2021 Emlak Komisyon Yüzdesi
-
-
Komisyon oranı %3 'den %2 ye düştü hocam.. 500 bin tl daire için ödenecek en yüksek komisyon oranı 10,000 TL olarak düşünebilirsiniz.Pazarlık yapılabilir.
-
resmi olarak alıcıdan %2 - satıcıdan %2 şeklindedir. bazı satıcılar komisyon vermek istemedikleri için, emlakçılar alıcı kişiden %4 talep edebilirler. bu da yasal olabilir. sonuçta fatura keserlerse toplamda %4 hizmet bedeli kesmiş olacaklar.
-
Anladım cok tesekkür ediyorum
-
%3 den düştü zaten daha daha ne pazarlığı :)
-
Yasal olanı dediğiniz gibi %2 %2 şeklinde. Hepsini alıcıdan isteyemez ama üstüne koyarak satabilir. Yani adam 500 istiyordur müşteriye bilgi vererek 510 a satar 10 bini o şekilde alabilir.
-
Olsun yaa yinede pazarlık yapılabilir :))) pazarlık sünnettir o_0
-
Geçenlerde bir ev gezdik emlakcı kapora olarak 15bin ₺ istedi ve + komisyon da alacakmıs ama yüzdesini sormadık cünkü kesin karar vermedik. Alacagımız kesinse o zaman o eve neden kapora veriyoruz? Mantıklı gelmedi yani bu kadar neden zor ki her sey zaten kac sene kredi odenecek kapora zorunlu mu acaba?
-
%4 isteyen birine hayır yasal olan %2 desek haklıyız yani dimi 🤔
-
Kapora olmazsa olmaz hocam.Şöyle düşünün siz aracınızı satıyorsunuz birisi geldi.Kesin alacam diyor ama yarın gelecem 2 gün sorna gelecem diyor.Siz bu durumda o kişiden başkasına göstermemek adına kendi zararınızı korumak adını kapora istiyorsunuz.Siz alacam dediniz ve fikir değişti sizden sonra bakacam diyenleri de o kişi çevirdi ve satılabilecekken satamadı.O açıdan ciddiyseniz kapora şart maalesef
-
Evet yasal rakam 2 - 2
-
Emlak yönetmeliği bu konuda çok açıktır. Bir emlak danışmanı, bir evin satış işleminden, alıcıdan ve satıcıdan bitiş fiyatı üzerinden %2+KDV 'den yani toplamda %4 +KDV'den fazla alamaz.
-
%2 yi anlarım da +KDV diyene de 1 kuruş vermem -
Bence büyük konuşmamak lazım. Ben çalıştığım evleri satarken, bütün alıcılardan %2+KDV'yi kuruşu kuruşuna alıyorum. Vermek istemiyorsa, çalıştığım evler gerçek ederinde olduğu için başkası satın alır, sorun değil.
-
Kazandığın paranın vergisini de veriver bi zahmet -
quote:
Orijinalden alıntı: ztalan
Kazandığın paranın vergisini de veriver bi zahmetFaturasını kesmesek nasıl alacağız KDV'yi zaten? Hepsinin faturası kesiliyor, hepsini KDV'si ve gelir vergisi ödeniyor zaten.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X