalığına Prag'a bilet aldım. Aynı fiyata denk gelecek nasıl olsa

Alıntıları Göster
    arkdaşlar egede ve akdeniz bölgesinde otellerin neredeyse %60 ı boş olmasına rağmen yerli turiste hala indirim yapmadılar. hayır yani ne öngörüyorlar anlamıyorum. putin açıklama yaptı türkiyeye tur satan firmayı kapatırım diye. bu sene ruslar yok. zaten antalyanın neredeyse tamamına yakını rus turistlerden oluşuyordu. bu sene avrupadan da çok fazla turist beklenmiyor malum orada da kriz sözkonusu. tatil yapmak isteyen anadolu halkı yine kendi ülkesinde mağdur durumda. 2 kişi 5 günlüğüne otelde kalmak istese 2000 tl yi gözden çıkarmak zorunda kalıyor. turizmci tanıdıklarım var kemer de çalışan akrabalarım var konuşuyoruz bazen abi diyor senin bu otelde kaldığın fiyatın 3/1 ine ruslar kalıyor diyor. kendi insanını istemeyen otel sahiplerine ne denebilir ki ? çıkmış otelciler konfederesyonu başkanı tv de ağlıyor bu sene battık bittik e kardeşim sen kendi halkına biraz fiyatları uygun tutsan bak o otel nasıl %100 dolacak insanımız da keyifle tatilini yapacak. zaten yemek diye millete kilosu 3 tl lik zeytin en kalitesizinden peynir fi tarihinden kalma rc kola ikram ediyorsun neyin davasını güdüyorsun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: turkish_republic

arkdaşlar egede ve akdeniz bölgesinde otellerin neredeyse %60 ı boş olmasına rağmen yerli turiste hala indirim yapmadılar. hayır yani ne öngörüyorlar anlamıyorum. putin açıklama yaptı türkiyeye tur satan firmayı kapatırım diye. bu sene ruslar yok. zaten antalyanın neredeyse tamamına yakını rus turistlerden oluşuyordu. bu sene avrupadan da çok fazla turist beklenmiyor malum orada da kriz sözkonusu. tatil yapmak isteyen anadolu halkı yine kendi ülkesinde mağdur durumda. 2 kişi 5 günlüğüne otelde kalmak istese 2000 tl yi gözden çıkarmak zorunda kalıyor. turizmci tanıdıklarım var kemer de çalışan akrabalarım var konuşuyoruz bazen abi diyor senin bu otelde kaldığın fiyatın 3/1 ine ruslar kalıyor diyor. kendi insanını istemeyen otel sahiplerine ne denebilir ki ? çıkmış otelciler konfederesyonu başkanı tv de ağlıyor bu sene battık bittik e kardeşim sen kendi halkına biraz fiyatları uygun tutsan bak o otel nasıl %100 dolacak insanımız da keyifle tatilini yapacak. zaten yemek diye millete kilosu 3 tl lik zeytin en kalitesizinden peynir fi tarihinden kalma rc kola ikram ediyorsun neyin davasını güdüyorsun ?

Alıntıları Göster
    Yok yok arkadaş çok pahalı.Geçen seneye göre fiyatlar 500-1000 arası zamnlanmış.5 gece temmuz-ağustos 2 kişi tatil yapmak için adam akıllı bir otele en az 3000tl vermek gerekli.
    Hayır mağdem turistler ucuza tatil yapıyor,bu senede turıst yoksa ki hakikaten yok.Geçn hafta oteldeydim.Full ruslara çalışan otelde(Water Planet) nerdeyse hiç rus yoktu.
    Esnafla konuştum hiç turıst yok abi diyorlar hepsi.Magdem yok turklere uygun fiyat yap fulle oteli.En azından zarar etme boş kalıcağına.İnsanlarda tatil yapmaya alışsınlar.
    Ama yok biz yolunacak kaz olduğumuz için indirmezler.

• Çok fazla borçlanmamakta genel olarak yarar görüyorum. Netice itibariyle kredi almanın kolaylığı insanlarda borçlarını ödeyememe noktasına itiyor.

Sonuç olarak herhangi bir alanda farkı olmamakla beraber borçları kapatmak adına fiyatları şişiriyoruz. Mantık aynı ya batarım ya çıkarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tour Guide

Çok fazla borçlanmamakta genel olarak yarar görüyorum. Netice itibariyle kredi almanın kolaylığı insanlarda borçlarını ödeyememe noktasına itiyor.

Sonuç olarak herhangi bir alanda farkı olmamakla beraber borçları kapatmak adına fiyatları şişiriyoruz. Mantık aynı ya batarım ya çıkarım.
    kendi insanına bu denli önyargılı yaklaşan turizmcilerimize diyecek sözüm yok. madem ya batarım ya çıkarım mantığıyla hareket ediyorsun unutma ki ticarette bu mantığı güdenlerin %80 i batmıştır. Böyle bir risk her zaman ticarette iflası getirir.

Not: eski bir tüccarım ama batmadım. sadece işyerimi devrettim. gördüğüm ve gözlemlediğim kadarıyla bu mantıkla gidenler hep hüsrana uğradılar.
  • vedat milor bile isyan ediyor arkadaşlar

**ama merakım kursağımda kalacak. Haziran-eylül arası buralara gitmeyi düşünmüyorum. Fiyatlar benim gücümü aşıyor.

Özellikle adam gibi havalandırması olan oteller çok pahalı. Bir-iki hafta içinde yazacağım İspanya’nın kuzeyinde Asturias bölgesinde çok konforlu ve kaplama değil gerçek taş ve altı odalı bir butik otelde, beş gün kalıp, iyi kahvaltı dahil 373 euro ödedik. Günlüğü 75 euro.

Bodrum-Torba’da geçen yaz bana tavsiye edilen bir butik oteli aradım. Bana özel fiyat: Günlüğü 750 euro!**

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.