Şimdi Ara

2019 model Fiat Egea - Opel Astra - Hyundai Elantra - Toyota Corolla Karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni bir araba almaya niyetlendim ve bütçe kısıtlı olduğu için 4 markanın giriş modelleri arasında karşılaştırma yaptım.
    Fiat Egea - Opel Astra - Hyundai Elantra - Toyota Corolla
    Ekteki dosyada hurda teşvikiyle alınabilecek rakamlarıyla karşılaştırmaları görülebilir.

Bütçe olarak en uygunu EGEA tabii. Ama Opel Astra'yı da mevcut rakamdan daha iyi bir rakama alabileceğim bir teklif sundular. Hurda işini 7'ye halledip (15-7=8 indirimle 102'ye gelecek) kendi aracımı da takasa sokup (23 piyasası ama bakımsız bayiler 18-20 ancak verir takasta) alabilirim.

Ancak Opel Astra'nın kasası 2020'de değişir ve alacağım araç değer kaybeder diye endişeliyim.
    Son zamanlarda da Opel'i daha mı az görüyorum sokaklarda diye düşünmeye başladım.
    Bayi ziyaretinde test aracına baktım. Gayet konforlu ve güçlü duruyor. Tabii EGEA ile kıyasladığımda. Biraz daha lüks ve konforlu olduğunu düşünüyorum.

Amacım alıp satmak değil. Öyle olsa EGEA en mantıklısı sanırım. Peynir ekmek gibi satılıyor. Her yer EGEA doldu şu aralar. Hele ki beyazı eski yıllardaki Renault 9 gibi kaynıyor ortalıkta.

Ben alınca en az 5 yıl binerim ama değer de kaybetsin istemiyorum araç.

Sizce karşılaştırmadaki araçlardan hangisi alınır ve karar verirken hangi sebepleri göz önünde bulundurdunuz?

Tavsiyeleriniz benim için önemli. Özellikle de bu araçları kullanan arkadaşların tavsiyesi tecrübeleri nedeniyle daha kıymetli.
    Yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar...2019 model Fiat Egea - Opel Astra - Hyundai Elantra - Toyota Corolla Karşılaştırması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 083n -- 11 Kasım 2019; 12:11:45 >

• Hepsinin artısı eksisi var.

Egea en uygun araç. Güvenlik zaafiyeti var. En azından iki hava yastıklı baz paket yerine daha üst versiyon alınmalı diye düşünüyorum.

Astra. Eskidi artık. İçi, bagajı da çok geniş değil. Kasa ağır. Lpg ile sorun yaşayan çok opellerde. Olumlu olarak turbo motorla sürüşü keyifli olacaktır.

Corolla. En baz donanım insanın içine sinmiyor. Aslında çok mantıklı araç ama 15 jantları, direksiyonu, ekranı görünce insan soğuyor. Corolla alınacaksa ekran falan da alınmalı bence.

Elantra da corolla gibi ama tasarım olarak daha hoş.

Ben olsam elantra alırdım.
  • Egea ve Elentra' da değer kaybı daha fazla olur. Corolla kasayı yeni değiştirdi. En az 5 sene bu kasayla devam eder. Astra' da ise kasa dediğiniz gibi değişme ihtimali yüksek. Bu mantıkla baktığımızda en mantıklı Corolla.
  • fiyatlar hakkında bilgim yok. bende senin gibi düşündüm sedan arayışındaydım, sıfır topuna giremedim gittim dizel egea aldım. değer kazanır mı bilmem ama değerini korur. astra kasa değişecek ama yine de değer kaybetmez.gerçi şu ara hiçbir araç değer kaybetmiyor aksine kazanıyor. j kasa astra ile egeayı kıyaslayamam asla ama egea dediğin gibi her yerde zibil gibi. ben easy donanım aldım ama sıfır olayına girsem urban bakardım ki o da bayilerde bulunmuyor deniyor.
  • Hepsinin artısı eksisi var.

Egea en uygun araç. Güvenlik zaafiyeti var. En azından iki hava yastıklı baz paket yerine daha üst versiyon alınmalı diye düşünüyorum.

Astra. Eskidi artık. İçi, bagajı da çok geniş değil. Kasa ağır. Lpg ile sorun yaşayan çok opellerde. Olumlu olarak turbo motorla sürüşü keyifli olacaktır.

Corolla. En baz donanım insanın içine sinmiyor. Aslında çok mantıklı araç ama 15 jantları, direksiyonu, ekranı görünce insan soğuyor. Corolla alınacaksa ekran falan da alınmalı bence.

Elantra da corolla gibi ama tasarım olarak daha hoş.

Ben olsam elantra alırdım.
  • 2 ay önce bu topa girip , Urban plus donanım EGEA aldım , açıkçası aracın konforu ve donanımı ayrıca genişliği beni memnun etti.
  • baz corollanın üstün olduğu taraflar
    - otomatik farlar (far sensörü)
    - arka süspansiyon bağımsız
    - arka havalandırma standart
    - tasarım yeni

listede hata var corollada sis farı standart değil.

astra kasa eski, motor eski, araç ağır
    egea baz donanımda 2 hava yastığı ile güven vermiyor. zaten euroncap den 3 yıldızı 6 hava yastığı ile zor almış bir araç.
    yeni elentra çok güzel. geçen gün trafikte gördüm şık duruyor. fakat baz donanımda ekran kısmı çok kötü duruyor.

corolla bunlar arasında bence bariz öndedir. corollanın tek sıkıntısı yerli üretim olmasından dolayı çıkan ufak tefek kalite sorunları. astra dışında diğerleri de yerli.
    corollayı tercih etmek için diğer nedenler
    - lpg uyumu
    - marka değeri
    - sorunsuzluk
    - hız limitleme ve sabitleme
    - dijital ekranlı klima
    - multimedya kısmındaki tasarım
    - baz donanımda kromajların çoğundan kaçmamaları
    - çok pahalı olmayan yetkili servis fiyatları

üst paketleri tartışmıyorum. orada her aracın farklı özellikleri var. adaptif cruise control bile her araçta farklı çalışıyor.

corollanın kötü kısımları
    - yol bilgisayarının arayüzünün dandikliği
    - baz donanımdaki multimedya ekranında yol bilgisayarından hiçbir verinin olmaması
    - lastik basınç sensörünün her hava soğuduğunda sapıtması
    - baz donanımda dünyanın en çirkin jant kapağını kullanması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcnd -- 13 Kasım 2019; 18:5:1 >

• sunulan donanım / fiyat baz alınırsa Egea ama urban donanım öne çıkar ki ben bu şekilde tercih yaptım.
    ancak aynı rakam için mesela 100-110 bin tl ye ne alınır derseniz Elantra derim.
  • orcnd kullanıcısına yanıt
    Elantra yerli değil. TR'de i10 ve i20 üretiliyor hyundai markasında.
  • Corolla Dream paket bütçe zorlanıp alınırsa 5 yıl boyunca mutlu etmekle birlikte 5 yıl sonra değer kaybı en az olacaktır.
  • Corolla en mantıklısı ve piyasası çok hızlı bir araç. 2. Elde asla değer kaybetmiyor. 1.6 atmosferik yerine 1.4 turbo olsaydı Astra derdim.
  • Corolla kesinlikle..
    Özellikle de uzun süre binecekseniz,rutin bakımlarını yapın gözünüz kapalı binin
  • Beş yıl binerim diyorsan beş yıl garantili Elantra mantıklı olur . Yurt dışı üretimi olduğu için yerli üretilen araçlardan daha sorunsuz olacaktır .LPG ye tam uyumludur kendisi . Paket olarak zayıf ama güvenlik açısından en sağlamı olabilir . Bu yeni kasa ile daha hafif ve daha sağlam çeliğe geçildi diye hatırlıyorum . Corollanin içi çok dar geldi bana boğuyor aracın içi . Tasarımı olmamış bence . Elantra da yeni kasa değiştirdi hem .
  • Seçenekler arası Fiyat aralığı çok fazla. Uzun yol yapıyorsanız boş paket almayın. Cc, kol dayama, bel desteği, otomatik klima gibi donanımlar yol yorgunluğunu yarı yarıya azaltıyor.
  • değer kaybetmesin istiyorsanız baz otomatik corolla alin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZevkiSefa

Beş yıl binerim diyorsan beş yıl garantili Elantra mantıklı olur . Yurt dışı üretimi olduğu için yerli üretilen araçlardan daha sorunsuz olacaktır .LPG ye tam uyumludur kendisi . Paket olarak zayıf ama güvenlik açısından en sağlamı olabilir . Bu yeni kasa ile daha hafif ve daha sağlam çeliğe geçildi diye hatırlıyorum . Corollanin içi çok dar geldi bana boğuyor aracın içi . Tasarımı olmamış bence . Elantra da yeni kasa değiştirdi hem .
    Elentra sadece makyaj yedi, yeni kasa 2020 sonunda gelecek ve gelecek kasanın şu anki kasa ile pek bir ilgisi olmayacak gibi duruyor hatta TR ye gelecekmi o bile meçhul. Ben olsam donanımlı bir EGEA alırım, bana göre gayet iyi ve yeterli bir araç satarken de hiç sıkıntı yaşatmaz.
  • Arabalar.com.tr
    2019 Dacia Duster 1.0 Comfort
    http://www.arabalar.com.tr/dacia/duster/2019/1-0-comfort

• 1,3lt 140 bg megan 105k hurda indirimi ile ,
    bi göz atın
  • Ekte koyduğunuz dosyada elantra ve corolla motorları için turbo denmiş ancak atmosferik motora sahip iki araç da. Dolayısıyla oraya çok güvenmeyin derim. Başka hatalar da olabilir.

Araçlarla ilgili yorumumu da ilerleyen saatlerde müsait zaman bulursam yapacağım inşallah şu an yoğunum. Sadece bu hatayı düzelteyim istedim.
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla çeliği uzunluğu ve ağırlık merkezi için iki lastik arası mesafesi arttı . Sadece makyaj olmadı diye biliyorum . Ayrıca bence öncelik donanım değil güvenliktir . Sırf bu yüzden bile en dolu egea yerine boş paket Elantra tercihimdir. Bir kaza anında malesef donanım size birşey kazandırmıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 13 Kasım 2019; 22:6:50 >
  • Öncelikle karşılaştırma tablosundaki ilk gözüme çarpan yanlışları düzeltelim
    -Elantra ve Corolla atmosferik motor
    -Elantra’da hız sabitleyici mevcut
    -Corolla’da sis farı mevcut değil
    -Elantra’nın bu kasasında donanım paketinden bağımsız sis farı kaldırıldı

Elantra’yı geçen ay İstanbul’da metalik renk seçeneğiyle hurda bayiden 101₺’e aldık bu ay 105₺’civarına çıkmış.

Egea’nın donanımından ziyade en büyük handikapı benzinli motoru, dizel motorunun yanından geçemez hem verimlilik hem de sağlamlık açısından. Piyasadaki dört egea’dan sadece bir tanesi bu motora sahip o yüzden sürekli egea görmek sizi yanıltmasın. Bu ay 78-80₺ bandında fiyat veriyor bayiler.

Astra’nın Elantra ve Corolla’ya göre fiyat ve turbo motor avantajı var ama bana göre hiçbir albenisi yok hem ön konsolu hem kasası çirkin bir araba. Egea da daha şık bence Astra’ya göre. Eğer LPG düşünürseniz de turbo motorlu olması handikap ayrıca. Kesinlikle en çok değer kaybedecek araç Astra.

Elantra ile daha 250 km bile yapmadık ama şu ana kadar beklentilerimizi karşıladı. Lakin elantra’nın bu kasası daha dört aydır satışta olmasına rağmen bir önceki kasası kadar tutmayacak ve satılmayacak çünkü dizel motor seçeneği yok ve İstanbul’da ticari taksi olarak kullanılamıyor. Buna ek olarak yılbaşından sonra hurda teşvikinin kalkacağı söyleniyor bu da şu anlama geliyor Hyundai hurda teşvikini müşterilerine en çok yansıtan marka haliyle bu teşvik kalkınca Elantra ile rakipleri arasındaki makas daralacak ve Elantra fiyat avantajını da kaybedince daha az tercih edilecek. Biz bunları bilerek Elantra’yı tercih ettik Corolla’nın vision paketi hem bulunmuyordu ki hala bulunmuyor ve üstüne Elantra’dan en az 10 bin₺ daha pahalı. Elantra’ya göre donanım olarak bir kaç artısı var ama 10 bin+ vermeye değecek şeyler değil bana göre. Hyundai’den aldığımız bu dördüncü sıfır araç oldu, diğer üçünü ticari taksi olarakta kullandık ve hala kullanıyoruz. Bu araçlarda yaptığımız km’ler ; 840bin, 460bin, 300bin. Kesinlikle sorunsuz bir marka özellikle işin motor kısmında. Servisleri de hem fiyat hem de hizmet olarak başarılı. 7 yıl/80 bin garantiyi tercih ettik ve en az beş sene kullanmayı hedefliyoruz. Benzer şeyler Corolla içinde söylenebilir Hyundai fanı değilim yanlış anlaşılmasın sadece tecrübe ve analizlerimi paylaştım.

Daha söylenecek çok şey var ama toparlamak gerekirse bence Egea ve Astra’yı seçeneklerden çıkartın. Elantra veya Corolla’yı tercih edin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.