Ya önce passion yazmıştı, şimdi düzeltip flame yazmış. Kıvırmanın dibini yapmış adam. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2020 SKODA OCTAVIA (14. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: babajoe99Hocam forumda hep böyle söyleniyor bayiye gidiyorum liste fiyatından indirimi geç liste fiyatının üstüne satılıyor araçlar
Ya hocam artist artist konuşuyor, birşeyden anladığı falanda yok. Birde saygısızca 220 ye polo alanlara enayi diyor. Sadece donanıma bakarak araba alan tiplerden biri işte.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: FrankGallagherx
Bu mesaj silindi.
Alıntıları GösterAraba kıyaslaması donanımdan ibaret sanan birinden çokta birşey beklememek lazım.
Fiyatlandırma yüzünden satışlar düşük olacak. Ayrıca 1.0tsi olarak geldi ve o paralara ben gider tiguan ya da 3008 alırım. Hatta superb bile daha mantıklı.
Sakın 1.0tsi sürdün mü demeyin 3 senedir mevcut aracım, öncesinde 3 sene de 1.2 tsi golfüm vardı. Motor yeter mi yeter, çekiş problemi vs olmaz ama o octavia daha büyük bir araç o yüzden ben alacak olsam fiyatta çok fark olmaz ise 1.5 e yönelim.
Herkesin kendi kararı saygı duymak gerek ama 600 700 binlik araçta 100 binden bahsetmiyoruz. Yüzde 30-40lık bir fark bu. Bende corolla almam, şimdi de bakmıyorum. Kaparo verdim gelmesini bekliyorum ama 300 ün üzeri almam bence şu piyasada ds alınmaz.
Arkadaşlar corollaya teneke deyip octaviayı öve öve bitiremeyenler olmuş. Yeni octaviayı kullanmadım şahsen dış ve iç tasarım olarak çok beğendiğim bir araç ancak eski kasasını konuşacak olursak hem corolla hem de octavianın eski kasalarını kullanmış biri olarak motor hariç hiçbir açıdan birbirine üstünlük kurabilen araç değiller. Motor konusu da görecelidir ben tüp taktırıp ekonomi yapacam diyen biri için corolla çok daha iyi bir seçenektir, ben az km yapıyorum benzinli kullanacam diyen için de tsi octavia çok daha iyi bir seçenektir. Sonuçta bu araçlar 1-2 sene önce makul fiyatlardaydı ve ortalama bir memur bile borca girerek bu araçlara sahip olabiliyordu. O yüzden burada yazan abartılı yorumlar aracınıza değer kazandırmaz sizi küçük düşürür. Her iki aracın da birbirine yakın konfor-yalıtım sunduğu ve c segment standartlarının bir parça altında olduğu herkes tarafından biliniyor zaten.
-
207m ile alman meraklisi ismi olan arkadasa itafen skodanin bosunun ic gorselini atin diyorum atamiyorsunuz (atarsaniz aracin ne rezil oldugunu kendi eliniz ile gostereceksiniz), donanim tablosunda adam gibi donanim desen yok, flame xpack veya executive eco ile kiyaslayin o da yok, varsa yoksa soyle kalite biyle kalite he kardes he cok kalite masallah e serisi ile yarisir bu kalite ile size laf anlatmaya gerek yok 1.6 motora laf etmis kamil 1.0 motor ile kiyasliyor sanki 1.0 300 beygir tork canavari falan :D
octavianın arabalığı corolladan ne kadar üstün olacakki. Fiyat farkına değecek mi? Gereksiz tartışma. Altı üstü octavia. Fiyat faydaya göre hangisi mantıklıysa o tercih edilir. Donanıma da bakılır yani biri mercedes değil sonuçta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 19 Aralık 2020; 18:25:44 >
Araç daha ülkeye bile gelmemiş, gidip içine bile oturmamışsınız, fiyatı da 300k dan başlıyor, neden bu kadar savunuyorsunuz ki? Biraz objektif olup, acilen marka fanatikliğini bırakmanız lazım. -
quote:
Orijinalden alıntı: haberelectrooctavianın arabalığı corolladan ne kadar üstün olacakki. Fiyat farkına değecek mi? Gereksiz tartışma. Altı üstü octavia. Fiyat faydaya göre hangisi mantıklıysa o tercih edilir. Donanıma da bakılır yani biri mercedes değil sonuçta.
Yeni Octavia, Corolla’ dan iyi bir araç. Fiyatıda doğal olarak daha pahalı. 1.6 atmosferik motorlu Corolla Passion x pack’ e 320 bin vereceğime, 1.0 tsi motorlu Octavia premium’ a 310 bin veririm. Aradaki fark, sürüş asistan paketi, sunroof ve head-up gördüğüm kadarıyla. Octavia’ da da tam digital gösterge paneli, 10” dokunmatik ekran, kablosuz apple car play var. Corolla daha pahalı. Octavia daha yeni, daha şık, daha kaliteli ve motoru daha az yakıyor. M paket bir 2 grancoupe veya AMG paket Mercedes A sedan, Corolla Passion x pack kadar dolu değil ama fiyatları 400’ ün üzerinde. O zaman herkes Corolla alsın. Çünkü o daha dolu. Böyle bir saçmalık olabilir mi ? Fiyatı belirleyen bir sürü etmen var, marka imajı var, kullanılan malzeme kalitesi ve işçilik var, motor ve şanzıman teknolojisi var, platform var, varda var yani.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: kaanozdemir46
Araç daha ülkeye bile gelmemiş, gidip içine bile oturmamışsınız, fiyatı da 300k dan başlıyor, neden bu kadar savunuyorsunuz ki? Biraz objektif olup, acilen marka fanatikliğini bırakmanız lazım.Hocam, ben octavia yı savunmuyorum. Herşeyin donanım olmadığını söylemek istiyorum.
mercedesle kıyaslanmamış skodayla kıyaslanmış yukarsa yazdım.
skodanın malzeme ve işçiliğinin toyotadan iyi olacağını hiç sanmam. kafa kafaya giderler. golf 8 de kalite düşüşünü gördük. skoda napacakki. şanzımanda dsg denen illete hiç bulaşmam. motor olarak tsi daha iyi orası tartışılmaz. skodanın yalıtımı daha iyidir muhtemelen. multimedya olayı da skodadan yana. hibrid aynı para olsa toyotayı tercih ederim.
Hocam donanım değil tabiki de ama şunu da unutmayın audi, vw değil, skoda bu. Adamlar skodayı seatın bile altına konumlandırdı.
Toyota passion donanım diyorsunuz ama flame dururken kim 60-70k fark verir?
Ayrıca 300 ü geçince aynı grup araçları içinde gider tiguan alınır yine octavia alınmaz.
Araç 1.5 ton olacak 1.0 motorla kalkışlar, yokuş ve 100 km sonrası çok yakar.
339 a vericez dedikleri 1.5 premium araç sunroof dahil değil ise açık ve net yazayım
Sunroofsuz premium araca helal fiyat 319 bindir
Yani 20 bin daha aşağısı
Ha sunrooflusuna 329 verelim
Ama bu hikayelerin hepsi ilk parti gelmiş araçlara gençlik heyecanıyla aman ilk bende olsun ilk ben şehrin caddelerinde caka satayım diyeceklerin anca matıklı fiyatları bunlar(319 a sunroofsuz 1.5 premium )
Haaa ocak sonu subat ortası 309 ihtimali olurmu bence zor ama 315 den veriyoruz deme ihtimalleride yok değil
Fiyat mı öldürdüm ???
Skoda logolu aracın edeceği hayırlı fiyatı budur.
360 a a3 sedan sport dağıtılan alemde 2 rütbe alttaki aracın emir komuta zincirindeki pozisyonu anca 315- 320 dir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joliva -- 19 Aralık 2020; 21:53:27 >
quote:
Orijinalden alıntı: haberelectro
skodanın malzeme ve işçiliğinin toyotadan iyi olacağını hiç sanmam. kafa kafaya giderler. golf 8 de kalite düşüşünü gördük. skoda napacakki. şanzımanda dsg denen illete hiç bulaşmam. motor olarak tsi daha iyi orası tartışılmaz. skodanın yalıtımı daha iyidir muhtemelen. multimedya olayı da skodadan yana. hibrid aynı para olsa toyotayı tercih ederim.Golf8’ de kalite düşüşü var ama Octavia’ da tam tersi kalite yükseltilmiş. Japonların malzeme ve işçilikte geride olduğunu net söyleyebilirim. Kafa kafaya falan değiller yani.
octaviada ne kadar yükselmiş olacak herkes maliyet düşürme derdinde.
quote:
Orijinalden alıntı: haberelectrooctaviada ne kadar yükselmiş olacak herkes maliyet düşürme derdinde.
Bir kaç video izle anlarsın zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X