Şimdi Ara

2018 Work and Travel Hakkında Her şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
4.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Görüyorum ki her ne kadar work and travel hakkında birçok bilgi olsada bu bilgilerin çoğu viral amaçlı şirketler tarafından veriliyor ve insanları yalan yanlış bilgilerle kandırıyorlar. Bende bu başlık altında work and travel nedir? nasıl yapılır? kimler katılabilir gibi aklınıza gelebilecek birçok sorunun cevabını vermeyi hedefliyorum. Aynı zamanda geçmiş yıllarda wat yapan katılımcılar ortak whatsapp grubu açmışlar. Bizde bu yıl gidecek arkadaşlar olarak bir whatsapp grubu kuracağız. Katılmak isteyen arkadaşlarım bana numaralarını mesaj atabilirler. Birde daha önce kayıt yaptıran arkadaşlarım hangi şirkete kaç dolara kaydolduğunu yazarsa çok iyi olur. Yeni arkadaşlarımız da fikir edinirler. O zaman dans..

WORK & TRAVEL PROGRAMI NEDİR?

Work & Travel Programı, Amerika Birleşik Devletleri tarafından hazırlanmış, dünyanın çeşitli bölgelerinden ve kültürlerinden binlerce öğrenciye Amerika’da yasal olarak barınma ve çalışma imkanı sağlayan bir kültürel değişim programıdır. Üniversite öğrencileri yaz tatillerinin uzunluğu ölçüsünde 3-4 ay süreyle Amerika’da çalışıp, vizelerinin bitim tarihinden 28 gün sonrasına kadar Amerika'da kalıp gezebilirler.

WORK & TRAVEL KATILIMCILARININ AVANTAJLARI

WAT Programı sayesinde, bir üniversite öğrencisi yaz tatillerinde Amerika’da deneyim gerektirmeyen işlerde çalışarak;

İngilizce pratiği yapma fırsatı yakalar.
    Amerikan yaşam tarzı ve iş hayatını tanıma imkanına sahip olur.
    Cv’lerine ekleyebilecekleri etkili bir iş tecrübesi edinir.
    Farklı ülkelerden birçok öğrenciyle arkadaşlıklar kurar.
    Farklı kültürleri tanıyarak yeni bakış açıları geliştirir.
    Programın en büyük avantajı tüm bunları yaparken yaşam masraflarınızı karşılayacak bir işe sahip olmanızdır.

KATILIM ŞARTLARI

Work & Travel programına katılmak isteyen üniversiteli öğrencilerin aşağıdaki şartlara uygun olduklarını belgelerle ispatlamaları gerekmektedir:

18-25 yaş arasında olmak.
    Minimum 2.00 (4 üzerinden) not ortalamasına sahip olmak.
    Lisans veya yüksek lisans öğrencisi olup, 2014-2015 eğitim döneminde de full-time olarak öğrenime devam edecek olmak.
    Ayrıca, öğrencilerin minumum konuşma seviyesinde İngilizce bilgisi ile farklı kültür ve çalışma şartlarına uyum sağlayabilmesi gerekmektedir.

Çalışabileceğiniz İşlerden Bazıları:
    Eğlence Parkları: “Theme” ya da “Amusement Park” olarak bilinen parklarda büyük oyuncakların kontrolü, müşterilerin güvenliğinin sağlanması, satıcılık, temizlik ve fotoğrafçılık.

Fast Food - Restoran: McDonald’s, Burger King, Pizza Hut, Wendy’s vb. fast food ve retoranlarda yiyecek hazırlama, kasiyerlik, temizlik işleri. Ücretleri ortalamanın üzerindedir. Bu işlerde hızlı tempo ve hareketli ortamlara ayak uydurmanız gerekir.

Havuz ve Plajlar: Buralarda en popüler iş cankurtaranlıktır. Ayrıca satıcılık, temizlik ve güvenlik gibi işler de mevcuttur. Cankurtaranlık işleri için sertifika ya da özel yüzme teknikleri gibi bilgiler istenmektedir.

Oteller: Yaz dönemlerinde dolulukları artan otel, resort ve tatil köylerinde genellikle kat ve oda temizliği (house-keeping) ile genel tamir bakım (houseman-maintainance) pozisyonlarında çalışılır. İngilizcesi iyi olan ve tecrübe sahibi öğrenciler resepsiyon görevlisi (Front Desk Clerk vb.) olarak da çalışabilmektedir. Ayrıca, restoran ve havuza sahip otellerde cankurtaranlık ve mutfak işleri gibi pozisyonlar da bulunabilir. Oteller konaklama olanağı açısından avantajlıdır.

Süpermarketler: Raflara mal dizme, depodan mal getirme gibi işlerde çalışılır. İngilizcesi yeterli olanlar için kasiyer pozisyonuna geçmek de mümkün olabilmektedir. Çalışma saatlerini diğer işlere göre daha esnek olduğundan ikinci iş bulmak isteyenler için idealdir.

KONAKLAMA SEÇENEKLERİ: Work & Travel programına katılan öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri de konaklamadır. Konaklamalar genellikle yurt dışından gelen farklı öğrencilerle ortak bir yaşam ortamı oluşturabileceğiniz basit, temiz, güvenli ve temel ihtiyaçlarınıza cevap verecek şekilde düzenlenir. Aynı ortamını paylaştığınız arkadaşlarınızla iyi zaman geçirerek unutulmaz tecrübeler edinirsiniz.

Work & Travel katılımcıları için çeşitli konaklama seçnekleri mevcuttur. Bunlar: paylaşımlı apartman daireleri, yurtlar, prefabrik yapılar ya da motellerdir.

• Aklınıza takılan sorularınız varsa sorabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş bulması kolay mı zor mu? Bu sürede ne kadar para harcarız? (İşi bulana kadar)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wat tecrübem var. gitmeyi düşünenler için şirket konusunda yardımcı olabilirim.
  • Nükerbüker kullanıcısına yanıt
    İş bulma ve konaklama gibi işlemleri şirket hallediyor. Şirketsiz gidip iş bulabilmeyi düşünüyorsan ve daha önce gitmemişsen çok zor.
  • Hangi şirket tercih edilmeli sizce?
  • Arkadaşar Studyzone hakkında bilgisi olan var mıdır? Bu şirketi seçenler memnun kaldı mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • double or nothing kullanıcısına yanıt
    İş alternatifim fazla olsun diyorsan ciee sponsorlu firmalar bu işi iyi yapıyor. Onun dışındakilerin çoğu aynı.

• iar İ kullanıcısına yanıt
    Benim giden arkadaşlarım vardı. Ortalama bir şirket. Genel olarak çok büyük sıkıntılar yaşamadılar

• merhaba arkadaşlar bende bu yaz gitmeyi düşünüyorum ama ingilizcem pek iyi değil , bu bir sorun olur mu ? birde ne kadar para istiyorlar bütün giderler için ? yardımcı olabilecek var mı ?
    elektrik elektronik müh. son sınıfta okuyorum ortalamam 2.3 ingilizcem orta ama speakingim falan pek iyi değil
  • Branson şehrinde food runnerlık yapıcam nasıl sizce ? İş olarak ?
  • Arkadaşlar yarın şirketleri gezmeye başlayacağım da connecticut new havenda oturan arkadaşlarım var hangi şirketlerin bu bölgede işleri vardır acaba bir fikriniz var mı?
  • Arkadaslar gecen yil gidip, bu yilda gidecek olan bir arkadasim var.

İngilizce seviyem iyi olmadigi icin, sirket iş bulma konusu sikintili olur dedi. Pek gonullu degildiler.

Biz de arkadasimi isi ayarlayacagini soyledik. Gecen yil calistigi yerler tekrar arkadasin o is yerinde calismasi icin belge yolladi.

Aynilarini benim icinde istedik, rica ettik.

Sonucu olumlu bekliyoruz.

Not ortalamam 2 nin altinda. Ama cok ornegi varmis. 2 nin altinda olup giden.

Firma 2000 dolar istiyor.

İşi ben ayarlicam nasil olsa. Arada firma olmadan gitme sansim var mi?

• double or nothing kullanıcısına yanıt
    sıçmayı dene
  • vxo82484 V kullanıcısına yanıt
    ne diyosun lan dingil
  • quote:

Orijinalden alıntı: JimmyJimmy

Arkadaslar gecen yil gidip, bu yilda gidecek olan bir arkadasim var.

İngilizce seviyem iyi olmadigi icin, sirket iş bulma konusu sikintili olur dedi. Pek gonullu degildiler.

Biz de arkadasimi isi ayarlayacagini soyledik. Gecen yil calistigi yerler tekrar arkadasin o is yerinde calismasi icin belge yolladi.

Aynilarini benim icinde istedik, rica ettik.

Sonucu olumlu bekliyoruz.

Not ortalamam 2 nin altinda. Ama cok ornegi varmis. 2 nin altinda olup giden.

Firma 2000 dolar istiyor.

İşi ben ayarlicam nasil olsa. Arada firma olmadan gitme sansim var mi?

hocam ingilizce sıkıntılı ise iş konusunda sorun mu oluyor acaba ? güzel işler vermiyorlar mı ?
  • Sanirim calisabilecegimiz yerlerle iletisime gecip ufak bir teste tabi tutuluyormusuz.

• Dostum şu an şirket parası uçak bileti vize cep harçlığı ıvır zıvır her şey dahil yaklaşık 3500 dolar tutuyor ingilizcen çok iyi olmasa da wat yapabilirsin housekeeperlık gibi işlerde çalışabilirsin

• JimmyJimmy kullanıcısına yanıt
    Hem işi sen bulacaksın hem şirkete 2000 dolar vereceksin çok büyük yanlış hocam self gidiyorsun sonuçta

• quote:

Orijinalden alıntı: işletimci

Dostum şu an şirket parası uçak bileti vize cep harçlığı ıvır zıvır her şey dahil yaklaşık 3500 dolar tutuyor ingilizcen çok iyi olmasa da wat yapabilirsin housekeeperlık gibi işlerde çalışabilirsin

hocam housekeeperlik yaparkende çok sosyal olamayız gibime geliyor ya , cankurtaran gibi bir iş bulsak iyi olur aslında ama
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.